Eerste dagen pup. Geen tuin

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Op het forum hoor ik verschillende meningen over de eerste dagen van de pup in huis.
Het zou namelijk "te veel" voor de pup zijn als hij de eerste dag gelijk mee op straat wordt genomen om zijn behoefte te doen.
Er wordt aangeraden om de pup eerst zijn behoefte te laten doen in de tuin..

Nu heb ik geen tuin ;-)

Dus, hoe doen de niet tuinmensen dit dan?
Ik heb wel een balkon en daar wil ik hem de eerste nachten op laten plassen. Ik moet namelijk 's nachts de trap af naar buiten, zie ik mezelf slaapdronken met de pup vast dit niet doen.
Maar overdag vind ik dat hij gewoon naar buiten moet voor zijn behoefte. Geen poespas eerste dagen maar gewoon plassen etc klaar.

Ik herinner me van onze pup lang lang geleden.. Dat we hem gewoon buiten hebben gezet voor een plasje etc en dan hup weer naar binnen.
Uiteindelijk moet hij later ook gewoon naar buiten toch?

Dus, eerste dag de pup naar buiten doen, dat moet toch kunnen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste dagen pup. Geen tuin" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Gewoon lekker mee naar buiten, wel kijken of er niet te veel poep ligt.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik zou wel gewoon gelijk gaan wandelen, gelijk socialiseren is heel erg belangrijk. 
Toen Jamie nog een pup was moest ze wel eens naar de oppas als ik de hele dag weg moest, hen hadden ook geen tuin. We hebben toen een bak (onderkant van een caviakooi) op het balkon neergezet met wat zand er in en haar daar de behoefte op laten doen. Ging prima.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ben het met je eens dat socialisatie heel belangrijk is. Maar de eerste paar dagen is alleen even plassen en poepen buiten wel genoeg hoor. Dan zijn de mensen, de omgeving binnen en buiten, eventueel andere dieren, nieuwe geuren enz. allemaal al nieuw genoeg :-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Dat is toch ook socialiseren?

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ja maar ik zou alleen niet gelijk gaan wandelen de eerste dagen. Of bedoelde je het zelfde als ik?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Nou ja half, haha. Ik bedoelde niet zo zeer echt wandelen maar wel mee naar buiten nemen. Maar inderdaad de eerste paar dagen kun je het misschien beter alleen bij je eigen huis en tuin houden.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Wij hadden/hebben wel een tuin. Maar bij ons zijn ze ook gewoon mee naar buiten gegaan. Moet er wel bij zeggen dat het parkje bij ons zo'n 20 meter lopen was. Dan waren we 5 tot 10 minuutjes even buiten en meer niet :-)

Maar wat je prima kunt doen als je pup de eerste dagen wat angstig is is je pup eventjes voordat je naar buiten stapt optillen, buiten op het gras neerzetten en samen terug naar huis lopen. Daarna gewoon zelf laten lopen. Neem de eerste paar keer goed de tijd, het pupje zal willen snuffelen, rondkijken en even moeten wennen. Je kunt gerust even zelf op het gras gaan zitten en wachten tot je hondje zich op zijn gemak voelt

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Hi ik heb ook een pup sinds deze week en woon nog een maand  tot de verhuizing in een appartement (wel met lift) maar ga er om de 2 uur (of vaker) uit, 's nachts ook nog 2 a 3 keer.
Het is vermoeiend nu maar heb er zelf voor gekozen om hem niet op een krantje of op het balkon zijn behoeften te laten doen dus het is wel wat heftiger en best slopend qua slaap, optillen wachten in de kou en een beetje eng in de nacht maar het is maar net wat je wil en kan.
Ik wil mijn pup zsm zindelijlk maken en bedacht mij dat dit de snelste methode is maar zeker weten doe ik het niet hoor.
En idd half slaapdronken, wielbelend met je hondje naar buiten en wachten tot sint jutemus zit er zeker bij!

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Hoi,
Hier ook geen tuin. We wilden Luan zo snel mogelijk leren om niet in huis te plassen dus in eerste instantie hebben we hem zindelijk gemaakt op het balkon. Nu hadden we het geluk dat Luan het heel erg vies vond om in zijn bench te plassen dus dat heeft hij nooit gedaan 's nachts, hij was al heel snel heel de nacht door zindelijk.

We hebben hem wel meteen meerdere keren per dag mee naar buiten genomen  om daaraan te wennen, alleen het veldje voor de deur rond, dat was meer dan zat. En natuurlijk meteen goed belonen als hij daar wat deed.

Het heeft ons nog wel een tijdje gekost om hem vanaf het balkon te leren om het alleen buiten te doen maar uiteindelijk is dat ook gelukt

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Ah snelle reacties zeg, leuk!

Ik ben zelf ook van mening dat hij gewoon naar buiten moet. Hij moet immers leren om daar zijn behoefte te doen.
Wat Suzanne zegt vind ik ook. Gewoon buiten z'n plasje laten doen, beetje snuffelen en niet te spannend maken.

