Verknocht aan een bepaald ras.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Viktor was een grote poedel en die heb ik helaas vorig jaar moeten laten inslapen. Het was nadien heel stil in huis en wilde ook heel snel weer een hond in huis.
Eindelijk heb ik meteen weer gekozen voor de grote poedel al heb ik nog wel even gedacht aan een ander ras, maar ik ben eindelijk helemaal verknocht aan het ras en dan vooral de grote variant van de poedel.

Hebben meer mensen hier die optiek om toch maar weer te kiezen voor hetzelfde ras of denken jullie er anders over?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verknocht aan een bepaald ras." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Wij hadden een schotse collie een superhond zo lief en zachtaardig zeker voor de kinderen.
Ze was een herplaatser en ik had nooit maar dan ook nooit een collie willen hebben maar ja toen we 15 jaar geleden hart voor dieren lazen en een schotse herder werd aangeboden van 1.5 jaar zijn we gaan kijken we wilde een herder en wisten wij veel wat een schotse herder was internet hadden we niet O-)
Daar aan gekomen zat het beest daar in een nare situatie en hebben we haar maar meegenomen en in de auto nog gezegt jeemig nou hebben we een collie dit wilde we echt niet.
Kan alleen maar zeggen wat een geweldig ras, maar hoe meer ze naar het einde ging was ik er zeker van nu geen collie maar een ras met meer pit en zo kwam onze australien shepherd.
Super wat een geweldig ras maar ooo wat miste ik de collie de zachtheid de altijd vriendelijkheid het aanhangkelijke bij de kinderen en ook de kinderen zwaar verliefd op Diesel (aussie) miste zo erg een collie dat we na een jaar weer een collie hebben aangeschaft en wat is het fijn weer zo'n megatrut in huis.

Weet 1 ding zeker ik ben me hart verloren aan 2 rassen de collie en de aussie.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Heb ik met de duitse herder.
Als kind al.
Mijn oom had altijd duitse herders. En op straat vond ik ze ook super mooi.
Het innelijk past precies bij wie ik ben.
Door hem heb ik mezelf leren kennen.
Het is echt een knuffel, sociaal en als ik verdrietig ben gaat hij bij me liggen.
Hij is altijd even enthousiast, en totaal nergens bang voor.
Het is alleen geen liefhebber van water, maar dat is ook niet erg.
Ik vind heel veel (grote) rassen leuk!
Maar ik weer zeker dat de volgende hond weer een duitse herder word.
Het liefste weer bij dezelfde kennel als waar ik hem vandaan heb.
Ben er zeer tevreden over!

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

Ik ben ook verknocht aan de Duitse herder. Ik vind ze prachtig om te zien en hun geweldige trouwe karakter vind ik geweldig! Ik heb zelf een Duitse herder, een pittig exemplaar, wel echt mijn maatje voor het leven. Hij is slim, aanhankelijk en moedig. Ik kijk op straat of in de auto ook altijd om als ik een Duitse herder zie. Er zijn meerdere rassen die ik ontzettend leuk vind, oa de weimaraner en de toller, maar bij een Duitse herder maakt mijn hart een sprongetje.

honden page profiel Miranda,Kaida en PipMiranda,Kaida en Pip 3 doggies

honden foto van Miranda,Kaida en Pip

Ik wilde eerst altijd graag een stafford maar dat kon ik niet kwijt in mijn apartement dus ging ik opzoek naar een klein ras...zo kwam ik bij de Japanse spaniel/chin....En nu ik daarmee kennis heb gemaakt ben ik ook echt verslaafd aan het ras...zoals ik het nu voel wil ik niets anders meer!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ben ook helemaal verknocht aan de malamute. Er zijn nog rassen die me aanspreken, maar waarbij het totaalplaatje van karaktertrekken dan toch niet zo klopt. Enkel bij de malamute zit het allemaal perfect!

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik heb dat met maltezers.. ik kan me niet voorstellen dat ik geen malteesje in huis hebben ..

