Blavende honden=kwade buren.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel

Wat vinden jullie van mensen die hun hond weg doen omdat ze te veel blaven?
En heeft iemand hier enig ervaing mee?
Heb eens gehoord over een man die honden niet kon uit staan en die de hond echt razend maakte wanneer de eigenaar even niet daar was zodat hij klacht kon neerlegen om de hond weg te krijgen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blavende honden=kwade buren." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Belachelijk natuurlijk. Het is een opvoedingskwestie, dus de honden kunnen het afleren.
Maar honden kunnen idd bij teveel last ingenomen worden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een hond weg doen voor het blaffen , nee hoor, ik probeer dan anderen middelen. maar ik heb makkelijk praten want ik vind het niet moeilijk om het blaffen af te leren of aan te leren :-D

en als ik een buurman bemerk die mijn hond ophitst, is tie niet jarig meer, ik zou hem even een toontje lager laten zingen. want dat kan natuurlijk niet.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Nee hoor is echt een hoop aan tedoen toevallig hebben de buren van mijn ouders een hond die constant blaft,mijn moeder en buren hebben gooed kontact,en blijven praten en natuurlijk wordt mijn moeder er wel een sgek van na veel dingen tehebben geprobeerd is er nu een g.t gekomen en het helpt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

honden page profiel ~Margriet & Teun~~Margriet & Teun~ 3 doggies

honden foto van ~Margriet & Teun~

Ik vind het moeilijk te begrijpen dat je je hond weg doet omdat hij blaft. Het is net als Willemijn zegt een kwestie van opvoeding, al gaat dat bij de ene hond makkelijker dan de andere.
Toen wij Teun kregen hebben we dat aan de buurvrouw vertelt en ook uitgelegd dat we gingen beginnen met het oefenen met alleen zijn. Dus dat ze hem soms misschien wel eens kon horen. En ik heb gezegd dat als de hond overlast veroorzaakte ze direct moest komen!
Teun is nu 8 weken bij ons en het gaat hartstikke goed. Als hij alleen thuis is blaft hij nooit, de buurvrouw zegt ook dat ze hem nooit hoort. Natuurlijk blaft hij overdag wel eens, maar doordat wij het de buren hebben uitgelegd krijgen we nu geen kwade hoofden. En hij blaft natuurlijk niet lang, want dan ga ik wel even kijken wat er aan de hand is! :-)

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

wij wonen hier nu 5 jaar,en de eerste jaren had de buurman fokteven in kooien op de plaats liggen,die er nooit uitkwamen,en dus veel blaften,vooral 's nachts.als ik vroeg of hij daar iets aan wilde doen,omdat mijn dochtertje bang werd,lachten ze me uit.inmiddels hebben ze geen honden meer(gelukkig).nu treitert de buurjongen van 12 mijn honden:met stokken naar ze prikken,ballen tegen hun kop gooien,enz.zo erg dat diego hem aanvalt op straat.als mijn honden blaffen tegen de buurjongen,bellen ze de politie.
vergeet ik nog dat de buurjongen denkt dat hij kan zingen,met hele grote boxen schalt zijn piepstem door de buurt,dus belde ik ook de politie(nadat hun hadden gebeld voor de honden).gevolg:-De muziek staat heel wat zachter,ze bellen geen politie meer,en ze praten niet meer tegen ons.leeker rustig :-D

honden page profiel ...... 3 doggies

honden foto van ...

Bones blaf bijna niet ... gelukkig maar... want aan een kant hab ik ook echte zeikerds van buren...

We hebben nooit feestjes of veel bezoek...
is er een keer familie, staat buurvrouw om 22.04 op de stoep...
We hadden niet eens muziek aan of niets.. alleen aan t praten....
Vind dat het een keer moet kunnen... (zelf doen ze het ook, maar maak ik me niet druk om)

Mijn moeder had buren, die express de hond uitlokte, en vervolgens de politie gingen bellen uit andermans naam...
Ze vielen door de mand toen die persoon (uit wiens naam ze belde) aan de deurstond en de politie kwam zeggen dat HIJ gebeld had....

