Wat kan ik nog doen? ( plasprobleem)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Hallo!

Mijn herplaatsmeisje plast al in huis sinds ik haar heb.

In eerste instantie dacht ik dat het door de spanning van het verhuizen naar een nieuwe baas kwam. Heb het toen buiten haar zicht opgeruimt en verder geen aandacht aan besteed.

Toen het plassen in huis aan bleef houden (gemiddeld eens in de 2 dagen, soms wel 2x op een dag, soms een paar dagen droog) terwijl het uitlaatritme gewoon vast was (Sochtends 1x, begin middag grote wandeling van 1,5 a 3 uur, begin avond 1x en voor het slapen 1x). Begon ik te denken aan een blaasontsteking of iets anders medisch. Ik ben naar de dierenarts gegaan en heb zowel haar urine als bloed laten controleren op eventuele afwijkingen maar er was niets gevonden.

Thuis bleef het plassen gewoon aanhouden, incontinentie(ze is 1,5 maar gestereliseerd bij vorige eigenaar) begon ik aan te denken maar ze weet het wel lang genoeg op te houden om eerst op de stoffen bank te springen of het bed,kleedje,kussen om vervolgens te gaan plassen en ze druppelt niet, zelden plast ze op het laminaat die wel makkelijk schoon te maken is. Ze geeft ook niet aan wanneer ze moet, als er een kussentje op de grond ligt wanneer die gevallen is van de bank ligt ze er soms op maar wanneer ze besluit ergens anders te gaan liggen plast ze er dus soms op. Sommige dagen doet ze het meerdere keren, andere dagen blijft ze weer een halve week droog en doet ze het niet.

Er zit ook geen regelmaat in wanneer ze het doet, soms sochtends voor het uitlaten waarbij ik dan nog zoiets heb van; kan gebeuren, ze is net wakker en heeft een paar uur geslapen. Maar soms ook gewoon al 1 uur na het uitlaten terwijl ze buiten echt 1x goed plast, ik weet dat omdat ik er met mijn neus bovenop zit en haar beloon wanneer ze buiten plast. Ze drinkt overdag wel maar in verhouding helemaal niet veel,elke dag meerdere keren bij de waterbak maar dan echt maar 2 kleine slokjes en dan gaat ze weer weg. Ze krijgt kvv te eten. Voorheen altijd sochtends, later savonds om te kijken of dat verschil zou maken maar helaas.

Ik was weer zindelijkheidstraining met haar gaan doen, elke 2 uur naar buiten en snachts ook nog 2 keer maar het werkt niet. Na anderhalfuur binnen te zijn geweest drukt ze alsnog een plasje uit op een plek waar de geur goed opgenomen word(stof). En de andere dagen is ze weer een paar dagen droog, wat mij dan weer doet denken dat ze het dus prima op kan houden als ze dat wilt.

Dr eigen kleedjes bleef ze ook op plassen, eerst had ik die laten zitten omdat ik dacht dat ze haar geur er alleen in wou krijgen maar ze blijft het gewoon als plasmat gebruiken en uiteindelijk stonken die zo erg dat ik het geen doen meer vond. Toen heb ik alle mandjes weggehaalt omdat mijn wasmachine echt al overuren draait. Ik had toen een matje in de bench gestopt, daar plaste ze op en dacht dat als ze het alleen daarop zou doen, het probleem voor mij een stuk minder hinderlijk was gezien mijn bank,kleedjes etc. dan geen slachtoffer meer zouden zijn. Helaas plast ze ondanks ze op dat matje plast, nogs teeds wanneer het haar uitkomt op andere plekken.

Ik ben dit keer naar een andere dierenarts geweest en die heeft haar 2x aan toe binnenstebuiten gekeerd, alles is nogmaals gecontroleerd en gevoelt maar behalve een steeds leger wordende spaarpot word er niks gevonden.