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Ik ben verknocht aan de Franse Bill en de rottweiler, tenminste dat weet ik nu al want thuis hebben we de malamute ( ook geweldige hond) en leonberger gehad/hebben we.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Heel herkenbaar, ik was als klein meisje altijd helemaal weg van husky's maar heb besloten om als eerste hond toch een iets "makkelijker" ras te nemen (staffords makkelijk? Yea right!). Mijn buurman had een pitbull x stafford, ik was zo gek op dat beest. Toen ben ik gaan lezen over staffords en die passen precies bij mijn karakter en wat ik van een hond wil en leuk vind. Ook vind ik het echt prachtige honden. En sindsdien ben ik helemaal weg van staffords, ik heb er 2 en ben gek op ze! 
Nu moet ik toch heel even toegeven dat ik ook heel erg gek ben op onze husky, maar het is wel anders. Staffords blijven mijn nr 1 en daarna komt de husky':-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik ben helemaal verknocht aan staffords (engelse of amerikaanse maakt niet uit) en pitbulls. het kan best dat de volgende hond terug een staffie is maar het kan net zo goed een ander ras zijn of een kruising uit het asiel... het is maar net wat er nog op ons pad ;-)

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik was altijd gek van de Engelse bulldog (ik vind ze nog steeds geweldig) Maar door omstandigheden kregen we 20 jaar geleden een bull terrier van 10 jaar in huis. Ik vond dit toen helemaal geen leuke honden, maar binnen 2 dagen was ik verkocht, wat een geweldig karakter en ook die kop ben ik gaan waarderen. Nu 20 jaar later nog altijd bull terriers.

honden page profiel Barbara, Vos, Quin en BooBarbara, Vos, Quin en Boo 3 doggies

honden foto van Barbara, Vos, Quin en Boo

Ik ben gek op de kees:-) vooral de kleine en middenslag.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Ook hier verknocht aan een ras.Vlinders, daar ben ik wild enthousiast over.
Manlief heeft zijn kees.
Elke keer kijken als we een nieuwe pup willen, we naar een mogelijk ander ras maar tcoh komen we direct weer uit op ons eigen ras. Vol overtuiging gaan we daarvoor.

Ierse setters vind ik ook geweldig maar niet passend en zo zijn er nog een paar rassen. Dus wel meer leuke en boeiende honden maar een bepaald ras past gewoon helemaal als een jas, zeg maar.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Oja, hier ook al meer dan twintig jaar honkvast qua ras.

honden page profiel SabineSabine 3 doggies

honden foto van Sabine

Ik heb vroeger een West Highland White terrier gehad, geen makkelijk hondje... Ik ben gek op de stafford om zijn doen, laten, will to please en het sterke karakter maar ik zou zo zonder pardon een ander ras kiezen... Onze 2e hond word waarschijnlijk ook geen stafford. Niet omdat het tegenvalt maar omdat ik (volgens mijn vriend) werkelijk alle honden mooi vind, ras of kruising.... Mijn voorkeur gaat alleen uit naar een grotere hond.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

ja hier ook hoor. heb mijn bull terrier 12 jaar gehad is hier 14 jaar mogen worden. en toen mijn vriend hem ging halen. knikte ik heel hard nee op de gallery van die flat. en hij zei ,ik neem hem mee, kon hem goed wat doen, moest echt wennen aan heel de hond bull terrier .o vond ze zo niet leuk ;-) .maar na een maand was ik dus ook helemaal verliefd op die oude opa. hij zat in mijn hart, maar ja je moest hem ook wel leuk vinden met zijn gekke praten en dat karakter. en hij is meer dan twee jaar geleden overleden( mis hem nog iederen dag.) en zei , ooit komt er een bull terrier terug . en jawel hoor. nu hebben we onze roxy.en de rest van mijn hondjes leven nog, dus kan ik nog niet over oordelen of ik die ooit terug zal nemen . maar denk wel dat de bull terrier altijd een plaats in mijn hart zal houden. ;-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ben al een aantal jaren gek van de Amerikaanse Bulldog. Om alle redenen die er te bedenken zijn haha :-)

