Twee pups tegelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tara VerhoevenTara Verhoeven

Hallo, ik heb een vraag. ik ben net op het forum en al heel veel gelezen. Nu wil ik graag twee Boomerpups tegelijk aanschaffen, maar heb hier geen ervaring mee, mijn zwager is wel puppytrainer, dus ik heb al wat gehoord maar ik zou graag jullie ervaringen willen weten met het opvoedenden twee pups, het liefst wil ik twee teefjes. Groetjes, Tara

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Twee pups tegelijk " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Zou ik niet doen.
1 pup opvoeden is al een hele klus laat staan 2.

Dubbel trainen, dubbel zindelijk maken, dubbel leren alleen te zijn enzovoort.
Ze nemen ook elkaars gedrag over dus als de een verlatingsangst ontwikkeld is de kans groot dat de ander het ook gaat krijgen.

Waarom niet 1 pup en als die volwassen is en stabiel een 2e hond erbij?

Een goede fokker zou je ook nooit 2 pups tegelijk meegeven.

honden page profiel Silleke PetillekeSilleke Petillekegoedgekeurde fokker

honden foto van Silleke Petilleke

2 pups raad ik ten zeerste af!!
Doordat ze samen uit het nest komen creeren ze minder binding met jou, ze hebben immers elkaar!
Ook het gedrag nemen ze van elkaar over.
Ik raad altijd aan om pas een 2de hond in huis te nemen als de eerste volledig opgevoed is naar je wensen, zo kan de eerste hond he helpen bij de 2de hond.

e mensen die ik spreek die 2 honden uit een nest hebben genomen hebben er spijt van!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Het wordt niet aangeraden, vooral niet als je niet eerder een hond hebt opgevoed en/of gehouden.

Dat gezegd te hebben; mijn moeder heeft drie jaar geleden ook twee boomer pups gekocht, twee teefjes, zusjes. Ze had niet eerder een hond opgevoed, wel al vaker een hond gehad (kruising herder, sint bernard, cocker spaniel) dus ze wist het een en ander al.

Nu drie jaar verder en het zijn twee leuke sociale kleine hondjes (blijken hoogst waarschijnlijk yorkshire x chihuahua kruisingen te wezen, geen boomers). Of dit geluk hebben is, weet ik niet. Maar het gaat goed met de twee zusjes, ook met de cocker die nog leeft (ook een teef). Geen ruzies of iets dergelijks gehad.

MAAR dit kan dus een uitzonderlijk geval zijn, dat weet ik niet. Denk er in ieder geval goed over na voordat je het doet.

Anoniem (Gast)

Wat een snelle reacties, dank jullie wel. Ja ik realiseer me wel dat er nadelen aan zitten en dat het een hele klus is.
Ik zal het laten weten als ik zover ben dat er een (of twee) puppies in huis zijn.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Mijn advies: NIET DOEN! Tenzij je al ruim ervaring hebt met de opvoeding van pups én de hele dag thuis bent om voor ze te zorgen, en zelfs dan nog vind ik het geen verstandige keuze.

Één pup vraagt al enorm veel tijd, training, geld en energie. Een pup moet zindelijk gemaakt worden (dit kan weken tot maanden duren, twee pups zindelijk maken is extra lastig en vraagt een enorme inzet en alertheid), een pup moet getraind worden (Met twee pups naar de hondenschool is natuurlijk niet optimaal), een pup moet alle regels nog leren (twee pups kunnen enorm kattenkwaad uithalen samen en grote schijt hebben aan regels), een pup moet nog een band opbouwen met de baasjes (met twee pups is dit lastig: ze richten zich meer op elkaar dan op jou), een pup moet uitgelaten worden (twee pups zullen bij voorkeur altijd apart uitgelaten moeten worden, anders worden ze extreem afhankelijk van elkaar en dan hechten ze zich minder aan de baas, oftewel dat wordt de hele dag door om de beurt wandelingetjes maken), een pup moet gesocialiseerd worden (twee pups dienen bij voorkeur apart gesocialiseerd te worden, ook om zelfstandigheid op te bouwen), een pup moet nog stapje voor stapje leren alleen te blijven (ook apart van elkaar om verlatingsangst te voorkomen), een pup heeft extreem veel rust en regelmaat nodig (minimaal 18 uur slaap per dag) dit zal zeer lastig zijn met twee pups, en ik kan zo nog wel even doorgaan.

