Dag schema

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Hebben jullie een vast dag schema voor de pup?

Ik heb dat niet echt, meer van 1 uur wakker en dan 2 uur slapen. Maar dit is niet zo heel handig vind ik zelf. 
Dus ik zoek tips voor een handig dag schema hij gaat s'avonds altijd om half 12 naar de bench voor de nacht tot 7 uur s'ochtends (ja echt en alles is netjes droog! We zijn heel trots op hem!).
Mijn vriend gaat dan om kwart voor 8 naar werk en dan kom ik, dan slaapt hij meestal weer rond 8 uur of half 9. Dan ga ik weer naar boven om te slapen of douchen/aankleden. Tot ongeveer 10 uur en dan weer een uur wakker en slapen tot 1 uur.
De middag dus van 1 tot 2 wakker en dan weer 2 uur erin.. Dus 4 uur er weer uit tot 5 uur/half 6 en dan weer slapen tot 7 of half 8.
Zo gaat nu nu dus ongeveer.
Alleen als ik weer ga werken (ben nu werkloos dus kan snel zijn kan ook nog een tijd duren) moet hij van 9:00 uur tot 12:10 uur alleen zitten en van 12:50 tot 17:10 uur. Hier wil ik dus een beetje naar toe gaan werken.
Heeft dan iemand tips hoe ik dan het beste een dag schema kan hebben en dan naar deze tijden toe kan werken? 
Hij heeft dus een bench, een mand heeft hij ook maar dan gaat hij niet slapen. Hij is heel snel afgeleid  door bewegingen en geluid.  Dus we hebben de bench op een rustig plekje in de woonkamer en dan er een kleed voor gedaan dat hij lekker kan rusten en niet bij elke beweging of geluidje op kijkt, al wil hij bij geluid nog steeds wakker schieten en lekker gaan piepen van ik weet dat je er bent! Kom ik wil op schoot joehoeee!
Haha! Maar dit gaat ook vanzelf wel over zeiden ze op de puppyschool gewoon negeren. Afijn! Tips voor het schema zouden dus erg fijn zijn! :-)

Het alleen zijn kan hij trouwens goed! Hij piept alleen als we weg gaan maar als we weg zijn dan slaapt hij rustig of gaat beetje spelen met z'n knuffel of botje in z'n bench (getest door z'n 3 tot 4 uur lang boven te zitten en maar luisteren haha) ik had ook eens gelezen over een webcam maar omdat het kleed ervoor hangt zien we dan niets haha!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dag schema " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Een pupje heeft gewoon heel veel rust nodig om alle nieuwe dingen te kunnen verwerken, vandaar de richtlijn 1 uur wakker 2 uur slapen.
Dit is een richtlijn! Niet iedere pup heeft daar baat bij.
Het is even uitzoeken waar jouw pupje het het beste op doet. Misschien is het voor hem wel 1 1/2 uur wakker 2 uurtjes slapen ofzo.

Ik denk dat je voor een pup het beste een oppas kan gaan regelen die misschien 's middags wilt oppassen. Om een pup nou 2 keer op een dag zolang in een bench te doen is voor mij niet echt een optie.
Weet niet of het voor jou misschien mogelijk is om halve dagen te werken?

Je hebt een terriër en die hebben een grote bewegingsbehoefte.
Nu slaapt hij nog veel maar als hij ouder is zal hij dat niet meer zo leuk vinden.

Tja voor nu? Het is gewoon uitzoeken wat werkt voor hem.
Je kan best natuurlijk tussendoor even een uur of 2 weggaan zodat hij went aan het alleen zijn.
Als hij wat ouder is kan je hem ook wat meer vrijheid gaan geven door hem bijvoorbeeld niet meer op te sluiten in de bench maar misschien in de hal te laten (als die afgesloten is natuurlijk), of in een kamer. Dan is een paar uurtjes wegblijven al wel iets makkelijker omdat hij vrijheid heeft.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Nee, nooit een dagschema gehad. Brrrr... mag er niet aan denken dat het zo'n echte agenda wordt.

Ik stem in het begin alles gewoon af op de pup omdat het nog zoveel over zorg en rust en vertrouwen gaat, en stilaan sluipt er een evenwicht in tussen de noden van de pup en de verwachtingen van de mens.
Niks schema, allemaal heel soepel en totaal afhankelijk van dag tot dag. We zijn allemaal levende wezens, dus iedere dag brengt nieuwe of andere behoeften, andere stemmingen, andere omstandigheden. Hoe buigzamer alles is, hoe relaxter het er aan toegaat. Tenminste, zo gaat dan bij ons.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dag schema " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^