Machtsstrijd ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mijn hondje moet vd DA andere brokken eten zgz tegen voedselallergi(zie ochtendbraken). Nu is hij al sinds gisteren volledig zonder voedsel want hij weigert de brokken. Krijgt dus zijn vertrouwde snoepjes ook niet meer. Niks nog van daarvoor.....doen wij nu om het langst volhouden ? Zielig is dat. Weten jullie raad aub, moet ik volhouden.....voorlopig weegt hij genoeg zegt DA. Hij is 8 m 1/2 en woog gisteren 1,900 kg.Als hij echt honger heeft moet hij toch eten he. Of anders wordt hij nog zieker en dat wil ik zeker ook niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Machtsstrijd ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Je kunt wat warm water bij de brokken doen. Dan gaan ze sterker ruiken. Weet je waar je hond precies allergisch voor is? Dan kun je namelijk ook zelf opzoek gaan naar ander voer waar deze stoffen niet inzitten.

Ik vind dat dierenartsen vaak te commercieel zijn ingesteld en meteen het voer aanraden wat zij gesponsord krijgen zeg maar... Niet elke dierenarts zal zo zijn hoor, maar toch..

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Bestond het ochtendbraken uit een gele kleur? Of kwam de hele maaltijd eruit?

En heeft hij naast deze klachten ook nog andere klachten?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een machtstrijd om wie het langst vol houdt ? zou ik niet doen, even een dag vasten denk ik, okee, maar langer ?

op zoek gaan naar voedsel wat wel geschikt is voor je hond, wat dacht je van vers vlees ?

en ochtend braken wil niet zeggen dat je hond een voedselalergie heeft, nee misschien een lege maag.

vandaar het ochtendbraken, meestal is dat gal, kleur gelig. dan kan je savonds laat het beste nog wat voer geven.

verdiep je eens in vers vlees. allergie is dan meestal snel over. :-D

honden page profiel Rellende PubersRellende Pubersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Rellende Pubers

Ik zou versvlees gaan proberen!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik zou ook kijken waar de hond allergisch voor is. En dan evt een kvv zoeken die je kan geven :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Beste mensen, hij braakte tegen de ochten schuim of wat gal. Laatste potje om 11u hielp niet. En de laatste week gaf hij zijn brokjes en kip ook terug over. Daarom besliste de DA om hem nu voll andere brokken te geven alvorens echte testen......maar hij is echt boos op die brokken. Heeft er ééntje gegeten......is nu al meer dan twee dagen en half zonder eten.....hoe lang nog ? Ik zie het nog 1 dag aan en dan ga ik Duck proberen op aanraden van een vriendin. Maar dat is tegen advies vd DA in dan ....Duck is ook vers hé ?

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Wat heeft het voor nut om van voer te wisselen als je niet weet waar de hond tegen kan? Ik zou allergie testen laten doen. Heb je meteen duidelijkheid (als het een allergie is) en kun je meteen het juiste voer gaan geven.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja maar Suzanne ik laat niet graag in zijn lijfke prikken etc. Geld kan me ni schelen. Dus missch toch als dan ook Duck ni helpt nog eens iets anders proberen ? Hij is bv razend zot van de poes haar eten, maar dat kan niet natuurlijk. En s avonds kreeg hij een half droog kattebeentje zo van vitakraft, dan stond hij al te dansen als hij de doos hoorde. Dat is nu gedaan ocharme.hij vraagt maar ....''en krijgt niks meer.

honden page profiel SuzanneSuzanne 1 doggies

honden foto van Suzanne

Als je eerst andere voersoorten wilt proberen zou ik overstappen op KVV (vers vlees) en dan niet alleen van duck. Ik weet niet veel van de andere soorten vlees maar ik ben altijd heel tevreden geweest met KIVO.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Beste mensen hij is gisterenavond beginnen te eten. Ik denk echt dat die kleine schurk om ter langste met ons deed. En hij wist niet hoe dicht hij was , want ik zou hem die avond Duck gaan geven zijn. Al goed dus dat ik gewacht heb. Sindsdien eet hij met smaak vd brokken (tegen allergie) . En heeft hij vannacht ook niet meer gebraakt. Ik duim dat zijn maagprobleem nu over is...... Ik denk dat IKbmeer heb afgezien tijdens zijn vastten periode dan hij .Bedankt voor jullie raad.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

