Altijd iets moeten bijten, normaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Ik vraag me af of dit normaal is en elke of de meeste pups hebben..
Hij moet namelijk altijd iets te bijten hebben... Behalve als hij slaapt haha!
Knuffelen en niets te bijten? dan happen we naar handen, gezicht, kleding enz. Dan geven we hem een speeltje maar die verveelt natuurlijk ook...

Het is geen vraag hoe kom ik ervan af maar een vraag is het dus normaal dat hij constant wil bijten?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Altijd iets moeten bijten, normaal?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Pupjes steken, net als baby's, alles in het mondje. 
Is dus heel normaal :-)

Mellow deed het ook, hand, band van vest, 1 van mijn Crocs (en ook bijna altijd dezelfde) of 1 van de Crocs van mijn vriend (maar die waren best groot toen zij nog klein was, dus meestal was de mijne de klos ;-))
Ook stond ze nog wel eens gedachteloos met haar kiezen in de tafelpunt. En ik ontdekte een gaatje in 1 van de sierkussens op de bank, zo'n stiekem gaatje in een hoekje. Ontdekte ik pas toen ze al uit haar ergste bijt-periode was.

Nu doet ze dat al heel lang niet meer. Heel soms nog dat ze een stukje van haar deken pakt.

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Oké bedankt voor je antwoord! Ik wist wel dat het bijten erbij hoort enz maar dat hij echt de hele tijd overal in wil en moet bijten! Bekje maakt overuren haha! Dacht van is dat echt zo erg of is het gewoon onze pup?
Als hij in zijn bench zit hoor je hem ook overal in bijten, op schoot wordt alles gepakt, mijn pantoffels worden ook regelmatig meegenomen hahaha en mijn snowboots laatst ook!
En als hij even niets heeft gaat hij met z'n koppie in de lucht met dat bekje open opzoek naar iets te happen! Net of hij aan het koekhappen is hahaha!

honden page profiel MarindaMarinda 3 doggies

honden foto van Marinda

Ja hoor, ook hier was dat heel normaal bij de pups.. Heel veel bijtspeeltjes versleten, maar helaas is hier ook het eea gesneuveld wat daar niet voor bedoeld was grrr... Handen-happen had Sky een 'handje' van en Ranger had het als pups zijnde erg op sokken en pantoffels gemunt..

Anoniem (Gast)

Ella had dit ook heel erg.. Ik dacht echt dat ik één of ander bijtmonster in huis had gehaald in plaats van een hond ':-) Lia doet dit dan weer niet, maar die kan zich natuurlijk steeds volledig uitleven met Ella nu.. die twee bijten er soms ook wat op los naar elkaar toe hoor (al spelend natuurlijk ;-)).

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Het wordt minder, maar of het ooit ophoudt.. Evy is nu een half jaar oud en nog steeds als ik haar knuffel bijt zij in mijn hand. Negeren is het enige wat je er aan kunt doen. Ooit komt het goed, zeggen ze. :p Kan het zelf ook niet echt geloven.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Hier vielen mijn oude sportschoenen zo in de smaak dat ze verder overal af is gebleven. In het eerste jaar heeft ze er 4 finaal gesloopt. Het waren overduidelijk HAAR schoenen, dezelfde nieuwe schoenen die in de gang stonden keek ze niet naar om. Ze nam ze overal mee naartoe, zelfs als ze sliep hield ze ze stevig vast.

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Het wordt echt minder hoor!
Zoveel mogelijk aanbieden waar ze wel op mag bijten en hopen dat jouw spullen heel blijven! ;-), want met die vlijmscherpe tandjes is niks veilig!
Onze pup heeft laatst een cd letterlijk gedefragmenteerd..knap werk! ;-)

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

hier ligt zeker het eerste levensjaar van een hond permanent kauwspul in de kamer, runderoren en kauwbotten e.d.
vermindert het kauwen op mijn spullen redelijk wat.

daarna krijgen ze het ook nog regelmatig kauwbotten hoor, maar ze hoeven er niet meer permanent te liggen.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Even inpikken, welke kauwbotten mag je dan geven ? Ben net naar de winkel geweest en even op alle verpakkingen gekeken, alles wordt aangeboden vanaf 9 maand, welke kauwstaafjes gebruik je dan voor kleine pup ? Hier ook eentje dat graag knabbelt, speelgoedjes en flostouw...overal zet hij graag zijn tandjes in. In kleding, handen enz... mag niet, dus laten we een hoog gilletje en dan stopt hij meteen, een goede tip van de hondenschool was flesjes vullen met kralen of steentjes en dit op de vloer gooien als de pup ergens zijn tanden inzet dat niet mag...

