Spoelworm onderzoek deel 2 - resultaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb dinsdag weer een drol opgestuurd en ook een uitslag die ik niet had verwacht:

Beste Cindy ...,
 
Het onderzoeksteam heeft het ontlastingmonster van Mellow bekeken.
 
De uitslag: Protozoën (Isospora) aangetroffen 
 
Wat betekent dit voor Mellow:
1.) Mellow is gezonde drager en uitscheider van Isospora, dit wordt bij volwassen honden regelmatig gezien.
2.) Mellow heeft Isospora uit de omgeving opgegeten en onveranderd uitgescheiden.
3.) Mellow maakt een Isospora infectie door en heeft wel klachten
 
Advies: Isospora is voor Mellow zelf geen probleem zolang er geen klinische klachten zijn. Mochten er in uw omgeving veel pups voorkomen of mocht uw hond wel klachten hebben, neem dan contact op met uw dierenarts. Helaas werkt het product dat wij mogen opsturen namelijk niet tegen deze protozoën.
 
Mellow hoeft in ieder geval niet ontwormd te worden.
 
We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft na het lezen van bovenstaande tekst. Voor vragen kunt u ons mailen naar ...

Ik heb even gegoogled en las dat het voornamelijk voorkomt tijdens de speenperiode. Die ligt al 2,5 jaar achter haar...
Kwam ook terecht in het vorige topic hierover, Dixie van Greetje heeft het ook gehad.

Ze heeft dus helemaal geen zachte, platte of donkere ontlasting, zoals ik bijvoorbeeld hier lees.

Ik ga ze tóch nog even een mailtje sturen, want echt veel informatie kan ik niet vinden op internet, niet wát precies de klachten zouden kunnen zijn die ze in punt 3 benoemen (behalve zachte, platte en donkere ontlasting die ik elders lees).

Ze heeft wel sinds een week of 3 hele droge ontlasting, moet ook echt persen om het eruit te krijgen (en dan komt het eruit als droge beschuit kruimels zeg maar). Dit is sinds we weer een zending van Degomeat hebben ontvangen. Als ik haar een dag brokken of Smuldier geef, heeft ze de dag erna een hele keurige drol die er ook gewoon makkelijk uitkomt.
Eergisteren brokken, gisteren normale drol, gisteren Smuldier, vandaag normale drol, vandaag HB paard en ik vermoed morgen ook een normale drol.
Dus ik heb wel het idee dat Degomeat gewoon niet goed valt nu, misschien toch wat teveel bot vergeleken met de vorige zending.
En bovenstaande heeft dus eigenlijk niks met dit hele onderzoek van doen... ;-)

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Klopt, heeft Dixie ook gehad. De controle daarna was alles weer goed dus bij Dixie was het punt twee. Ze kunnen het al binnen krijgen door likken aan gras.

Als Mellow geen klachten heeft dan zou ik gewoon de volgende poep controle afwachten. Dixie had ook geen klachten. Mocht ze wel symptomen krijgen dan kan je alsnog de DA bellen.

Wat betreft de Degomeat, dat heb ik hier ook. In vel van de enkelvoudige mixen zit maar 10% orgaan (hart en lever, geen nier) ik voer lamsnier bij en dan gaat het goed.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Na 16x wormeitjesvrij nu deze uitslag binnen  :'( .
Wat moet ik nu doen ???




Bedankt voor het invullen van de enquête.

Het onderzoeksteam heeft het ontlastingmonster van uw hond bekeken.



De uitslag van Zafiro: Giardia aangetroffen



Dit kan twee dingen betekenen:

1.) Uw hond is gezonde drager en uitscheider van Giardia, dit zien wij regelmatig en kan vanzelf weer over gaan.



2.) Uw hond maakt een Giardia infectie door en vertoont ziekteverschijnselen (voornamelijk: langdurig papperige ontlasting bij een verder fitte hond).



