Nyx gaat vader worden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ze mogen van mij alle asielhonden gewoonweg castreren !!!
wat zou dat een hoop "leuke nestjes" voorkomen, en tis nog verboden ook !

asiels overvol
MP overvol
honden worden gedumpt

en hier wordt een nestje gecreeerd "omdat paps en mams zo leuk zijn'????
en zijn ze ook gezond?
en waar blijven de pups (gelukkig is er nauwelijks aanbod momenteel)?

of is dit de manier om aan die 2e hond te komen die je eerder zo zocht?


ongelofelijk dit, hoezo een pretnest, BAH !!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nyx gaat vader worden!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Ook al zou Nyx wel gezond zijn (wat je dus niet weet), je weet toch ook niets van het teefje? Dadelijk heb je pupjes met allerlei aandoeningen (ik zeg allerlei, maar één aandoening is al erg genoeg), dat wil je pupkopers (en de honden zelf) toch niet aan doen, alleen omdat jij een pup wil van Nyx?

Edit: typfoutje

honden page profiel GerdaGerdabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Gerda

Ik kan me om dit soort nestjes ook zo kwaad maken. Wij doen alles eraan om gezonde honden te fokken en omdat je zo graag een pup van je reu wilt ga je gewoon een nest fokken zonder te kijken of beide honden gezond zijn want dat zal wel teveel kosten. Zo'n domme reden om een nest te gaan fokken.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" ik heb niet zoveel met rashonden. Vind ze wel leuk hoor en er zijn rassen die ik natuurlijk erg mooi vind, maar ze hebben vaak iets of krijgen het, een voedselallergie, grote kans op HD, etc.

Bastaardjes zijn vaak gezonder en net zo leuk! "

Dat is ook niet waar,mijn hond komt uit Spanje en in haar moeder zitten al 4 verschillende rassen,dus de vader heeft ook nog wat ras(sen) in zich zitten.

Helaas is Mila allergisch,voor voeding en atopisch.Heeft chronische bronchitis.

De vrouw die Mila's zus heeft geadopteerd die heeft er nog 1 uit Spanje geadopteerd en die heeft 'gewoon'ook HD.

Het kan echt geen kwaad om de ouder dieren goed te laten testen op erfelijke aandoeningen.
Maar dat hoeft niet in jou geval,want het is een asiel hond,daar mag je niet mee fokken,als ze er achter komen,mag je je hond komen inleveren...

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Ik snap niet zozeer waarom hier weer de stamboom vs. niet-stamboom discussie aangewakkerd moet worden. Honden zonder stamboom zijn niet per definitie gezonder dan honden met een stamboom, een kruising heeft ook twee ouders en die ouders kunnen ook allemaal erfelijke ziektes hebben en/of dragen. Die ziektes kunnen ook doorgegeven worden aan de puppy's ook al zijn ze een kruising. 

Natuurlijk zijn er rassen die op dit moment niet gezond zijn, zoals de Cavalier, maar ik denk dat toch veel zieke 'rashonden' uit de broodfok komen en er daarom voor zorgen dat echte rashonden een slechte naam krijgen. Tegenwoordig testen heel veel fokkers hun honden op van alles en nog wat om zoveel mogelijk uit te sluiten, dat is verantwoord fokken dit niet. 

Ik vind het niet slim om het op marktplaats te zetten, daar komen de gekste mensen op af. Als de puppy's echt moeten komen dan kan je volgens mij beter mensen in je nabije omgeving zoeken die je ook echt vertrouwt anders kan het fout aflopen. 

Ik denk dat Brody ook hele mooie puppy's zou maken, maar daarom ga ik hem toch ook niet een teefje laten dekken? Het feit dat je graag iets wilt betekend ook niet meteen dat het het juiste is en Nyx die zou het vast wel weten, die kan de gevolgen niet overzien en die handelt op dat moment puur uit instinct en natuurlijke driften.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Tsja, er zijn mensen die geen kinderen willen omdat ze een bepaalde ziekte met zich mee dragen. Maar zeg dat even tegen een hond. 'Sorry, je hebt HD dus je mag niet dekken'. Weet die hond veel. Daarbij, voor zover ik weet bepalen mensen nog altijd zelf met wie ze naar bed gaan (afgezien van een verkrachting oid maar dat even buiten beschouwing gelaten) dus van een 'gepland seksueel avontuurtje tussen twee van te voren uitgezochtte ouders in spe' is niet van toepassing. Als wij zelfs willen bepalen voor honden wie met wie mag paren dan kunnen we op z'n minst onze 'taak' goed doen en zorgen voor zo gezond mogelijke honden. In plaats van zonder enige gedegen voorkennis onze gang gaan. 
Ik snap echt niet dat je ondanks dat je hier op het forum zit besluit om Nyx te laten dekken (nog afgezien van of het mag omdat hij uit het asiel komt). Je hebt hem laten controleren zeg je, hoe dan? Heb je foto's laten maken? Heb je DNA laten testen op bepaalde afwijkingen? M.i. is de kans op aandoeningen bij kruisingen net zo groot, misschien wel groter omdat de pups van beide kanten de aandoeningen mee kunnen krijgen. HD komt veel voor, juist daarom is het iets waar aan gewerkt moet worden terwijl jij zoiets hebt van 'het is er toch al zo veel dus een nestje meer maakt ook niet uit'. Bah, wat een verschrikkelijk irritante instelling. Je zou toch inmiddels wel meer moeten weten over fokken als je op HP zit. Zoveel topics met waarom je niet op deze manier moet fokken en wat doe jij: 'ik ga Nyx laten dekken!'. Niet raar bedoeld, maar waar is je verstand gebleven? Zoveel informatie op een forum dat verantwoord wil fokken en jij opent een topic over je ongeteste asielhond die je wilt laten dekken. Het ergert me echt mateloos.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Ik zal het duidelijk proberen uit te leggen. (Dit is uitgezocht in mijn studie als paraveterinair dus het is geen onzin maar "wetenschap" het is ook geen onderzoek van mij maar van een wetenschapper zelf)

Het hele bastaards zijn sterker kunnen we van de baan schuiven dit is niet waar. Want een hond waarbij er meer als 2 verschillende rassen inzitten is al een bastaard of de eigenaar die rassen weet of niet. Ook zoals er hierboven als word gezegt er word niet getest etc dus er is meer kans op aandoeningen.

Vroeger waren bastaards inderdaad sterker nu praat ik over 50 jaar gelede dat kwam doordat die honden op straat leefde en aan natuurlijke selectie "deden" dat waren inderdaad sterkere honden. Ook omdat je veel jn aanraking kwam met bacterien en ziektes etc.
Maarja aangezien dat niet meer aan de orde is. Ook niet in landen als spanje want daar zie je vaak podenco kruisingen of verwaarloosde honden de echte echte straat honden zijn er niet echt meer.

Dus de enigste manier om weer gezonde honden te krijgen is om te stoppen met hondjes kopen bij broodfokkers want daardoor worden veel rassen nu in het nieuws gezet met ongezond en natuurlijk slechte fokkers.
Dus alleen goede verantwoorde fokkers die op alles testen kunnen de honden wereld nog met moeite redden en wij hondeneigenaren natuurlijk door niet zomaar nestjes te fokken!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nyx gaat vader worden!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Vraag: Luid en Stil??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^