En hij heeft ballen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Het was me mijn ochtendwandeling wel weer.

Door de verse sneeuw aan het baggeren zie je in de verte een aantal mensen aankomen. Natuurlijk netjes Andor aanlijnen, want je weet maar nooit.

Als ze eenmaal dichterbij komen besluit ik met een bocht te lopen, tot ik zie dat 1 van hun honden los loopt en dus naar Andor toe komt. Naja prima, snuffelen en verder.
Tot mijn verbazing zie ik dat de andere hond wel erg mooi voor Andor gaat staan en de staart wijkt, oh sh*t, een loops teefje, nee het zou toch niet, ze loopt los.

Ik probeer mijn van hormonen gierende reutje mee te krijgen, nee, meneer hangt steigerend in de riem. Oke, net bezig met trainen honden te negeren, een loopse teef is hem iets TE om te negeren. Uiteindelijk is de baas naast mij, hij roept zijn teefje, ze blijft om Andor heen draaien.

Oke, dan zet ik mijn allerbeste negeermodus op, doorlopen, nergens wat van aantrekken klaar. Teefje was uiteindelijk weer bij het baasje, ik loop verder, baas loopt verder.
Heb me alweer een flink stuk door de sneeuw geploeterd wanneer Andor wel weer heel erg naar achteren in de riem hangt, shit dametje staat weer achter me.

Oke, Andor op zijn beste manier laten liggen en wachten tot het baasje eindelijk is mijn kant op komt om zijn teefje dan maar weer op te halen. Heb daar 5 minuten staan te wachten tot ik zag dat eindelijk het baasje weer naderde. Verder lopen was geen optie, elke stap die ik zette, maakte het teefje ook.

Toen het baasje eenmaal bij mij weer was, zegt hij doodleuk, ja ze luistert momenteel niet zo goed, ze is loops!. Waarop dus mijn simpele maar duidelijke antwoord :"En hij heeft Ballen!". Hierop krijg ik de nog simpelere reactie, "oh dat is niet zo handig", Naja of het een stopwoordje is van mij of dat het werkelijk nut heeft gooide ik er maar een "Ja goh!" uit.

Wat hierna volgde kan ik nog niet echt duidelijk uit worden, werd dit een wedstrijdje dom kijken, of keek ik zo dom omdat ik niet snapte waar hij mee bezig was, en keek hij zo dom omdat hij totaal geen besef had wat er had kunnen gebeuren.

Eindelijk had hij zijn teefje weer mee, ik ben maar extra lang stil blijven staan om te voorkomen dat het diertje weer terug bij mij kwam. Dit was mijn moment om even een stukje Appél weer op Andor te krijgen voor een fijne wandeling verder.

Toen ik weer verder liep spookte gelijk de gedachte door mijn hoofd, wat als het incident van gisteren vandaag was gebeurd, ai, foute boel. Gisteren knapte meneer zijn halsband, gelukkig naar een lief gecastreerd reutje waar hij zelfs nog even lekker mee heeft kunnen spelen. Denk dat het als het vanochtend gebeurd was een glibberend stukje ochtendgymnastiek was geworden, ik al glibberend door de sneeuw achter Andor aan om hem bij het teefje weg te halen.

Was me in ieder geval mijn momentje wel weer voor vandaag. Dat zulke dommigheid nog bestaat bij mensen!.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "En hij heeft ballen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SuzetjeSuzetje 3 doggies

honden foto van Suzetje

Echt waar hoor...  Ik snap dat niet.Spijtig voor de hond maar ik vind niet dat dat soort mensen (intacte) honden moeten hebben!

