gal spugen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Sinds 1,5 week krijgt Morris geen brokjes meer naast zijn zakjes vers compleetvoer. Ik heb als advies van de GT gekregen om Morris nog maar 2 keer per dag te voeren en de brokjes (van Flos) dus weg te halen...Sinds een aantal dagen, heeft hij last van gal spugen. Dit gebeurt vooral 's nachts of 's morgensvroeg. Zijn ontlasting is verder goed en ook regelmatig. Wel is hij overdag wat luier. Tijdens de wandeling eet hij nu ook meer gras.

Nu heb ik zelf het idee dat het komt, doordat hij 's avonds laat dus weinig meer krijgt en daardoor de maag leeg is. Voorheen konden Flos en Morris beide rond 21 uur nog even gauw wat brokken snaaien. Flos heeft echter geen last van dit gal spugen! Heeft iemand ervaring met een hond die vaker gal spuugt en een advies wat ik eraan kan doen. ik vind het zo'n naar gezicht als hij bezig is. Het moet vanuit zijn tenen komen!

Monique

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gal spugen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Monique,

Het komt inderdaad van een lege maag. Ik geef onze honden nog altijd een koekje voordat ze gaan slapen en zij hebben geen last van gal spugen.

Misschien een idee om het in te voeren als je dit niet deed?

Groetjes van Esther

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Hallo,

Kai had dit ook, nu nog soms. Ook op dezelfde tijdstippen. Hij krijgt nu ook altijd nog een koekje ofzo voordat hij gata slapen en daarmee is dat heel erg geminderd.

Groetjes
Linsey, Lotje & Kai

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Hoi,

Ja, hier het zelfde verhaal ooit met één van de collies...

Het ene voer verteert sneller dan het andere... Van Biofood weet ik dat dit een langere tijd nodig heeft om te verteren... Dus dan minder snel een lege maag...

Misschien een optie....??

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Gisterenavond heb ik hem rond 21 uur zijn trainingsbal gegeven met wat rodi-worst er in en vannacht en vanmorgen heeft hij geen last gehad van het gal spugen. Nu ga ik dit maar eens een paar avonden proberen en kijken of hij er dan vanaf is. Dan weet ik ook zeker dat het aan de lege maag ligt. Toch eten ze bij ons rond 18.30 uur de laatste bak. Je zou zeggen dat dit toch wel even duurt voordat het verteert is. We hopen op verbetering....Anders ga ik toch maar weer even bij de DA op bezoek.

Monique

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Wel apart, onze honden krijgen 1x per dag eten, en soms een dag niet. Zij "spugen" nooit gal.
Je zou toch denken dat als het komt door een lege maag, dat alle honden hier last van hebben?

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Hoi Monique,

Ja, ik denk dat hij toch een te lege maag heeft.

Ingrid, de ene hond is de andere niet.

honden page profiel AmyAmy

honden foto van Amy

Hoi hoi,

Heel herkenbaar dat gal spuwen. Toen ik Tos nog brokken gaf, deed ze het 's ochtends ook. Toen ben ik haar voor het slapengaan ook nog wat brokken gaan geven en was het over.
Ook Amy had dit vaak als ze te leeg was 's ochtends, dus daar herkende ik het van.

Nu staat Tos op vers vlees en de laatste maaltijd is om 19 uur. Gaat perfekt! Geen gal spuwen meer.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

...

honden page profiel Jenni Jenni

honden foto van Jenni

Ochtendgal zie je inderdaad vaak bij honden die gewend zijn op regelmatige tijden hun eten te krijgen. Hun maag/gal (vertering) is als het ware geconditioneerd. Tegen de tijd dat ze hun volgende maaltijd moeten krijgen beginnen hun verteringssappen al te werken. De ene hond heeft er meer last van dan de ander, en een klein beetje eten geven voor de nacht wil dan wel eens helpen.