Waarom zou je überhaupt twee pups tegelijk willen? Waarom niet gewoon eentje, en dan als de hond stabiel is een tweede? Dan kan de hond zelfs een beetje 'helpen' in de opvoeding en heeft de nieuwe pup een goed voorbeeld.
De pups zelf hebben er helemaal geen voordeel aan, baasje heeft namelijk veel minder tijd per individu! Sterker nog, veel nestgenootjes gaan op latere leeftijd met elkaar in de clinch en kunnen flink vechten.

Een goede fokker zal dan ook nooit twee pups tegelijk meegeven!

honden page profiel Eric & Deborah + de hondenbendeEric & Deborah + de hondenbende

honden foto van Eric & Deborah + de hondenbende

Ik heb ooit eens 2 rottweiler pups tegelijk opgevoed.
En dit doe ik NOOIT!!!! meer!

Ik raad je aan om het NIET te doen.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Wat het voornaamste probleem is met twee pups: je zult nooit de sterke baas-hond relatie krijgen die je zou hebben met één pup. Er zal veel moeilijker contact te krijgen zijn, aangezien ze veel meer op elkaar gericht zullen zijn. Ze versterken bovendien elkaars gedrag, en dan bedoel ik met name de negatieve dingen! Onzindelijkheid, slopen, janken, blaffen, stelen, happen, hyper gedrag, niet luisteren, verlatingsangst, en andere gedragingen kunnen ze van elkaar overnemen en versterken. Als baasje zul je hier heel moeilijk tussen kunnen komen!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

De pups zelf hebben er helemaal geen voordeel aan, baasje heeft namelijk veel minder tijd per individu! Sterker nog, veel nestgenootjes gaan op latere leeftijd met elkaar in de clinch en kunnen flink vechten. 

Dit klopt zeker en 9 van de 10 keer komt er ook geen einde aan die strijd. Hier meegemaakt met de hond van mijn oudste zoon en de hond van mijn oudste dochter tot 8 maanden geen vuiltje aan de lucht totdat de knop om ging zodra ze elkaar zagen was het echt niet grappig meer. Vreemde was wel weer wanneer er een derde hond uitviel waren ze ineens weer broertjes en vochten samen tegen de ander als je niet oppaste

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Het kan goed gaan, maar wanneer beide hondjes dominant zijn kun je machtsstrijd krijgen en kunnen ze heel ver gaan!

Ik zou zelf een pupkoper nooit twee pups meegeven, ik zeg altijd dat er ongeveer een jaar tussen moet zitten.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Eric ik had het ook over twee Rottweilers en ze leefden niet eens in een huis

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

"
Dit klopt zeker en 9 van de 10 keer komt er ook geen einde aan die strijd. Hier meegemaakt met de hond van mijn oudste zoon en de hond van mijn oudste dochter tot 8 maanden geen vuiltje aan de lucht totdat de knop om ging zodra ze elkaar zagen was het echt niet grappig meer. Vreemde was wel weer wanneer er een derde hond uitviel waren ze ineens weer broertjes en vochten samen tegen de ander als je niet oppaste "


Precies, en dat is wel het allerlaatste wat je wil... Zeker met twee nestzusjes zit dat risico er dik in. Heb het al vaker gezien dat mensen twee pups namen, en helaas draait het er vrijwel altijd op uit dat één van de twee of zelfs beiden in het asiel belanden.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Nog even een toevoeging...
Ik lees dat je een 'Boomer' wil. Waarom wil je een kruising? Wat is er mis met een rashond? 'Boomer' is een broodfokterm en staat eigenlijk gewoon voor 'gezelschapshonden mengelmoes'.
Mensen die kruisingen fokken zijn helaas meestal heel onverantwoord bezig. Ze fokken maar wat raak zonder de achtergronden van de honden te kennen en vaak draait het allemaal om geld. Honden waarmee gefokt wordt dienen getest te zijn op erfelijke afwijkingen die binnen dat ras voorkomen. Fokkers van kruisingen doen dit vrijwel nooit. Hierdoor worden er veel ongezonde pups op de wereld gezet terwijl er al zo verschrikkelijk veel honden en pups zijn die dringend een thuis nodig hebben... Bij een goede rashonden fokker worden de ouderdieren getest op aandoeningen zodat de kans dat de pups dit krijgen minimaal is. Er wordt een gepaste oudercombinatie gezocht en de pups worden goed verzorgd en gesocialiseerd. Een goede fokker fokt niet 'voor het leuke' of voor het geld (zoals een broodfokker), maar doet dit uit liefde voor het ras en ter verbetering van het ras. Er zijn zo veel verschillende leuke rassen... Waarom wil je dan een 'Boomer' (kruising)?

