Een tweede hond: Malamute/husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Christophe (Gast)

Hallo,
we denken erover na om een tweede hond in ons gezin te nemen, en we dachten om een hond te nemen uit het asiel.
Ik was van plan om uit te kijken naar een Alaskan Malamute of een Husky, omdat ik dit zo'n prachtige dieren vind.
Ze hebben echter blijkbaar een hele handleiding en zijn niet de gemakkelijkste honden om "iets aan te leren".
Nu, een aantal belangrijke zaken voor zo'n honden (als ik het een beetje begrepen heb) zijn wel in orde:
-we hebben een grote tuin.
-er is bij ons zelden niemand thuis (lange rdan een paar uur).
-Er kan dagelijks wel een grote toer van enkele KM's gewandeld worden met de hond.
Wel maak ik me zorgen in de andere leden van mijn gezin:
-2 kids (van 3 en 8 maand). Zijn dit echt kindvriendelijke honden, ook naar kleintjes die nog niet altijd alles beseffen en al eens onbedoeld aan vacht trekken ofzo?
-een hond. we hebben een golden retriever, een teefje van 4 jaar. Zijn die honden die ove rhet algemeen goed kunnen socializen met andere honden? Gaan we best op zoek naar een reu of naar een teefje voor hierbij?
-een kat/kippen/haan. Kunnen dit soort honden goed overweg met andere levende wezen, of zien ze deze echt nog als "prooi" door hun jachtinstinct en kunnen we onze aan een ren dode kippen verwachten bij onoplettendheid?

Ik wil gewoon eerst goed info inwinnen, want een hond uit een asiel, die heeft vaak al heel wat meegemaakt, en die wil je dan gewoon direct een goede thuis geven waar hij zich thuis kan voelen...
Alvast bedankt voor de info!
Christophe

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een tweede hond: Malamute/husky" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Het zijn inderdaad prachtige dieren maar hun eigenzinnigheid moet wel bij je passen. Het ligt er helemaal aan of die hond gesocialiseerd is aangezien je er eentje uit het asiel wilt kan ik je niet beloven dat deze goed met andere honden kan en/of kinderen. Wat ik wel bijna zeker weet is dat die kippen het niet gaan overleven als je niet oppast.
Over het algemeen kan een goed gesocialiseerde husky goed met andere honden en kinderen.

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Hoi!
Mijn ervaringen: met andere honden en met kinderen gaat het  uitstekend. Let wel op dat je de kinderen in de gaten houden (want je kunt natuurlijk niet van de hond verwachten dat hij niet snauwt als je kind iets gemeens zou doen, maar neem aan dat je dat met me eens bent.;-))
Verder lijken je mogelijkheden prima.

Let wel op: Dit heb ik zelf namelijk destijd ONDERSCHAT: Wij hebben een kruising Husky, en een poos (3 nmaanden) een Alaskan Malamute gehad) prachtige combinatie! Helaas hebben we de Alaskan Malamute moeten herplaatsen. Deze ontsnapte namelijk te vaak, en heeft daarbij 2x kippen van de buren geslacht.
Gedeeltelijk mijn fout, heb het onderschat, maar hij deed echt ALLES om te ontsnappen. Ik kon op het laatst geen 2 minuen meer iets anders doen dan hem in de gaten houden. Was erg frustrerend.

Let ook op het loslopen: over het algemeen kan het meerendeel van dit soort rassen ook écht niet loslopen. De Alaskan Malamute die wij hadden ging er dan ook bij pogingen hem wel los te laten lopen mega vandoor (met grote paniek als gevolg). Uit zichzelf kwam hij dan ook niet meer terug.
Dit kun je oplossen door hem aan de riem te houden, maar bedenk je wel dat je dit dan vanaf het begin gewoon doet, en het dan ook echt wilt.

