Borstelen mag niet!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lucinda de GraaffLucinda de Graaff

honden foto van Lucinda de Graaff

Als ik mijn hond borstel wordt hij erg angstig. Als ik de borstel pak duikt hij helemaal in elkaar. Ik doe alleen zijn borst,kop en rug en dat vind hij prima. Maar als mijn Zus de borstel pakt gaat hij van angst pissen. Hij weet dan dat zijn broek en staart geborsteld word. Als je hem bij zijn broek borstelt waarschuwt hij je eerst en doet hij zijn lippen omhoog. Als je dan zegt dat dat niet mag of doorgaat bijt hij of in de borstel of in je pols (gelukkig niet hard maar het mag niet!) We moeten nu snel een oplossing vinden want hij krijgt nu drad-locks in zijn staart en broek. Maar we kunnen ook niet kammen want als je te lang door gaat is je hele hand blauw en we willen ook niet dat hij bang blijft voor de kam.

HELLUP!!!!!!!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Borstelen mag niet!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lucinda de GraaffLucinda de Graaff

honden foto van Lucinda de Graaff

Mijn hond is al zo'n 18 maanden geen pup meer. Sorry voor de verkeerde gedachte/foto.(Kon even geen andere vinden en ben net pas geregistreerd) Hij is in september 2 jaar geworden.

Zo ver wij weten heeft hij een last van zijn heupen. Wel heeft hij iets met zijn wervels en daar zijn we druk mee bezig. Maar dat heeft hij hoog in zijn rug.

Ik denk dat we idd helemaal opnieuw beginnen. Maar ook met de aanraking van zijn broek. Maar wel appart en daar tussen ook wat leuke trucjes want dat doet hij heel graag.

We zijn dus nog wel even bezig maar die drad-locks moeten er wel uitgekamd worden en daar kunnen we niet weken mee wachten.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Ik zou toch snel erachter aangaan wat die pijn in zijn wervels zijn.

Zo te horen schijnt je hond er flink last van te hebben en kan hij er niets aan hebben. Je mag hem er zelfs niet aanraken......

Verder zou ik zelf hier niet mee gaan klungelen en een goede trimmer zoeken die jullie laat zien hoe je te werk gaat hiermee. Uiteraard wel uitleggen dat deze hond veel pijn heeft in de wervels.....

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Zou het niet kunnen dat het pijn doet door de klitten in zijn vacht?

Met wat voor borstel kam je zijn vacht?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou het borstelen afwisselen zodat hij niet weet wanneer welk deel geborsteld gaat worden. Vertroetel hem onder het borstelen, maak er een soort spel van en geef hem wat lekkers als hij iets voor heeeel even toe laat.
Begin heel klein en heel kort om het positief te eindigen en bijvoorbeeld een uur later weer heel even en weer positief eindigen (dus met iets dat hij goed doet en een koekje voor krijgt).

Mss is het ook handig om met hem naar een trimsalon te gaan en daar info in te winnen over hoe je hem nu het beste borsteld (zodat hij zo min mogelijk pijn ervaart).

Maak het dus leuk ;-)

Mijn bouvier vond borstelen ook vreselijk. Tegenwoordig leg ik haar kussen uit haar mand op de etenstafel en daar ligt ze dan gerust 3 uur lang met af en toe een knuffel en af en toe een snoepje. Tegenwoordig ligt ze met regelmaat te snurken onder het borstelen. Ze vind het nu alleen nog erg als ze veel klitten heeft, maar tegenwoordig ben ik daar vrij makkelijk in met een schaar ;-)

honden page profiel Lucinda de GraaffLucinda de Graaff

honden foto van Lucinda de Graaff

Wij borstelen hem met zo'n kam met aan de ene kant ijzere pennen en aan de andere kant een zachte borstel maar met die kant kom je dus helemaal niet door die klitten heen. En natuurlijk doen die klitten pijn en weet zelf ook heel goed hoe dat voelt. (heb zelf ook ruzie met de borstel vanwege krullen) Maar als hij nat is en ik hem afdroog met een handdoek bijt hij ook. En dan weer bij het gedeelte van zijn broek en staart. Hij vind het trouwens ook niet fijn als je hem daar aanraakt.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Blijkbaar vind je hondje het absoluut NIET prettig om geborsteld te worden.

Begin weer even helemaal bij het begin. Borstel heel zachtjes (of eerst met de achterkant van de borstel) terwijl je hem de aller lekkerste lekkernij geeft die je maar kunt verzinnen. Doe dit dagelijks en houdt dit een tijd vol. (korte dagelijkse sessies tot hij zich er helemaal bij op zijn gemak voelt).