Aangezien ze het op kleden doet,bank etc. heb ik soms het idee dat ze gewoon aan het markeren is, maar hoe pak ik dat dan aan? Ze mag al niet op de bank en bed, alleen met toestemming even op schoot (bed is in een niet afsluitbare ruimte) maar als je ook maar even niet oplet lapt ze alle regels aan dr laars en doet ze het toch met als resultaat dat ik weer kan gaan wassen. Ze weegt maar 1,5 kilo en je hoort en voelt haar vaak gewoon niet eens ergens opspringen.

Snachts slaapt ze in een kleine bench, om haar nest niet te vervuilen drukt ze gewoon haar doos door de tralies en piest zo alsnog richting mijn bank. Ondanks ik er snachts een keer extra uitga voor haar blijft ze plassen, soms al 1 uur nadat ik haar in de bench heb gezet(onvrede dat ze erin moet? Bang is ze niet in de bench, ze gaat er ook geregelt uit haar zelf inzitten met haar kauwbotjes of om even te slapen).


Ondertussen breekt dit mij enorm op. Ik laat haar nu al extra naar buiten, regels aangesterkt, loopsheidbroekje met maandverbandje werkt ook niet want die trekt ze uit,ze doet het als je even niet oplet(mailtje lezen,afwassen,tv kijken,glas naar de keuken brengen) en als ze denkt dat je niet oplet maar wel toekijkt vanaf je ooghoeken. Ik kan haar moeilijk de hele dag op gaan sluiten in de bench als ik niet met haar bezig ben om de schade te beperken. Ondertussen kan ik alles weggooien, dekens, mn bank vervangen, gewoonweg omdat het ondanks je het wast en schoonmaakt het gewoon in de spullen trekt.
Ik ruim het buiten haar zicht op en besteed verder geen aandacht aan haar maar ze voelt natuurlijk wel dat ik er echt sagrijnig van word ondertussen.

Wanneer wij een paar weken bij mijn vader logeren is ze trouwens gewoon helemaal droog en plast ze helemaal niet in huis.


En dan denken julie misschien, och, waar maak je je druk om, het is maar een klein hondje? Nou, ik maak me vooral druk omdat mijn andere hond al 5x over haar plas is gaan markeren en die strijd dus onophoudelijk door kan gaan.

Wie weet wat ik nog kan doen? Dit is al een jaar aan de gang en weet niet wat ik nog meer kan proberen.
Sorry voor het lange verhaal.

wijziging: Ik heb via facebook een reactie gekregen van iemand die als gast niet kon reageren en dat heeft me doen beseffen dat ze het altijd over de plekken doet waar Deamon(een van mijn andere hondjes) heeft gelegen als ik even met hem geknuffelt heb. Ze is ook onwijs ruw in haar spel geworden met Deamon en rijd ook geregelt op hem(ik haal ze dan uit elkaar en geef ze verplicht rust). Is het dan toch markeren zoals ik vermoed? En nog belangrijker, wat kan ik eraan doen zodat dit stopt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kan ik nog doen? ( plasprobleem)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

logisch dat je je druk maakt hierom, een plassende hond wenst niemand. je schrijft dat ze gesteriliseerd is, een hond die incontinent is plast niet op een bepaald tijdstip, maar is wisselend.

zou je niet met je dierenarts hier eens over willen praten of er toch sprake is van incontinentie ? en met medicatie beginnen, is het zo dat dat het is, dan is het met een paar dagen al merkbaar.

en een hond die incontinent is, moet om de twee uurtjes echt naar buiten, minder drinken gaan geven is geen optie denk daaraan. zou er eens over praten met je dierenarts, kijken of dit toch het euvel is.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als het markeren is kan je daar snel achterkomen, door je hond een paar dagen apart te houden, in een ruimte waar de reu niet vertoeft, het is geen straf je wilt de oorzaak even achterhalen. is het zo dat ze een week daar niet plast dan weet je of het markeren is, is het zo dat ze toch plasjes laat lopen, dan zou ik eens met je dierenarts over medicatie praten.

