labradors bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

marinus (Gast)

altijd gedacht dat labradors lieve honden waren. In korte tijd meegemaakt dat mijn hond twee keer door een labrador wordt aangevallen. Ook gezien dat een labrador een andere hond aanvalt. Sommige lopen zelfs gemuilkorft. Is hier een omekeer van gedrag gaande?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "labradors bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ligt vooral aan manier van fokken en opvoeding. Van nature zijn labs zeer zacht aardig met een groot aanpassingsvermogen! Mits ze voldoende uitdaging krijgen en daar schort t vaak aan.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

zie hier ook vaak steeds meer van die honden in het park die vals zijn ja. en veel herders hier ook, je word er niet goed van. :'( maar ja bij ieder ras zitten er rotte appels tussen .

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Elke hond kan bijten. Het is echter veelal de opvoeding die maakt of de hond ook daadwerkelijk ongewenst gedrag gaat vertonen. Labradors zijn energieke honden die graag werken en leren. Helaas beseft niet iedereen die een labrador koopt dat ze een energieke stuiterbal in huis halen die opgevoed moet worden. En tsja, als je als vrolijke lab nooit verder komt dan een puppy cursus en dagelijks een blokje om door de wijk, dan ga je jezelf toch vermaken?

Ik denk niet dat het aan dr labradors ligt, maar aan de eenvoud waarmee je aan een hond komt en het ontbreken van een verplichting tot het opvoeden van de hond. Als ik een ouder met zeuren de kinderen was en in een opwelling denk 'ach, zo'n hond is ook best leuk', dan kan ik via marktplaats al dezelfde dag een hond in huis hebben, zonder dat ik me ook maar een seconde heb verdiept in het houden van honden.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Laat me raden, dit waren bruine labradors?

Een tijd geleden werd ik voor gek verklaard dat ik een hekel had gekregen aan bruine labradors, ze zijn vaak agressief, weten niet van ophouden en doen ze even normaal slaat dit zo om in agressie.

Na poosje erin verdiept te hebben blijkt de combinatie bruin x bruin gezondheids en gedragsproblemen te geven, ben inmiddels ook al een bruine labrador tegen gekomen die dus constant epileptische aanvallen heeft, toen ik zei dat de ouders vast beiden bruin waren, vroeg de baas verrast hoe ik dit wist.

Mix je bruin x blond, of bruin x zwart, heb je wel minder bruine pups maar wel gezonde honden, maar gezien bruin een poosje populair is geweest lette niemand daarop en fokte iedereen voor de cash maar aan.

Ik zal niet zeggen dat alle bruine labradors agressief zijn, als ze bij een fokker wegkomen die dus dit dus wel weet, zullen het gewoon gezonde honden zijn en zal opvoeding de rol spelen, eigenlijk kun je op deze manier aardig achterhalen welke mensen gewoon zo snel mogelijk een bruine labrador wouden hebben zonder ergens naar te kijken.



honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Vind het lullig om op te merken, maar toevallig had ik er onlangs nog een praatje over met mijn 'hondenjuf' zoals we haar noemen. Zij is ook een G.T en ze vertelde dat het de problematiek met de bruine labradors enorm aan het toenemen is. Ze zijn niet mijn type hond, maar toch zo spijtig om wederom te zien hoe een prachthond naar de kl*** word gefokt! De Goldens, Jacky's en noem maar op, zijn allemaal al voorgegaan.
Uiteraard is het niet enkel aan de fokkers te wijten (zoals de meeste baasjes dat het liefst zullen doen) 
Jammer dat iedereen een denkt een hond te kunnen houden, voor veel mensen zou een goudvis beter zijn!

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Interessant stukje Fay

Er is in het hele begin van de de bruine labrador "gekte" een bruine lab (reu) geweest die niet geheel spoorde, zoals het beschrijft.
Deze lab hete toepasselijk "The Nutt Cracker"
En soms komt die gen van de "Nutt Cracker" terug in de bruine lijn.

Dit alles heb ik van gelow's fokker mee gekregen.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Sudden rage syndrome noemt mijn juf het.Ook dramatisch geweest bij de Goldens, nu zo'n 20 jaar geleden.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Vreemd... Hier lopen 3 bruine labradors en dat zijn de liefste honden van de buurt.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Dit soort problemen gaan zich vaker voordoen bij modehonden. Ik vind de bruine labrador wel een modeverschijnsel. Dikke kans dat er nogal wat broodfok zich mee bezig houdt, en dus ook probleemgedrag er in fokt. Erg jammer dat nu de labrador daar slachtoffer van wordt.

Ik heb ze zelf nog niet gezien, de labradors die ik ken zijn lieve gezellige blije guppen.

