Reverse Sneezing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Mijn Amstaff heeft af en toe last van reverse sneezing.. Dit heeft ze al langer maar ik zocht er niet veel achter, ik bedoel als ik me verslik maar ik ook rare geluiden.. Ik heb het nu net even vluchtig gegoogled, en het schijnt dus vaak voor te komen bij onder andere honden met allergieën, nou dit klopt wel, Chels is heel allergisch, voor onder andere grassen, mijten en granen.. Hier doe ik een therapie voor, namelijk injecties geven met antistoffen zodat d'r lijf (als het aanslaat) immuun wordt voor de allergieën waar ze nu last van heeft.. Dus dit reverse sneezing is hier wel aan te wijten toch?

Wat kan ik doen als het gebeurt? Op Google staat onder de keel wrijven, volgens mij maakt dit de 'aanval' niet perse korter of minder heftig, tenminste op het YouTube filmpje niet.. Hoe ernstig is Reverse Sneezing? Wat gebeurt er precies?

Ze heeft het maar heel soms hoor, ik zou niet kunnen zeggen hoe vaak maar echt eens in de zoveel weken denk ik..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Reverse Sneezing" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Sjoerd (Gast)

Reverse sneezing is een reflexmatige aanspanning van spieren in het keelgebied waardoor dit gebied wordt samengeknepen. De ademlucht kan hierdoor niet vrij doorstromen en een typisch geluid is te horen. Het is een symptoom van een irritatie in het gebied waar keelholte en neusholte met elkaar in verbinding staan. Deze irritatie kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van slijm of speeksel dat daar terechtgekomen is, of een beetje voedsel of drinkwater dat niet goed doorgeslikt is, of iets anders dat er niet hoort. Ook kan het komen door een allergie of ontsteking door diverse oorzaken.
In de meeste gevallen is de oorzaak niet ernstig en kun je het beste rustig blijven. Als je hond ook andere symptomen heeft, of als het heel heftig is, moet je wel contact opnemen met een dierenarts.
Ik hef het zelf vaak op door de hand onder de kop van de hond te doen en de kop omhoog te bewegen (dus de hond omhoog te laten kijken) en dan óf met de hand over de keel te wrijven, óf de neus met de andere vlakke hand even af te sluiten. De hond zal dan slikken en daarmee wordt de reflex doorbroken. Soms is het nodig om dit te herhalen.
Groet
Sjoerd (dierenarts)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Bedankt voor uw deskundige antwoord.. Dus ik moet zo d'r neus afsluiten zodat ze gaat slikken? Het idee dat ik stik en iemand houdt me neus dicht.... Maar als u het zegt ga ik dat proberen, al is het vaak zo kort dat eer ik bij d'r ben het alweer over is.. Ik kan er dus vanuit gaan dat als d'r allergieën therapie aanslaat dat ze hier vrijwel geen last meer van zal hebben?

honden page profiel Maxine, Mira en TuurMaxine, Mira en Tuur

honden foto van Maxine, Mira en Tuur

Reverse sneezing is niet zo erg hoor. Hier helpt het om de neusgaten toe te houden tot ze gaan slikken en tegelijk over de keel wrijven.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn kortsnuitige Friso heeft er ook last van, bij voorbeeld als hij zich een beetje druk maakt.
Het lukt mij zelfs het te couperen door hem toe te spreken!
"Kijk eens naar mij, eh eh eh, NIET doen!`.
;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Reverse Sneezing" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Champ dogfood brokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^