Achteraf heb ik besloten dat ik het toch prettiger vind een hond te nemen die ietjes meer gericht is op mij (iets minder zelfstandig). Ik hou absoluut niet van niet-zelfstandige honden, maar de Malamute was mij iets té zelfstandig.
Ik dacht ook dit wel op te lossen door de hond altijd aan de riem te houden, maar zoals in het bos is de verleiding toch erg groot om ze los te laten lopen  hoor

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Een poolhond in combinatie met kippen (en katten) kan ik ten zeerste afraden. Grote kans dat je dan inderdaad een keer thuiskomt en een zeer bloederige bedoeling aantreft. Niet omdat ze agressief zijn, het is pure prooidrift. Het kan zomaar van de ene op de andere dag gebeurd zijn.
Het zijn vrij primitieve poolhonden, een wereld van verschil met een Golden Retriever!
Tevens is het zeer belangrijk dat je tuin zeer goed omheind is, aangezien het notoire ontsnappers zijn en met hun zwerverige aard is dat niet handig.
Je zult kennis nodig hebben van hondentaal. Ze zijn absoluut niet slaafs en hebben geen 'will-to-please', ze denken en handelen zelfstandig en naar hun zinnen. Ze kunnen vaak niet of zeer moeilijk loslopen. Er komt meer aanpassingsvermogen en creativiteit bij de opvoeding kijken dan bij een gemiddelde hond. Het is bijna een 'levenswijze'. ;-)
Het zijn prachtige en fascinerende honden maar je moet er écht voor honderd procent achterstaan en deze aard respecteren en accepteren, anders wordt het een drama.

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Ik heb nu dus een kruising husky (met waarschijnlijk herder) en er inmiddels een rottweiler bij. Ondanks dat ik poolhonden, prachtige en lekker zelfstandige honden vind ben ik toch blijer met deze combinatie.

De husky kruising heeft qua karakter veel positiefs meegekregen van de herder-kant: Hij is ook zelfstandig en heeft niet veel behoefte aan extra aandacht, maar kan ook lekker loslopen enzo!

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

met kinderen weet ik niet zeker ze zijn zeer speels en ook kindvriendelijk maar ik weet iet of ze wel tegen harentrekken enzo kunnen. Kat/kip/haan 100% zeker dat je grote problemen gaat hebben vooral als je een oudere husky of malamute neemt. Ah ja en ze hebben 2 keer in het jaar haarverlies 2 zakken vol heb ik gehoord (de mijne is nog te jong en verlies nog niet zoveel haar). Ze zijn echt sociaal naar mensen toe maar ik weet niet of je andere hond een reu of een teef is maar stel dat het een reu is dan raad ik niet aan om een reu husky of een malamute te nemen omdat er dan ruzie ga komen.

Christophe (Gast)

Oei,
dat klinkt allemaal niet zo goed,...
een jongere hond zoeken is dus wel beter als ik het goed begrijp, omdat je daar toch nog wat meer vat op hebt?
Is er in karakter veel verschil tussen een husky en een malamute?
Onze hele tuin is omheind met houten platen, 1,9m hoog ongeveer, en dan een halve meter onder de grond (onze andere hond was ook een notoir ontsnapper, ondanks het feit dat het "maar" een retriever is). Is dat voldoende?
de kippendraad is wel maar 1,5meter ofzo, voldoende voor onze hond die we nu hebben, maar misschien helemaal niet voldoende voor een Husky? (kwestie van dit aan te passen voor de hond er is, en niet al direct een tweede serie kippen te moeten kopen).

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Je omheining klinkt als geschikt. Maar ook hier: de Malamute die wij hadden heeft het gered meerdere keren de omheining van de kippenren  over te klimmen (zeker anderhalve meter)  om de kippen daar te slachten.
Alaskan Malamutes staan over het algemeen nóg dichter bij de natuur dan Huskys. De Husky is gekruist met heel veel andere rassen (en daardoor zitten er ook zoveel uiterlijke verschillen in een husky).

(sorry voor mijn vele reacties trouwens ;-))

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Trouwens: de malamute die wij hadden begon met jagen van de ene op de andere dag. Hij heeft het geroken (en later geproeft) en kon dus de drang niet langer onder controle houden.
Als je al andere huisdieren hebt, raad ik het je af: het leid tot problemen en frustraties en als ze echt willen kan je dit niet tegenhouden

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Hallo Christophe!

Wat leuk dat je aan het verdiepen bent om een husky of malamute herplaatser te nemen.