Wat betreft s nachts ben ik er ook nog niet helemaal uit. Ik moet inderdaad midden in de nacht de trap af en het portiek uit en hem dan een stukje verder buiten neerzetten.
Zou hij minder snel zindelijk worden als hij snachts op het balkon plast en overdag gewoon buiten? Sowieso leg ik geen krant neer op het balkon, gewoon puur op de stenen. Emmertje water er overheen klaar.
Overigens wil ik dit niet lang gaan doen, het moet namelijk geen gewoonte worden.

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Hier ook dezelfde situatie gehad: geen balkon, wonen op 1 hoog en niet een grasstrook heel dicht in de buurt. Wij hebben hem steeds naar een boom gebracht die tegenover onze voordeur stond en binnen een halve dag wist hij dat dat 'zijn' boom was. 's nachts ook gewoon de trap af getild, ging prima. Je bent dan echt wel alert genoeg om niet er af te stuiteren :-D
Veel succes!

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Hoi Claudia,

 Voor de eerste nachten had ik een wasmachine lekbak en daar heb ik kranten ingedaan , ging perfect;-) bij piepen even uit de bench op de bak en weer terug de bench in.
En overdag ging ik met haar op de arm naar een grasveld, leert ze tenminste om niet op straat te plassen en poepen ;-) gewoon even lekker laten snuffelen doen ze vanzelf wel iets.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

hier ging die gewoon mee naar buiten hoor!

honden page profiel JuliaJulia

honden foto van Julia

Mijn pup namen we meteen mee naar de Sahara, hij liep heel flink, nu doen we het vaak rustig aan met hem, omdat we weten dat het niet supergezond voor hem is. Nu wandelen we +- 30 per keer.
Ik zou je pup mee naar de straat nemen, miss heb je een gezamelijk park voor de deur ofzo? Dat heeft mijn tante namelijk ook, of een pleintje met gras? Verder zou ik hem lekker mee naar buiten nemen, maar niet te lange wandelingen maken.

xxx

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Hier vlakbij is een parkje en als ik er achter uit ga heb ik een heel stuk groen dus dat is fijn.

Denk dat hij de eerste dag gewoon naar buiten gaat. En snachts kijk ik even aan. Wil namelijk niet dat hij gaat wennen aan balkon plassen. Daarom wilde in eerste instantie ook niet dat hij binnen op een krant oid ging.
Maar misschien dat als hij er is het uiteindelijk heel anders loopt
;-)

honden page profiel JuliaJulia

honden foto van Julia

" Hier vlakbij is een parkje en als ik er achter uit ga heb ik een heel stuk groen dus dat is fijn.  

Denk dat hij de eerste dag gewoon naar buiten gaat. En snachts kijk ik even aan. Wil namelijk niet dat hij gaat wennen aan balkon plassen. Daarom wilde in eerste instantie ook niet dat hij binnen op een krant oid ging.
Maar misschien dat als hij er is het uiteindelijk heel anders loopt
;-) "

Ik zou hem er ook niet aan laten wennen, tenminste dat is mijn mening, ik wil mijn hond ook altijd duidelijk maken, buiten mag hij plassen en binnen niet.

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Ja dat is ook zo.
Maar ziet hij ook verschil tussen balkon en buiten? Voor mij is snachts op het balkon handig, maar het mag niet standaard worden dat als de deur openstaat dat hij daar gaat plassen.
Zou dat dan op een gegeven moment moet afleren lijkt me, of afbouwen.
Sowieso overdag plassen op het balkon wil ik niet.

honden page profiel simone, Jayden en.MIKEsimone, Jayden en.MIKE

" Hier ook dezelfde situatie gehad: geen balkon, wonen op 1 hoog en niet een grasstrook heel dicht in de buurt. Wij hebben hem steeds naar een boom gebracht die tegenover onze voordeur stond en binnen een halve dag wist hij dat dat 'zijn' boom was. 's nachts ook gewoon de trap af getild, ging prima. Je bent dan echt wel alert genoeg om niet er af te stuiteren :-D
Veel succes! "

inderdaad!
die situatie had ik ook met mijngolden pup
en dat werkte prima hoe jij het beshrijft

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Hier hebben we wel een tuin en zijn ook begonnen met een kattenbak. Is deze weg dan is ook het meteen afgeleerd. Onze pup kwam in de winter en bibberde constant zodra we buiten waren. Het was een ideale manier omdat ze het zomaar doorhebben en wel self plassen maar het nog niet zelf aangeven dus het dan maar ergens gewoon gan doen in huis.

Misschien een tip voor je.

