Waakhond en bench..?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Hallo iedereen,

Ik lees veel positieve verhalen over de bench op dit forum. Bij mijn vorige hond heb ik het nooit gebruikt. Maar bij onze toekomstige pup zal het misschien makkelijk zijn bij de opvoeding/zindelijkheidstraning. Maar als hij ouder is willen we dat hij over ons huis kan waken. En een bench is dat niet echt handig lijkt mij... Maar raden jullie aan om in het begin wel met de bench te werken en later gewoon met een kussen/mand of dan helemaal niet aan de bench te beginnen? 
En als jullie vinden dat de bench een uitkomst is voor iedere pup, welke afmeting zal een hond met een grootte van een Aussie ongeveer nodig hebben? 

Groeten,
Marissa

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waakhond en bench..?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is een keuze die je zelf maakt, zelf heb ik geen bench, en ook nimmer gebruikt, de pup ging mee naar de slaapkamer, op een vetbed, licht uit, en dan slaapt de pup vanzelf, en als ik de pup hoorde, of eruit of mijn hand erbij, ging altijd goed.

in huis zocht de pup zelf haar plekje uit, gaf niet het hele huis ter beschikking, als ik in de keuken was, verbleef daar de pup, of in de woonkamer daar dan ook, en als ik weg ging, beperkte ik de ruimte , bijvoorbeeld keuken of gang, en maakte ik het pupproef.

nimmer een vervelende of vernielzuchtig pup gehad, maar de keuze is geheel aan jou, makkelijk is een bench altijd wel , dat lees ik hier op het forum, verplichte rust, en opsluiten als je even weg bent.

voor mij geen bench, maar de keuze is aan jou.

honden page profiel TanjaTanja 2 doggies

honden foto van Tanja

We hebben wel een bench in gebruik.
Onze DH is nu 7 maanden en zijn nu los aan het oefenen.
De bench staat er nog wel ,maar hier is het deurtje gewoon van open.
Ze heeft de halve woonkamer tot haar beschikking en de eerste dag ging het goed vandaag heeft ze aardig lopen slopen.
Gelukkig niks belangrijks wat ik niet kan missen.
Vanaf dat ze zindelijk is overdag mag ze uit de bench blijven dit is pas sinds een paar dagen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

dat is inderdaad een heel persoonlijke keuze, Zelf heb ik alleen de bench gebruikt in de tijd dat Gaya nog niet zindelijk was dit was alleen als ik even weg was, als ik gewoon thuis was was ze ook gewoon los ook als er geslapen moest worden. Met een maand of 6 kon ze makkelijk een aantal uurtjes droog blijven en is ze ook vaker uit de bench gebleven en ging er alleen nog snachts in, toen ze een maand of 8 was bleef ze ook snachts uit de bench. 
Nu was Gaya ook geen sloper en kon ze samen met mijn andere hond die al los in de kamer was prima alleen zijn. 

Voor zowel Gaya als mij heel fijn dat ze snel uit de bench kon want we waren beiden geen fan van t onding ;-) (hij stond mij voornamelijk in de weg O-)) Er staat hier overigens wel nog steeds een nylon bench die gewoon lekker open staat. Regelmatig gaat ze er nog lekker in liggen om te slapen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik vind benchen geen fijne dingen en gebruik ze dus ook liever niet. Echter, toen mijn bouvier als pup haar nieuwe tandje door kreeg, was het niet te harden. Zodra wij er niet waren, maakte ze alles stuk dat ze tegen kwam!
Je kunt dan bijvoorbeeld simpelweg een oude box over de mand heen zetten (dus onderste boven) of tijdelijk voor een bench kiezen.

Uiteindelijk hadden wij haar weer in haar mand, maar begon ze door een fout bij een operatie weer te slopen zodra wij weg waren. Ik heb toen een konijnen ren om de 2 manden (heb nog een andere hond) gezet en het stuk helemaal bestrooit met veilige speeltjes zoals diverse nyla bones).
Later hebben wij haar steeds meer ruimte gegeven door het hekwerk steeds groter te maken. Uiteindelijk hebben wij het hekwerk/gaas alleen om de salontafel geplaatst (daar stal ze anders dingen vanaf) en daarna is het hekwerk weg gegaan.

