Puber in bescherming tegen rijden van andere puber?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Hoi allemaal,
Vriendlief wil dat ik hier een graag een vraag neerzet over een situatie die hij gisteren had tijdens het uitlaten. Hij is zelf te lui om een account aan te maken en ik vind het geen probleem om het hier even neer te zetten :-)

Luan (8,5 maand) heeft een paar hondenvriendjes hier in de buurt waar hij meerdere malen per week mee speelt op een omheind losloop terrein bij ons in de buurt. Eentje daarvan speelde hij vanaf het begin al heel lief, ik weet niet precies wat voor hondje het is. Ik gok dat hij een kilootje of 12 is, hij is nu een jaar en heet Binky. Hij lijkt een beetje op een stafford maar wel met een hele vriendelijke onderdanige uitstraling. 

Nou waren Binky en Luan aan het spelen gisteren, in het begin leuk maar na een tijdje begon Binky op Luan te rijden. Volgens mijn vriend draaide Binky daar een beetje in door, hij bleef het doen. Luan accepteerde het maar leek het niet heel fijn te vinden. Mijn vriend is toen tussen beiden gekomen, heeft Binky aan zijn halsbandje gepakt en van Luan afgehaald. Het baasje van Binky heeft hem toen aangelijnd en mijn vriend is met Luan naar huis gegaan.

Ik denk dat mijn vriend het goed heeft gedaan, Luan vond het niet fijn dus moet je als baasje laten zien dat je je hond beschermt toch? Zodat Luan weet dat hij ons kan vertrouwen?

Hij wilde graag weten hoe jullie hier tegenaan kijken en of het misschien toch niet beter was geweest het op een andere manier op te lossen of Luan het zelf te laten oplossen.

We zijn benieuwd naar jullie input :-)

Groetjes, 

Kelly, ook namens vriend Jeroen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puber in bescherming tegen rijden van andere puber?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Prima toch.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik vind dat je vriend dat prima gedaan heeft, een hond moet op steun van zijn baas kunnen rekenen als er iets is wat hij niet prettig vindt. Het zal hun band alleen maar ten goede komen denk ik.

Misschien hadden de hondjes iets te lang gespeeld voor Binky, of Binky staat misschien hoog in zijn stress....ik denk dat er zoiets aan de hand was. En ja dan moet je als eigenaar ingrijpen, dus goed gedaan;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Door zelf in te grijpen, voorkom je dat je hond ingrijpt en laat je je hond inderdaad zien dat hij op jullie kan vertrouwen. Prima actie dus :-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

;-);-);-)

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

;-) ;-)
Omgekeerd meegemaakt, Shad stond te rijden op Akita, idem gedaan

Mireile

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

;-) Prima toch...

Zeker met het samen spelen van pubbers.

(Zal hier niet meer gebeuren..
Maar ..euhm, da's een persoonlijk dingetje..)

honden page profiel Buffy & BaileyBuffy & Bailey 3 doggies

honden foto van Buffy & Bailey

;-)

Verder geen toevoeging, gewoon goed gedaan :-D

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Goed gehandeld :-) Inderdaad je pup/puber daartegen even in bescherming nemen zodat het niet uit hoeft te lopen op onenigheid. Dat is voor beide hondjes het beste wat je dan kunt doen.

Gr. Alexandra

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Inderdaad, super gehandeld!!!
;-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Thanks allemaal voor de bevestiging, ook namens Jeroen :-). Het voelde gewoon goed om te doen maar achteraf ga je dan toch een klein beetje twijfelen, want het is toch je eerste hond en we willen het zo goed mogelijk doen. En nou is er zo'n mooi forum als HP waar we het nog even kunnen checken ;-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Helemaal toppie ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puber in bescherming tegen rijden van andere puber?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^