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Hoi, toen Boris pup was (wij wonen 2 hoog, gelukkig uitlaatveld voor de deur!) hebben we hem ook meteen buiten laten plassen. De overgang van balkon naar buiten leek ons lastig, gewoon in 1x goed doen dachten wij! Je moet er wel uit 's nachts, maar ik legde dan m'n dikke joggingbroek, sokken, snelle instap gympen en jas met sleutels, snoepjes, speeltje en poepzakje klaar naast m'n bed. Ging de wekker: huphup eruit, kleren aan, beestje uit de bench, onder de arm mee naar beneden. Nadat ik eraan gewend was kostte het me eigenlijk nog maar weinig moeite, maar eerlijk is wel: ik ging ook eerder naar bed in die periode ;-) Vond het soms ook wel bijzonder, zo met z'n tweetjes in de stille straat..Veeeeel plezier met die kleine!

honden page profiel simone, Jayden en.MIKEsimone, Jayden en.MIKE

" Hier hebben we wel een tuin en zijn ook begonnen met een kattenbak. Is deze weg dan is ook het meteen afgeleerd. Onze pup kwam in de winter en bibberde constant zodra we buiten waren. Het was een ideale manier omdat ze het zomaar doorhebben en wel self plassen maar het nog niet zelf aangeven dus het dan maar ergens gewoon gan doen in huis.

Misschien een tip voor je. "

kattenbak = voor katten
je kiest zelf voor een pup in de winter is mijn mening
dus moet hij/zij ook gewoon naar buiten
sorry dat is mijn mening
ja het is makkelijk om binnen te blijven maar voor de pup is het beter om naar buiten te gaan

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Claudia,

Je zou op het balkon tijdelijk een plaatsje kunnen maken wat naar 'buiten' ruikt.
Bij voorbeeld een kattenbak (zonder deksel) met daarin wat aarde en/of zand en  wat bladeren, zodat het lijkt alsof het buiten is.
 Lijkt me voor 's nachts erg makkelijk!

honden page profiel simone, Jayden en.MIKEsimone, Jayden en.MIKE

"
kattenbak = voor katten
je kiest zelf voor een pup in de winter is mijn mening
dus moet hij/zij ook gewoon naar buiten
sorry dat is mijn mening
ja het is makkelijk om binnen te blijven maar voor de pup is het beter om naar buiten te gaan "

aub geen kattenbak

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Een pup van 800 gram die verdwijnt in het natte gras en een blote buik, wordt doodziek van het natte gras en koude sneeuw. Bij de puppycursus mocht se alleen komen als ze een klotrui aanhad. Natuurlijk hoort een hond buiten maar het moet wel kunnen natuurlijk.

honden page profiel simone, Jayden en.MIKEsimone, Jayden en.MIKE

dan moet je niet gaan voor zo een hond in de winter dat verdienen ze niet

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

" Een pup van 800 gram die verdwijnt in het natte gras en een blote buik, wordt doodziek van het natte gras en koude sneeuw. Bij de puppycursus mocht se alleen komen als ze een klotrui aanhad. Natuurlijk hoort een hond buiten maar het moet wel kunnen natuurlijk. "


Waarom zou een pup niet naar buiten kunnen als het koud is?
Het is toch een hond, met een vachtje.

Een kattenbak is trouwens bij mij echt not done. Het is misschien makkelijk maar ik zou absoluut niet willen dat ie dat op een bak in huis doet...

Twijfel trouwens steeds meer over m'n balkon. Voor mij natuurlijk de makkelijkste weg maar of het nu slim is voor de hond..

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

Als je niet wil dat ie later het balkon als toilet beschouwd, moet je hem dat nu dan ook niet leren. Ik heb mijn eerste twee eigen honden op bovenwoningen zindelijk gemaakt (2e &3e etage) en dat is goed te doen. Ik heb mijn tweede hond indertijd ook geleerd om de douche als toilet te gebruiken bij hoge nood, als ze alleen thuis waren. Dat kwam toen ze oud was goed van pas. Zij heeft in de tussentijd niet de behoefte gehad om in de douche te plassen/poepen. 
Een lange jas is handig als je er 's nachts uit moet, waait het niet zo koud door je pyama ':-) 
Ik moet zeggen dat die honden sneller zindelijk waren dan de honden die ik nu heb en die in de tuin zindelijk zijn geworden.

honden page profiel ..

honden foto van .

ik zou hem gewoon lekker mee naar buiten nemen vanaf dag 1. Vermijd wel een aantal weken tot na de laatste enting de plekken waar veel hondenpoep te vinden is. maar verder gewoon lekker aan de gang gaan. Ik ben met Gaya de eerste dagen ook gelijk er op uit getrokken. niet zo heel vaak. zo'n 4x per dag een kort rondje soms alleen de straat op en neer gelopen als ik merkte dat het al veel voor dr werd. en de rest voor op het grasveld.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Claudia, ik bedoel een kattenbak voor op het balkon en dan tijdelijk!

Het lijkt me ook een hele toer om steeds met een hond de trap af te moeten, met name wat je schrijft, slaapdronken. Het balkon is dan ook veel dichterbij.

Begrijp me goed, ik ben niet voor die Amerikaanse toestanden, zo van :
"Het is een klein hondje, dus je kunt het prima op een appartement houden, met een kattenbak en dan hoeft hij nooit naar buiten...!"   :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste dagen pup. Geen tuin" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: GT omgeving Rotterdam/Vlaardingen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^