te aanhankelijke pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

pupje (Gast)

Hallo,
Ik heb een super lief rottweiler teefje van 15 weekjes oud. Ze kan goed alleen zijn, is nagenoeg zindelijk, loopt netjes los, loopt niet weg en luistert bijzonder goed. Niks aan de hand in principe dus!zolang ik er maar bij ben want zodra ik weg ben verandert ze dus in een draak! ze loopt weg, valt aan, kan ineens niet meer met andere honden, gaat gillen in de auto terwijl ze dat bij mij juist leuk vindt. Thuis en buiten wijkt ze niet van mijn zijde en ze zit me heel vaak aan te staren en bij elke beweging die ik maak staat ze paraat als een soldaat. Voor mij is het prima want ik heb al meer honden gehad en met deze is de band heel erg bijzonder en haar leergierigheid verbaast me. Ik maak me alleen zorgen om het feit dat ze dus schijt heeft aan anderen en dat ze dan zo vreselijk dominant is. Ze is lief bij anderen tot ik wegga. wat kan dit betekenen en wat doe ik fout? ik ben in de opvoeding altijd bijzonder streng (ik sla nooit!!!) maar pak ze vrij hard aan en ik hou ze altijd vrij kort. wel krijgen ze erg veel beweging en ze mogen altijd overal mee naartoe en bijzijn.
Ze is nu nog klein, en in principe is ze altijd bij mij. Maar ik woon ook samen en mijn vriend kan niet alleen zijn met haar omdat ze dan gaat slopen, en gaat huilen. Raar, want als ze dus helemaal alleen thuis is sloopt ze niks en is ze ook gewoon stil. Ik weet me in deze situatie geen raad ik heb ook al vrij veel geprobeerd...

Alvast bedankt voor het lezen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "te aanhankelijke pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

euhm . ze heeft duidelijk jou als baas en roedelleider uitgekozen . wellicht omdat ze zich veilig geborgen voelt en voor jou respect heeft. zodra jij weg bent neemt zij de touwtjes in handen . ik denk dat je in dit geval beter een GT in de hand kan nemen .

gast (Gast)

Bedankt voor je reactie. Schandalig genoeg heb ik geen geld voor een GT

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Misschien dat je vriend iets meer van de pup gedaan wil krijgen als jij er ook bent, dan leery ze naar beide te luisteren.Hier ook een hond die vanaf pup omafscheidelijk is als ik er ben. Kom ik terug dan bestaat er niemand meer behalve ik. Best leuk maar niet voor de ander.
Door de ander een groter aandeel te geven in de opvoeding, is dit beter gegaan.

In ieder geval succes.

pupje (Gast)

Mijn vriend probeert wel eens met haar te trainen, en hoeveel koekjes en speelgoed hij ook heeft, ze draait zich om en gaat weg

pupje (Gast)

Misschien wel belangrijk om te weten! de pup zat er niet best bij in haar nestje. moeder was er weinig bij en stierf toen de pup 6 weken was. Toen heb ik de pup meegenomen want de pups moesten ook gelijk weg.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

hier was / is het van begin af aan ook me and my shadow. Waar ik ben daar is Luna. Ik ging soms al bewust niet mee met de avondwandeling zodat zij ook aan man ging wennen en hij aan haar. 
Nu moet ik zeggen dat hij er ook niet heel veel mee deed. Maar toen hij laats zei toen ik avondje weg was ( 3 uurtjes ) Luna was niet helemaal in haar hum .... oeps.... ze is niet dominant of wat dan ook, dus nu man ook ( heeft vak ) vaker alleen met de honden aan de wandel. Want het baarde me toch al ietwat zorgen zo van ... kan ik wel weg enzo. Ze reageert wel eerder en sneller op mijn commando's dan bij de andere gezinsleden. Maar dat is denk ik niet zo vreemd aangezien ik hele tijd bij haar ben en met haar in de weer ben met dingen aan te leren. 

Persoonlijk vind ik de band die ik met haar heb heel leuk. Ook nog niet zo gehad met andere honden ... is op een heel andere manier. 