Daarna ga je steeds wat meer echt borstelen terwijl je nog steeds continu de lekkernij geeft. Ga niet te snel en doe het stapje voor stapje totdat de hond zich er prettig bij voelt.

honden page profiel Lucinda de GraaffLucinda de Graaff

honden foto van Lucinda de Graaff

Oke ik ga het gelijk oefenen. Je mag hem wel borstelen maar hij voelt zich idd niet erg op zijn gemak dan. Enigste is dat hij het sowiezo niet lekker vind als je bij zijn broek aait.

honden page profiel Lucinda de GraaffLucinda de Graaff

honden foto van Lucinda de Graaff

Heb net dus de eerste sessie gedaan. T ging nog slechter dan ik had verwacht. Ik borstelde gewoon op zijn rug wat normaal mag en beloonde hem met kleine stukje van die reepjes, iets wat hij heel lekker vind. Maarja hij beet in me hand. Er zit nu een rode vlek. Heb toen even een dikke handschoen aan gedaan en heb zijn poot geborsteld en tegelijkertijd beloond in het begin hapte hij naar de borstel maar aan het eind bleef hij gericht op zijn beloning. Ben dus positief geeindigd.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

je kan eerst wat antiklit spray er in spuiten en dan pas borstelen . altijd van onder naar boven borstelen .

honden page profiel Lucinda de GraaffLucinda de Graaff

honden foto van Lucinda de Graaff

Als hij aan de borstel gewend is kan ik dat zeker doen. Is er een spray speciaal voor honden of maakt dat niet uit?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Met die ijzeren pennen kan het erg zeer doen als je over zijn huid gaat. Met de ijzeren pennen borstel (poedelborstel) kun je alle kanten op borstelen en daarna met een groffe kam de restjes er voorzichtig uit halen.

Maar je zegt dat je hem ook niet mag aaien op de achterhand ed. Heeft hij geen last van zijn heupen of iets dergelijks?

Als jij ergens pijn hebt, wil je ook niet dat iemand eraan gaat zitten..

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoe oud is je pup en hoe lang bij jou?

Ik zou het heel rustig aan doenj iig!
Vandaag en morgen even niet borstelen.
Je kunt eerst zonder borstel het aanraken/betasten opnieuw aanleren, door wanneer je pup lekker bij je zit/ligt=ontspannen is, je pup wat te gaan aanraken, overal, goed belonen als het goed gaat, wel heel rustig en langzaam!
Daarna met de borstel rustig opbouwen vanaf het begin, eerst de borstel bij je pup in de buurt leggen, gewoon neerleggen, wat spelen met je pup, afleiden, daarna de borstel zelf vasthouden vlakbij je pup, belonen als het goed gaat!
Dan voorzichtig op de borst of zijplanken beginnen, de borstel enkel van aaien over de vacht, afleiden met iets en belonen als het goed gaat!
Zo heel langzaam opnieuw laten wennen aan de borstel en het geborsteld worden positief en leuk maken!

Ik zou ook een andere borstel gaan kopen, bv een baby borstel of een handschoen borstel, ieta wat minder hard is!

;-)

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik zou weer helemaal bij het begin beginnen. Je hond moet weer een positieve ervaring krijgen met het borstelen.

En werk altijd van achter naar voren, en beneden naar boven (laagje voor laagje) met een goede KAM! Klitten mag je er niet met een borstel uitborstelen. Zeker als je niet goed weet hoe je moet borstelen kun je in de ondervacht alleen maar meer klitten veroorzaken (dan likt de bovenvacht klitvrij maar daaronder...) En pak de plukjes die je uitkamt beet zodat je niet aan de haren trekt. Dit doet zeer en dat is helemaal niet nodig!

Dus met zo'n kam



En als het hele erge klitten zijn, met een schaar door de klit heenknippen in de richting van de haargroei maar van de hond af (dus in de lengte richting niet haaks erop). Daarna kun je de klit er makkelijk uitborstelen zonder dat je hele happen in de vacht krijgt ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

De kam met  ijzeren pennen zou ik sowieso even achterwege laten. 
Dat is gewoon niet fijn, helemaal niet als kammen/borstelen tóch al niet gewaardeerd wordt. 

Mellow is er ook niet dol op, ik heb verschillende borstels, waarvan 1 echt voor haar gekocht. 
De rest had ik al voor poes Puk. 
Gebruik ook vaak de hele zachte borstel (kittenborstel?), dat vindt ze lekker.
Daarna even stevig aaien en klaar (om te stofzuigen ;-)
Met de handdoek lekker droog boenen vindt ze wel fijn, dus soms ros ik even lekker met de handdoek over haar rug, daar geniet ze dan wel van :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Borstelen mag niet!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nog een paar foto `s
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^