-we hebben een grote tuin. Dat is zeker goed! Ze hebben de ruimte nodig! ALhoewel ze waarschijnlijk wanneer ze thuis of binnen zijn liggen te slapen.
-er is bij ons zelden niemand thuis (lange rdan een paar uur) Dat is prima :-) Ondanks vele verhalen kan een hus best wel een tijdje alleen zijn. Die van mij kunnen tot max 8 uur alleen thuis. Niet elke dag, maar incidenteel wel. Let er wel op dat ze kunnen slopen. Wij gebruiken een bench, voor de veiligheid van de honden. Hier zijn ze aangewend, en kruipen ze zelf ook in!
-Er kan dagelijks wel een grote toer van enkele KM's gewandeld worden met de hond. Prima, een hus heeft echt veel beweging nodig. Let wel op, een herplaatser zal niet zomaar los kunnen. Afhankelijk van zijn verleden. Het zijn jagers, dus los betekend vaak ook lekker hun eigen wil doen. Dus nooit in woonwijken of tussen de weilanden met vee.

Wel maak ik me zorgen in de andere leden van mijn gezin:
-2 kids (van 3 en 8 maand). Zijn dit echt kindvriendelijke honden, ook naar kleintjes die nog niet altijd alles beseffen en al eens onbedoeld aan vacht trekken ofzo?
Een hus is erg zachtaardig naar mensen en ook kinderen toe. Wel moet je (net zoals bij elke hond) een kind nooit alleen laten met een hond. Blijf er altijd bij! Kan je er niet bij zijn, neem dan je kind mee of doe de hond in de tuin of in een bench.
-een hond. we hebben een golden retriever, een teefje van 4 jaar. Zijn die honden die ove rhet algemeen goed kunnen socializen met andere honden? Gaan we best op zoek naar een reu of naar een teefje voor hierbij? Hussen zijn over het algemeen vriendelijke honden, erg lief naar mede honden, helaas vaak verkeerd verstaan door andere honden. Maar in principe kan die samen. Reu of teef is erg afhankelijk van de hond. Hier zitten er 2 reuen samen en 1 teef. Maar elke teef en reu kan hier binnenkomen.
-een kat/kippen/haan. Kunnen dit soort honden goed overweg met andere levende wezen, of zien ze deze echt nog als "prooi" door hun jachtinstinct en kunnen we onze aan een ren dode kippen verwachten bij onoplettendheid? Zeker! mits vanaf het begin af aan opgegroeid, dus vanaf 8 weken, zullen ze het zien als een prooi. Er zijn uitzonderingen, maar daar zou ik het echt niet op gokken. Het zijn voor hussen, en malamutes, lekkere tussendoortjes! ;-) Of te wel, een goede afscherming maken dat de hond nooit bij de kippen/haan/kat kan komen. Let wel op, ze kunnen springen over hekken van 1,80m. Door struiken, etc. :-) Het zijn vaak hele ontsnappings terroristjes.

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

op vlak van karakter is er niet veel verschil ik had ergens gelezen dat malamute meer jachtinstict heeft dan een husky. de grootste verschillen zijn malamute is wa goter en sterker dan een husky. 
Als ze er niet over springen graven ze wel een put om van onder daar te geraken denk ik :-D ze zijn heel slim en als ze iets willen dan zullen ze wel iets bedenken om het te krijgen

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic

honden foto van SamojeedPolar&Arctic


Ik snap dat je er een uit het asiel wilt halen.
Maar kijk eerst eens bij herplaats berichten op de websites van huskys malamutes.


Misschien kun je ook eens kijken naar een Samojeed. Worden wel vrij weinig herplaatst maar zijn fantastisch met kids. En wat minder moeilijk op te voeden dan een malamute/husky.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Is het een optie om eens te kijken bij vergelijkbare rassen met een meer hanteerbaar karakter in jullie situatie?
Een Samojeed is al meegaander en met een minder extreme prooidrift. Je hebt hierin show- en werklijnen.



Of een IJslandse hond? Dit zijn heel werklustige en baasgerichte honden. Sociaal met kinderen en honden!



Of de Lapinkoira, de Finse Lappenhond. Een schitterende en werklustige hond zonder grote prooidrift, ze kunnen doorgaans prima loslopen en omgaan met dieren en kinderen net als de IJslandse hond.





