Japanse Akita

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

Kan mij iemand degelijke adressen bezorgen van fokkers van een japanse Akita.  Deze fokkers mogen gelegen zijn in zowel België, Nederland als Duitsland.
Mercikes alvast

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Japanse Akita" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Van een Ruwharige Teckel naar de Akita? Dat is nogal een sprong!
Ben je voldoende op de hoogte van het zeer pittige, onafhankelijke en zelfs overheersende (dominante) karakter van de Akita? Het is namelijk geen schattige gezinshond die je hiermee in huis haalt.

Dit zijn erkende fokkers binnen Nederland en België:
http://www.kishu.nl/kennel/
http://www.subarashii.nl/
http://www.akita-liefhebbers.net/
http://www.akitas.nl/
http://www.yanusu.nl/
http://www.yukiyama.nl/
http://www.akitakennel.nl/Akitakennel/Home.html
http://akita-inu-joketsu.magix.net/website/geschiedenis.21.html#Home
http://www.shudoin-gairo.be/home.php
http://kawaiitenshi-akitas.be/
http://www.fukurokuju.be/

honden page profiel CindyCindy

Ja dat is inderdaad een hele sprong.  Ik wil al jaren een hond maar mijn ouders hebben dit eigenlijk altijd tegen gehouden.  Om hun dan toch proberen te overhalen heb ik altijd gezegd dat ik mij dan wel een kleine hond aanschaf en daar ik heel goed bekend ben met het teckel ras had ik dit ook in gedachten.  Daar mijn papa anderhalve maand geleden gestorven is heb ik direct terug het idee gekregen van een akita, hetgeen ik al jaren in mijn hoofd heb maar aangezien het een grote hond is zou ik mijn ouders zeker niet overhaald krijgen.  Nu ik het enkel met mama moet doen wil ik de sprong wagen.  Ik heb ontzettend veel gelezen over het ras maar wil wel eerst bij enkele fokkers persoonlijk informatie gaan vragen.  Wat dat onafhankelijke en pittige betreft, dat is zeker goed.  Heb geen hond nodig die niet eens alleen kan zijn en karakter mag een hond zeker van mij hebben.

Heb jij zelf ook ervaring met een akita?

Alvast bedankt voor de adressen.  enkele sites heb ik al eerder bekeken maar toch zeker MERCI.

groeten

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Wat vervelend, gecondoleerd met je vader.

Niet alleen kunnen zijn? Dat is altijd aan te leren en voor een groot deel helemaal niet afhankelijk van het ras. Een Akita kan ook zeker niet per definitie alleen zijn! Iedere hond heeft een grote behoefte aan gezelschap. Pups hebben in het begin zelfs 24/7 verzorging en toezicht nodig.

Wat je goed moet beseffen is dat een Akita geen zachtaardige, brave knuffelhond is. Op volwassen leeftijd kunnen ze vrijwel nooit meer met soortgenoten overweg (zowel reu als teef) door hun overheersende aard, intolerantie en moeizame (minimale) communicatie, uitzonderingen daargelaten. Dat betekent dus niet lekker los door het bos wandelen of naar een parkje waar ook andere honden rondlopen. Een vechtende Akita moet je ten alle tijden zien te voorkomen. Ze zijn niet voor niets zo succesvol geweest toen er volop hondengevechten werden gehouden. Sowieso kunnen veel Akita's niet los omdat ze weglopen en een flink jachtinstinct kunnen hebben (vergeet niet dat ze zijn gefokt als berenjagers). Tevens zijn ze met vreemde mensen niet vriendelijk, maar afstandelijk en waaks. Vrijpostige vreemden worden absoluut niet op prijs gesteld!
Het zijn geen speelse kameraden: spelletjes en sporten vinden ze weinig aan. 'Ga dat balletje zelf maar halen!' Dit is typisch hun karakter: waardig, onverstoorbaar en gesloten. Daarom zijn het naar mijn mening ook geen bijzonder geschikte honden voor bij kinderen. Ze eisen respect en prefereren geen opdringerigheid en druk gespeel, en al helemaal geen gefriemel aan hun lichaam.
Het zijn doorgaans dan ook geen knuffelige, openhartige honden. Ze houden altijd een bepaalde afstand, en tonen hun genegenheid of affectie zelden, en als ze dit doen is dit op een subtiele, weinig demonstratieve/extraverte manier. Het is dus geen hond die je breed kwispelend kusjes geeft of op je schoot duikt om je te knuffelen.
Veel ervaring met en kennis van honden is vereist om deze hond tot een betrouwbare hond te laten opgroeien. Een zeer stabiele en consequente baas met natuurlijk overwicht. Het is absoluut geen beginnershond. Het zijn vaak duidelijke éénmanshonden, ze kiezen één baas en de rest van het gezin heeft weinig te zeggen. Wat betreft gehoorzaamheid zijn het ook zeker geen lammetjes: ze zijn zeer onafhankelijk en zelfstandig, en denken het zelf altijd beter te weten dan de baas.
Ze hebben een kenmerkende 'air' om zich heenhangen, die je zou kunnen omschrijven als uiterst zelfverzekerde hooghartigheid of trots.
Zo'n karakter moet je echt liggen en je dient veel verantwoordelijkheid te nemen met een dergelijke hond, anders worden zowel baas als hond ongelukkig.

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Hallo Cindy,
Allereerst gecondoleerd met je vader.

Ik begrijp dat je opzoek ben naar een Akita pup. Akita's zijn geweldige honden maar ze zijn wel net even anders. Met de juiste opvoeding zijn ze ongelofelijk trouw en lief aan hun baas maar een allemans vriend word het nooit. Het zijne fijne honden als je graag met ze gaat wandelen of fietsen maar een spelletje met een bal of iets dergelijks vinden ze niet boeiend. Akita's hebben van nature een bepaalde houding waardoor ze andere honden intimideren niet iedere hond is daar van gediend dus je moet ze altijd in het zicht houden. Die van mij kan gewoon loslopen tussen andere honden en komt netjes terug als ik hem roep maar dat heeft wel heel veel tijd en geduld gekost! Om een Akita op te voeden moet je consequent zijn en heel veel geduld hebben een harde opvoeding werkt averechts! In huis heb je geen last van een Akita die zoekt zijn eigen plek op en bemoeid zich nergens mee het is wel altijd opletten met vreemden in huis daar houden ze gewoon niet van. Hier is het zo dat als de visite hem met rust laat is dat andersom ook zo maar als er iemand binnen komt en ik ben boven ofzo dan doet hij heel erg lelijk! Voor jou zelf is het dus een hele leuke hond maar niet voor je omgeving daar moet je echt rekening mee houden een Akita is geen gezinshond!  Als je een Akita tevreden wil houden zul je hem voldoende beweging moeten geven iets waar je echt over na moet denken want daar gaat heel veel tijd in zitten. Buiten de normalen wandelingen om fiets ik iedere dag met hem of ik ga naar het strand maar daar moet je wel tijd voor vrij maken. Als je dat doet en je hond heeft een normale opvoeding gehad zul je er een geweldige hond aan hebben. Mocht je er echt zeker van zijn dan hoop ik dat je een leuke pup vind!

mira (Gast)

er zijn twee akitaclubs in nederland, daar kan je veel info binnenhalen, en ook erkende fokkers.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Japanse Akita" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hond en kat vechten..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^