Tja als ze niet zeuren om een hond, dan wordt het wel iets anders dus...hondje netjes opvoeden....

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Sjeetje Karin, goede actie!

honden page profiel DianaDiana 3 doggies

honden foto van Diana

Onze buren hadden 2 honden, een kleintje en een grote.
Zo gauw ze de deur uitgingen begon het kleine hondje te janken en blaffen, en na een poosje ging de grote meedoen.
We hebben zelf ook een hond, dus gelijk zeuren wilden we ook niet. Maar eenmaal aangekaart, hebben ze er ook nooit niks aan gedaan. Zo gauw hij hun auto hoorde stopte het kleine kreng ermee!!

Een paar maanden geleden is hij erg ziek geworden, en hoewel ik me dood ergerde aan het geblaf, heb ik hem weggebracht met de tranen in mijn ogen. De buren zelf konden het niet aan.

Dubbel he? Maar wel weer lekker rustig als ze eens een avondje uit zijn, de grote doet nl niks als hij alleen thuis is!!

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Tja hier wordt ook wel eens geblaft. Maar meestal is dat zo weer over. Vaak loopt er dan iemand met een hond voorbij of loopt er een kat door de tuin.
Met buren geen gedoe hier. We hebben een vrijstaand geschakelde woning en tussen ons huis en de buren zit onze garage.
Aan de andere kant staan we vrij.
Ik vraag af en toe aan de buren of ze de honden horen als ik niet thuis ben maar dan zeggen ze dat dat af en toe wel eens is maar dan klinkt het nog ver weg vanwege die garage.
Omdat de buurvrouw altijd thuis is heb ik wel geraagd dat als het blaffen opvallend meer wordt ze dat dan tegen me wil zeggen.

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

ik heb dat 'probleem' ook een beetje. ik heb 2 husky's en die zijn enorm bezig met het bepalen van de roedelleider.
onze pup probeert steeds opnieuw een kans te maken om te winnen. doordat dit om de zoveel tijd steeds terug komt is het wel eens vervelend voor de buren.

onze pup maakt geen geluid bij dit stoeien maar onze reu wel. dit gaat van blaffen tot janken en piepen noem maar op. de laatste tijd dan komt quey wel voor zich op en gaat het piepen, blaffen en janken naar hard grommen en doen. op het einde hoor je een klein piepjes van onze pup en dan is het weer over tot ze het opnieuw probeert.

onze buren vinden het opzich niet zo heel groot probleem overdag want ze zijn dan toch aan het werk maar als het een uur of 6 in de middag is dan vinden ze dit al minder prettig. ze komen pas aan de deur als het na 9 uur is. dit vind ik wel heel erg aardig en ze zijn behoorlijk mee levend en we hebben echt veel geluk met hun maar ik vind het zelf niet prettig.

ik weet ook niet wat ik hier het beste aan kan doen. want dat stoeien om wie de baas is schijnt alleen maar uit de hand te lopen als ik het tegen hou elke keer en het blaffen erbij is voor de buren niet prettig. hmmm 2 strijd.

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

overigens zou ik om die reden nooit een hond weg willen doen.
ik los liever het probleem om dan een ander er mee op te zadelen.

honden page profiel xxxx 3 doggies

honden foto van xx

Naast een blaffende hond wonen is vreselijk.
Ik heb het 9 jaar gehad.
De eigenaren deden er niks aan.
Ik heb er nooit geen werk van gemaakt.
Maar heb vaak de neiging gehad om het wel te doen.
Het beestje kan het niet helpen.
Maar ik weet wel dat me dat nooit weer gaat gebeuren.
Dan zou ik er wel werk van maken als de eigenaren er niks aan willen doen.
Ik was in ieder geval dolgelukkig dat ze gingen verhuizen.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

