Kamperen met hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Het is nog een beetje vroeg, maar we zijn al aan het nadenken wat we in de zomer gaan doen. Waarschijnlijk ga ik met mn familie mee kamperen in Frankrijk. Vorig jaar bleef Noah bij mijn ouders toen ik op vakantie ging, daar zijn we ook bijna elk weekend dus hij kent hun heel goed. Nu gaan zij natuurlijk mee en zou ik een andere oppas voor Noah moeten zoeken. Ik vind het zelf alleen helemaal niet leuk om zonder hem op vakantie te gaan en wil hem ook niet bij vreemden achterlaten..
Nu vraag ik me alleen af of het voor hem wel leuk is om mee te gaan kamperen. Wat zijn jullie ervaringen daarmee?? Gaan jullie honden altijd mee en vinden ze dat leuk? En liggen ze dan aan een lange lijn bij de tent ofzo?
En hoe doe je het met wandelen als je in de bergen zit, is dat niet gevaarlijk??
Noah komt uit Spanje, dus opzich zou hij warmte wel gewend moeten zijn, hij wordt er wel sloom van, maar kan er verder wel tegen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kamperen met hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik ben dit jaar met Perdie enkele daagjes gaan kamperen in Zeeland. Voor de zekerheid hadden we een klein hutje gehuurd zodat ze niet meteen én in een tentje moest slapen én op een vreemde locatie slapen. En bij ons is dat echt heel erg meegevallen! Ik had zo een staaf voor in de grond gekocht waar ik haar aan een 20m lijn aan vast maakte. Zo had ze genoeg ruimte maar kon ze toch niet echt weg. Af en toe mocht ze ook gewoon los :-) 
Perdie ging dan ook mee tijdens stadsbezoekjes. Ik had wel altijd water mee voor haar en zocht vaak de schaduw op. We zaten ook vlakbij de zee dus daar kon ze ook wat afkoelen moest dat nodig zijn :-)

Ik denk dat de meeste honden het wel leuk vinden om mee op vakantie te gaan, maar je moet wel rekening houden met de warmte. Hebben jullie een mogelijkheid tot zwemmen in de buurt? Met wandelen in de bergen heb ik geen ervaring :-)

Thea (Gast)

Wij kamperen al 30 jaar met de honden, eerst cockers en nu teckels. Gaat prima, De een kan los, zij loopt niet weg en ligt meestal onder de caravan als het te warm is. De ander ligt aan een lijn. We gaan er altijd mee wandelen s,avonds als de warmte voorbij is. Een kennisje van mij heeft een amerikaanse gladharige collie en zij gaan altijd in de bergen wandelen, de collie heeft speciale hondenschoenen aan (geen onzin dingen) omdat het grit wonden kan veroorzaken, ze maken grote wandelingen en dat gaat prima, ze heeft de hond wel eerst laten wennen aan het schoeisel.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wij zijn aangesloten bij Stichting Vrije Recreatie. Daar kun je campings vinden die gewoon rustig zijn, dus geen Center Parcs-effect. Dat is mij altijd heel erg goed bevallen, en bij veel campings mag de hond gewoon mee. Ruime plekken om je tent/caravan neer te zetten.

Ja, Bink gaat altijd gewoon lekker mee. Bink vindt het heerlijk. Lekker luieren, even mee om een dorpje te bezoeken, slapen op een terrasje... Bink ligt dan aan een stormband (ja O-) lekker stevig) op onze plek op de camping. Hij slaapt in zijn bench die in de voortent staat.

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks

honden foto van Christel & Dieks

Miss rare vraag maar wat is een stormband? En is dat ook geschikt voor andere rassen of met name v de bulls onder ons?

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

de honden gaan hier ook altijd mee, huisjes, hotels, kamperen, het maakt ze allemaal niks uit.

bij de tent liggen ze of aan de grondpen, of soms leggen we ze aan de trekhaak van de auto, en soms los als het rustig is.

gewoon net als thuis regelmatig wandelen en regelmatig spelen, en dan liggen ze verder vrij rustig. we leggen ze s'nachts in de tent ook vast, anders willen ze naar buiten kruipen om de tent te bewaken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wandelen in de bergen was altijd geweldig met mijn vorige hond, we zijn in vele landen geweest ook in de Franse en Italiaanse Alpen, de warmte was goed te doen, wel uiteraard altijd water bij je hebben.  Soms moet je wel even vantevoren de route goed doornemen, of de hond wel overal kan lopen, soms moet je op haken lopen of steile laddertjes op en dat kan een hond natuurlijk niet.

