Angst agressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

ik heb hier een amerikaanse stafford X border collie van 1 jaar en 3 maanden dit is het probleem als ik met haar ga wandellen gaat het goed ze luistert ze trekt niet aan de riem en blijf keurig naast lopen. Maar zodra ze een hond ziet die naar haar toe komt of te dicht bij is gaat ze sluipen of trekt ze mij richting die hond. Ik probeer dat te corrigeren maar dat lukt niet want het is een sterke dame eenmaal als de hond dicht bij is wil ze er zo snel mogelijk naar toe en gaat ze trekken ze snufeld een beetje en als het een hond is die zwakker is dan haar of ze mag die hond niet is het grommen en bijten ze bijt niet door of zo en ze wil niet iemand vermoorden dat doet ze niet het ziet er altijd erger uit dan dat het is het is meer gegrom. maar ik vind het niet leuk als ik overstraat wordt getrokken en vervolgen valt ze uit dan wordt ik er weer op aangesproken van ja amerikaanse staffords moet je altijd kort aan de lijn houden of loop maar een grote bocht om iedereen heen. ik wil dit graag oplossen ik wil dit ook niet. Ik ben heel consequent maar zodra ze een hond ziet is ze alles vergeten af en toe negeert ze honden en kan ik haar lang houden somigen honden mag ze wel en gaat ze mee spelen. maar nu zowat iedereen uit me buurt/wijk loopt weg of loopt een grote bocht om mijn honden heen ik vind dit zo irritandt ik wil ook dat zij normaal doet en goed om kan gaan met anderen honden o ja dit wil ik ook nog even zeggen toen wij kwamen kijken bij het geboren nestje was zij heel heel heel erg vermagerd het vermagerste van het nestje dus wij denken dat het ook kan komen door angst omdat ze daar is weg dedrukt is bij het eten en de pups kregen al te weinig eten maar bij de anderen pups zag je de ribben niet heel heel erg. toen wij haar kochten dachten wij hopen dat ze het overleeft en ze overleefden het maar dit heeft ze er waarschijnlijk aan overgehouden.let op ze kan niet op hondencusus (wij moeten het zelf doen) 
gr Heavenly hoop dat jullie advies hebben

ff opnieuw geplaatst wouw er tocht nog meer over weten nu ik heb ondekt dat het tocht angst is wat kan je tegen angst agressie doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Angst agressie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Hey, wat vervelend, voor je hond en voor jou, zo aangekeken worden in je eigen buurt is niet fijn. Kan ze niet op cursus vanwege dit probleem? Misschien is een paar sessies met een trainer 1-op-1 een idee? Die kan misschien met jullie bepaalde situaties bekijken, jouw reactie, de reactie van jouw hond en de andere honden en dan heel probleemgericht adviezen/manieren geven om hiermee om te gaan Ik weet zelf te weinig over angstagressie, dus daar kan ik je niet mee helpen, ik hoop iemand anders hier wel. Sterkte!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Goed idee van Lien.

Misschien ook een idee om het boekje van Turid Rugaas Help mijn hond trekt eens door te lezen. Het is een stap voor stap methode om rust in de wandelingen te brengen, wat ook tegen het uitvallen naar andere honden gaat, ikzelf heb daar veel aan gehad bij Lola, die naar alles uitviel.

Wel geweldig dat jullie van het zwakke hondje een mooie sterke gezonden hond hebben kunnen maken.;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" ik heb hier een amerikaanse stafford X border collie van 1 jaar en 3 maanden dit is het probleem als ik met haar ga wandellen gaat het goed ze luistert ze trekt niet aan de riem en blijf keurig naast lopen. Maar zodra ze een hond ziet die naar haar toe komt of te dicht bij is gaat ze sluipen of trekt ze mij richting die hond. "
Zeg...lijkt wel een conflictsituatie...
De collie die gaat liggen, de staff die er naartoe wil, ruimte wil eisen.?

Euhm waarom moeten jullie het zelf doen als ik vragen mag.?
Zou op z'n minst eens vragen of er een gedragsdeskundige zou kunnen komen kijken..
En waarom zou de hond angst agressie hebben..?
Zeker deze rassen in 1 hond combineren, dan zou ik echt 1000% zeker willen weten wat er nu presies aan de hand is voordat je dingen gaat proberen..
En..
Eerlijk is eerlijk....Dan hebben de gedragsdeskundige hier op hp toch minimaal 20 uur film met verschillende honden, op verschillende plekken nodig willen ze echt een beetje zeker weten wat er aan de hand is..

Maarrrr
Altijd benieuwd of er goede antwoorden komen op jou vraag..O-)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Als ik een hond tegen kom die sluipt/fixeert ga ik ook met een bochtje erom heen.Omdat je er vrijwel zeker van kan zijn dat het vervolg een confrontatie recht op jouw hond af wordt.Nu zal dit met de mijne niet gauw uitlopen op een hoop herrie,omdat hij er mee om kan gaan.Maar ik zoek het niet op.
Niet omdat het een staff is .Maar omdat ik de beleefdheid van mijn hond niet op de proef wil stellen.Zelf zal hij bijna altijd een boog maken en tussentijds even stoppen om uit te vogelen of dat de andere hond zijn nabijheid wel wil.Of het moet een bekende zijn voor hem.
Het is mijn ervaring dat beide rassen waaruit jouw hond bestaat dit gedrag van nature in zich kunnen hebben.Je zou kunnen zeggen dat het onbeleefd gedrag is in de hondenwereld,maar het hoort volgens mij wel bij deze honden.Andere soorten herders zie ik dit gedrag ook vertonen.En ook dat resulteert nog al eens in een hoop gebakkelei of het weg vluchten van de andere hond.
Omdat dit gedrag problemen oproept,denk ik dat het van belang is dat alvorens jouw hond zich op die manier gaat gedragen haar af te leiden en haar niet de kans  te geven om in dit gedrag te vervallen.Als ze er eenmaal in zit wordt het moeilijk.
Probeer zelf nooit in een rechte lijn op een andere hond af te lopen,maar met een boog erom heen,dan wordt dit gedrag ook niet aangemoedigd.
Het gaat hier om de timing,helaas met ogen op steeltjes lopen om het voor te zijn.Iedere hond heeft zijn persoonlijke zone,die van de een is alleen veel dichterbij als die van de ander.
Hopelijk kun je wat met dit advies.
Succes.

Barry (Gast)

Hoi, een vervelende situatie
Ik als trainer zou een gedragsdeskundige adviseren en ik zou kiezen voor een goede en niet de goedkoopste. Waarom? omdat dit soort zaken boven het niveau liggen van de gemiddelde trainer/instructeur en een goede trainer ongeacht alle jaren ervaring heeft hier niet voor geleerd. Een eerlijke en goede trainer hoort u altijd voor dit soort gevallen een gedragsdeskundige te adviseren. Wanneer een gewone trainer hier aandacht aan zou besteden zou door ondeskundigheid het gedrag van uw hond kunnen ver-ergeren. Ook kunnen er positieve resultaten behaald worden maar met dit geval is de gok te groot, het kan uw hond ook verpesten.

Ik hoop dat het allemaal goed gaat komen met uw hond en dat u er nog jaren plezier mee beleeft samen met de rest van uw buurt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Angst agressie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^