De problemen zijn voorbij. Joepie. Terug gerust slapen van baaske en hond . Eten blijkt dus toch de oorzaak te zijn. Goeie diagnose dus. Nu vraag ik me af waar in welke winkel ik die speciale varieteit van Eukanuba zal kunnen kopen.....of moet ik telkens nr mijn da. Die heeft niks meer aangerekend dan de prijs op internet toen hij dat pak meegaf. Dus dat wordt nog even zoeken...misschien kennen jullie het ook. EUKANUBA dermatosis (ook voor voedselallergieen) ??????

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Tja......http://www.absoluteoriginals.org/eukanuba.htm
Ik kan me een gezondere voeding voor je hondje voorstellen.
Sterkte er mee.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat bedoel je hiermee ? Als mijn hondje lang niks meer overgeeft dan kan iknmisschien beetje bij beetje proberen ovver te schakelen naar andere voeding, dat is mijn bedoeling. En als hij gezondere voeding nu zou krijgen zoals ge suggereert.......maar alles overgeeft, dan is er niet veel gezond aan voor hem! Waar toch? Dus ben ik,op de goede weg. En blijf nog wat die weg volgen.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Anny ik heb geantwoord via een berichtje :-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Wat bedoel je hiermee ? Als mijn hondje lang niks meer overgeeft dan kan iknmisschien beetje bij beetje proberen ovver te schakelen naar andere voeding, dat is mijn bedoeling. En als hij gezondere voeding nu zou krijgen zoals ge suggereert.......maar alles overgeeft, dan is er niet veel gezond aan voor hem! Waar toch? Dus ben ik,op de goede weg. En blijf nog wat die weg volgen. "

De ingrediënten die dit merk bevat, hebben maar weinig met gezondheid voor. Heb je al eens bewust een eliminatiedieet ingezet? Niet op basis van brok, maar op basis van een soortgerichte rauwe voeding? Het voordeel van gericht elimineren is dat je sneller de triggers eruit pikt waar je hond blijvend op kan reageren en dit kunt uitsluiten. Een soortgerichte voeding, dus datgeen wat echt geschikt is voor het spijsverteringsstelsel van een carnivoor, kan bijdragen aan herstel en aan het versterken van de weerstand en het immuunsysteem. Voedingsgerelateerde allergieën hoeven dan geen overhand meer te hebben. ':-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja nu heb ik echt wel even gegoogeld en heb je me ongerust gemaakt. Feit is: zijn braken is gestopt.
Ik ga de resterende 500gr nog blijven geven en dan overschakelen naar hetgeen AL mijn honden altijd kregen, namelijk gekookt paardevlees en groenten, en brood. Ik weet zeker dat hij daarvan zal smullen, en nu ishet maar zus en zo als hij voor zijn potje staat :-(

Hoe ik het moet oplossen op reis, dat zien we dan wel.

Bedankt voor de info.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mensen het gaat terug niet goed met mijn hondje. Terug overgeven, zelfs met die laatste brokken tegen allergie. Nu wou ik vanavond met hem ineens nr de dierenkliniek gaan om testen te starten......was in de supermarkt en zag daar vers vlees steak liggen......ga dat nu nog eens proberen . Heeft gekookte steak plus gekookte worteltjes plus wat oud brood gegeten. EN HEEFT GESMULD ! Nog nooit heb ik hem zo voor zijn brokken zien staan. Al,mijn honden kregen zullk eten, zijn allemaal,oud geworden. Nu is dat het laatste dat ik,probeer vooor de testen. Ik duim voor een nacht zonder overgeven......ik ben er zelf bijna zie van, zo graag zie ik datt klein prutske al ;-) duimen duimen duimen........