Wij vonden het prettig om een huis met omheinde tuin te huren, maar camperen is ook goed te doen, alhoewel meestal wat drukker voor iedereen en daar moet je van houden al zijn er ook heel rustige campings.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Let er even op dat in de 'parc national' in Frankrijk geen honden in de bergen toegestaan zijn in bepaalde zones,. In een aantal andere parken lopen schaapskuddes die bewaakt worden door pyrenese berghonden. Daar moet je je hond echt uit de buurt houden.

Mireille

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Wij kamperen ook al heel wat jaar en onze hond/honden gaan altijd mee en eigenlijk nog nooit problemen gehad.

We gaan altijd naar Duitsland en zoeken dan een camping waar het leuk is voor de kinderen en waar we zo het bos in kunnen met de honden om heerlijk te wandelen.
Ze liggen bij ons beide aan de lijn omdat ze gerust samen de boel gaan verkennen en dat willen we niet.
Ook 's nachts liggen ze vast in de voortent omdat de heren de tent openmaken.

Verder kijk ik thuis al als we een camping hebben gevonden wat er te doen is en of honden zijn toegestaan in bv dierentuin of kasteel zijn ze niet welkom zul je ons daar niet zien.
Onze ervaring is met de campingeigenaren dat ze altijd wel even willen bellen voor je als je iets anders leuks gevonden hebt bij de VVV of honden dan welkom zijn.

Alleen laten gebeurt eigenlijk niet ook als we gaan uiteten gaan ze gewoon mee.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Naar welke streek ga je? Want zoals Mireille zegt: de nationale parken mag een hond niet in. Wel in de regionale parken, aan de lijn. Maar je kan natuurlijk altijd net buiten zo'n nationaal park gaan wandelen, natuur is er even mooi en honden kunnen lekker meeKamperen met de hond is superleuk, al moet je natuurlijk wel rekening met 'm houden... maar ik ben zelf een grote voorstander van reizen met de hond, en de mijne vinden de bergen werkelijk heeeeerlijk! Die riviertjes, dat uitgestrekte landschap, heerlijk rennen is het daar! En 's middags allemaal samen picknicken op een rots aan een bergstroompje... hehe, heb er al helemaal zin in ':-)!

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

Zekerrrrrrrrrrrrrr hond meenemen zijn genoeg campings waar hond mag komen .
Eerste dagen aan lijn maar als iedereen ziet sociale opgevoede hond heb ik hem gewoon losgelaten. Camping waar hij ook kan koelen is natuurlijk wel belangrijk.
Qua wandelen hou ik hem vast tot ik weet dat er geen gevaren zijn en laat hem dan pas los.
Dinos geniet elke vakantie met volle teugen, dus zou zeker hond meenemen.:-D

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Vorig jaar meivakantie is hij meegeweest en dat is super goed bevallen.
Zomervakantie is hij bij mijn schoonouders gebleven, achteraf had hij zooooo goed meegekunt, het was helemaal niet zo warm, en er waren zat andere honden op de camping, plus een hele geschikte omgeving.
We hebben hem zó gemist toen!
Volgende vakantie gaat hij dus gewoon weer mee!

honden page profiel Petra, baasje van GuinnessPetra, baasje van Guinness 3 doggies

honden foto van Petra, baasje van Guinness

Van pup af aan gaat Guinness ieder jaar mee naar de camping.Wel kunnen we niets zonder Guinness gaan doen dan op vakantie omdat we hem niet alleen in de tent of auto laten.
Dat moet je natuurlijk wel mee in overweging nemen.
Snachts slaapt hij in de voortent, die kunnen we ook onder dichtritsen dus we hoeven niet bang te zijn dat ie ontsnapt. Overdag kan ie in principe wel los, maar dat ligt eraan hoe druk het is op de camping...

Wij vinden het kamperen met hond wel super tof! Het enige nadeel tot nu toe is dat we onze hond niet in de auto of in de tent alleen laten en zelf naar een museum of zo gaan waar geen honden worden toegelaten...