Deze honden hebben stuk voor stuk wél de onafhankelijkheid, schoonheid en het pure karakter van de noordelijke honden, maar zijn gemakkelijker te houden in een gezin met andere dieren (en kinderen). Ze zijn meer erfvast (en breken dus niet zo gauw uit), zijn actief en vinden het geweldig om met je te werken.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"

Of de Lapinkoira, de Finse Lappenhond. Een schitterende en werklustige hond zonder grote prooidrift, ze kunnen doorgaans prima loslopen en omgaan met dieren en kinderen net als de IJslandse hond.

http://img410.imageshack.us/img410/125/afin1.jpg
http://www.cartinafinland.fi/fi/imagebank/image/12/12006/Lapinkoira+sarja+I+-+kuva+VII+12006.jpg


Deze honden hebben stuk voor stuk wél de onafhankelijkheid, schoonheid en het pure karakter van de noordelijke honden, maar zijn gemakkelijker te houden in een gezin met andere dieren (en kinderen). Ze zijn meer erfvast (en breken dus niet zo gauw uit), zijn actief en vinden het geweldig om met je te werken. "


Die staan bij mij op mijn lijstje voor "ooit over wie-weet-hoeveel jaar" Ben helemaal voor ze gevallen. Moet toegeven dat ik ze nog nooit in NL ben tegen gekomen (wel 1 keer eentje gespot in Finland), en er zit hier in NL ook maar 1 fokker geloof ik? Ze worden gebruikt bij het rendierdrijven en zijn wel echte werkers. Volgens mij kun je ze redelijk met de BC's vergelijken.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Het zijn inderdaad geweldige honden. Vergeleken met de Border zijn ze wat zachtaardiger en zeker ook onafhankelijker. Het blijven natuurlijk Noordelijke honden met hun eigenzinnige en zelfstandige trekjes. ;-) Maar ze zijn absoluut leergierig en zeer intelligent, actief en nieuwsgierig. Ze kunnen tevens prima overweg met andere dieren, honden en kinderen en ze hebben graag iets te doen.
Hier loopt er toevallig eentje in de buurt, een heel sociaal en vriendelijk beestje.

Dit is een lijst met fokkers in Nederland, toch wel wat meer dan slechts één fokker. http://www.finselappenhonden.nl/pages/aanschaf/erkende-fokkers.php

Tevens heb ik begrepen dat dit ras zeer sterk en gezond is, leeftijden van 14+ zijn vrij normaal!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

wat leuk dat jullie voor een herplaatser willen gaan.

het klinkt ook alsof het een fijn huis is voor een hus of muts.
ik zou voor de kippen niet alleen de omheinig verhogen maar ook zeker verstevigen (gaas is zo kapot geknaagd) en zorgen dat er ook niet onderdoor gegraven kan worden.

verder leuk hoor de tuin, hoop dat je niet teveel aan de bloemen gehecht bent, over het algemeen zijn het super gravers.

reu of teef? ligt denk ik aan de poolhond en golden zelf. ik zeg; als het maar tussen hun klikt.

wat is het verschil tussen een malamute en husky kwa gedrag;
naar mijn mening is een malamute vaak wat rustiger denkt meer na. een husky gaat eerder dood wanneer er iets tegen zn zin gebeurden een malamute zal eerder weerwoord geven.
malamutes zijn wat stoïcijnser dan husky's.

en mocht je een leuk hondje gezien hebben, maak een vragenlijstje met vragen die je hebt en wat je wilt eten van de betreffende hond. grote kans dat je in je enthousiasme het e.a. vergeet.

