Zieke James (Beagle)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Hallo
Gisterenavond was het feest bij ons. De familie (4mensen) kwamen kijken naar James. Mijn ma had gezegd dat ik met James maar een lange wandeling moest maken, dat heb ik gedaan. Ik heb met James een uur lang gewandeld. Daarna kwam de familie op bezoek. James was vriendelijk tegen hen, maar rustiger dan anders. Als we gingen eten, moest James in de kennel. Zodat hij niet kwam bedelen. James was er dus rustig, geen geblaf gehoord. Na het eten mocht ik hem binnenlaten, het eerste wat hij deed, is in zijn mandje slapen. Ik dacht dat hij mensen wou begroeten en bedelen. De familie zei: "Wat een rustig hond, zo lief". Voor mij abnormaal lief en rustig. Ik heb al voorgesteld om naar de dierenarts te gaan, maar mama zegt "hij is gewoon moe, laat hem maar wat slapen". Hij heeft al heel de dag geslapen! Die middag was hij aan het slapen tijdens het eten, geen gebedel. Daarnet heb ik hem gewogen, en hij woog ongeveer 8-10 kg. Héél veel dus! Ik wil hem op dieet zetten maar dan heb ik advies van de dierenarts nodig. Hij is bijna 5 maanden, als het zo verder gaat met zijn gewicht, zit hij in de 20 kg, als hij 1 is. En een beagle mag maar max. 15 kg wegen. Mijn ma denkt ook dat James onregelmatig en veel heeft gegeten. Daar ben ik akkoord mee. Ons mama heeft hem teveel eten van tafel gegeven waardoor hij niet veel zin heeft brokjes. En ik had hem niet zoveel beloningssnoepjes moeten geven. Hij krijgt mini-botjes (zoals kip-boulet en zalm/rijst), de koekjes waarvan sommige hondjes moeten kotsen. Gisteren ben ik ook volwassen voer gaan halen. Ik had Frolic genomen omdat ik hoorde dat dit een goed merk was. James at niet veel van zijn puppyvoer (Fides petfood: junoir quality dog food) En toen dat voer bijna op was, ben in de colruyt nieuw voer gaan halen (Frolic) Daar is hij gek op, hij eet dat graag. Maar het is heel vettig voer. Ik vind dat hij er vettig/dik van word. Zijn stront is ook niet oke, het is dikke stront en geel en een beetje plat, soms waterige diarree. Hij luistert wel even goed, maar met minder enthousiasme. Maar goed, als dat morgen nog zo gaat, ga ik met hem naar de dierenarts. Hij zal hopelijk een oplossing vinden. Deze voeding krijgt hij:
Dit krijgt hij 1 keer per dag (duurt een week)
http://www.hondenpage.com/foto/foto/27074.jpg
Dit krijgt hij de hele dag door, hij eet wanneer hij wil (niet veel dus)
Zijn beloningssnoepjes (dit krijgt hij redelijk vaak per dag)
Zo krijgt hij er soms maximum 2 per dag.

En hier, de luie, mollige James:

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zieke James (Beagle)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Dit krijgt hij 1 keer per dag (duurt een week)Dit krijgt hij de hele dag door, hij eet wanneer hij wil (niet veel dus)
http://www.hondenpage.com/foto/foto/27079.jpg

Zijn beloningssnoepjes

Dit krijgt hij 1 keer per dag

honden page profiel DianaDiana 3 doggies

honden foto van Diana

Hallo,
Je hebt een leuke maar ietsie verwende hond!
Breng de tussendoortjes terug tot de helft als je het te zielig vind, verder voer op vaste tijd, en de hoeveelheid die op de verpakking staat.
En van die frolic heb ik de ervaring dat ze er idd snel van opzwellen.Je moet eens een handvol in een bakje doen met water erbij, dat zwelt ook zo op in zijn maag!!!!!!
Meer lopen helpt ook, niet langer, maar vaker.
Je legt nu de basis voor een levenslange gezondheid hoor.
succes

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Frolic en pedigree zijn geen goed voedsel of snoep,veel granen,kleurstoffen en andere conserverings middelen.Kies een goede brok(zijn heel erg schaars) of kies voor vlees uit de diepvries van Rodi,Carnibest,Smuldier.Rodi haal je bijv gewoon bij de albert Heijn,dan gaat het echt veel beter met je hondje.Lees je eens in over versvlees,het heeft veel voordelen.Alleen op de verpakking van Rodi staat een tabel van hoeveel je moet geven,maar dat is wat veel heb ik gemerkt,ik zou mijn hond(23 kilo) 6 plakken moeten geven en ik geef er maar 4 per dag,en ze blijft goed op gewicht.

gr soraya&mila

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Allereerst dit: een hond van 5 maanden mag GEEN uur lopen. Je mag maximaal 5 minuten per maand lopen. Dit betekent dat James maar 25 minuten mag lopen.

Je moeder moet hem niet zoveel onder de tafel geven. Als hij zijn brokjes laat staan, krijgt hij te weinig voedingsstoffen binnen.
Geef hem GEEN Frolic. Dit zit vol met kleurstoffen en is enorm zout. Ook is het geen complete maaltijd.
Geef James een geperste brok, zoasl Farmfood, Orijen, Biofood e.d..

Geef hem als tussendoortjes GEEN hondenkoekjes, of maar heeeeel af en toe (1x per dag). Geen hem kleine stukjes kaas of vlees. Anders krijgt hij veel te veel binnen. Kleine stukjes betekent: 1/3 van het puntje van je pink.

Is hij echt te dik? Kun je zijn ribben aan de zijkant voelen. Dan is hij niet te dik. Pas op met een hond op dieet zetten als hij in de groei is. Dit zou ik niet doen. Het gewicht corrigeert zich wel weer als hij groter wordt. En anders kun je hem daarna nog altijd op dieet zetten of meer met hem gaan bewegen. Volgens mij is hij niet te dik hoor. Hij groeit nog zo'n 5 maanden verder, dan zit je aan 16 kg. Prima toch. Daarna wordt hij niet meer groter, misschien nog iets breder, maar dat zijn spieren.

Geef de hond niet de hele dag voedsel. Gewoon 2x per dag. Als hij niet eet, dan na 10 minuten de bak weghalen.

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Bedankt, hier heb ik veel informatie uitgehaald! Dingen die ik normaal moest weten. Er komt weer wat meer leven in James. Ik ga vaste tijden nemen voor zijn eten.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Graag gedaan, hopelijk helpt het! Als James een geperste brok krijgt, zal zijn ontlasting waarschijnlijk ook beter worden en krijgt hij meer energie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zieke James (Beagle)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^