En had ik er eerst 1 die achter me aan liep nu al 3 lol ... zal zijn omdat ik ze altijd eten geef.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je pakt ze hard aan ? waarom ? je hond is nog een pupje, waarom hard aan pakken ? is dat nodig ? natuurlijk niet, gaat met je pup om als een pup die nog alles moet leren.

je pup is net vijftien weken, wil je al dat tie zich volwassen gedraagt ? je hebt er niets aan om hard te zijn, voed je hond op met vriendschap respect, en geef je pup de tijd.

doe alles in stapjes, zorg dat tie buiten netjes aan de lijn loopt. en maak tijd vrij voor loslopen, met anderen. en laat je hond ook eens uit door je vriend, anders wordt het snel een eenmanshond, toch niet de bedoeling ?

overal mee naar toe en overal bijzijn ? leer je pup dat dat niet altijd kan, en laat hem ook thuis eens apart zijn. dus alleen, terwijl er nog anderen in huis zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je vriend probeert te trainen ? en dan loopt je pup weg ?

de kleine dingentjes, zoals netjes aan de lijn lopen, kan zonder dwang geleerd worden, en als je pup los loopt en niet komt ? oefen daarmee aan de lange lijn, dan kan er niet weggelopen worden.

oefen met lieve woorden en gebaren, daaar hoef niet altijd voeding voor aan te pas te komen, speelgoed ? een ding tegelijk, niet een huis vol.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Met vijftien weken hoten het draakjes te zijn, bijten, spelen, tien ton energie :-)

Een pup van vijftien weken is niet dominant en bijt niet uit dominantie. Daar zijn ze gewoon helemaal niet mee bezig. Een pup die gaat gillen en slopen als jij weg gaat, lijkt mij meer verlatingsangst. Daarnaast snap ik niet zo goed dat je het hebt over streng aanpakken bij een pup die jouw blijkbaar tot het centrum van haar wereld heeft verklaard. Ik ben bang dat dat haar misschien nog wel onzekerder maakt, waardoor ze nog moeilijkerte hanteren wordt als jij weg gaat

Mireille

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik denk dat ze bedoelt dat als ze volwassen zijn dat ze bijzonder streng is..

Niet voor een pupje..

Ik verwacht ook van mijn volwassen honden dat die luisteren..

Maar daar gaat wel de nodige training aan vooraf..

Ik denk dat ze verkeerd begrepen word..

Maar ze vraagt raad om hoe te zorgen dat de pup zich iets beter gedraagt als zij weg is..

Ik denk dat je jouw vriend meer met de pup moet laten doen..

Dus uitlaten en eten geven en dan een beetje trainen als jij er niet bij bent..

En dan wel op de juiste manier..

Anders kan het nog weleens averechts werken..

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik begrijp ook niet waarom je een pupje zoals je zelf zegt 'vrij hard aanpakt en er bijzonder streng voor bent'.Heb je er al es aan gedacht dat de pup misschien zo tjokvol spanning zit, uit schrik voor jou, dat ie, als je weg bent, al deze stress loslaat en dan gaat slopen, gillen, klieren, enz... Dan heeft ie naar jou toe een heel slaafse houding (en dat lees ik wel in je beschrijving), maar eens je weg bent, komen alle emoties los...

Misschien er es even bij stilstaan waarom je zo bijzonder streng bent voor een pupje?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik denk dat ze dat niet bedoelt..

Ik denk dat ze in het verleden streng was voor haar volwassen honden....

Niet meteen te hard oordelen..
Ik denk dat ze het misschien een beetje verkeerd neergezet heeft..

Ik heb dat ook wel eens..
Dan wil je een verhaal neerzetten en dan kom er zoveel info in je hoofd en dan komt het er verkeerd uit..

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Misschien kan ze zelf eerst even reageren wat ze bedoeld met streng aanpakken :-) kan natuurlijk allemaal verkeerd begrepen worden want streng is een groot woord waar ieder zijn eigen betekenis aan kan geven :-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Het zou idd niet gek zijn om je vriend en de pup meer samen te laten doen. :-)
Het is helemaal niet erg dat een pup meer naar de 1 trekt dan naar de ander (zal overigens wel bij meer mensen voorkomen ;-) ) maar het is wel handig dat de pup/hond ook samen met de ander kan zijn.
Wat doet je vriend eigenlijk, als ze alleen zijn en de pup gaat huilen en slopen, hoe reageert hij, hoe pakt je vriend dit aan?
En wat onderneemt hij met de pup?

