waakzaamheid in toom houden.. akita

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

hoi, heb een akita binnen 2 weken 7 maand, is een pracht van een beest enorm lief, speels gehoorzaam, naar mij toe nog nooit iets agressie gemerkt ofzo.. maar heb nu toch wel een vraagje..

Soms komen vrienden langs, van sommige wordt hij dolblij als hij hen ziet maar sommige mensen meestal mensen die hij niet goed kent.. is hij echt heel waakzaam tegen.. hij gaat dan zo die woewoewoe waakblaf doen en wilt helemaal niet stoppen.. het stopt wel na een tijd maar het is vaak erg vervelend en dan moet ik hem effe op een rustige plek zetten omdat je anders niet eens gedag kan zeggen... het probleem is dat mensen vaak ook nog naar de hond gaan geluidjes maken ook al zeg ik op voorhand van hem te negeren.. maar hoe kan ik nu zorgen dat hij niet Te waakzaam is? ik heb ook gemerkt dat als ik savonds in het donker bij wandelen buitenga hij veel alerter en waakzamer is en gromt als iemand op me afloopt... maar rustig is zolang ze niet op ons lopend lijken af te lopen... voor de rest heb ik nog niks ergs gemerkt... hij heeft nog nooit iemand gebeten ook geen honden, in het bos blijft hij altijd kort in mijn buurt.. zelfs met ganzen in de buurt hij laat ze gerust etc... enkel dat probleem bij het blaffen en waakgeluiden bij volk is wat irritant soms en zou ik graag wil leren aan de hond dat het volk oké is en er geen gevaar is. hoe kan ik dit aanleren of kalmeren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waakzaamheid in toom houden.. akita" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

tja het zit toch ook wel wat in het ras lijkt mij!

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ik citeer: De Akita is het nationale ras van Japan. Hij is genoemd naar de prefectuur waarvan hij afkomstig is, namelijk Akita. Akita ligt in het noorden van Honshu (Japan). Een belangrijk deel van zijn werk bestond uit krijgslustige taken. Zo werd hij getraind voor de jacht op beren en als gevechtshond. In het tijdperk van de Samoerai, vormde de Akita zijn vaste metgezel. De sterke genegenheid tegenover zijn baas heeft er toe geleid dat de Akita een plaats is gaan innemen in de Japanse mythologie en nog worden Akita-beeldjes heden ten dage als teken van vriendschap en voorspoed geschonken. De Akita wordt ook gezien als een geluksbrenger. De Akita heeft tijdens zijn bestaan al veel ups en downs gekend. Zo was er een discussie tussen het Japanse en Amerikaanse type. Deze discussie is sinds 1 januari 2000 opgelost toen de FCI ze als twee rassen erkende: de Akita en Great Japanese Dog


Dit houd in dat die jou beschermd, je zal grensen moeten stellen, duidelijk moeten aangeven dat je dit gedrag niet tollereert, jij bent de baas niet de hond.

Dit stond er overigens ook bij:

Hieruit volgt dat hij een baas moet hebben die strak de leiding in handen houdt en heel consequent is. Voor een ervaren hondenbezitter hoeft dit geen probleem te zijn, maar hij is voor een beginner minder geschikt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  het probleem is dat mensen vaak ook nog naar de hond gaan geluidjes maken ook al zeg ik op voorhand van hem te negeren.. "

Waaks en afstandelijk naar vreemden toe is een raseigenschap vd Akita. Ik neem aan dat, als je voor dit ras kiest, je dit net een kwaliteit vond?
Dat hij 'blijft hangen' in z'n blaffen, ligt blijkbaar vaak aan de houding vd mensen zelf, lees ik hierboven? Dan denk ik dat je toch iets assertiever mag zijn naar je bezoek toe. Als je vraagt de hond te negeren, moeten ze de hond ook negeren. Als een paar mensen dat niet kunnen of willen: spreek dan met die bepaalde mensen ergens anders af, of breng de hond naar een andere kamer voor je die mensen in je huis binnenlaat.
Naar de hond toe mag je best uitstralen dat je het fijn vind dat ie je even waarschuwt, maar dat je z'n boodschap begrepen hebt en het nu wel van hem overneemt. Dat heeft dus alles met je houding te maken: wees zelfzeker en rustig.
Dus elke keer je hond aanslaat, is het okee hier even op te reageren, in de zin van "Goed, jongen, ik hoor je", en als hij dan stil wordt, laat je ook meteen merken dat dit is wat je wenst. Zo leert de hond: waarschuwen mag, maar blijven doorgaan met blaffen niet.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

ergens anders afspreken is niet echt een oplossing, aangezien het bezoek vooral van vrienden van men vriendin is.. en ik ben ook een meer afstandelijkere type naar mensen toe dat ik niet goed ken... je kan mijn karakter beetje met dat van een akita vergelijken.. verder denk ik niet dat ik niet streng of consequent genoeg ben want voor de rest is alles heel goed, al heb ik gemerkt dat dit gedrag wel heviger is als mijn vriendin thuis is.. wanneer ik alleen ben met hem heb ik dit niet, het is heel vreemd, ik vind het waakinstinct wel fijn maar had ook gelezen dat akitas net stille wakers waren.. niet blaffen als een duitse scheper... het is ook niet dat hij niet raszuiver is laat me dat melden.. wat wel vaak een truc is.. als ik hem op voorhand bijv even in de slaapkamer zet en het bezoek is er al een kwartier en laat hem dan los dan blaft hij niet op hen en gaat hij gewoon eerst eens snuffelen en kijken en komt vervolgens bij men voeten liggen slapen.. ook terassjes buiten ofzo geen enkel probleem hij gaat overal lekker rustig slapen .. alleen binnenshuis en vooral met de vriendin thuis is dit... al denk ik dat hij rustiger bij mij alleen is omdat ik eigenlijk nooit zenuwachtig wordt en mijn vriendin wordt praktisch direct opgefokt waardoor hij nog zenuwachtiger wordt...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" als ik hem op voorhand bijv even in de slaapkamer zet en het bezoek is er al een kwartier en laat hem dan los dan blaft hij niet op hen en gaat hij gewoon eerst eens snuffelen en kijken en komt vervolgens bij men voeten liggen slapen.. ook terassjes buiten ofzo geen enkel probleem hij gaat overal lekker rustig slapen .. alleen binnenshuis en vooral met de vriendin thuis is dit... al denk ik dat hij rustiger bij mij alleen is omdat ik eigenlijk nooit zenuwachtig wordt en mijn vriendin wordt praktisch direct opgefokt waardoor hij nog zenuwachtiger wordt... "

Dan lijkt me dit een prima oplossing! Vrienden komen langs? Even hond apart en na een kwartiertje de vrienden rustig begroeten en aan de voeten gaan liggen. Als je dit een tijdje elke keer herhaalt, zal je vriendin zelf ook wel zekerder en minder zenuwachtig worden, want ze ziet dat het elke keer goed gaat. En als zij ook meer rust uitstraalt, kan de hond dit oppikken en zelf ook rustiger blijven...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waakzaamheid in toom houden.. akita" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: dementie bij hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^