Zitten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wit wondertjeWit wondertje

honden foto van Wit wondertje

Onze pup van 8,5 weken oud kan al zitten op commando. Dit had hij al na een paar minuten door. Elke dag herhaal ik het een paar keer, ik roep hem even (kom voor!), hij komt naar me toe, ik geef het commando zit, hij gaat netjes zitten en krijgt een voertje. Ook zonder voertje gaat hij op commando gewoon zitten.
Maar nu het volgende. Soms wil ik gewoon even met hem knuffelen of spelen, ik sta dan bijv. in de woonkamer, roep hem, hij komt eraan maar hij gaat dan gelijk netjes voor me zitten. Voertje!, denkt hij natuurlijk. Alleen hij krijgt dan dus niks.. Soms gaat hij ook spontaan voor ons zitten en naar ons opkijken als we staan. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Ik vind het zo sneu als hij netjes gaat zitten (ook al geef ik geen commando) en hij krijgt niks.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zitten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Voertje = beloning
Hoge stem = beloning
Spelen = beloning

Hoe dan ook beloon je hem dus ;-)

Daarbij denk ik niet dat je het uit zichzelf gnokken moet belonen...

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Je hondje anticipeert. Wat in houdt dat hij al denkt te weten wat je gaat doen.

Niks geven als hij gewoon zo maar gaat zitten. Dan leert het hondje jou eigenlijk op commando snoepjes geven ;-) Je kunt wel stembeloning of een aai geven als hij dat doet.

Wat je ook kunt doen is het hondje iets anders laten doen als hij is gaan zitten. Houdt bijvoorbeeld het snoepje zo voor hem dat hij weer gaat staan en geef het dan pas. Of stuur hem met het snoepje in af. Je hoeft er geen commando's enzo bij te geven hoor, het is nog een hele jonge pup. Maar dan beloon je hem voor iets wat jij van hem gevraagd hebt

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Je hoeft dan niet te belonen hoor, als je niets zegt. Dan wordt het ook bedelen, als hij maar naast je gaat zitten krijgt hij wel wat.
Ik denk dat je het hierkomen en zitten uit elkaar moet halen, zodat dit geen routine wordt. Dan kan je als je hem gewoon roept belonen met spelen en zo nu en dan een voertje en train je de zit los daarvan. Maak er dus 2 verschillende oefeningen van.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Je pup is nog maar 8 weken. Het is ook mogelijk dat hij iets anders bedoeld met het gaan zitten. Hij kan dit bijvoorbeeld doen om zich zelf te kalmeren.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Ik was iets te snel met het weg klikken. Als je pup vanzelf gaat zitten om welke dingen dan ook hoef je niet te reageren. Als je vriendelijk naar je pup kijkt is dat voldoende om hem te laten weten dat je hem begrijpt.

honden page profiel Wit wondertjeWit wondertje

honden foto van Wit wondertje

Bedankt voor de reacties, hier heb ik zeker wat aan! Ook het loskoppelen van de commando's kom voor en zit, daar had ik zelf niet zo snel bij nagedacht.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

In de gehoorzaamheid ed knip je elke oefening in kleinere stukjes, om ze vervolgens weer samen te voegen. :-)
Zoals het apport, het lijkt 1 oefening maar er zitten meerdere handelingen in verwerkt. blijven wachten als je het speeltje weggooit (optioneel), het halen van het speeltje, het terugbrengen en eventueel het voorzitten en het apport aan jou geven. Dat zijn allemaal dingen die je los kan trainen.

Ik heb bijv mijn pup eerst geleerd om iets vast te houden, eerst lopend en dan terwijl ze zit. Het gooien en dan zo snel mogelijk terugkomen ben ik dit weekend nog mee bezig geweest. Laatste stap is het samenvoegen van het snelle halen en brengen en het netjes gaan zitten met het voorwerp. 

En dat kan je dus met eigenlijk alles doen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zitten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: binnen half uur haar kauwbot op
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^