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

" Ligt vooral aan manier van fokken en opvoeding. Van nature zijn labs zeer zacht aardig met een groot aanpassingsvermogen! Mits ze voldoende uitdaging krijgen en daar schort t vaak aan. "

Dat heb je goed!

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Mijn broer heeft ook een bruine labrador maar die had ook veel gezondheidsklachten en erg fel tegen andere honden dus ik weet niet of het wel of niet waar is. Voor mensen is hij super gaat heel veel mee naar buiten en cursus mee gedaan alles dus zal een vraag blijven waardoor het komt

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik weet indd dat de fokker van Jimmy, die ook labjes had voor de jacht. Liever geen choco's had ivm hun karakter.

En Lootah is ook gegrepen door een choco (gemuilkorfde) lab. Lootah herft daar een behoorlijk trauma aan over gehouden en nog steeds vind hij labjes niet zo leuk.

En waar ik me ook aan irriteer is dat de meeste labradors compleet de luchaamstaal van andere honden negeren. Ze blijven maar doorgaan, ze komen eerst al keihard op je afgerend, vervolgens rennen ze keihard rondjes om lootah heen, springen tegen m aan, over m heen e.d. En lootah wordt steeds geirriteerder. Waarschuwt netjes met lichaamstaal, gaat vervolgens grommen en als dat niet werkt hapt ie. En vervolgens zeuren die eigenaren dat mijn hond niet sociaal is. Terwijl hun hond degene is die alle signalen compleet negeert. En dan zeggen ze, hij wil alleen maar spelen. Maar die honden respecteren doorgaands de grenzen die andere honden aangeven totaal niet. Als ik alleen al hoor hoeveel honden hier in de omgeving lelijk doen tegen labradors....

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" En waar ik me ook aan irriteer is dat de meeste labradors compleet de luchaamstaal van andere honden negeren. Ze blijven maar doorgaan,  ze komen eerst al keihard op je afgerend, vervolgens rennen ze keihard rondjes om lootah heen, springen tegen m aan, over m heen e.d. En lootah wordt steeds geirriteerder. Waarschuwt netjes met lichaamstaal, gaat vervolgens grommen en als dat niet werkt hapt ie. En vervolgens zeuren die eigenaren dat mijn hond niet sociaal is. Terwijl hun hond degene is die alle signalen compleet negeert. En dan zeggen ze, hij wil alleen maar spelen. Maar die honden respecteren doorgaands de grenzen die andere honden aangeven totaal niet. Als ik alleen al hoor hoeveel honden hier in de omgeving lelijk doen tegen labradors.... "

Inderdaad ja, dat kom ik ook vooral tegen, in alle kleuren overigens. Het lijkt wel of veel mensen voor een labrador kiezen omdat ze denken dat je die niet op hoeft te voeden. Letten totaal niet op hen hond. Gelukkig ken ik ook genoeg leuke, goed opgevoede labradors.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik woon in een Labrador-rijke buurt.Ik volg al een jaar diverse honden cursussen in deze omgeving (hobby)
Je ziet honden komen en gaan, in de les voor mij, tijdens mijn eigen les en degene die in het lesuur na mij aan de beurt zijn.
Eerlijk?..... heb er nog nooit een labrador gezien. 
Daarmee mag ik natuurlijk niet alle lab-baasjes over 1 kam scheren.
Maar een bepaald beeld scheppen doet het natuurlijk wel he?

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

@Amber,, Daar lopen volgens mij enorm veel mensen tegenaan! 
En de Lab-baasje begrijpen het maar niet ''hij is hardstikke lief'' 

Mijn Rock is gek op rustig draven naast de fiets.
Fiets ik met een kakgangetje door de straat, Rock keurig naast me.. komt er plots een loslopende labrador op ons af gestierd! Springt recht en vol bovenop Rock z'n giegel!
Rock stond te steigeren als een paard en te balken als een ezel!
En uiteraard ging ik bijna flink op mijn gezicht!
Ik denk dat in de hondenwereld, de meeste Labs nogal onbeschoft zijn! 

Beetje vergelijkbaar om als mens op een wildvreemde af te stappen en diegene een klap onder zijn kont te geven.... moet je eens zien wat voor een reactie je dan krijgt.