kyra reageert de laatste tijd overal op in de tuin.de ijsboer,een luchtballon,blaffende hondjes,de buren,enz.ik word er zelf ook gek van.de buren zijn op vakantie geweest,en ik heb diego die hele tijd niet gehoord.nu ze weer terug zijn,blaft ook diego weer.gelukkig heeft destijds,toen de politie aan de deur stond,de hele buurt getekend dat ze geen last hebben van mijn honden,behalve als de buren thuis zijn.ik heb ook bewijs van hun getreiter,alleen is het niet rechtsgeldig.
het vervelendste vind ik dat diego nu op straat spelende kinderen aanvalt,omdat hij van de buren de bal minstens 5 keer keihard tegen zijn kop kreeg gegooid.mijn andere buurvrouw had dat gezien.

honden page profiel ...... 3 doggies

honden foto van ...

(grappig... we hebben allemaal een -1 rating gehad...behalve TS
Ga ik ff ophalen.... zucht...)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

haha waar zou dat nou voor zijn ? heb ze ook maar even opgehaald, de meesten van ons willen het geblaf toch beheers baar maken ? niemand wil toch kwade buren hebben ? dus iedereen reageerde toch welwillend ?

honden page profiel Jeannette Jeannette 3 doggies

honden foto van Jeannette

Ik heb eens van mijn buurvrouw te horen gekregen dat Joep zo extreem veel blaft als wij weg zijn. Je zult net zien dat je het niet hoort als je net thuis komt.. Ik heb me daar enorm druk om gemaakt, omdat ik weet hoe het is om je eraan te ergeren als de hond van de buren nonstop blaft!
Ik heb eens rondgevraagd bij de andere buren en mensen in de straat, maar zij horen nooit iets. Vreemd eigenlijk, nu snap ik er niets van.
Het laatste wat ik wil is ongelukkige buren met mij als oorzaak! ;-)

honden page profiel MoniekenButchMoniekenButch 3 doggies

honden foto van MoniekenButch

Wij hebben buren met een hond die verlatingsangst heeft. En die hond blaf best veel.
Ik zie dat onze buren echt alles doen wat ze kunnen en het gaat ook al veel beter. Af en toe hebben we het er met elkaar eens over en geef ik aan wanneer het vooral vervelend is. We hebben daar een goed contact over.

Onze achterburen daarintegen hebben onmiddelijk de politie erop af gestuurd en dan nog met de mededeling dat wij er ook last van hadden. Lekker dan, we kennen die achterburen niet eens. Ze hadden ons er bijgehaald om niet alleen te staan. pfffff..

Gelukkig hebben we onze buren dit uit kunnen leggen. je zou ruzie krijgen omdat een ander je gebruikt.

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Helaas blaft Sterre ook veel, nu werd het minder maar gingen de buren het extra aanwakkeren. als ze de laatste wandeling maken gaan ze expres 'woef woef' roepen...
Heel vervelend, het huis aan de andere kant ( staat los ) is te koop dus daar heeft niemand er last van

honden page profiel

Hallo Jeanette.
Ik heb ergens gelezen dat als je buren beweren last te hebben van je hond en je bent niet gans zeker of het waar is,
je je hond mee moet nemen zonder dat je buur dat door heeft.
Als ze dan nog klagen over geluidsoverlast dan weet je hoe laat het is.

honden page profiel JeskeJeske

honden foto van Jeske

Onze buur heeft ook een hond die constant blaft als ze niet thuis zijn. Ze hebben er 2, maar andere hond hoor je dus nooit! Deze mensen gaan nooit met hun honden wandelen. Als ze niet thuis zijn zit de blaffer in een hok. De andere kan gaan en staan in de hele tuin.
Heel vervelend, zeker als ze wegblijven tot in de vroege uurtjes. Ik weet eigenlijk niet of deze mensen zelf wel weten dat hun hond zo'n lawaai maakt als ze niet thuis zijn.

honden page profiel

Jeske mischien moet je ze er eens voorzachtig op wijzen.
Als de hond de ganse tijd in een hok zit moet er toch wel iets mis zijn met je buren:s.