Een ander verhaal vind ik het als je een lieve pup uit het asiel redt. Daar zitten ook een heleboel leuke honden en pups die een nieuw huisje zoeken, en hiermee vul je niet de portemonnee van een onverantwoorde fokker!

Hoe kom je nou aan adressen van goede fokkers? De eerste stap hierheen is de rasvereniging. Er is een rasclub waar erkende fokkers bij zijn aangesloten.

Er zijn ook een heleboel leuke rassen gelijkend op een 'Boomer'. Denk aan de Havanezer, de Shih Tzu, de Lhasa Apso, de Tibetaanse Terrier, de Maltezer, de Bolognezer, of de Tibetaanse Spaniel.

http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/rasgroepen-erkende-hondenrassen/rasgroep/gezelschapshonden/hash/f5110fad8a0f81669f542ee2722ae4f6/back/1466/

honden page profiel EuforiaEuforia

honden foto van Euforia

Als je al veel gelezen hebt op het forum weet je dat als je de term 'boomer' hoort, je snel moet wegblijven daarvan. Zoals als gezegd voor mij is dit een broodfokterm.

En twee puppy's? Ik dacht dat toen Baco klein was, ik hem zelfs niet opgevoed zou krijgen...

Ik raad het je dus af O-)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Ik heb zo een vermoeden dat je zwager je het niet aanraad.Dat hoop ik tenminste.
Alle goede redenen zijn al genoemd om het niet te doen.
Vraag jezelf eens af waarom je het wel wil en wie je daar een plezier mee denkt te doen.
Ook vraag ik me af wat je op het forum hebt gelezen,want ik denk dat daar weinig staat over een aanbeveling om 2 pups tegelijk te nemen.En hoe meer je leest hoe meer je er achter zou moeten komen dat dit een hele opgave zo niet onmogelijke opgave voor een beginnend hondebezitter/ster is.
vr gr

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

Hallo
Wij hebben 4 jaar geleden 2 pups samen opgevoed.
Ze kwamen uit een verschillend nest.
2 teefjes. Ze scheelden 4 dagen met elkaar.

Op zindelijk worden na, is het heel goed gegaan.
Ik werk paar uur per dag. Ik ga met een gerust hart de deur uit. Omdat ze samen zijn.

Ze vechten nooit, slapen in een mand samen, spelen veel
Met elkaar.
Eten zelfs uit een bak, willen gewoon niet elk een eigen bakje.

Ze hangen erg aan elkaar maar ook zeker aan ons.

Misschien dat ze een uitzondering zijn als ik hier zo lees dat het beter is van niet.

Het kan natuurlijk fout gaan, zou er goed over nadenken wat je gaat doen.

Groetjes Els

honden page profiel Baasje van Floor! Baasje van Floor!

honden foto van Baasje van Floor!

ik zou het ook niet doen. wij hebben nu ook onze eerste pup, en het valt me qua opvoeden flink tegen.
je moet haar constant in de gaten houden, kan absoluut niet alleen gelaten worden zonder dat je haar in de bench gestopt hebt. ze sloopt álles, plast en poept natuurlijk overal, en soms word je er gewoon wanhopig van.
begrijp me niet verkeerd, ik heb het er allemaal voor over en steek er ook veel tijd in.. ik zou haar voor geen goud willen missen! maar ik moet er ook niet aan denken dat ik er nog zo een bij heb!

honden page profiel SannieSannie

honden foto van Sannie

Ik heb in het verleden 2 galgo broertjes tegelijk als pup opgevoed. Dat was zeer intensief, maar het zijn 2 schatten van honden geworden die net zo veel van elkaar als van ons hielden.

Dubbel zo veel werk, maar ook dubbel zo veel liefde!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Twee pups tegelijk " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^