Want niet alleen de baas van de reu is verantwoordelijk dat een teefje zwanger kan raken, nee de baas van het teefje des te meer in mijn ogen. Zeker als deze nog eens los loopt ook!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

een loops teefje hoort niet los punt ;-)Dat mensen daar nog steeds zo laconiek over denken verbaast me elke keer. Ja Gaya liep los of een afgesloten veld alleen of met Dusty... maar geen haar op me hoofd die er aan dacht om dr van de riem te haken. Vooral niet in de week dat ze vruchtbaar is en ze zich als een echte je weet wel gedroeg O-)  Die Arme Andor geplaagd door zijn hormoontjes en een leuke dame waar hij helemaal geen fun mee mocht hebben, die arme kerels hebben het toch maar zwaar ;-)

@suzzetje: Ik vind eigenlijk dat de baas van een intacte reu geen verantwoording draagt in welk geval dan ook ;-). mensen met een loopse teef moeten genoeg gezond verstand hebben om losloopplekken te vermijden en al helemaal niet een teef los te laten lopen als ze loops is.

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz**

honden foto van Bugs      **Taz**

je vraagt je soms af of mensen echt zo dom zijn..

Wat goed dat Andor zo goed naar jouw luistert en ja een loops teefje dat hij daarvoor even niet luistert zou ik achter me laten.
Super van je dat je zo kalm gebleven bent ;-)

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Ik snap dat niet hoor...!

Ben al een tijdje druk en wou maandagavond lekker lang met Jara loslopen.
Maar wat was ze irritant, trekken, overal!! Aan willen snuffelen, kijken bij elk huis waar honden wonen of die misschien kwamen...
Ze deed het juist zo goed met luisteren de afgelopen tijd, toen we Het losloopgebied bijna inliepen, toen wist ik het, smerige teef, ze was natuurlijk loops!
Dan gaan we niet van de riem, nou Jara dacht dan niet dan markeer ik de boel wel lekker en ga ik weer overaaaal aan snuffelen, wie weet vind ik dan een reu :-) n maar piepen als we langs haar vriendjes huis lopen, de rat.. ;-)

Als ik haar op dit moment los zou laten zou mijn smerige teefje de h""r uit gaan hangen hier in de buurt :-) dat doen we maar niet dus.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Je kiest bewust voor een teef, dus ook dat deze loops wordt en dan vruchtbaar is. Wij hebben daar ook over nagedacht met Evy. Als je de verantwoordelijkheid niet aan kunt dan moet je je hond laten helpen, want het is nog erger als die zwanger wordt.
Dat Andor niet luistert als er een loopse teef in de buurt is kan ik mij wel voorstellen. ;-) Mannen zijn en blijven mannen, ongeacht het diersoort.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als het teefje gewoon aan de riem zit, is er niets aan de hand. Ik zou als ik een loops teefje had, niet gaan wandelen waar veel loslopende honden zijn, tenminste de tijd dat ze loops is. Vaak wordt het probleem van loopse teven bij de baas van de reu gelegd. Hoe vaak ik niet heb gehoord,dat ik Luca of Romeo maar moest castreren, als zij ergens last van hadden. Dat vind ik de omgedraaide wereld. Een verliefde reu kan een loops teefje op 5 km. afstand vinden. Luca en Romeo hebben nooit last gehad van het loopse teefje van de overbuurvrouw, zij hield er rekening mee. Romeo speelde altijd met een teefje. Een hele tijd geleden ook weer. Op het grasveld in het park achter mijn woning. Ik vond dat hij wel erg fanatief aan het spelen was, ik rende ernaar toe en kon hem nog net weerhouden de teef te gaan dekken. De baas was nergens te zien, kwam aangelopen, zag dat ik boos was. Hij zei: "Oh, maar ze is loops". Ik kon Romeo het beste maar laten castreren. Ik vind dit asociaal, ik begrijp heus wel dat de teef uitgelaten moet worden, maar een beetje rekening houden met anderen, vind ik toch wel op zijn plaats.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat een domme types heb je toch, dat je zelf bijna gaat denken dat jij iets gemist hebt.
Ik sluit me overigens wel aan bij Astrid,  als baas van een intacte reu ligt de verantwoording niet bij jou.
Je kunt elkaar tegemoet komen, het makkelijker maken voor elkaar, maar primair ben je niet verantwoordelijk.

Jack (Gast)

Die verhalen komen me bekend voor.