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik vind voor jonge pups runderoren makkelijk.
maar van die hele dunne kauwstaafjes krijgen ze hier als pup ook al, en je hebt soms ook van die witte plakjes die je kan kopen. die krijgen ze ook.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Is heel normaal, zodra Joekie aan iets begint te bijten, geven we een tikje tegen zijn neus en geven we hem zijn kluif of een speelgoedje waar ie verder op bijt. O-)

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Tikje op de neus? Ik dacht dat dat hier op het forum uit den boze is! Hihi

Ik moet zelf bekennen dit ook nu wel te doen.. Dit advies kregen we van een kennis die zelf ook een hond heeft (die is nu ongeveer 2 jaar oud) maar durfde het nier op het forum te plaatsen vanwege boze reactie... (Met tikje bedoel ik ook echt een tikje en geen pest met de volle hand! :O om alle misverstanden uit de lucht te helpen haha)

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

euhm 4 laptop opladers , euhm drie paar schoenen , een petje, een kussen , een honden mand , diverse foldertjes , een stoel , een borstel , een groot aantal sokken , verschillende speeltjes die stuk gebeten zijn euhm . ... een boek, drie halsbandjes , twee tuigjes.Goku vind het tegenwoordig grappig om de knoesten in mijn houten vloer er uit te knagen ..... en zo kan ik nog wel even doorgaan... dus ja het is normaal :-)

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Hahaha je hier is ook een keer de krant aan de beurt geweest! Hè post hop erop af en dan grrrrrr grrrrrr! hahaha!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

over het algemeen slopen mijn hondjes nu niet zo erg meer hoor

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

't Is een puppie. Het is logisch dat hij alles met z'n bekkie onderzoekt. Baby's doen dat ook, alles wordt in het mondje geduwd, als het even kan!

Zorg voor voldoende afleidend speelgoed. Geef hem twee speeltjes en leg er twee in de kast, zo houd je het spannend. Binky weet dat wanneer ik naar de onderste la loop, dat er iets leuks gaat gebeuren! Of hij krijgt iets om op te kauwen, of een nieuw speeltje, of snoepjes..

Zelf ben ik tegen tikjes op de neus, aangezien als ik dat doe, mijn pup denkt dat ik met hem ga spelen. Als hij bijt, loop dan weg en negeer hem een poosje!

Anoniem (Gast)

Een tikje zou ik echt nooit geven! Wat je wil is een vertrouwens band opbouwen met je pup, je wil dat hij je gaat vertrouwen en ik denk dat de band schade oploopt als je pup een tik van je krijgt..
De pup verkent nu eenmaal de wereld met zn tandjes, hij doet het niet om te pesten, of treiteren maar gewoon omdat dit de manier is om alles te ontdekken. leg dingen die niet stuk mogen weg, en inderdaad ruil gewoon steeds met een kauwbotje.
Deze fase gaat echt over! De schade die je mogelijk veroorzaakt met het tikken op de neus, wat overigens nog eens super gevoelig is, niet...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Hier ging het na de puberteit pas echt 100% over.

Wat hier allemaal wel niet stuk ging:
- 2 afstandbedieningen
- Post dat op de deurmat lag
- Heel veel kranten
- Diverse honden kussens
- De riete hondenmanden (ook met zo'n bittere spray erop)
- Alle knoppen van kastdeurtjes en laden
- Poten van de eetkamer stoelen
- Onderzetters
- USB stick (waar foto's van haar op stonden)
- Puzzel
- Etc etc

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Ik snap de commotie over de tik op de neus geven. Ik wil hier niet verder op ingaan..
Ik zeg net ook dat ik bang was om het te zeggen vanwege alle reacties erop. Vandaar graag geen reacties op het tikje geven, de band tussen ons is hartstikke goed :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Altijd iets moeten bijten, normaal?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: pup moppert in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^