Wat onderneem jij met de pup?
Wat voor dingen doen jullie samen?
Hoeveel rust krijgt de pup?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Misschien kan ze zelf eerst even reageren wat ze bedoeld met streng aanpakken :-) kan natuurlijk allemaal verkeerd begrepen worden want streng is een groot woord waar ieder zijn eigen betekenis aan kan geven :-) "


Dat vind ik dus ook..
Beter eerst ff vragen als meteen te oordelen.. ;-)

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

" je vriend probeert te trainen ? en dan loopt je pup weg ?

de kleine dingentjes, zoals netjes aan de lijn lopen, kan zonder dwang geleerd worden, en als je pup los loopt en niet komt ? oefen daarmee aan de lange lijn, dan kan er niet weggelopen worden.

oefen met lieve woorden en gebaren, daaar hoef niet altijd voeding voor aan te pas te komen, speelgoed ? een ding tegelijk, niet een huis vol. "


;-)

pupje (Gast)

Bedankt voor de reacties. ik bedoel met heel streng zijn dat ze perfect luisteren en dat ik daar ook zeker de eerste 3 jaar in hun leven intensief mee bezig ben. dus denk aan 4 keer per week flink trainen. Ze gaan overal mee naartoe simpelweg omdat de honden op mijn werk zeer welkom zijn gezien het uiterst goede waakhonden zijn en voor iedere klant die binnenkomt heel lief zijn en ze zijn altijd rustig. ik ga haar niet leren dat ze af en toe niet mee mag want er komt nooit een dag voor dat ze niet mee mogen. als ik op visite ga en mijn honden zijn niet welkom, dan kom ik zelf liever ook niet dan ga ik liever naar het bos rennen met die honden. Met de andere honden nooit geen enkel probleem mee gehad alleen deze kleine hangt gewoon echt te veel aan me. Ik weet dat slopen en happen etc pupgedrag is maar bij mij kent ze de regels en gedraagt ze zich vreselijk goed, als ze los loopt komt ze in 1 keer hoeveel honden er ook zijn. Sterker nog, als ze losloopt blijft ze maximaal 3 meter van mij verwijderd. Mijn vriend is niet echt een dierenvriend helaas maar hij is ook heel vaak werken en de honden zijn in feite erg weinig met hem alleen of met anderen alleen. Toch moet dat gewoon geen probleem geven. Verlatingsangst lijkt me raar, want ze misdraagt zich dus alleen als ze bij anderen is en ik ben er niet bij. Als ze dus helemaal alleen is dus zonder mij en zonder anderen is e lief. Ze laat zich ook niet aaien door een ander op het moment dat ik wegben en haar rug en nekharen staan overeind. Mijn vriend heeft het opgegeven die is het zat. Ik kan het nooit zat worden wamt iedere hond is anders en daar moet je rekening mee houden en het in goede banen leiden. Wel echt jammer dat op deze site nog steeds van dat volk zit wat lekker kan vooroordelen. Zegt gelukkig een hoop over de mensen... Ik voed mijn honden goed op ik heb jaren op hondenscholen gezeten met die beesten. Nu heb ik het geld er gewoon niet meer voor. Ik vind het juist goed dat mijn honden perfect luisteren en dat ik ze overal mee naartoe kan nemen. Mijn honden proberen dingen geen 2 keer omdat ze bij de eerste keer al gelijk door hebben wat wel en niet mag. Ik vind het juist erg als mensen hun hond opvoeden door zichzelf 10000 keer te herhalen waarna de hond gewoon nog steeds doet waar die zelf zin in heeft...ik zie mezelf al staan roepen als mn hond losloopt en niet in 1 keer komt bv. Nog gevaarlijk ook. Geef mij maar een strenge opvoeding zodat mn honden veilig kunnen buitenspelen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "te aanhankelijke pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: onregelmatig ademen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^