en het is niet zo dat de reu volslagen niet meer met je teefje mag spelen, maar doe dat buiten, en even niet binnen, anders kom je er niet achter.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Allereerst bedankt voor jouw reactie!
Water weghalen is inderdaad geen optie, vind het erg belangrijk dat alle 3 de boefjes altijd water ter beschikking hebben, ze drinkt ook niet opmerkelijk veel dus daar zoek ik het probleem ook niet in.
Ze laat de plasjes ook niet lopen en druppelt ook niet, het lijkt er echt op dat ze gericht op plekken plast.
Juist omdat ze niet op meubels mag zonder toestemming en ze vrijwel nooit op de vloer plast waar ze altijd op staat/zit heb ik toch het idee gekregen dat ze markeerd.

Appart van elkaar houden gaat niet lukken want woon in 1 open ruimte(vandaar dat ze ook bij mijn bed kan komen)Uit logeren ook niet gezien iedereen die ik een van hun zou durven toevertrouwen zelf al een hond hebben of werken en ze zijn niet gewent langer dan 4uurtjes alleen te zijn.
Buiten kunnen ze niet spelen omdat ze niet meer los mag lopen gezien ze in blinde paniek naar huis rent als ze een vreemd hondje ziet(trauma's in park,schrik nooit gelukt eruit te trainen). In eerste instantie werd er binnen ook niet gespeelt maar omdat Noa buiten niet meer los kan had ik ze binnen de mogelijkheid gegeven af en toe eens te spelen.

Er is veel rust en regelmaat in hun leventje en ze slapen snachts appart van elkaar. Ze slaapt overdag ook voldoende en is de vrolijkheid zelf.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Buiten zicht opruimen heeft inderdaad geen zin in de zin dat ze het toch zal blijven doen maar als ze ziet dat ik een doek pak om het schoon te maken loopt ze met dr oortjes plat weg,haar eerste plasje was van opwindingen toen ik de keukenrol pakte om het op te ruimen werd ze doodsbenauwd. Ik denk dat ze door een vorige eigenaar 'straf' heeft gekregen of er eens hard op gewezen is. Om die stress te besparen ruim ik het buiten haar zicht op. Dat is het lastige met herplaatsers, je weet niet wat ze allemaal is overkomen voor ze bij je komen.

Elke dag wandel ik met de honden appart van elkaar en het trainen net zo, dan zitten de andere 2 thuis of even in de hal om afleiding te voorkomen, alleen de grote wandeling smiddags zijn ze met zn 3en en het plasje voor het slapen gaan.

Mijn geur 'markeren' op haar gebeurd dagelijks al, ze zit dagelijks zelfs helemaal in me gekropen, knuffelen,aanraken en aaien gebeurd meerdere keren per dag, wel wanneer ik om die aandacht vraag en niet wanneer zij deze 'opeist'.

Je hebt haar aandacht zo als je haar roept en luisterd dan graag naar wat je gaat zeggen en volgt elke commando op maar toch moet er ergens een knik zitten anders gebeurd dit niet.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je denkt zelf dat het markeren is ? en wat kan je daar tegen doen ? door je teefje in de gaten te houden, niet meer uit zicht.... alert zijn dat je ziet dat tie markeert, de urine plekken zo goed mogelijk met azijn schoon maken, anders blijft ze dat doen. de geur is dan niet meer aantrekkelijk door de azijn, wel door de gemarkeerde plekken van urine. dat is al iets wat je kan doen.

en als je weg bent, dan niet het hele huis ter beschikking geven, zet je teefje een week eens apart als je weg gaat,in een kleine ruimte dan kan je bij thuiskomst zien of ze geplast heeft.

thuis ? hou ze in de gaten, en geef weer niet het hele huis ter beschikking, ben je er zelf bij dan kan je alert erop zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kan ik nog doen? ( plasprobleem)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^