Voor de goede orde, iedere hond blijft een eigen individu. Ik ken ook genoeg super leuke Labs.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Labradors zijn soms lompe mafketeles, ze vertonen vaak erg juviniel gedrag, juist voor Fedor weer  goed om mee te spelen. Je moet altijd een beetje kijken of jou hond wel goed met die andere kan. Fedor kan bijvoorbeeld niet goed met collies en herders, dan vermijd ik dat liever. Ligt niet altijd aan die collie of herder, het is typisch gedrag waar Fedor weer niet van houdt. Labs begrijpt hij weer wel, terwijl ik me kan voorstellen dat dat geen goede combinatie vormt met wat gevoeligere honden.

ik vind niet dat alle honden maar met elkaar zouden moeten kunnen, heeft niet altijd met opvoeding te maken. Soms ook met rastypisch karakter. het klikt wel of niet.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

"
Inderdaad ja, dat kom ik ook vooral tegen, in alle kleuren overigens. Het lijkt wel of veel mensen voor een labrador kiezen omdat ze denken dat je die niet op hoeft te voeden. Letten totaal niet op hen hond. Gelukkig ken ik ook genoeg leuke, goed opgevoede labradors. "


dat was precies wat ik ook dacht Sanne. Dat labs het imago hebben van allemansvriend en gemakkelijke hond om mee te beginnen, en velen dus denken "oh dan nemen we een lab, moeten we niet veel aan opvoeden" en daar gaat het dan fout.

Van die problemen met de bruine lab had ik wel nog nooit gehoord.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Er liepen hier twee zwarte exemplaren die levensgevaarlijk waren.

Er loopt een brommerige bruine. Er loopt een agressieve zwarte die gewoon een kwart van het park door rent om bij ons te komen en Dobby aan te vallen. Gelukkig is dat een watje en als ik bij Dobby ga staan en het 2 tegen 1 maak is hij weg.

Een hypere lompe niet luisterende bruine en zwarte.

De blonde en twee zwarte mét stamboom zijn rustiger en veel leuker. Of dat nou aan de stamboom/ foklijnen ligt of niet...?

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik herken het eerlijk gezegd ook niet...
De labs die ik ken hebben een lief en zacht karakter, inclusief de bruine..
Maar het zal idd met fokken en opvoeding te maken hebben.....

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Ik denk dat het beeld van een lab. helemaal fout is bij heeeel veeel mensen.


Vb een kennis vind de mijne echt geweldig dus zegt oh wat zou ik graag een hond willen maar dan niet zo 1 want daar moet ik veel te veel mee bezig zijn en heb ook nog 2 kinderen dus dat ga ik niet redden als ik zie hoeveel tijd jij kwijt bent. Nee ik zit er over te denken om een labrador te nemen leuk een gezellige huishond.

Ik zo en die hoef je niet op te voeden denk je.

Ik zei toen een labrador heeft heel veel energie is een echte stuiterbal dus die moet je bezig houden en heel goed opvoeden om te zorgen dat ze dus weten hoe ze hun energie kunnen onderdrukken en niet steeds als een wous los gaan ten tweede heeft elke hond of het nou een eigenwijze bull is of een labrador een goede opvoeding nodig bij de ene heb je meer geduld nodig en kan het langer duren de ander is erg baas gericht en wil alles voor je doen maar dan moet je ze wel iets geven waar ze druk mee kunnen zijn.

Al met al heeft ze dus besloten dat ze er toch maar niet aan gaat beginnen mss als de kids ouder zijn en ze meer tijd heeft maar voorlopig zit op die droom nog even een slotje.

Ja ik denk dat het zowel een rage is als dat mensen vaak denken ah lief zo'n page hond gezellig een huishondje. Niet wetend dat deze ook bijzonder veel aandacht en opvoeding nodig hebben.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik kende het verhaal vd bovengenoemde bruine reu nog niet (verklaart wel een deel) maar ben wel bekend met het feit dat er veel 'choco labjes' als mode verschijnsel de wereld in zijn geholpen door 'foute' fokkers. Ben ook bekend met 2 personen die daar de rekening nu voor betalen.
Zelf heb ik een blonde al had me de kleur weinig uitgemaakt. In vergelijking met mijn vorige hond en de kruising die ik heb zijn het als pup behoorlijke ongeleide projectielen. En ik denk dat daar ook veel eigenaren de fout in gaan. Waar ik de andere twee als pup gerust van hun 'dolle 5 minuten' liet genieten, heb ik dat bij mijn lab na max. 2 minuten afgekapt. Hij zou zichzelf alleen maar bezeerd hebben. Daar ben ik zeer consequent in geweest en pluk ik al zeer geruime tijd (ondanks dat hij amper 2 is) de vruchten van.
Ze hebben idd een ruwere speelstijl maar dat heeft mijn kruising ook en zo nog vele andere rassen met hun. De mijne beheerst zijn eigen taal uitermate goed en bejegend andere honden altijd rustig en beheerst. Naar mate van 'wat voor vlees er in de kuip is' wordt er al dan niet ruwer gespeeld. Hij geeft echter de voorkeur om met ons bezig te zijn.
Er zijn helaas genoeg eigenaren die de hond naar het losloopgebied brengen en de hond daar lekker makkelijk aan zijn eigen lot overlaten. Kan hij lekker met andere honden 'spelen' terwijl ze hun eigen ding doen. Kost weinig moeite en energie en is ideaal na een lange werkdag.......