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

" Is het een optie om eens te kijken bij vergelijkbare rassen met een meer hanteerbaar karakter in jullie situatie?
Een Samojeed is al meegaander en met een minder extreme prooidrift. Je hebt hierin show- en werklijnen.
http://www.koraal.com/kennel%20koraal/pictures/voor%20reizen/swed18.jpg
http://www.canadasguidetodogs.com/customergraphics/samoyed.jpg
"



Of best of both worlds;-) show en werklijn gekruist haha dat heb ik namelijk

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

trouwens informatie over beide rassen is te vinden op
www.shkn.nl en www.amcn.nl

mallemute is vaak ergens wat beschermender naar de baas toe, kan mits niet goed gesocialiseerd wat eenkenniger zijn, dan een husky.
ZIjn nog eigenwijzer dan een husky, en moeilijker te overtuigen :-)

Christophe (Gast)

Bedankt voor de reacties tot dusver!
Ik vind zo'n samojeed wel mooi, maar ik vraag mij af hoe compatibel die witte vacht is met onze zeer modderige grachten rond de wandelwegen?
Onze golden vind wandelen geweldig, maar als hij zich eens stevig uitgeleefd heeft weet je niet meer zeker of je nu een golden of een black retriever terug aanlijnt.;-)
Ook denk ik dat al die honden die je daar opnoemt, zeker mooi en misschien wel meer compatibel zijn met ons gezin, maar in België vrij zeldzaam? Niet direct iets wat je zo in een asiel gaat vinden, en dat vinden we toch wel belangrijk voor onze tweede hond. Onze golden komt vanbij een broodfokker, en we willen nu een hond een nieuwe kans geven...
Nogmaals al hartelijk bedankt!
Christophe

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Eerst en vooral toch even benadrukken dat malamutes heeeeeeeeeeeeele fijne honden zijn, hahahaha!MAAR: het zijn geen honden voor iedereen, het aparte karakter moet je liggen.
Algemeen gezien (algemeen!) denk ik dat een Husky makkelijker met andere honden kan dan een malamute, maar een Hus nog net wat liever de benen neemt dan een Malamute. Ook zijn (weer algemeen!) Huskies iets onrustiger dan Mals (ligt in hun aard: Huskies hebben het explosieve, de snelheid en de Mals zijn de diesel die wat trager op gang komen maar kunnen blijven doorgaan).
Maar dat is algemeen, per hond kan het nogal verschillen. Zo heb ik twee Mals die los kunnen. In het voorjaar woonde ik in Luxemburg (toen nog 1 hond), waar een draadje van 1 meter hoog de tuin afscheidde en er naast die tuin en wei vol schapen lag, en toch is m'n hond geen enkele keer ontsnapt. Met m'n tweede hond denk ik dat dit niet het geval zou zijn...

Wat jouw thuissituatie betreft: het kan allemaal goed lukken, of helemaal niet. Het voordeel van een herplaatser is dat je wel op voorhand weet welk vlees je in de kuip hebt. Als je via de rasvereniging gaat, kan je ook herplaatsers vinden. Voordeel is dat je bij deze honden eerst contact hebt met de huidige eigenaars, op bezoek kan gaan bij hen thuis, je eigen hond al es meenemen, hen veel kan vragen en dus veel beter kan inschatten hoe de hond is, dan in een asiel, waar ze je vaak niet al te veel kunnen vertellen en je de vorige eigenaren zelf nooit te spreken krijgt.

Wat erg belangrijk is: hun aparte karakter moet je liggen. Ze vragen een flexibele, creatieve manier van opvoeden, waarbij het aan jou is om steeds te denken: wat wil ik echt bereiken, waar draait het nu echt om en hoe maak ik dit voor de hond interessant. Want als je hun interesse hebt, kan je heel veel met deze honden bereiken. Maar ze gaan niet naar je luisteren 'omdat jij het zegt', ze moeten het nut inzien van wat je vraagt. Niet iedereen vindt dit fijn, met als gevolg: een bom van frustratie, bij mens EN hond. En een malamute en frustratie is geen goede combinatie.
Dus vraag je eerst af of deze aanpak je zou liggen. 
Als dit zo is, en je kan meegaan in hun denkwereld, dan heb je aan een poolhond een heerlijke, ongelofelijk loyale en aanhankelijke vriend die een echte meerwaarde in je leven betekent.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Huskies zijn zeker zeer sociaal met kinders. mijn jongste is helemaal dol op kinderen . wel kunnen hussen soms een beetje lomp met kleine kinderen zijn . mijn jongste husky en mij neefje van toen anderhalf waren heerlijk aan het rollenbollen . (letterlijk) mijn neefje rolde over mn hus heen . wel moet je even opletten met een herplaatse. mijn pup kwam namelijk rechtstreeks van de fokker vandaan .maar een herplaatser kan een rugzakje hebben en anders reageren op een kind dan je wenst.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Vind de Wolfkeeshond ook prima passen bij jullie!Het zijn echte gezinshonden die snel leren, die ook heel erfvast zijn.