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Volgens mij is rauw vlees nog beter. Maar daar zal hij aan moeten wennen.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Waarom niet gewoon KVV (kant en klaar vers vlees) voeren?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Het zegt veel over de ware behoefte van jouw hondje. De natuur verloochent zich vaak niet in die zin. Toch is het oppassen om verhitte voeding te geven,zonder bijsupplementering. Verdiep je dan in boeken van bijv. Monica Segal, die goede beschrijvingen geeft van menu's op basis van gekookte of gestoomde voeding. Jouw hondjes mogen dan 'gezond' oud zijn geworden op jouw manier van voeden. Zo zijn er honden waarvan de behoefte weer anders en hoger ligt en op een dergelijk menu tekorten en voedingsgerelateerde klachten kunnen oplopen. Mocht je meer willen weten over natuurlijke rauwe voeding, waar veel zieke honden het veelal ook prima op doen: www.rauwevoedingvoorhonden.nl
Sterkte er mee.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Bedankt voor al jullie lieve reakties.
Alleen vers vlees is ook niet goed vind ik. Ik wil ook groenten geven . Zit nu te schooien hier beneden aan mijn voeten, loopt over en weer naar zijn (leeg) potje, wil nog van dat lekker zeggen zijn oogjes. Straks om 10 u krijgt hij nog een potje, dan is zijn maag niet heel de nacht leeg. Nog zo iets.....dat is toch niet normaal dat ik zo laat nog eten moet geven he. Enfin we zien wel. Tot volgende posting en het MOET een blije zijn..... :-)

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

gekookt vlees met groenten en oud brood is niet gezond voor je hondje, hierdoor gaat hij tekorten krijgen........

ga voor een goede kvv of een brok, maar die eukanuba die je kreeg van de dierenarts is 100x beter dan vlees met groente en brood.....

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Ik zou toch voor KVV gaan. Je hebt varianten met extra groenten, maar in principe zou een complete KVV voldoende moeten zijn.

En gewoon onderzoeken waar hij nou precies allergisch voor is. Dan weet je meteen wat het is (als het een allergie is) en kun je daar op handelen. Naar mijn idee is dat toch efficiënter dan eerst van alles uit proberen...

Dat je hondje er van smult betekent niet dat eten gezond is. En ook het feit dat vorige honden daar goed oud op zijn geworden betekent niet dat er niet een nog gezondere optie was :-) En daarbij reageren niet alle honden het zelfde op alle voedingsoorten, iets wat juist jou hondje bewezen heeft ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

@waka: er zat dus wel een pesticide in die Eukanuba. Dankzij een forumbericht werd mij erop gewezen. Heb het gegoogeld en echt als je leest wat dat doet ! Neen geen brokken meer. Toch bedankt voorbje mening die ongetwijfeld goedbedoeld is.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 1 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Je kan inderdaad vers vlees voeren (KVV) waar groentjes in zitten. De onze krijgt geen groentjes in zijn KVV maar wel apart als een snoepje/traktatie zeg maar. Je kan ook steeds zelf groentjes bij het vers vlees voeren. Je moet eens kijken op voerwijzer. Daar heb ik ongelooflijk veel informatie vandaan.

En volgens mij woonde je niet ver van bij mij :-) Dus als je eens wilt komen kijken naar dat verse vlees en info vragen ben je steeds welkom. Je kan dan bvb met me mee bestellen zodat je zelf niet ineens grote hoeveelheden moet inslaan.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

" @waka: er zat dus wel een pesticide in die Eukanuba. Dankzij een forumbericht werd mij erop gewezen. Heb het gegoogeld en echt als je leest wat dat doet ! Neen geen brokken meer. Toch bedankt voorbje mening die ongetwijfeld goedbedoeld is. "


ik weet wat er in eukanuba zit, maar behalve het consereringsmiddel wat erin zit, zitten er in ieder geval wel alle voedingsstoffen in, en dat is altijd nog beter dan een hond vlees met groente en brood voeren. daar kunnen ze gewoon niet alle benodigde voedingsstoffen uithalen.
er zijn ook brokken waar die conserveringsmiddelen niet in zitten trouwens. kijk anders eens naar jarco.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Machtsstrijd ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: adamsappel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^