Maar ik ben heel eerlijk dat het niet een "voor altijd" ras is. Ja als ik egoïstisch zou zijn wel maar ik denk dat op latere leeftijd het geen optie meer is gezien je wel fysiek in orde moet zijn als baas. Over het algemeen hebben ze een hoge werkdrift en behoefte aan beweging.. Per toeval heb ik nu een luiaard bij vlagen maar de behoefte tot werken blijft. Bij haar alleen meer geestelijk. Maar goed, je moet het ze wel kunnen bieden.

Tegen de tijd dat het zover is hoef ik echter geen ander denk ik nu. Zo erg is het haha :-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

mijn hart ligt toch wel bij een paar rassen met name bij die waar je mee kunt werken maar als ik ooit om welke reden dan ook maar 1 hond zou kunnen hebben ( gelijk afkloppen want mag dat toch niet hopen ) dan zou mijn keus op een Newfoundlander vallen. 

Dus dan zou je kunnen zeggen dat ik aan dat ras het meest verknocht ben

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

Ik "ben" Basenji, dat is echt mijn ras en ik kan ook echt niet meer zonder..

Ik blijf ook bij dit ras, al komt er wel in de toekomst nog wat bij :-) (ik heb meerdere op mn lijstje dus eerst maar eens uitwerken als we verhuist zijn)

Met de Friese Stabij heb ik dat wel, die zal hier niet meer komen omdat ik dan bang ben te gaan vergelijken met mijn Spranky.
Heel gek, maar Spranky was de hond die mij door mijn puberjaren getrokken heeft en als ik een stabij x wetterhound zie, zie ik spranky..

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

Wij hebben hier herplaatsers dus nooit echt voor een specifiek ras gekozen.
Ik probeer mijn honden ook altijd zo veel mogelijk als "hond"te beschouwen en niet zozeer als "dogo argentino"
Een hond is namelijk zoveel maar als alleen zijn ras.
Het is een idividu met eigen wensen, behoeften en trekjes.
En als je hem in een hokje van een bepaald ras probeert te stoppen dan vind ik eigenlijk dat je hem tekort doet.


honden page profiel Josien , Logan en NikkiJosien , Logan en Nikki 3 doggies

honden foto van Josien , Logan en Nikki

Ik ga voor de keeshond, heb er nu 2. een kleine en een middenslag. En de vorige was ook een kleine.

Anoniem (Gast)

Als ruim 20 jaar Bull Terriërs en zou geen ander ras meer willen

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Wij hebben hier herplaatsers dus nooit echt voor een specifiek ras gekozen.
Ik probeer mijn honden ook altijd zo veel mogelijk als "hond"te beschouwen en niet zozeer als "dogo argentino"
Een hond is namelijk zoveel maar als alleen zijn ras.
Het is een idividu met eigen wensen, behoeften en trekjes.
En als je hem in een hokje van een bepaald ras probeert te stoppen dan vind ik eigenlijk dat je hem tekort doet.

Ik ben het met je eens dat je naar elke hond moet kijken als een individu
Toch heeft elk ras zijn eigenaardigheden die je kan waarderen of niet. Vraag aan een bull terriereigenaar wat er zo leuk is aan dat ras en ben voor bijna 100% zeker dat ze zullen zeggen: omdat het de clown in huis is en dat ze supereigewijs zijn. Neem een kijkje op een BTforum en je leest allemaal gelijke verhalen. Dus ik vind het niet vreemd dat mensen specifiek voor 1 ras gaan als ze die eigenschappen waarderen. Zo zal ieder ras zijn eigen kleine of grote kenmerken hebben. En wat herplaatsers betreft, ook daar hebben we er twee van gehad, maar ook toen voor de bull terrier gekozen. 
"

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

@ Bullke:
wij gaan nu ook voor een Bull Terriër (herplaatser) ook vanwege het karakter. En persoonlijk vind ik die kop prachtig; ik houd wel van opvallende honden.
Maar het valt me vaak op dat als mensen over hun hond beginnen; met name hier op het forum, ze altijd eerst vermelden welk ras het is.
Alsof daarmee alles gezegd is...

