Oudere hond - nieuwe pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

TM (Gast)

Hallo iedereen,

Ik heb een hond van 7.5 jaar oud, een kruising van een boxer en een labrador (teefje). Nu zouden we graag een pup in huis willen halen, maar ik wil zeker zijn dat ik een juiste beslissing neem en mijn oudere hond geen verdriet aandoe.

HET KARAKTER VAN DE OUDE HOND: Ik heb mijn hond nog nooit agressief gezien of zien aanvallen. Wat ik wel merk als we gaan wandelen, is dat ze vele honden negeert, en bij sommige honden die fel naar haar blaffen laat ze (als ze achter een hek zitten) een plasje vlak voor hun neus na. Daardoor denk ik dat ze wel heel dominant is. Ze blaft echter wel nooit naar andere honden of katten. Als er een kat in onze tuin zit, zal ze tot op een halve meter dichterbij komen geslopen, haar staart tussen haar poten steken en gewoon afwachten. Ze is volgens mij soms zelfs bang voor andere dieren. Verder is ze wel heeeeeeel erg lief en nog zeer speels!

Ik ben echter een beetje bang om een nieuwe pup in huis te nemen. Zal ze niet verdrietig of zelfs angstig zijn?

Nog iets anders bijzonder is ook dat ze sinds ze klein was altijd liever buiten dan binnen zat. Vroeger kwam ze nog vaak in onze woonkamer, maar met de jaren in het zo gegroeid dat ze eigenlijk enkel nog in onze grote tuin, het tuinhuis, de garage en de berging zit (ik denk dat andere plekken te warm zijn want ze begint dan altijd te hijgen). Ze mag nu nu ook niet meer in de woonkamer omdat ze altijd vol modder hangt van buiten te spelen (echt VOL!). Ze heeft er ook niet echt behoefte aan.

Maar stel nu dat er een nieuwe pup komt. Ik zou het liefst een franse bulldog nemen (ook een teefje, ik weet dat een reutje beter is maar dat wilt mijn moeder niet). Is dit dan wel een goed idee? Ik wil mijn oude hond echt niet verdrietig maken. En zal ze dat wel aankunne? En mag ik die pup dan ook niet in de woonkamer laten? Het is een beetje een dilemma...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oudere hond - nieuwe pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Bo (Gast)

Ik heb niet echt veel ervaring en zit zelf nu ook precies met een depressieve hond! Wij hebben ook net een maand een nieuwe pup in huis sax is 2jaar en butch 14 weken. Sax doet nu al een paar dagen raar en zondert zich ook meer af vroeger zat hij altijd bij ons nu kruipt hij naar benede voor de deur of in een wasmand. Ik weet ook iet wat dit wil zeggen maar heb ook bang dat sax verdrietig is... Voor de rest komen ze overeen en spelen samen enzo maar toch vind ik het raar.
Je zal er niet zoveel aan hebben maar dit is voorlopig mijn ervaring

Groetjes

TM (Gast)

Hey,

Ik heb van de man van de hondenschool gehoord dat een hond de emotie 'jaloezie' niet kent. Ik weet echter niet of ik dit zomaar kan geloven???? Als jouw hond plots zo raar doet zal hij zich er misschien ook niet goed bij voelen? Maar als ze dan toch zo spelen enzo is hij misschien wel gelukkig maar is er iets anders aan de hand?

Heel veel vragen en nog meer twijfel hier dus!

Erie Vos (Gast)

Hallo,

Sind 3 mnd hebben we een pup erbij , maar onze hond Sous is sinds die dag verdrietig.
Hij kijkt vreselijk verdrietig en wil weinig of niets van de pup weten.
Wij blijven er tussen uit als ze eens samen iets ondernemen, grommen of wat dan ook.
Heeft iemand dit al eens bij de hand gehad???
Graag uw reactie's
Vriendelijke groet

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oudere hond - nieuwe pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: zwart russische terrier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^