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Heel erg bedankt voor al jullie reacties! Ik krijg er helemaal zin in door jullie verhalen ;-)
We zitten op een camping vlak bij de Alp d'huez. Of er water in de buurt is weet ik niet, maar ik neem een opvouwbaar 'zwembadje' mee, waar hij in kan liggen om af te koelen.
Noah kan in ieder geval niet los op de camping, want dan gaat hij sowieso bij alle buren langs op zoek naar eten ;-)
Hij zal inderdaad niet alleen blijven, hij gaat gewoon overal heen mee of ik blijf zelf bij de tent. Ik maak me alleen nog een beetje zorgen om het wandelen, hier loopt hij meestal twee uur per dag lekker los, maar in de bergen weet ik niet of ik hem los durf en kan laten, maar hij heeft het wel nodig om lekker te kunnen rennen.

'Snachts kan hij gewoon bij mij in de tent slapen, hij gaat vaak mee als ik ergens ga logeren ofzo en dan ligt hij ook gewoon naast mn luchtbed of erop :-)

honden page profiel Petra, baasje van GuinnessPetra, baasje van Guinness 3 doggies

honden foto van Petra, baasje van Guinness

In de bergen ligt het er maar net aan welke route je neemt. Een route door het bos, dan durf ik Guinness bijvoorbeeld best los te laten, maar ik weet dan wel zeker dat hij altijd terug komt.En spelen doen we vaak met frisbee of balletje op de camping...
Een spektakel voor de kinderen op die camping trouwens... haha! Dan staan er geregeld toeschouwers te kijken... ach ja... dat hoort er allemaal bij! Alvast heel veel plezier!

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

In Frankrijk alleen nog maar in Bretagne ervaring van kamperen met hond. Maar op de meeste Camping Municipal zijn honden welkom, meestal wel mits kleine toeslag en natuurlijk het paspoort en bewijs van rabiës enting. Wel is het niet toegestaan om je hond alleen op de camping achter te laten. Dus inderdaad jullie weg, hond mee en anders moet er iemand bij de hond blijven.
Hou er ook rekening mee dat honden niet overal mee binnen mogen. Nu is mijn ervaring meestal hoe dichter tegen een stad, hoe moeilijker ze zijn (ik bedoel dit in het algemeen, niet enkel Frankrijk), hoe landelijker hoe toegeeflijker, maar dat is geen regel. Dus ook als je s'avonds uit eten wilt, hou er rekening mee dat je lieveling niet altijd welkom is.
Verder is bijna overal regel dat op camping een hond altijd aangelijnd moet zijn. Maar als het een rustige camping is en je buren vinden het niet erg, wij hebben Sasha eigenlijk enkel de eerste avond op een nieuwe plek aangelijnd, terwijl we de tent opzetten, verder los gelaten, wel zien dat ze op 'ons' perceel bleef. Nooit problemen mee gehad.
Met Parc National geen ervaring.
Wat wandelen in de bergen betreft. Nog geen Alpen gedaan, enkel Zweedse 'heuvels' dus dat is een andere ondergrond, veel veen en heide met rotsen en boomwortels of gevallen bomen, en ook kale rots. De echte keizeltoppen hebben we met haar nog niet gedaan. Ik denk dat 'bergschoenen' dan wel aan te raden zijn. Ook hebben wij haar het bevel 'pad' geleerd. Wat zoveel wil zeggen dat ze op het pad moet blijven. Dus ze mag op eigen tempo, maar niet van het pad af.
Als je hond niet los mag/kan hebben wij dan ook nog een speciale 'jog'lijn. Hieronder een afbeelding.


Daarmee heb je zelf je handen vrij om moeilijk terrein te beklimmen, en toch als zij springt, is er wat rek op de lijn zodat ze je niet uit balans kan trekken.
Sasha slaapt s'nacht gewoon in onze 'voortent'. We hebben een grote tent met slaapruimte en ook een leefruimte, daar slaapt Sasha dus, gewoon los.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Leuk dat je hem meeneemt met vakantie en kamperen gaat prima met honden.

Als je je zorgen maakt vanwege het landschap in de bergen? kan ik je wel geruststellen. Honden kunnen prima hun draai vinden in de bergen. Of je hem los kunt laten hangt natuurlijk wel ook er van af hoe hij onder appel staat, en of je hem los mag laten lopen (afhankelijk van plaats en seizoen).