Hier zijn er wel fokkers van bekend

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Sinds 5 weken hebben wij nu een husky. Ook gekeken voor een malamute maar aangezien deze beter gaan met eigen ras en minder met andere rassen hebben we besloten voor husky. Wij zijn begonnen met goldens, toen newfoundlander en hebben een Ierse Wolfshond gehad die helaas in aug. is overleden dus wat eigenwijsheid betreft al de nodige ervaring. Want het zijn totaal andere honden dan goldens. De wil om to pleas is minder. Je hebt er meer tijd en geduld voor nodig. Doch ik zie hoe Luna ( husky ) dingen leert en overneemt van de golden Mc. De wandelingen nu, zij het nog kort, paar keer per dag gaan prima het rennen en spelen samen zijn meer dan voldoende voor haar. Als ik de step meeneem dan is het wat korter want hoe klein ze ook is ze kan al rennen als de beste moet mijn best doen om haar bij te houden. 

Aangezien ik het meeste met haar in de weer ben, trainen, commando's etc is ze wel het meest op mijn gericht. Ze reageert op iedereen enthousiast maar volgt mij overal :-) 

Met de kat gaat het ook goed doch in de gaten houden maar onze mao weet zich wel te verdedigen. Wij hebben al grote zonen dus met kleine kids geen ervaring. 


Persoonlijk heb wij gewacht voor een husky totdat de kinderen groter waren en er meer tijd was, ipv vele verhuizingen en aandacht jongste voor school want tijd moet je hebben. 

succes met de keuze welk ras het ook mag worden.

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic

honden foto van SamojeedPolar&Arctic


Ik vind zo'n samojeed wel mooi, maar ik vraag mij af hoe compatibel die witte vacht is met onze zeer modderige grachten rond de wandelwegen?
De Samojeed zal nooit in een sloot springen of dergelijke want hij houd niet van zwemmen.
Plus het feit dat hij een zelf reinigende vacht heeft. het modder droogt op en valt er vanzelf weer uit. ik was mijn sam bijna nooit namelijk.

Meeste honden van deze rassen worden vaak via de vereniging sites herplaatst ipv in een asiel. Dus dan kan je alsnog een hond een tweede kans geven.
Vaak zitten deze honden niet in het asiel omdat dat eigenlijk bijna niet mogelijk is door de vele energie die ze kwijt moeten en er niet altijd tijd is om lang te wandelen met elke hond.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

"
Ik vind zo'n samojeed wel mooi, maar ik vraag mij af hoe compatibel die witte vacht is met onze zeer modderige grachten rond de wandelwegen?
De Samojeed zal nooit in een sloot springen of dergelijke want hij houd niet van zwemmen.
Plus het feit dat hij een zelf reinigende vacht heeft. het modder droogt op en valt er vanzelf weer uit. ik was mijn sam bijna nooit namelijk.

Meeste honden van deze rassen worden vaak via de vereniging sites herplaatst ipv in een asiel. Dus dan kan je alsnog een hond een tweede kans geven.
Vaak zitten deze honden niet in het asiel omdat dat eigenlijk bijna niet mogelijk is door de vele energie die ze kwijt moeten en er niet altijd tijd is om lang te wandelen met elke hond.


"


Ik was mijn hussen ook nooit, en mensen met een malamute hoor ik ook vaak dat ze ze nooit wassen. Ze hebben allemaal een zelfreinigende vacht.