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Moeilijke kwestie...ik zie veel reacties over dat men de hond nóóit weg zou doen...Nou heb ik ruim een jaar geleden in de situatie gezeten, en ik heb mijn hond toendertijd wel weg moeten doen, met heel veel verdriet.

Mijn hond was al een herplaatser, ik kreeg met met 7 maanden. Bij mij in huis ging het prima, Django was zo mijn maatje. Tot hij door mijn buurjongen "mishandeld" werd. Mijn buurjongen ging met tennisballen voor de deur staan stuiteren (dus ik meteen de ramen geblindeerd) ging keihard op de deuren en ramen bonzen (ik pislink geworden op de buurjongen, woningbouw en politie erbij), maakte vreemde geluiden over de rand van het balkon enz enz. Als ik mijn buurjongen tegenkwam op de gallerij dan kroop mijn hond volledig tegen me aan, zo bang was ie. Het blaffen als ik weg was (wat direct begon, en niet meer overging tot ik thuis kwam, of ik nou 6 uur weg was of een kwartier voor de boodschappen)was zo erg dat de buren vervolgens de politie gingen bellen om mijn hond.

En aangezien de buurjongen alleen maar aangesproken kon worden, en ik bij mij mijn hond afgenomen kon worden, waren de rollen nogal oneerlijk verdeeld. Het liefst was ik verhuisd, maar dat was geen optie. Helaas heb ik Django dus weg moeten doen, naar een geweldige plek op een boerderij.
Inmiddels woon ik samen, dus niet meer naast mijn vervelende buurjongen, en heb ik Lok, waarmee het prima gaat.

Het is dus nogalk makkelijk om te zeggen dat je nooit je hond weg zou doen, je staat mijns inziens als hondenbezitter altijd zwakker in dit soort kwesties!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Mijn buurman van jaren geleden heeft ook geprobeerd om mijn bouvier weg te krijgen.
Opjutten als hij in de tuin was, schelden tegen de hond. Wij hadden een dicht begroeide tuin en als ik mijn auto op een andere plek zetten,dacht hij dat ik niet thuis was. Dus zo heb ik hem heel vaak betrapt.
Ook naar mijn ouders gaan en zeggen dat de hond blafde,terwijl ik gewoon thuis was.
Hij stuurde de politie op ons af. Die hem gewoon klakkeloos geloofde..want zeiden ze, hondengeblaf is een groot probleem in nederland en dat is gewoon vreselijk als je er naast woont.

Mijn ja maar.... hij blaft niet, werd afgedaan als leugen. Want waarom zou onze buurman anders klagen???
Mijn opmerking dan maar eens een buren onderzoek te doen en aan andere te vragen, werd afgedaan als onzin en ze hadden wel wat beters te doen met hun tijd.

Daarna kwam de buurman weer aan de deur en zei dat hij zou zorgen dat mijn hond weg gehaald zou worden.Hij werkte bij de rechtbank dus hij had zich helemaal laten informeren over hoe hij dat voor elkaar kon krijgen.Hij kende de goede mannetjes er voor die beloofd hadden hem te helpen zei hij.

Op dat moment brak bij mij dus echt het lintje. Was altijd redelijk rustig geweest, maar toen groeide ik van kwaadheid zeker 20 cm en hoorde ik van mijn toemalige vriend die er een beetje onnozel bij stond...het vuur kwam uit mijn ogen en oren en de buurman scheen een paar stappen naar achter te hebben gedaan.
Ik stond dus met mijn neus bijna tegen zijn neus en heb hem gezegd, als jij dat ook maar in je hoofd haalt en hier mee doorgaat, bel ik de vertrouwensarts en dien een klacht in over hoe jullie met je kind omgaan. Kijk...wat jij kan ,kan ik ook iemand vals beschuldigen en het kostbaarste in zijn leven weg laten halen onder valse beschuldigingen.