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Leuk om te lezen dat de meesten weer voor hetzelfde ras zouden kiezen.
Natuurlijk is iedere hond individeel weer anders, maar ze hebben toch vaak rasgebonden eigenschappen en dan niet alleen het uiterlijk maar ook het karakter.

De poedel is echt een allemansvriend, altijd vrolijk en altijd in voor een spelletje, dit geldt natuurlijk voor meer rassen, haha....
Maar ik ben gewoon helemaal gek van zo'n krullebol!

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden page profiel RosaRosa

honden foto van Rosa

Wij hebben op t moment het zelfde probleem, een tijdje geleden hebben wij onze schnauzer moeten inslapen. We nemen een nieuwe pup maar in eerste instantie wouden we niet weer een schnauzer omdat we ze niet met elkaar willen vergelijken. Dus we gingen op zoek naar een duitse pinscher die heel erg verwant is aan de schnauzer en eigenlijk een kortharig neef is. We zijn naar een hondenshow geweest en hebben met meerder eigenaren gesproken. Via via kwamen we erachter dat eind januari  er een pinscher nestje komt en begin januari een schnauzer nestje komt. We staan bij allebei ingeschreven maar bij de schnauzers wat minder gunstig en bij pinscher redelijk hoog. Maar omdat we perse een reutje willen wachten we beide nestjes af aangezien bij de pinschers er maar 3 puppies verwacht worden. We nemen de hond die nog vrij is en een huisje zoekt want beide rassen vinden we ontzettend leuk, helaas zijn ze best zeldzaam geworden dus als we niks kunnen krijgen zijn we weer een jaar verder.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

@ karin: ik denk dat jou reactie bedoeld is voor een ander topic? Dit gaat gewoon over verknocht zijn aan 1 ras...

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" In algemene zin gesproken vind ik dat IEDEREEN rekening moet houden met ELKAAR! Dat heeft niets met wel of geen Flexilijn te maken, maar gewoon gedrag van allerlei mensen met of zonder hond die van de straat gebruik maken. Als ik met mijn hond loop probeer ik geen overlast te veroorzaken voor andere weggebruikers. Ik hou mijn hond kort als er een fietser of auto aan komt. Als ik een bekende tegen kom waarvan ik weet dat hij of zij bang is voor honden, dan steek ik even over. Maar ik erger me wel regelmatig aan anderen die het niet nodig vinden om rekening met mij te houden. Bijvoorbeeld een fietser die keihard vlak langs me fietst, terwijl hij me best ziet staan met een jonge speelse hond. Of inderdaad scootmobielen (sorry Hein...) Die dingen gaan soms keihard, en degene die er in zit kijkt stoïcijns recht vooruit, en kijkt niet om zich heen naar andere weggebruikers. Een hond blijft een dier. Uiteraard moet de eigenaar goed op hem letten, maar anderen moeten er ook rekekning mee houden dat een dier onverwacht kan reageren. Datzelfde geldt voor kinderen. Als ik in de auto zit, ga ik ook langzamer rijden als ik kinderen zie, of ik rijd er ruim omheen. "

Dit gaat toch niet over het ras waar je aan verkocht ben?
Meer klagen over voorbijgangers, snap je probleem wel, maar is helemaal off topic!

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Sorry Sem!! (en Christel) Ik was inderdaad off topic!! Zat een heel andeer topic te lezen en mijn reactie was daarvoor bedoeld. Ik snap niet hoe het hier terecht is gekomen ;-) Sorry!!

By the way: ik ben helemaal verknocht aan de Beagle en de Kooiker ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verknocht aan een bepaald ras." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Klein gezwel bij scrotum hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^