Maar honden, die zoals bij Ingrid, gewend zijn maar 1 maaltijd per dag te krijgen, en vaak op wisselende tijden neem ik aan, zijn minder geconditioneerd op dat punt. Vandaar ook weinig tot geen last hebben van dit euvel.

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Hier hebben de honden door de dag brokken in huis staan en krijgen 's avonds Duck, maar toch had Kai last van gal spugen. Nu krijgen ze de Duck later rond 21u-22u en voordat ik ga slapen ook nog een koekje en het gal spugen is verminderd. Ze krijgen hier dus helemaal niet op vaste tijdstippen hun eten sinds ze zelf kiezen wanneer ze brokken eten.
Maar inderdaad de ene hond is de andere niet, blijkt ook uit het feit dat Kai de enige van de 4 honden hier in huis aanwezig is die er last van heeft.

honden page profiel

Mijn Border Collie kreeg op onregelmatige tijden zijn voer (Carnibest) maar had toch last van gal spugen in de ochtend.
Jazz heeft er geen last van.
De ene hond is gevoeliger dan de andere.

anna (Gast)

mijn hondje spuugt al ruim een week de hele dag gal,van de dierenarts heb ik pillen gekregen en er is een foto gemaakt,de buik was opgezet maar hij wist niet wat het was,hij blijft maar spugen,wat moet ik er mee,ik ben heel ongerust,wie weet raad???????Anna

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Als het niet betert en de dierenarts weet het zelf niet meer, dan zou ik een andere dierenarts opzoeken voor een 2de opinie. De hele dag gal spugen lijkt mij niet normaal en ongezond voor de slokdarm/tanden.

Groetjes
Linsey, Lotje & Kai

jos (Gast)

kan het beestje geen gif gegeten hebben?

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hallo Anna,

Je kunt het met de medicatie die je hebt gekregen het een paar dagen afkijken, als het binnen een paar geen verbetering geeft zou ik toch weer contact opnemen met je DA.
Ik heb nog een paar vragen voor je,

Ik neem aan dat de DA het niet wist na aanleiding van de foto?

Wat voor pillen heb je gekregen?

Is er een tijdmarge afgesproken wanneer je eventueel terug moet komen?

Is er na aanleiding van de foto en er geen duidelijk beeld uit is gekomen niet over gesproken om een en/of bloed/urine/ontlasting monster af te memen?

Het is wel belangrijk dat je hond goed blijft drinken en eten.(de normale hoeveelheden die normaal zijn voor je hond)

Lieve groet,
Wilma

Anna (Gast)

het ging 2 dagen goed,ik heb nu metoclopria gekregen ,het is weer begonnen,ze is nog maar 3 jaar de D,A zegt weinig te kunnen doen,ze is ook heel onrustig wil steeds op schoot zitten,en wil s,nachts niet meer alleen ik ben er heel ongerust over,ik denk dat ze iets van gif heeft gegeten wie heeft raad voor mij ??????????????

Anna (Gast)

het ging 2 dagen goed,ik heb nu metoclopria gekregen ,het is weer begonnen,ze is nog maar 3 jaar de D,A zegt weinig te kunnen doen,ze is ook heel onrustig wil steeds op schoot zitten,en wil s,nachts niet meer alleen ik ben er heel ongerust over,ik denk dat ze iets van gif heeft gegeten wie heeft raad voor mij ??????????????

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

naar een andere DA gaan, als jij het idee hebt dat het niet goed zit. laat maar bloedonderzoek doen, mest onderzoek enz. Een goede DA zal dit zonder problemen doen.

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Overigens denk ik niet dat het gif is, want daarvoor duurt het al te lang. Als het al gif was, zou dit het lichaam nu al uit zijn, of fatale gevolgen hebben gehad. Beide is duidelijk niet het geval?

honden page profiel

honden foto van

Potverdomme, Als de sodemieter naar een andere dierenarts! Een die doet waarvoor hij/zij is opgeleid.
Als het gif is hoeft dat niet fataal te zijn. Het kan een aantal zaken aangetast hebben zoals het zenuwstelsel, lever, nieren enz.