Hij droop af, heeft nooit meer geklaagd.Jaren later hoorde we toen hij ging verhuizen dat hij doodsbang was voor bouviers en het daarom allemaal had gedaan.

Ik had dat trouwens nooit echt gedaan natuurlijk een vertrouwensarts bellen. Maar ik was zo radeloos omdat hij werkte op de rechtbank en hij de politie dus al achter zich had staan, dat ik zonder ook maar na te denken eerste zei wat in me op kwam.
Een dat was dat. Zijn vrouw had de pest aan het kind, hij niet, hij was er gek op. Maar er zat dus een schijntje waarheid in dat het kind het bij zijn vrouw nou niet echt leuk had. Dus denk dat hij dat wetend zich dus rot geschrokken is.

Ben er niet trots op ,maar ze moeten niet dreigen met mijn hond weg laten halen.

Groetjes Marianne

honden page profiel Betina van der ZandenBetina van der Zanden 3 doggies

honden foto van Betina van der Zanden

Wij hebben ook 2 van die "lieve" buurvrouwen, gelukkig gaat het de laatste tijd redelijk goed en blaffen / piepen onze honden niet zoveel meer (mede doordat hetty veel thuis is). maar eerst was het telkens raak, lachwekkend was het wel dat ze ook een paar keer zijn komen klagen terwijl onze (toen nog mijn) hondne niet eens thuis waren ....... toch maar even uitgelegd dat ook hun kat aan het mauwen was als zij niet thuis zijn en dat ik probeerde om het hen af te leren, maar dat dat niet ging gebeuren door ze een "blafband" om te doen, maar met veel geduld. Dus of zij dan aub ook nog wat geduld wilde hebben.

Ik zei al, gelukkig gaat het de laatste tijd een stuk beter.

En ik zal niet zeggen dat ik hierom mijn hond nooit weg zou doen, maar ik zou wel ALLES proberen om hem te kunnen houden.

Groetjes Betina

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Wow, Marianne wat een verhaal! :'(
Hoeveel kinderen idd niet overlast veroorzaken. Gelukkig had hij een kind om daarmee te 'dreigen', tis toch heel erg dat je dit moet doen omdat anders je hond wordt afgepakt... Bah!

honden page profiel JeskeJeske 3 doggies

honden foto van Jeske

Annabelle, de hond zit enkel in zijn hok als ze niet thuis zijn. Helaas zijn ze weinig thuis... Ik vermoed dat ze de 2 honden niet bij elkaar vertrouwen als ze niet thuis zijn. Het zijn onze achterburen, wij wonen hier nog niet zo lang. Ik heb deze mensen eigenlijk nog nooit gesproken, en vind het moeilijk om hun dan al meteen moeten aan te spreken over hun hond. Met periodes horen we hem weken niet. Dacht eerst dat ze de hond weggedaan hadden. Ik denk dat de hond dan ergens gaat logeren of zo. De honden zijn voor de rest niet verwaarloosd. Hebben steeds water en eten en zijn mooi verzorgd. De blaffer is een pyreneese berghond. Ik weet niet of die een dagelijkse wandeling nodig hebben.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Nou idd Angela, ik had niet eens verwacht van mezelf dat ik zoiets ook maar bedenken kon.Maar ik was zo ontzettend wanhopig.Zelfs de politie geloofden hem zonder ook maar enig navraag te doen bij buren.
Iets wat wij natuurlijk meteen hebben gedaan omdat we toch wilden weten of hij nou echt blafte als we weg waren.
Maar er was geen 1 buur die zei dat hij blafde, allemaal dat ze hem nooit hoorde.En van de 10 buren die we gevraagd hebben moest er dan toch minstens 1 zijn die hem ook hoorde als dat zo was.

In nood maak je echt rare sprongen.

Groetjes Marianne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blavende honden=kwade buren." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^