Zorg dat je zijn halsband goed van jouw telefoonnummer voorziet. Doe hem eventueel een fluoriserend jachtvestje aan, en houd rekening met teken en ziektes (informeer tijdig bij je dierenarts).

Fijne vakantie!

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

" Heel erg bedankt voor al jullie reacties! Ik krijg er helemaal zin in door jullie verhalen ;-)
We zitten op een camping vlak bij de Alp d'huez. Of er water in de buurt is weet ik niet, maar ik neem een opvouwbaar 'zwembadje' mee, waar hij in kan liggen om af te koelen.
Noah kan in ieder geval niet los op de camping, want dan gaat hij sowieso bij alle buren langs op zoek naar eten ;-)
Hij zal inderdaad niet alleen blijven, hij gaat gewoon overal heen mee of ik blijf zelf bij de tent. Ik maak me alleen nog een beetje zorgen om het wandelen, hier loopt hij meestal twee uur per dag lekker los, maar in de bergen weet ik niet of ik hem los durf en kan laten, maar hij heeft het wel nodig om lekker te kunnen rennen.

'Snachts kan hij gewoon bij mij in de tent slapen, hij gaat vaak mee als ik ergens ga logeren ofzo en dan ligt hij ook gewoon naast mn luchtbed of erop :-) "
Nee je dan luchtbedden plak mee?? dinos ligt ook op luchtbed maar net als deken even heen en weer stampen is voor je luchtbed finest;-)

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Ten zuiden van Alpe d'Huez ligt het nationaal Parc des Ecrins en daar zijn honden niet toegestaan.
In Bourg d'Oisans kun je vanaf de campngs wel lekker wandelen in het dal, daar mogen honden volgens mij wel komen.

Groetjes, Mireille

ps wel een prachtige omgeving trouwens :-)

Maddy (Gast)

let op voor gebieden rond middenlanse zee!!Laat uw hond preventief enten tegen Leishmania of hang hem een scaliborband om. Tussen zons op en ondergang hondje naar binnen.
Mits hij nog geen Leish heeft!Wordt te vaak vergeten door mensen die naar Z-Fr gaan..

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Waar twijfel je aan, bij het loslopen in de bergen? Aan de ondergrond? Het loslopend wild (marmotten, steenbokken, e.d.)?
Ik heb alvast met de mijnen geen problemen. Ze zijn veel behendiger en wendbaarder dan ik, en schatten instinctief afgronden en rotsige of onstabiele ondergronden feilloos in.
Geen probleem om haar in landschappen als dit mee te nemen:

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

" Waar twijfel je aan, bij het loslopen in de bergen? Aan de ondergrond? Het loslopend wild (marmotten, steenbokken, e.d.)?
Ik heb alvast met de mijnen geen problemen. Ze zijn veel behendiger en wendbaarder dan ik, en schatten instinctief afgronden en rotsige of onstabiele ondergronden feilloos in.
Geen probleem om haar in landschappen als dit mee te nemen:
http://www.hondenpage.com/foto/foto/184088.jpg "


Prachtig Christel, waar is dit? Met de mijne is het trouwens wel een probleem, mn omdat ze dus ivm wild niet los kunnen :-)

Mireille

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

"

Prachtig Christel, waar is dit? Met de mijne is het trouwens wel een probleem, mn omdat ze dus ivm wild niet los kunnen :-)

Mireille "

Dat zijn de dolomieten, in Italie. Buiten het toeristenseizoen een goddelijke plek!
Heb eigenlijk in de bergen nog geen problemen gehad met het wild. De marmotten gillen al als ze de dikke malamutes vanop afstand zien komen en ploffen in hun hol, en de steenbokken volgen ze niet op die te steile en overhangende rotsen. Dus: so far, so good.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

"
Dat zijn de dolomieten, in Italie. Buiten het toeristenseizoen een goddelijke plek!
Heb eigenlijk in de bergen nog geen problemen gehad met het wild. De marmotten gillen al als ze de dikke malamutes vanop afstand zien komen en ploffen in hun hol, en de steenbokken volgen ze niet op die te steile en overhangende rotsen. Dus: so far, so good. "


