Catahoula's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

heeft er iemand ervaring met de Catahoula's?  gewoon uit interesse, zijn ze sociaal met andere honden? ...
Ik had er nog nooit van gehoord maar ik vind ze geweldig mooi

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Catahoula's" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Het zijn inderdaad prachtige honden, maar ze kunnen vrij scherp zijn naar mens en dier, en dan met name tegen soortgenoten van dezelfde sexe. Het zijn echte werkhonden.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ik ken via via iemand die catahoula's heeft (fairmate catahoula's).Het karakter is het beste te vergelijken met een dogo argentino.

Sociaal naar eigen mensen en honden maar lang niet altijd naar vreemde dieren en mensen. Ze hebben ook best een pittig en eigenzinnig karater :-)

http://www.fairmatecatahoulas.com/

honden page profiel Billie BBillie B 2 doggies

honden foto van Billie B

Iemand bij mij in de wijk heeft een Catahoula. Heel sociaal beest, speelt altijd heel leuk met mijn honden. Niet alleen met die van mij trouwens hoor, ook met andere honden uit de buurt. Zelfs (!) nadat ze was aangevallen door een hond en daarbij bijna haar snuit had verloren. Arme beestje kon nog net op tijd gered worden, en heeft veel pijn gehad. Heel stabiel beestje dus! Dus mijn ervaring met de Catahoula is dat ze zeer vriendelijk zijn, maar misschien is zij dan een uitzondering..?! Als je wilt, kan ik je via PB in contact laten komen met mijn buur(t)man. Hij had al aangegeven dat ie dat alleen maar leuk vindt. Misschien kan ie je ook wat meer informatie geven, hij staat met verschillende Catahoula fokkers in contact ;-).

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

Niet direct een hond die ik zou nemen... Ik lees te veel niet sociaal met andere honden al zijn er altijd uitzonderingen op de regel (zoals de buurhond)Maar ik vind ze echt heel mooi!  En als ik een ras niet ken hoor ik wel graag de ervaringen van andere :-)
Ik val qua uiterlijk blijkbaar wel op niet zo sociale honden :-( , amstaff, boerboel ...
Suzanne, ik dacht je 3 doggies te geven, maar die dikke vingers van mij op de iPad beslissen er anders over '-))) sorry

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

" Niet direct een hond die ik zou nemen... Ik lees te veel niet sociaal met andere honden al zijn er altijd uitzonderingen op de regel (zoals de buurhond)Maar ik vind ze echt heel mooi!  En als ik een ras niet ken hoor ik wel graag de ervaringen van andere :-)
Ik val qua uiterlijk blijkbaar wel op niet zo sociale honden :-( , amstaff, boerboel ...
Suzanne, ik dacht je 3 doggies te geven, maar die dikke vingers van mij op de iPad beslissen er anders over '-))) sorry "


Als je zo'n uiterlijk mooi vind kom je indd vaak op dezelfde categorie honden. Of werkhonden rassen (als je van merle's houdt). Nou zijn de meeste werkhonden wel vrij sociaal. Alleen moet je ze wel een uitdaging kunnen bieden :-)

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Ik ben het eens met Amber en Lootah.
Zolang de hond krijgt wat hij nodig heeft qua uitdaging, zal het best wel meevallen.

En heel toevallig wilde ik een paar jaar geleden een Catahoula aanschaffen.
Kwam ook bij deze mensen uit van bovenstaande link. Ze hadden op dat moment alleen een hond van toen zo'n 7 a 8 maanden die ter adoptie stond.
Ze hadden geen pups op dat moment helaas..en een wachtlijst..en hadden pas een nest gehad. En zij fokken niet vaak.
Dus had ik vette pech :'(
Ik vind het super mooie honden.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Ik vind ze er heel mooi uit zien! Maar ik hoor inderdaad dat het 'moeilijke' honden zijn. Met een heel sterk karakter.

Maska Catahoulas (Gast)

Het is al een wat ouder topic, maar hier nog een trotse eigenaar van een uit Amerika geimporteerde Catahoula. Ben ook goed bevriend met Fair Mate Catahoulas, die overigens onlangs zijn geemigreerd naar Australie.
Mijn ervarig met Catahoulas (en ik heb er behoorlijk wat gezien en meegemaakt zover) is heel positief. Het zijn inderdaad wel echte werkhonden, en ze kunnen vrij pittg zijn. Heb wel erg veelverschillende karakters gezien. Een Catahoula staat heel dicht nog bij de wolf, en is dus heel erg puur in hun comunicatie. Ze pikken dus ook de meest kleine gedragingen vlijmscherp op. Het zijn erg slimme honden die het leuk vinden om te mogen werken. Worden veel gebruikt ook voor Rescue werk, agility, mantrailing, flyball, frisbee enz enz. Respect en een duidelijke rustige leider is belangrijk, maar dat geldt voor erg veel hondenrassen.
Onze huidige Catahoula Windridge's Black Magic is een hele zachtaardige vriendelijke hond, de meesten zijn wat terughoudend naar vreemden maar dat is bij Magic niet het geval. Ze heeft een grote will to please en kan makkelijk met andere honden. (Ik ken ook catahoulas die wel wat feller zijn met andere honden overigens, maar mijn ervaring is dat dat ook heel verschillend is) Ze heeft wel een hele goede speurneus en is lekker actief.
Ik heb maar weinig andere rassen gezien die zo mooi puur zijn als de meeste catahoulas die ik ken. Maar inderdaad, je moet de hondentaal wel een beetje begrijpen en daar op een goede manier op in spelen.

Begin juni dit jaar is er een catahoula weekend in Evertsoord Limburg. Daar komen heel wat trotse Catahoula eigenaren maar ook geinteresseerden in het ras bij elkaar. Ook wij zullen daar aanwezig zijn. Mochten er dus mensen zijn die het ras graag willen leren kennen dan ben je van harte welkom! Laat de organisatie wel even weten dat je komt zodat ze weten hoe veel mensen te verwachten.
Natuurlijk zijn er ook altijd mensen welkom om onze hond (en) te ontmoeten, mijn contactgegevens staan op maskacatahoulas.com. Daar is ook meer informatie te vinden over het catahoula weekend bij "Nieuws"
Binnenkort verwachten we ook een mooi nestje pups van Magic, dus heel spannend. We zijn heel benieuwd wat er voor toverballetjes uit gaan komen.

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

Nog nooit van dit ras gehoord

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Catahoula's" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hond reargeert angsitg op comando
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^