Daarbij denk ik wel dat een samojeed meer geschikt zal zijn. Ze zijn aanhankelijker en hebben een betere will-to-please

" Sinds 5 weken hebben wij nu een husky. Ook gekeken voor een malamute maar aangezien deze beter gaan met eigen ras en minder met andere rassen hebben we besloten voor husky. Wij zijn begonnen met goldens, toen newfoundlander en hebben een Ierse Wolfshond gehad die helaas in aug. is overleden dus wat eigenwijsheid betreft al de nodige ervaring. Want het zijn totaal andere honden dan goldens. De wil om to pleas is minder. Je hebt er meer tijd en geduld voor nodig. Doch ik zie hoe Luna ( husky ) dingen leert en overneemt van de golden Mc. De wandelingen nu, zij het nog kort, paar keer per dag gaan prima het rennen en spelen samen zijn meer dan voldoende voor haar. Als ik de step meeneem dan is het wat korter want hoe klein ze ook is ze kan al rennen als de beste moet mijn best doen om haar bij te houden. 

Aangezien ik het meeste met haar in de weer ben, trainen, commando's etc is ze wel het meest op mijn gericht. Ze reageert op iedereen enthousiast maar volgt mij overal :-) 

Met de kat gaat het ook goed doch in de gaten houden maar onze mao weet zich wel te verdedigen. Wij hebben al grote zonen dus met kleine kids geen ervaring. 


Persoonlijk heb wij gewacht voor een husky totdat de kinderen groter waren en er meer tijd was, ipv vele verhuizingen en aandacht jongste voor school want tijd moet je hebben. 

succes met de keuze welk ras het ook mag worden. "


Je stept al met Luna?? Of begrijp ik dit verkeerd?
Daarbij, zolang je een mallemute goed socialiseerd kan die prima met andere rassen. Ik ken er genoeg die gewoon net zo goed los kunnen lopen in een losloopgebied en niks doen!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Wel ik step mee in haar tempo maar op deze manier kan ze al wel zelf aangeven hoe hard ze wilt rennen met Mc al dan niet. Ik laat haar zelf nog niet trekken. Maar ik vond het zo zielig voor haar dat ze achter hem aan wilde maar na 5 meter al werd terug getrokken en op deze manier kan ze zelf aangeven hoe en wat. En aangezien hardlopen niet echt mijn ding is. 
En wat loslopen betreft straks .... ik woon in een vrij gebied met allerlei wild. Vossen, herten, konijnen en onze Ier was er al een van .... ik zie ... ik ga en wanneer ik terug kom .... eh .... en uiteindelijk viel bij hem het terug komen nog wel mee maar op moment van gaan was er geen contact meer met hem. Dus met een husky .. ik durf dat niet aan gelukkig hier genoeg vrij gebied om straks verder met haar op deze manier haar beweging te laten hebben. En nu kan ze al op een rustige speelse manier aan een step wennen want later willen we hier wel in verder gaan. Grtjs

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

hahaha
Daarbij denk ik wel dat een samojeed meer geschikt zal zijn. Ze zijn aanhankelijker en hebben een betere will-to-please

will to please? ja ja als hij er zin in heeft;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" will to please? ja ja als hij er zin in heeft;-) "

Hahaha, dat is dan toch al iets O-);-)!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Wel ik step mee in haar tempo maar op deze manier kan ze al wel zelf aangeven hoe hard ze wilt rennen met Mc al dan niet. Ik laat haar zelf nog niet trekken. Maar ik vond het zo zielig voor haar dat ze achter hem aan wilde maar na 5 meter al werd terug getrokken en op deze manier kan ze zelf aangeven hoe en wat. En aangezien hardlopen niet echt mijn ding is. 
En wat loslopen betreft straks .... ik woon in een vrij gebied met allerlei wild. Vossen, herten, konijnen en onze Ier was er al een van .... ik zie ... ik ga en wanneer ik terug kom .... eh .... en uiteindelijk viel bij hem het terug komen nog wel mee maar op moment van gaan was er geen contact meer met hem. Dus met een husky .. ik durf dat niet aan gelukkig hier genoeg vrij gebied om straks verder met haar op deze manier haar beweging te laten hebben. En nu kan ze al op een rustige speelse manier aan een step wennen want later willen we hier wel in verder gaan. Grtjs "


op je profiel staat dat Luna 13 weken is?? Hoe oud is ze nu? Want echt voordat de hond op zijn minst 9 maanden is (een jaar zou helemaal ideaal zijn) zou ik niet steppen..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een tweede hond: Malamute/husky" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wat een nacht!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^