Sinds kort denkt ze dat ze op de stoffen bank uitgebreid haar doos af mag lebberen als wij er niet zijn. Daarom hebben wij nu wel eetstoelen op de bank liggen zodra wij weg of naar boven zijn.
Straks op mijn leren bank maakt het me niet uit.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Hier ook geen bench in huis ':-).Maar het kan een handig hulpmiddel zijn de eerste weken, voor de zindelijkheidstrainig of om sloopgedrag tegen te gaan. 
Ik heb m'n beide honden wel vertrouwd gemaakt met een bench, maar dan vanuit het oogpunt: als ze ooit es ergens terecht komen waar ze in een hok worden gezet (dierenarts, opvang) dan gaan ze niet in paniek en kennen ze het wel. Dat vind ik dan ook wel belangrijk.
Maar nu, hier in huis? Nope, geen bench, ze lopen en slapen waar ze willen lopen en slapen. Het huis is van ons allemaal.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Bij onze eerste hond wisten we helemaal niet wat een kamerkennel/bench was dus daar ook geen gebruik van gemaakt uiteraard. 13 Jaar later bij de volgende (op advies van) wel een aangeschaft. In eerste instantie als trainings/opvoedingshulp bij het zindelijk maken en ter voorkoming van sloopwerkzaamheden op momenten zonder toezicht ('s nachts). Nu was Ten heel snel zindelijk en slopen heeft hij ook nooit gedaan dus wat dat betreft was de bench voor hem eigenlijk overbodig. Een half jaar later toen Loco erbij kwam hebben we wel het voordeel uit de bench kunnen halen. Zeker wat betreft de verplichte rustpauzes! Voor een opgedraaid labje tijdens zijn dolle 10 minuten kan het zeker een uitkomst zijn. Uiteraard was het ook een sloper tijdens het wisselen en heeft hij er meer tijd voor nodig gehad om zindelijk te worden. De bench heb ik tot ca. 1 jarige leeftijd nog af en toe gebruikt maar dat was voornamelijk om ongewenst slopen te voorkomen van Loco tijdens onze afwezigheid. De bench staat inmiddels opgeklapt in het voorraadhok, wachtend op een volgende bewoner.....Wat betreft de maat zou de volwassen hond er in moeten kunnen staan. Als je hem voor de pup gebruikt zou je er tijdenlijk een tussenschot in kunnen plaatsen zodat het knus en veilig aanvoelt en hij er niet alsnog zijn behoefte in doet.

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Ik had verwacht dat er meer mensen een bench zouden gebruiken. Maar het is dus geen must bij een puppy. Zo wordt er af en toe wel over gepraat heb ik het idee.
Mijn voorkeur gaat er niet naar uit dus ik ga het aankijken met de pup.
Bedankt iedereen voor de informatie en tips!

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Ik gebruik wel benches in het begin.
Ik heb border collies en dan een is een bench handig om de honden verplicht te laten rusten als ze nog klein zijn. (ze pakken uit zichzelf vaak niet genoeg rust).

Ook doen wij veel aan wedstrijden mee (frisbee) en dan moeten de honden soms ook lang in een bench zitten. Ook in de auto gaan ze vaak in een bench, en ik vind het dus handig als ze in ieder geval van jongs af aan de bench gewend zijn.

Naarmate ze wat ouder worden (verschilt per hond) gaat de bench weg en krijgen ze een lekker kussen :-)

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Juno is gek op zijn bench, en ik ben zeeer blij dat we er eentje hebben aangeschaft. In het begin liet hij altijd alles heel (kussen etc in de bench), maar daar kwam rond de pubertijd toch verandering in. Nu gaat het gelukkig weer de goede kant op, dus wellicht kunnen we straks eens gaan experimenteren met de bench open.

