Reutje of teefje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Zoals enkelen wel al zullen weten ben ik al een tijdje (lees maanden) opzoek naar een 3de hond.
Na veel informatie over verschillende rassen te hebben verzameld zou ik toch terug voor een chihuahua gaan (eens een chihuahua in huis wil je niet anders meer eh ;-) )
Deze keer zou ik gaan voor een korthaartje.

Nu heb ik dus al 2 reutjes (chihuahua en maltezer)
Onze chihuahua is heel dominant naar andere reutjes zo ook naar onze Maltezer maar deze is blij met zijn "laagste" positie in de roedel en accepteerd dan ook dat onze chihuahua de baas is.

Nu vraag ik mij af of ik best een teefje of toch opnieuw een reutje erbij kan nemen.

We hebben nog geen fokker en dus ook nog geen pup uitgezocht. Dus mensen die een goede fokker kent met korthaar chihuahuatjes mogen dit altijd laten weten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Reutje of teefje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Er zijn pupjes genoeg hier op 't forum, ruim keus :-D. Tenzij je er een met een stamboom wil...

In principe kan het allebei. Een teefje zou voor jouw dominante reu wat lastig zijn, misschien dat hij dan ruzie gaat zoeken met de andere reu of er de hele tijd op wilt rijden... Maar qua roedel kan het wel, als het geen dominant teefje is.
Een reutje kan ook, maar zou geen dominante reu dan nemen uit het nest. Dan heb je geen last van rijden, loopsheid en mogelijk ongewenste nestjes.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Bij Fokkers staan meerdere chihuahua-fokkers die de pups in huis socialiseren en de ouderhonden testen. En je pup krijgt een stamboom.

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Nu de pup MOET geen stamboom hebben want ik ben niet vanplan om ooit een nestje te nemen.
Indien het een teefje zou worden zou ik haar wel sterilliseren omdat ik intussen al weet dat een reutje en een loopse teef uit elkaar houden heel erg moeilijk is. Even je rug draaien en iets meer dan 2 maand later heb je daar lieve schattige pups liggen.
Ook zou ik persoonlijk nooit een korthaartje met een langhaar willen kruisen.

Vanaf welke leeftijd kan je ongeveer zien of een pup dominant is? Want Giovanni was een heel onderdanige pup toen hij net bij ons was, pas toen hij 7maand was is het dominante duiveltje boven gekomen :-D

Hier op het forum zijn inderdaad enkele nestjes, en dan zijn het nog heel mooie pups ook. ;-)

Maar we zouden het liefst een pup hebben die pas begin december bij ons zou komen wonen omdat we gaan verhuizen en ik niet echt weet of het voor een pup wel zo leuk is om 2maal zo snel achter mekaar te verhuizen. (van fokker naar ons en dan van ons huidige appartement naar ons toekomstige huis)
En ook kost verhuizen nogal wat geld, dus wil ik eerst de "kostenperiode" voorbij zijn voor ik een pup reserveer.

Ik had al contact met een particulier (niemand van hier op het forum hoor.) die nu pups heeft van 6weekjes oud) Als ze 9 weken zijn mogen ze het nest verlaten.
Toen ik vroeg of het eventueel mogelijk was om de pup tot ongeveer midden oktober te houden was dit niet mogelijk, maar als ik dan pas het geld zou hebben kon ik het wel op afbetaling *shocked*

Ik heb toen geantwoord dat het niet over het geld ging maar we gingen verhuizen. vertelde ze dat elke week dat de pup langer zou moeten blijven er 50euro bij de vraagprijs kwam. *dubble shock*

Nu heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord over een hond op afbetaling. Leek wel of ze over een nieuwe eetplaats aan het onderhandelen was.

Verder voelde ik mij ook echt niet goed bij die persoon. Als ik binnen kwam kreeg ik gelijk ht gevoel alsof ik belogen werd.
Ik weet niet of mijn gevoel juist was, maar als ik mij niet goed voel bij een persoon zal ik er nooit een pup kopen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Poeh nee.. Bij zo iemand nooit een pup kopen! Dan nog maar even wachten tot december. Ik weet niet of er dan nestjes zijn, maar zag een heleboel goede fokkers staan hier op Hondenpage. Je krijgt er dan wel een stamboom bij. Is wel zo handig i.v.m. erfelijke ziekten.

Als het goed is, zie je meestal wel na 4-5 weken welke pups dominant zijn in het nest. Die zijn wat wilder en zo. Ook de pups die gelijk op de voorgrond staan en naar je toekomen, zijn dominant. De pup in de hoek die de kat uit de boom kijkt, is vaak rustig. Ik zou aan de fokker vragen om een rustige pup voor jullie uit te kiezen. Pups zijn sowieso onderdanig naar mensen en andere honden toe. Maar je ziet het wel hoe ze met elkaar omgaan. Let ook eens op de ouderhonden. Als de honden zelf rustig zijn (vooral moederhond), dan worden de pups doorgaans ook rustiger.

Let wel even op naar welke fokker je gaat. Bij sommige fokkers kun je al gauw kiezen (na 2 weken of gelijk al) welke pup je wilt. Je kunt dan nog niet goed kiezen welke bij jullie past. Ik zou dan kiezen voor een fokker die een pup op het laatst toewijst.

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Onze Giovanni was alles behalve een rustige pup toen we hem uitgekozen hebben. Toen we binnen kwamen was hij de eerste die kwam afgehuppeld met zijn beertje in zijn mond :-D
Hij was ook erg goed om de aandacht volledig naar zich te trekken met zijn grappige trucjes.

Zijn zusje daarin tegen was heel stilletjes en kwam pas naar mij toe als we daar ongeveer een halfuurtje waren toen dacht ze " nou die ziet er toch niet zo kwaad uit, even een aaitje gaan vragen"

Giovanni heeft ook nooit ergens schrik van gehad, en toen hij net 4 maand was deed meneer zijn pootje al omhoog om te plassen.

Dus bij onze volgende pup zal ik proberen om dan net het tegenovergestelde te nemen, ookal is het zo vertederend als er een pup van net 12 weekjes zo'n gekke dingen voor jou komt doen. :-D


honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Kan idd allebei.
Ik vond dat ook een moeilijke keuze. Wij krijgen ons derde hondje begin dec en vond het best moeilijk om te bedenken reutje of teefje. Wij gaan zelf voor een teefje,maar alleen maar omdat we het ook heel leuk vinden om een teefje te hebben,naast onze reutjes.

Er is hier op forum ook iemand die 3 of 4 reutjes heeft ( ben vergeten wie het ook al weer is) die zei in ander forum dat ,dat heel goed ging.

Met teefje alleen vroeg van te voren bedenken hoe dekken te voorkomen. Maar daar zijn natuurlijk oplossingen voor.

Als je,je hond bij een fokker haalt die een gedragstest doet als de pupjes een week of 7 zijn , dan halen ze daar heel goed uit wat het voor pup is.
Dus dat zou nog een idee zijn om zo een fokker te zoeken.

Succes met zoeken en heel veel voorpret :-D

Groetjes Marianne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Reutje of teefje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^