Lumbosacrale Subluxatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Sinds een klein half jaartje loopt onze hond steeds slechter en in eerste instantie dachten we nog dat hij zich misschien had verstapt oid aangezien hij graag wilde spelletjes mag spelen en van rennen en ravotten houdt.
De maat was echter vol toen hij twee maand terug op weg naar de Sinterklaasintocht zowat naast de fiets instortte...zowat zeg ik, want hij heeft het gered, de hele anderhalve/twee kilometer terwijl hij normaal rustig 10/12 kilometer achter elkaar naast de fiets kon.
Maar de grootste schrik was toen ik zijn poten na ging kijken en ik rustig alles mocht navoelen tussen de tenen van mijn normaal gesproken zo kietelige ventje.
Aangezien er bij de witte herder het afgelopen jaar nogal veel te doen is geweest met DM, spookte dat gelijk door mijn kop, maar hij is begin vorig jaar getest en is drager en die krijgen over het algemeen geen symptomen.....over het algemeen dus, uitzonderingen daargelaten.

Dus naar de dierenarts die zo in eerste instantie niets kon vinden en ook daar gaf hij geen pijn aan....heupjes waren mooi, dus daar zat het probleem niet.
Dus dexoral meegekregen en dat zou binnen enkele dagen een flinke verbetering moeten geven...zo niet, dan zou een foto of een MRI een antwoord kunnen geven.
Echter gaf de medicatie geen verbetering en dus de DA gebeld die ineens niet meer over een foto sprak, maar wel over een MRI, maar DM kun je bij geen van beide zien.

Toen op advies maar een afspraak gemaakt bij Hopmans waar we vlak na kerst terecht konden en daar heeft Egidius Wientjes hem bekeken en die dacht vrij snel aan zijn kniebanden....maar na een paar minuten kreeg ik ineens de vraag of ik wel eens van DM gehoord had.
Even zakte de grond onder mijn voeten weg, maar ik kon al snel zeggen dat hij drager is en dat ik bekend ben met DM.
Omdat hij het niet vertrouwde hebben we gelijk maar foto's van zijn rug gemaakt, dat liet ie mooi rustig toe en het was hem al snel duidelijk zei hij...sowieso een behoorlijke spondylose, maar er was meer ellende, het kwam er op neer dat zijn rug bagger was.
Hij wilde het voor de zekerheid met zijn collega overleggen, maar Hopmans was eerst op vakantie en dan moest ik met een week of twee maar terugkomen voor een consult met Hopmans zelf.

Gisteren was het zover, ik zag er als een berg tegenop, maar gelukkig is een vriendin mee geweest.
Na en heleboel eromheen gepraat kwam hij tot de conclusie dat Mike een Lumbosacrale Subluxatie heeft...ook wel Lumbosacrale Instabiliteit genoemd kwam ik op internet achter.
Een operatie zou maken dat het beter werd en dan kan hij gewoon weer oud worden.
Daar komt zeer waarschijnlijk ook die spondylose weg omdat het lichaam dat soort dingen zelf wil compenseren.
Nadeel is dat ik geen garanties heb en de operatie 1200/1400 gaat kosten...ik heb gelijk gevraagd of die 1400 een max is en ja dat zou het maximaal gaan kosten...dus ook gelijk gevraagd of ik dat niet zwart op wit kon krijgen en dat heb ik nu.
Begrijp me niet verkeerd, het is mien lieve schatje, dus ik heb het er zeker voor over, maar we praten hier niet over een paar tientjes of een paar honderd euro...plus dat ik op internet al verhalen tegenkom van mensen die ineens het dubbele kwijt zijn voor operaties bij dierenartsen.

Nu lees ik echter her en der op internet over honden met hetzelfde en over manueel therapeuten als Dorit Aharon en dan ga je twijfelen of die operatie echt noodzakelijk is, want eerlijk is eerlijk, het is ook Hopmans zijn werk en hij moet ook zijn hypotheek en zo betalen denk ik dan.
Niet dat ik er veel over kan vinden op internet en dat is jammer, want het schijnt wel regelmatig voor te komen bij grote werkhonden als de mechelse, duitse en witte en ook bij de hovawart...
Feit is in elk geval dat we echt pech hebben gehad met dit.

Zijn lopen is erg zwabberig, hij kan maar kort lopen en stapt raar weg zoals op onderstaande foto te zien is.



Hier trouwens nog even een foto van de rug als ie nou wil...anders staat ie bij mijn profiel bij de foto's.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lumbosacrale Subluxatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Oke, beetje lang verhaal hierboven, maar wat ik dus eigenlijk zoek zijn verhalen van honden met hetzelfde en met wat er daarbij is besloten....opereren of niet?

Dierenarts gaf aan dat het wel heel erg mis kon gaan als zijn rug te hol zou komen...alles moet rustig aan en met bolle rug...zwemmen, dat mag ie wel.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Heeft niemand hier ervaring mee?

honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Ken wel een hond die Lumbosacrale Subluxatie heeft, en onder behandeling is bij Dorit Aharon...
Maar ook pas sinds een paar weken! Volgens de eigenaar gaat het nu wel wat beter met de hond.
Heb trouwens ook wel eens gehoord dat ze ontstekingsremmende medicijnen geven en pijnstillers,of eventueel accupunctuur....
Sterkte ermee!

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Bedankt voor je berichtje.
Weet je ook zo of deze hond is geopereerd?

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Die hond is niet geopereerd, ze willen dit eerst proberen... 
opereren kan altijd nog, ze hopen dat het niet nodig is.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Oke, ik ga straks eens bellen met deze Dorit...ik vind een operatie een eng iets, dus als het in de goeie stand terug gezet kan worden zonder operatie, heb ik dat liever.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lumbosacrale Subluxatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: 52 weeks of Paige
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^