Onze hond is echter 4 uur per dag alleen thuis, en ik vertrouw hem dan echt nog niet zonder bench. Hij kan OVERAL bij met zijn snufferd dus durf het niet te gokken. Overigens kruipt hij altijd zelf zijn bench in om te gaan pitten. Als wij weggaan dan zeggen we 'kom maar man' en houden we het deurtje open. Dan gaat hij weer liggen slapen. Dus voor ons super handig ook als mentale oefening van 'nu gaan de baasjes weg, ga maar lekker pitten'.


Overigens hebben wij gekozen voor een bench NIET vanwege verwacht sloopgedrag. Maar omdat wij niet wilde dat Juno gederag kon vertonen wat wij niet willen als we er niet zijn. Bv op de bank liggen o.i.d. Maar ik geloof dat een pup opvoeden zonder bench ook heel goed kan, het is wellicht alleen wel wat lastiger ;-)

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ik ben iemand die altijd erg antibench was een hond hoort niet in een hok en nog steeds sta ik achter dat standpunt maar wel met een kleine kanttekening.

Bij mijn pups heb ik wel een bench gebruikt tot na het wisselen van de tanden daarna konden ze gewoon in de gang overdag als ik weg moet en 's nachts om te slapen.

Wat ik een heel groot voordeel vond bij mijn aussie was dat hij zelf geen rust nam en dan in een klierstand kwam waar je niet blij van werd ik ben toen echt begonnen met verplichte benchrust en dit werkte bij h'm perfect waardoor ik het kliergedrag eigenlijk voor kon zijn.

Met mijn collie was het vooral handig dat hij een eigen plekje had een omdat hij best wel een sloper was kon hij zo geen kwaad.

Maar beide honden waren rond de 6-7 maanden uit de bench en dat ding staat nu gewoon in de schuur en hebben ze nu een mand en wat vetbedden waar ze op kunnen liggen/slapen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Al mijn honden zitten hun 1e jaar in een bench, na dat jaar bouwen we af, zodat ze uiteindelijk op een kussen liggen.

Mijn reu is erg waaks, juist als het donker is en wij of niet thuis zijn of boven op bed liggen. Mijn oudste teefje doet gezellig mee, maar als die alleen zou zijn, blijft ze lekker liggen, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.
Mijn jongste teefje doet nu al gezellig mee, dit vanuit de bench, maar als mijn reu aan slaat, is madam ook wakker en komt er een behoorlijke herrie uit.


Het licht dus niet aan de bench, maar aan de hond. Jij kan willen dat een hond waaks wordt. Als het er niet in zit, zit het er niet in.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Ook wij gebruiken geen bench, met tandenwisslen wil een hond idd aan dingen gaan knagen, maar wij hebben dan altijd kauwspullen en een houtblok rond liggen, verder kun je je pup ook buiten of in een veilige kamer zetten als je eens weg moet zonder hem.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Door je pup buiten te zetten, plaats je hem buiten de roedel, wat de ergst denkbare straf voor een hond is. Lijkt me dus niet zo fijn..

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Zo te lezen raden verschillende van jullie aan om een bench de eerste paar maanden (tot een jaar)te gebruiken. Het lijkt me idd wel goed om de pup zijn rust te geven die hij nodig heeft. Ook als hij gaat wisselen kan hij niet knagen aan bijvoorbeeld snoertjes. Bedankt voor de reacties en ik ga opzoek naar een geschikte bench. Bevalt hij niet, dan kan ik er vast iemand anders weer blij mee maken!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

1,5 jaar terug was animalking.nl de goedkoopste, maar er kan natuurlijk veel veranderen in 1,5 jaar tijd ;-)

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Toch bedankt voor de tip! ;-)

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

" dat is een keuze die je zelf maakt, zelf heb ik geen bench, en ook nimmer gebruikt, de pup ging mee naar de slaapkamer, op een vetbed, licht uit, en dan slaapt de pup vanzelf, en als ik de pup hoorde, of eruit of mijn hand erbij, ging altijd goed.