Advies: Giardia is voor uw hond zelf geen probleem zolang er geen klinische klachten zijn. Mochten er in uw omgeving veel pups voorkomen of mocht uw hond wel klachten hebben, neem dan contact op met uw dierenarts.



Uw hond hoeft in ieder geval niet ontwormd te worden.



In zeer zeldzame gevallen wordt de Giardia van de hond bij de mens aangetroffen. Mocht u zelf maagdarmklachten hebben, neem dan contact op met uw huisarts.



Als u de enquête nog niet had ingevuld voor dit monster, dan kunt U hiervoor de volgende link gebruiken:

https://www.surveymonkey.com/s/SpoelwormHond_herhaling



We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft na het lezen van bovenstaande tekst. Voor vragen kunt u (of uw dierenarts/ huisarts) ons mailen naar [email protected] o.v.v. uw naam en deelnamenummer.



Graag ontvangen wij over een maand wederom een ontlastingmonster van uw hond. Na ontvangst van het monster zullen wij u via de e-mail de nieuwe link sturen voor de nieuwe enquête.

Met vriendelijke groet,


Mijn vraag is dus: Help.... wat moet ik nu doen ?

"


Ook deze uitslag heb ik al een keer gehad, bij Denzel. Zolang er geen klachten zijn ook even de volgende controle afwachten. Veel honden zijn iid drager van Giardia zonder zelf ziek te worden. 
.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Geloof dat ik een beetje achterloop met door te geven hoe het met Tybor zijn ontlasting gaat, ik stuur nog steeds in het begin van de maand op en krijg elke maand gelukkig te horen dat er niets in de ontlasting is gevonden :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Antwoord terug:

Beste Cindy ***,

Het klopt inderdaad dat het met name een puppy ziekte heeft, maar de infectie kan ook bij oudere dieren voorkomen en verloopt dan met name zonder klachten of met lichte klachten. Dunnere ontlasting is dan meestal het enige dat te merken is. Bij een aantal honden is het bekend dat zij oocysten uitscheiden zonder klachten, de zgn. symptoomloze dragers. Op zich is dit voor deze dieren geen probleem, maar als zij de oocysten in een omgeving met veel pups uitscheiden, dan is daar mogelijk wel een probleem te verwachten. De meeste dieren bouwen een immuniteit op na een infectie en kunnen daarna voor een bepaalde tijd niet opnieuw met dezelfde soort geinfecteerd raken, er zijn minstens 3 verschillende soorten die we bij honden in NL kunnen vinden.

Nu is het zo dat er ook andere diersoorten zijn die oocysten uitscheiden die we slecht/niet van die van Isospora van de hond kunnen onderscheiden, maar die geen infectie bij de hond kunnen geven. Katten bijvoorbeeld en vogels.
Wanneer Mellow ontlasting op eet van deze dieren dan passeren de oocysten het maagdarmkanaal en vinden wij ze terug bij ons onderzoek.

Kortom als er geen klachten zijn is er geen reden om te behandelen, maar indien er veel contact is met pups of veel uitgelaten wordt op een puppie trainigsveldje o.i.d. dan is het misschien goed om met de dierenarts te overleggen.

Bij geen klachten kunt u inderdaad gewoon de uitslag van volgende maand afwachten en dan is het misschien raadzaam om er voor te zorgen dat Mellow geen ontlasting eet (dus ook geen konijnen en vogelontlasting) 3 dagen voorafgaande aan het nemen van het ontlastingmonster.

Met vriendelijke groet,

Het Spoelwormteam

Als er nog vragen zijn, dan horen wij het graag.

Sowieso let ik op dat ze geen poep meer eet, helaas vrat ze gisteren in het Natuurpark weer een (ik denk) kattendrol. Met pups komt ze niet in contact, op pupveldjes komt ze ook niet, dus daar ben ik niet zo bang voor.
Gras eten doet ze wel regelmatig, vooral in het Natuurpark en de Oostvaardersplassen.
In het Natuurpark lopen ook katten, dus daar moet ik de dagen voorafgaand aan de volgende poep-raap-dag maar even niet komen. Ganzenpoep ligt in het voorjaar in grote hoeveelheden op het dijkje, maar nu niet meer, dus dat scheelt weer. In de Oostvaardersplassen ligt alleen af en toe hondenpoep, dat is (gelukkig!) niet lekker meer.