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Ik denk dat het probleem meer komt door het feit dat iedereen maar een lab wil en het liefst een bruine, kijk voor de grap eens op marktplaats hoeveel br**dfokkers daar bruine labrador puppy's aanbieden. Pups die een hele puppy opvoeding/socialisatie missen, mensen die denken lekker snel en goedkoop een lab te kopen en dan niet mee naar een hondenschool gaan want een lab is zo makkelijk en tada een boel niet sporende labradors zijn de wereld in geholpen ;-)

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Het is bij de bruine labradors echt veelal het fokken, een echte fokker zou dus echt geen bruin op bruin zetten om zeker te weten dat alle pups bruin zijn zodat die er meer voor kan vragen.

Daarom zeg ik niet elke bruine is gestoord, maar meerendeel wat dus gewoon aan het hobby fokken is, en broodfokkers doen dat ook, wat heeft immers Mientje op de hoek met haar bruine labrador meegekregen van erfelijkheidsleer, die doet een keer een nestje met de bruine labrador van Jan van de anderre hoek, hele mooie pups, ook erg lieve ouders, maar ondertussen zijn ze zo fout bezig.
En echt waar kopers denken dan, nou Mientje is zo dol op de pups en zorgd er zo goed voor wat kan daar nou fout aan zijn.
En een broodfokker denkt gewoon liever 8 bruine pups dan 3 bruine en de rest blond of zwart, vanwege het geld wat die destijds voor een bruine kon vragen.

Hetzelfde met Bleu Merle die kun je ook niet kruizen, die pups worden dood geboren of gaan vrijwel direct dood, helaas heeft de labrador, ik weet het klinkt heel hard, niet de pech dat alle pups doodgaan, daar leren mensen namelijk veel sneller van.



honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Even voor mijn duidelijkheid (weet niet veel van Lab's)Zijn de choco's ook van het soort dat zo ontzettend snel overgewicht krijgt?

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Er lopen hier wel twee hele dikke bruinen, echt die een kuil boven de staartwortel hebben, de jongste is nu 7 maand en is gewoon veel te dik, dat ik al tegen haar zei, ga jij eerst maar eens wat minder voeren.

De oudere tja als je naar de bazin kijkt denk ik dat die twee elke avond een pak roomboterkoekjes met elkaar delen onder het goede tijden slechte tijden kijken.

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

" Even voor mijn duidelijkheid (weet niet veel van Lab's)Zijn de choco's ook van het soort dat zo ontzettend snel overgewicht krijgt? "

Ja, omdat de mensen er niks mee doen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik herken het niet, ken een paar bruine Labradors hier in de buurt.
Ik denk wel dat het modehond stukje zeker meespeelt, en het idee dat een hond als een Lab niet hoeft te worden opgevoed. Geldt ook voor de onze, hoe vaak ik al heb gehoord dat Goldens van die makkelijke honden zijn!? Prima, maar ze zijn dus ook wel aardig te verknallen (en weer recht te breien, haha!);-)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Eens, Goldens hebben over het algemeen de scills om goed dingen te onthouden en te leren..... dus ook hele slechte dingen!Ook weer zo'n type hond waarbij vaak gedacht wordt, ''lekker, makkelijke gezinshond''
Waar... maar een Golden heeft wel meer lichaamsbeweging nodig dan de gemiddelde hond. 

Als ik Blondes op een dag te weinig uitdaging geeft... dan ruineert hij mijn tuin en vreet hij mijn kussens op. Heeft hij een uurtje kunne uitwaaien, lekker rennen, spelen, graven... dan moet ik zoeken waar hij is gebleven, ligt hij ergens onder de tafel.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

"
Hetzelfde met Bleu Merle die kun je ook niet kruizen, die pups worden dood geboren of gaan vrijwel direct dood, helaas heeft de labrador, ik weet het klinkt heel hard, niet de pech dat alle pups doodgaan, daar leren mensen namelijk veel sneller van.



"


Dit is niet helemaal waar, merle x merle geeft een verhoogt risico op blind en doofheid en de sterfte ligt inderdaad wat hoger maar dan ook weer als je met de dubbele merle factor's fokt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "labradors bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Vuurwerk!!!! 2012
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^