in huis zocht de pup zelf haar plekje uit, gaf niet het hele huis ter beschikking, als ik in de keuken was, verbleef daar de pup, of in de woonkamer daar dan ook, en als ik weg ging, beperkte ik de ruimte , bijvoorbeeld keuken of gang, en maakte ik het pupproef.

nimmer een vervelende of vernielzuchtig pup gehad, maar de keuze is geheel aan jou, makkelijk is een bench altijd wel , dat lees ik hier op het forum, verplichte rust, en opsluiten als je even weg bent.

voor mij geen bench, maar de keuze is aan jou. "


mee eens..

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Een bench kan makkelijk zijn voor de verplichte rust en zindelijkheidstraining, absoluut.

Rover heeft alleen de eerste 3 tot 4 maanden een bench gehad, daarna niet meer.
Als wij weer aan een pup beginnen zou ik geen bench gebruiken, tenzij het niet werkt. Dan toch maar de bench in huis.

Misschien ben ik een doemdenker, maar ik moet er niet aan denken dat er bv brand uitbreekt door kortsluiting en je hond zit opgesloten in een bench... :'(

Om diezelfde reden heb ik ook geen bench/hek in de auto, stel je raakt te water of er klapt iemand achterop...

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Nou, ik moet eerlijk zeggen dat ik daar ook aan dacht! Maar het zou ook niet voor 's nachts zijn. Meer voor de middagdutjes en als ik bijvoorbeeld boodschappen moet doen en hij wisselt, dan kan hij alleen in zijn speeltjes bijten.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

hier gewoon een bench. De deur zit altijd op slot, dus als er brand uit breekt, tja. Dan kunnen ze er ook niet uit als er geen bench was.

Als er iemand achterop klapt, of ik bots ergens tegen aan, kan de hond door de voorruit vliegen, of een van je passagiers dodelijk verwonden en zelf ook dodelijk verwond raken. Heb het er niet voor over.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik vind de bench heel handig! En je kan later prima overschakelen naar een kussen/mand :-)

Dit hangt echt allemaal van jezelf af.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

" Nou, ik moet eerlijk zeggen dat ik daar ook aan dacht! Maar het zou ook niet voor 's nachts zijn. Meer voor de middagdutjes en als ik bijvoorbeeld boodschappen moet doen en hij wisselt, dan kan hij alleen in zijn speeltjes bijten. "


dan zit je eventueel met de brandweer die de bench open moet prutsen of je hond die niet kan ontsnappen aan het vuur omdat hij in de bench vast zit.
Jose ik ben het helemaal met je eens.. ;-)

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

"

dan zit je eventueel met de brandweer die de bench open moet prutsen of je hond die niet kan ontsnappen aan het vuur omdat hij in de bench vast zit.
Jose ik ben het helemaal met je eens.. ;-) "


Er zit ook zo'n megasticker op de voordeur voor hulpdiensten dat er dieren aanwezig zijn in huis. ;-)

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

"

Er zit ook zo'n megasticker op de voordeur voor hulpdiensten dat er dieren aanwezig zijn in huis. ;-)

"


tja ik moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat de brandweer die sticker meestal negeert
**mijn schoonvader zat bij de vrijwillige brandweer..

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

" hier gewoon een bench. De deur zit altijd op slot, dus als er brand uit breekt, tja. Dan kunnen ze er ook niet uit als er geen bench was.

Als er iemand achterop klapt, of ik bots ergens tegen aan, kan de hond door de voorruit vliegen, of een van je passagiers dodelijk verwonden en zelf ook dodelijk verwond raken. Heb het er niet voor over. "


Ik heb een stationwagen, de achterbank is volledig neergeklapt zodat ik 3 deuren ter beschikking heb. Hij weet dat hij in de auto moet gaan liggen en blijft ook rustig achter de voorstoelen liggen. Door de ingeklapte bank zit er dus een vrij hoge tussenwal, Rover is ruim 75kg en past niet tussen de voorstoelen door. Dat was ingecalculeerd dus! ;-)

Mijn achterklep kan alleen open door de afstandsbediening, knopje binnen bij het stuur of via de sleutel in het slot. Er zit geen knop aan de klep.
2 jaar geleden is er iemand bij mij achterop geklapt, gelukkig had ik Rover niet bij me. Wel kostte dat grapje mij weer een whiplash, ik was net na 8 jaar pijnvrij van de eerste...