Ik was in het veld het lopen, mijn reu liep los en vanaf 500 meter komt een onbekende kruising na mijn hond gerend. Rennen ze samen het bos in en geen spoor van hun te bekkennen. Komt dat vrouwtje van de kruising lachend aangelopen, Ohh dat wordt wel een mooi nestje. Dus ik kijk haar ook raar aan, en ik zeg, Watblief???? Zegt ze, Ja ze is nu in haar vruchtbare dagen. Daar viel me de mond van open. Ik zeg tegen haar, waarom maak je haar niet vast als ze loops is etc. En daarnaast heeft mijn hond HD-D. Dus dat is ook een probleem. Maarja daar zei ze op, bij een kruising komt dat toch niet tot uiting. Ik kon het gewoon niet geloven wat die vrouw allemaal zei.

Uiteindelijk na ong. een kwartier kwamen de honden samen aangelopen. Nou toen maar mijn hond vast gemaakt en na huis gelopen. Alleen was die helemaal gek, hij was nog zo hitsig als maar wat en wilde steeds terug naar dat teefje.

Ik weet niet wat deze mensen willen. Ik had toch het gevoel dat ze wat geld wilde verdienen aan een ''gelegenheidsnestje''.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Deze man leek mij ook het type van, ach als er wel wat van komt, prima.
Nou dan heeft ie aan mij een verkeerde, want alles om te voorkomen dat Andor iets doet met een teef.

Heb daar geen behoefte aan en absoluut geen zin in.

Gelukkig zag ik het nu bijtijds, en zou ook zeker in de gaten houden dat als ik in het losloopgebied loop, die beste man niet tegen kom. Aangezien Andor daar in principe wel gewoon los loopt ook als er andere honden aankomen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Jeetje, wat een achterlijke man..heel handig.. je loopse teef los laten lopen. Hier ook wel eens gezien dat iemand met zn loopse teef op een hondenlosloopveld ging.. heel handig ;-)
Ik heb het zelf wel een paar keer andersom meegemaakt.. Dat Lady loops (en aangelijnd) was..en er een loslopende reu op af kwam.. heel handig. 1x was met een loslopende teckel.. en die probeerde er dus achterop te klimmen.. en Lady al door dr poten zakken. Baas was nergens te zien, ik riep van 'houd je hond maar bij, mijne is loops' en ondertussen probeer ik Lady haar kont omhoog te duwen met 1 hand en met de andere die teckel weg te houden.. en dan ondertussen ook nog door te lopen..heel handig.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Toch handig kost die man geen dekgeld een makkelijke manier voor een oeps nestje flikte iemand ooit met de reu van mijn broer een bouvir de man had een bouvier teef en wou die laten dekken door mijn broers reu toen mij broer er niet opin ging stond die vent steed te wachten tot mijn broer zijn hond uit liet. nou pech voor de man mijn broer zette zijn reu in de auto en liet hem in een park in schiedam uit ja je hebt er rare wezens bij groeten Hein.

honden page profiel KimberleyKimberley 3 doggies

honden foto van Kimberley

Pfff wat een domme mensen heb je toch ook rondlopen he?! Ik erger me al bij alleen het lezen over zulke mensen, laat staan als ik echt in jouw situatie zat (al heb ik geen reu, maar kan me goed inleven ;-) ). Netjes dat je zo rustig hebt gehandeld!

honden page profiel Jeannette Jeannette 3 doggies

honden foto van Jeannette

Dat snap ik dus ook niet. Kan ik me dus behoorlijk pissig over maken.

Zo hadden wij, langgg geleden, verderop mensen met een intacte Dobermannreu wonen, die de hond een paar keer per dag door de deur naar buiten lieten om zichzelf uit te laten. Liep ik netjes met mijn loopse DH- teefje aangelijnd zoveel mogelijk honden vermijdend, met die hond iedere keer achter ons aan! Nadat ik bij deze mensen had aangebeld, werd ik uitgelachen! Pffff.... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "En hij heeft ballen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Gastgezin ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^