Sterkte, Joep

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Ja Joep, daar snij je idd een mooi punt aan.

Anna: zoek een andere DA en zeg wat je wilt. Bloed onderzoek, mest onderzoek etc. etc.
Als het gif zou zijn, en het zenuwstelsel is aangetast dan kan een goede DA dit zo zien. Zeg hem/haar ook waar jij zelf aan denkt en dat je dit uitgesloten wilt zien.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hallo Anne.

Jammer dat je nu pas gereageerd hebt, zoals je misschien al gelezen hebt, heb ik je op 25 nov. al een aantal vragen gesteld. Helaas heb je toen niet gereageerd wat ik dan weer jammer vind. Maar goed het is natuurlijk geen verplichting.

Ik wens je heel veel sterkte en natuurlijk beterschap met je hondje.

Joep ik ben het helemaal met je eens.

Lieve groet,
Wilma

Anna (Gast)

sorry Wilma dat ik niet had gereageerd,ik ben naar een andere dierenarts gegaan,het hondje is een paar dagen opgenomen geweest,het had een vergiftiging opgelopen dacht hij,ze moet nu een tijdje op dieet,rijst met gekookte kip,en hoera vanaf gisteren niet meer overgegeven,ik hoop dat het nu de goede kant op gaat allemaal hartelijk bedankt voor jullie advies,ik was er echt ondersteboven van wie doet zo iets,achteraf waren er nog een paar honden in de buurt ook erg ziek,ik laat nog iets horen over het verdere verloop hoe het gaat met Jessie, vriendelijke groetjes Anna

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Beste Anna,

Lief van je dat je nu reageert, je hoeft jezelf ook niet te veronderschuldigen hoor.;-) ;-)
Goed van je dat je naar een andere DA bent geweest.
Ben heel blij voor je dat het nu wat beter gaat met Jessie.

Ik begrijp heel goed dat je er ondersteboven van bent geweest, diep triest dat er mensen rondlopen die dit lage en zeer laffe gedrag vertonen.

Het zou fijn zijn als je het verloop van Jessie laat horen en hoe het gaat met Jessie,maar ook met jou want je moet dit toch wel weer een plaatsje zien te geven.Het is zeker niet niks als door opzet van een ander je hond zo ziek wordt.

Lieve groet,
Wilma

Anna (Gast)

Jessie heeft weer een spuugvrije dag gehad,begint weer een beetje te eten gelukkig,ik hoop dat het nu de goede kant op gaat,ze is weer een beetje blij ze komt weer naar mij toe gelukkig,ik hoop dat het leed achter de rug is ,groetjes Anna

Danielle (Gast)

Hoi, mijn hondje heeft hier ook last van, en die heeft mij als advies gegeven om hem savonds voor het slapen gaan een klein beetje yoghurt te geven.. dit geeft een beschermlaagje in zn maag...
groetjes danielle

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Het beste wat je kan doen is gewoon je hond nooit op vaste tijden voeren. Zijn lichaam gaat zich dan niet instellen op voedsel en dus zal het galspugen achterwege blijven.

honden page profiel HankeHanke

honden foto van Hanke

Hoi Danielle,

Bo heeft ook last gehad van oprispingen en dit is overgegaan na de tip van Loes, dus onregelmatig voeren.

Succes!

honden page profiel The tibbies on tourThe tibbies on tourgoedgekeurde fokker

honden foto van The tibbies on tour

Dary heeft er ook last van gehad het galspugen. Ik ben eerst over gespapt op vers vlees en ben toen over gegaan op een keer per dag voeren en op verschillende tijden sinds dien heeft hij er geen last meer van.
Bij hem heeft het wel geholpen gelukkig

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gal spugen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: hoe lang zitten jullie al op hp?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^