Wees blij, Januk heeft ooit een marmot te pakken gehad.. Daarna zijn wij niet meer met ze in de bergen geweest
Dolomieten super mooi, staan ook nog op ons verlanglijstje :-)

Mireille

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

ik heb bovenstaande niet doorgelezen dus verontschuldig me bij deze mochten er dingen in mijn tekst staan die al gezegt zijn O-)

H.D gaat altijd mee kamperen.
hangt er een beetje vanaf waar je heen gaat je moet wel rekening houden met de voorschriften van zo'n land.
bij de één mogen ze niet los bij de ander moet je weer speciale inetiingen hebben.

inprinciepe heb ik altijd de lange lijn mee als we gaan kamperen, is het rustig ligt hij gewoon los, is er veel verloop op de camping heb ik hem voor de zekerheid vast.

hou er rekening mee dat honden niet op elke camping zijn toegetsaan en dat je ze vaak moet aangeven, meestal moet je per dag dat je er staat dan bij betalen voor je hond.

lees je in voordat je naar een land gaat wat er van jou als eigennaar verwacht wordt.
ben even de site kwijt waar je dat kan terug vinden maar als je t googled kom je denk ik ook wel een heel eind.

ik weet niet wat je voert, maar ik voer korrels, op zich best wel zwaar als je 10 tot 12 kilo mee moet zeulen.
dus zijn eten pas ik altijd af in zakjes en neem t zo mee.
hou er rekening mee dat als jullie veel lopen ( meer dan thuis) hij/zij ook meer verbruikt, dus eventueel extra eten mee?

als H.D bij mij in de tent ligt dan heeft hij zijn eigen mand, las dat hij bij je komt liggen in de tent?
wel gezellig op t luchtbed, maar pas op met die nagels, is mij al eens over komen dat ik 's nachts wakker werd op de grond.
wat je ook kan doen als je perse wilt dat hij naast je licht op t luchtbed, is je luchtbed omwikkelen met slaapzakken, vaak helpt dat wel tegen die nageltjes maar ik garandeer niets.
H.D heeft in de tent zijn eigen plek en zijn waterbak.

uhu... dit was het denk ik wel.
mocht je nog vragen hebben geef maar een gil, al zie ik hierboven veel reacties dus het komt vast in orde.

heel veel plezier alvast ':-)

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Onze honden gaan vrijwel altijd mee. De een vast en de andere blijven bij ons in de buurt.Fietsmanden en een draagtas zodat ze overdag meegaan. 
Dit bevalt ons prima.

Wel per land kijken naar de ferplichte inentingen en dit tijdig doen.
We nemen de bench mee voor 's nachts. 

Het blaffen valt reuze mee, ze weten precies wat hun plek is en waar het pad loopt terwijl deze grens dus onzichtbaar is. Hondjes zorgen voor veel aanspraak en bezoek van kinderen. Nu hebben wij kleintjes dus een hoge aaibaarheidsfactor. Dit vind ik soms vervelend. Maar goed, dat hoort er ook wat bij.

Ik kan het je dus zeker aanraden.

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Bedankt voor jullie reacties weer! Prachtige fotos!
Bij het loslopen in de bergen ben ik vooral bang dat hij ergens een afgrond instort.. maar blijkbaar kunnen honden dat goed inschatten? hij is ook een behoorlijke jager, dus als er wild zit is het inderdaad ook wel oppassen en ik ben bang dat hij dan ergens achter aan gaat ofzo en dan te hard door rent en ergens naar beneden stort..

Verder is het een goed idee om gewoon op de camping te spelen, Noah houdt heel veel van balletjes dus er is vast wel ergens een plek vrij om daar lekker mee te spelen.

De tips van het luchtbed zijn ook heel handig! maar ik neem ook zn kussen mee, dus waarschijnlijk slaapt hij daar gewoon op.

En bedankt voor de waarschuwingen van Leishmania en inentingen enz, daar moet ik inderdaad ook op tijd aan denken.

Misschien dat ik eerst wel een paar dagen hier in Nl ga kamperen om te kijken hoe hij het vindt :-)

En Janouk, bedankt voor de tip over waar honden wel en niet toegestaan zijn, dat is wel handig om van te voren even goed uit te zoeken!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kamperen met hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Zo triest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^