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Hier tot nu toe ook nog steeds wormvrij....moet nu begin deze dagen wel weer een pakketje naar toe sturen..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vandaag een drol opgestuurd, heb bovenstaande even mee gelezen, Bamse heeft ganzenpoep gegeten, en is daar behoorlijk even van slag geweest, mindere weerstand even,door vele narcoses en grote operatie weer, ben benieuwd wat de uitslag zal zijn.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maandag weer een drol opsturen. Komende dagen dus even éxtra goed opletten dat ze geen dingen eet die ze niet hoort te eten.

Ze eet wel weer grasjes, dus misschien moet ik even groentenprutjes maken, zodat ze thuis groenvoer kan eten en het buiten weer even met rust laat.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

" vandaag een drol opgestuurd, heb bovenstaande even mee gelezen, Bamse heeft ganzenpoep gegeten, en is daar behoorlijk even van slag geweest, mindere weerstand even,door vele narcoses en grote operatie weer, ben benieuwd wat de uitslag zal zijn.

"


.Misschien wel de volgende uitslag.

In de ontlasting van uw hond troffen wij ganzeneitjes aan.

vandaag drol geraapt van Lobke zometeen op de bus doen ,ben benieuwt.Hein.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

En we zijn weer een maand goedgekeurd :-D ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

drol hebben ze ontvangen, anquette ingevuld, nu even wachten op de uitslag, best spannend want ze heeft ganzenpoep gegeten en is daar behoorlijk van slag geweest.

zag van de week dat er ook volop zwanen zaten, te wachten tot ze vertrekken. !!!! heel graag, en snel he, zodat wij weer kunnen wandelen over het strand en kunnen zwemmen daar, dat is nu uitgesloten.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Naja zeg!

Gister een drol opgeraapt, niks anders dan normaal, opgestuurd vandaag ontvangen krijg de mail voor de enquete en gelijk de volgende mail erachter aan.

Beste Chantal,
 
Het onlastingsmonster van Jessy dat  wij ontvangen hebben, is helaas niet bruikbaar.
Wilt u ons s.v.p. een nieuw montser toesturen?
Alvast onze dank voor uw moeite!
 
Met vriendelijke groet, 
 

Het Spoelwormteam




Hoezo niet bruikbaar?
Hebben ze Jessy der drol laten vallen ofzo? O-)
Vandaag heeft ze al gepoept..... misschien omdat ze gister pens had dat ze vanavond nog eens wilt poepen en anders wachten ze maar.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ha..., ik zie het al voor me..., een heel dienblad vol met poepbakjes in je handen hebben en dan onderuit gaan :-D...., leuk werk op zo'n labo O-)

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Goed nieuws ,we zijn weer worm eitjes vrij ;-) na vorige maand de uitslag giardia te hebben gekregen.

Ben zo blij :-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hierbij willen we u laten weten dat er in de ontlasting van uw hond(en) geen wormeieren of protozoaire (oö)cysten zijn aangetroffen

Jeeeeejjjjjjj..., op naar de volgende maand :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

WOW....... toch even spannend, aangezien Bamse even een virus had opgelopen van de poepende zwanen en ganzen, en ja dan weet je niet of het goed is de poep.


Beste Deelnemer aan het project spoelwormonderzoek bij honden.

Hierbij willen we u laten weten dat er in de ontlasting van uw hond(en) geen wormeieren of protozoaire (oö)cysten zijn aangetroffen.

Er bestaat dus geen reden voor ontworming.

Graag ontvangen wij komende maand weer een ontlastingmonster van uw hond(en).