Brand door kortsluiting waarbij je huisdieren verliest heb ik helaas ook al eens ondervonden, net zoals dus een auto ongeluk.
Daardoor ben ik sterk over mijn mening, ervaring is de beste leermeester zeggen ze wel eens.

honden page profiel XsharNXsharN

honden foto van XsharN

Hallo,

Ik heb wel altijd een bench gebruikt. (gebruik het op het moment weer voor de pup)
Bij mijn eerste hond gebruikte ik een bench, vooral voor de zindelijkheid..
Toen ze zindelijk was heb ik het deurtje open gelaten..
Nu ligt ze gewoon vrij in de bijkeuken..
Mijn pup gebruikt nu de bench ook voor zindelijkheid en voor haar rust..
Omdat het met de twee samen erg goed gaat laat ik nu wanneer ik even weg ga de bench open..
Zo leer ik haar ook aan dat ze gewoon los kan..

Verder is de bench altijd bereikbaar en deurtje altijd open wanneer ik thuis ben.. de pup ligt er dan ook vaak in. dit is echt haar rust plekje, mijn andere hond vind de bench niks die wil er ook niks meer mee te maken hebben.

Dus een bench, tja mij bevalt het goedO-)

(houd er wel rekening mee dat je je pup nooit boos of voor straf in de bench doet)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

"

Ik heb een stationwagen, de achterbank is volledig neergeklapt zodat ik 3 deuren ter beschikking heb. Hij weet dat hij in de auto moet gaan liggen en blijft ook rustig achter de voorstoelen liggen. Door de ingeklapte bank zit er dus een vrij hoge tussenwal, Rover is ruim 75kg en past niet tussen de voorstoelen door. Dat was ingecalculeerd dus! ;-)

Mijn achterklep kan alleen open door de afstandsbediening, knopje binnen bij het stuur of via de sleutel in het slot. Er zit geen knop aan de klep.
2 jaar geleden is er iemand bij mij achterop geklapt, gelukkig had ik Rover niet bij me. Wel kostte dat grapje mij weer een whiplash, ik was net na 8 jaar pijnvrij van de eerste...

Brand door kortsluiting waarbij je huisdieren verliest heb ik helaas ook al eens ondervonden, net zoals dus een auto ongeluk.
Daardoor ben ik sterk over mijn mening, ervaring is de beste leermeester zeggen ze wel eens.

"


ja, ervaring maakt je wijs. Maar niet iedereen heeft zo'n grote hond als Rover. Die van mij paste bij mijn vorige auto met gemak tussen het dak en de voorstoelen door. Ben blij met mijn caddy. De achterdeuren kunnen van buiten geopent worden, zonder sleutel. Dus in noodgevallen kunnen ze er wel uit :-) Zit ook een hek tussen de honden en mij, in geval van een botsing kunnen ze er niet door heen

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Roosje, bij een hond in een bench alleen thuislaten plaats je hem ook buiten het roedel, immers zijn roedel is niet thuis (een roedel zijn personen en niet ruimtes), daarbij sluit je hem op in een klein hokje en heeft hij geen afleiding en kan niet uit.

Als je een hond alleen moet laten, kun je hem mi nog beter buiten laten dan binnen opsluiten in een bench, immers buiten heeft hij de ruimte, kan spelen, poepen en plassen wanneer hij moet en heeft afleiding aan geluiden geuren en dingen die hij ziet (vogels enz.)

Natuurlijk is het voor een pup het beste als hij gewoon veel mee op pad gaat en zo min mogelijk alleen is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waakhond en bench..?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Zwemmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^