hoeveelheid brokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

hey iedereen,

ik voer timo Acana lam en appel brokken. Is voor alle leeftijden en rassen. Ben na ong. 6 maanden van het puppyvoer hierop over gestapt. Nu heb ik altijd al gevonden dat hij een beetje magertjes was, maargoed hij is ook pas 9 maanden. Ik dacht altijd bijna 300gr. brok te voeren en voor zeer actieve honden is het tussen de 11-20 kilo ong. 150-200 gram of zoiets. Nougoed nu heb ik overnieuw gewogen en ik voer m iets van 200 gram! Hij is 13,6 kilo, maar in de groei dus shit heb ik gewoon te weinig gevoerd. Nu vond de DA hem niet heel mager hoor, want ik heb t wel nagevraagd en hij is er pas nog geweest maar voel me wel een beetje schuldig. Pas zelfs iets minder gegeven pff lekker opgelet met voer wegen de vorige keer! naja nu maar meer gaan geven of ik wil m wat bijvoeren naast zijn brokken. Al krijgt hij genoeg lekkers hoor hij is niet uitgehongerd, maar je leest altijd zo veel over goede voeding, de groei etc. etc. dat ik het gewoon allemaal zo goed mogelijk wil doen.

naja moest er gewoon even uit.

groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoeveelheid brokken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je doet het helemaal niet slecht ben je mal, je niet schuldig voelen, voeren moet je met het oog doen, een beetje kijken op de verpakking wat er staat, en voor de rest kijken met het oog. te dun ? dan zie je bij het lopen zijn ribben, iets meer geven.
te dik ? dan voel je geen ribben, moet je prikken, te dik, minder gaan geven, voel je zijn ribben door achter bij zijn staart te gaan staan ? langs zijn flanken te voelen ? helemaal goed.

succes.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Zoals Willemijn zegt hoor op het oog geven en voelen je doet het goed hoor

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Hey Nikki,

Het is beter om een iets te mager hondje te hebben dan een dik hondje. En hij is niet eens zo mager, zoals je dierenarts al zei. En hij krijgt lekkers tussendoor, dus hij zal echt niets te kort zijn gekomen. Gewoon hem lekker blijven voeren, dan komt het goed! Geef hem ietsje meer, kijk eens hoe hij het dan doet... Als hij aankomt, dan weer terug naar 200 gram...

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

oke thnx voor de reacties. Ja ik zou niet willen dat hij niet goed ontwikkeld door mijn toedoen. Maargoed je ziet zn ribben nog niet hoor :-) vraag het ook vaak aan andere hondenkenners en nog niemand heeft gezegd dat hij te dun is. Tsja onzekere ik ;-). Maargoed ik ga gewoon door hoe ik bezig ben. Ik ga nu iets meer voeren, zodat hij een beetje body kan ontwikkelen en ik hoorde vandaag dat we binnenkort een carnibest verkooppunt krijgen dus dan denk ik dat ik ze ook een aantal keer per week vers ga geven. Na alle goede berichten ben ik wel over alleen tsja mn vriezer is zo klein he ;-)

honden page profiel draadjedraadje

honden foto van draadje

NIET meer gaan voeren om body te ontwikkelen !
body ontwikkelt ie vanzelf, hij is veel te jong om geforceerd aan te komen, het enige wat je gaat ontwikkelen met meer voeren is vet en meer ontlasting.

Als je toch meer gaat voeren zal je hem ook meer moeten laten bewegen zodat ie het extra voer in spier om kan zetten, meer voer bij gelijke beweging leid tot een dikke hond en extra stront, en het rijmt ook nog :-D .

Mensen denken veel te snel dat hun hond mager is, bij een kortharig hondje zoals die op je foto mag je best 1 of 2 van zijn laatste ribben zien, schrale honden zijn doorgaans veel gezonder dan iets of veel te dikke honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoeveelheid brokken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^