Na ontvangst van het monster zullen wij u via de e-mail de link sturen voor de nieuwe enquête.



Met vriendelijke groet,



Onderzoeksteam spoelworm hond

Universiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde, Departement Infectieziekten & Immunologie



Bamse heeft een mindere weerstand gehad, we zijn weer aan het opbouwen, maar heeft dus geen wormen opgepakt, super, ben er echt heel blij mee. ;-)

zolang we meedoen, is het iedere maand weer uitstekend. deze keer ben ik blijer dan de andere keren. hahahaha





honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Ontlasting oktober versie 2.0 is opgestuurd O-)

Nu moeten ze het niet weer verprutsen, heb een prachtige keutel uitgezocht 1 die bovenop de andere lag dus geen gras etc kan bevatten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb ook wel eens zand of gras mee gestuurd. ;-) ;-)

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Hier ook weer wormvrij!!!! ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ha..., ik zie het al voor me..., een heel dienblad vol met poepbakjes in je handen hebben en dan onderuit gaan :-D...., leuk werk op zo'n labo O-) "


En dan vól met je gezicht op het dienblad... Lekker baantje ;-)

---

Vanmiddag drol opgeraapt. We waren nét in het Natuurpark, dus heb 'm (in een zakje natuurlijk) in de auto gelegd.
Vijf kwartier later in bakje, doekje, zakje, envelop gedaan en met open raam naar huis gereden; het riekte toch een beetje ;-)

Hopelijk nu weer een gewone, goede uitslag.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Hier ook weer wormvrij , en op zich ben ik daar ook blij mee .maar ik had deze keer liever gehoord dat hij wel wormen had en dat ik daar iets tegen kan doen.Nu zit ik met een hond die maar afvalt en me de oren van het hoofd eet. Er is van alles in onderzoek maar ik maak me grote zorgen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat is ook niet fijn nee. Als er 'iets' is, ga je vaak bijna wensen dat het bijvoorbeeld wormen zijn ofzo, omdat je dan gericht kunt behandelen.

Sterkte met Tybor in ieder geval.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ook Lobke weer worm vrij!!!!

honden page profiel Floh en SuusFloh en Suus 3 doggies

honden foto van Floh en Suus

Ook hier de hondjes al 16 maand vrij ;-)

Dus ook al die tijd geen ontworming hoeven geven. Zal dan de karnemelk daar ook aan bijdragen? Ze krijgen 2x dgs een slokje als toetje.:-D

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Dank je wel Cindy. gelukkig weten we inmiddels dat Tybor super gezond is.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Helaas de beelden van poepgooiende lab medewerkers mogen we vergeten O-)

Blijkbaar had ik een drol opgeraapt die van binnen uit enkel haren bestond O-)
Zal dus bij de volgende keer even een dag of 2 moeten wachten als ze iets met haren gegeten heeft O-)

Deze tekst kreeg ik er ook bij
Heeft Jessy jeukklachten of wordt dit haar opgegeten door het slopen van speeltjes oid?
Heb maar even terug gestuurd dat ze BARF eet en soms ook dingen met een vacht te eten krijgt :-D Alhoewel ze vlak na die ontlasting ook besloten had dat konijnenoren niet meer te vreten waren..........

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Oja ze is worm vrij :-D ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hahaha...., jammer...., het maakte het idee in mijn hoofd van 'lab werk' toch een stuk grappiger als de verklaring die we nu krijgen :-D

Maar ja..., het belangrijkste is dat portie twee gewoon worm vrij was ;-)

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

wij hadden vorige week de poep van Sandy naar de dieren arts gebracht kan bij hun ook dus dat is wel handiog en vandaag gebeld SAndy hoefd niet ontwormt te worden. morgen gaan we dat van Diva brengen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow had deze keer weer goede poep gelukkig :-)

Heb ook weer een nieuw verzamel-pakket gehad, dus we kunnen weer gaan rapen ;-)

pagina 11 van 17 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^