Stop broodfokkers uit Zonhoven!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

En wat de broodfok betreft, ik denk net als veel mensen hier dat je daar niets kan aan doen.
Zolang mensen pups daar gaan kopen, houden ze zelf de broodfok in stand.
Ik kan wel op mijn Facebook verschrikkelijke foto's plaatsen van uitgemergelde kweekteefjes, maar dan nog gaan de ogen van de mensen niet open.

Zelf trapte ik 18 jaar geleden ook in de broodfokval. Wat ik allemaal gedaan heb... dierenbescherming, Mieke Schuddinck, klacht ingediend bij de politie, op een zaterdag bij die vent voor de deur gaan posten... dat hielp allemaal niet. En ik zal heus niet de enige zijn die een zieke pup bij hem gekocht heeft, maar intussen zijn we 18 jaar verder en verkoopt hij nog steeds vrolijk pups. Gelukkig is mijn hond op een maand na 16 jaar oud geworden, zonder al te veel problemen.

In het Brusselse is er een grote "puppysupermarkt". Wij zijn op een zondag een keer op prospectie geweest daar. Daar zitten meer dan 200 pups van allerlei rassen binnen. Deze zaak is al verschillende keren negatief in de media geweest, en is ook al verschillende keren gesloten, maar om 1 of andere reden mag de eigenaar telkens verder doen...

Dus hoop niet te veel dat je actie iets zal veranderen aan de zaak.
En bedenk ook dat posters, reclamespots, advertenties in kranten en magazines,... een grote kost met zich meebrengen.




Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stop broodfokkers uit Zonhoven!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sara MartensSara Martens

honden foto van Sara Martens

Waarschijnlijk ga ik me slecht voelen als ik merk dat het inderdaad niks uitmaakt. Dat de broodfok gewoon legaal doorgaat?! Maar ik ga me sowieso vééééél slechter voelen als ik het gewoon laat gebeuren en het niet probeer...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Dat is natuurlijk absoluut bizar, maar al gebeurd en wat ze doet nu kan ik alleen maar heel erg goed keuren en achter staan! "
je kan er toch alleen wat aan doen door er niet meer te kopen. de wet kan veranderen maar dan die fokkers toch gewoon geheel illegaal verder.
als de ts specifiek deze broodfokker wil aanpakken kan ze mischien beter naar de boerderij gaan en de klanten op straat aanspreken voor ze binnen gaan.
hier op het forum weten de meeste wel wat broodfok is en missen de meeste van deze topics hun doel.

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

" je kan er toch alleen wat aan doen door er niet meer te kopen. de wet kan veranderen maar dan die fokkers toch gewoon geheel illegaal verder.
als de ts specifiek deze broodfokker wil aanpakken kan ze mischien beter naar de boerderij gaan en de klanten op straat aanspreken voor ze binnen gaan.
hier op het forum weten de meeste wel wat broodfok is en missen de meeste van deze topics hun doel. "

Tuurlijk, dat is helemaal waar! Maar naar die boerderij gaan en mogelijke kopers aanspreken lijkt me gevaarlijk bij dit soort mensen. En ik had even gekeken naar wat ts er nog meer allemaal aan doet en dat beperkt zich niet tot binnen dit forum. Vandaar ':-)

honden page profiel Sara MartensSara Martens

honden foto van Sara Martens

Inderdaad... We zijn er vorige week zondag al terug geweest. De boer was hysterisch kwaad (waarschijnlijk omdat we de zoveelste in rij zijn die komen klagen. En hij is al een paar x failliet geweest...) en dreigde ermee dat hij ons in elkaar ging slaan en zijn geweer ging halen om ons overhoop te schieten. Mijne vriend is motorrijder en bijgevolg niet snel bang. Maar ook hij vond het het beste om te vertrekken. Die man was in alle staten...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"
Tuurlijk, dat is helemaal waar! Maar naar die boerderij gaan en mogelijke kopers aanspreken lijkt me gevaarlijk bij dit soort mensen. En ik had even gekeken naar wat ts er nog meer allemaal aan doet en dat beperkt zich niet tot binnen dit forum. Vandaar ':-) "
ik denk wel dat de media meer aandacht zou hebben voor acties voor de boerderij dan acties op het internet.
effe via sms 4040 (het vtm nieuws in vlaanderen) van je plannen laten weten en met wat geluk ben je in het nieuws... vooral als er iets van honden reportage op hun uitzendprogramma staat.

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

" ik denk wel dat de media meer aandacht zou hebben voor acties voor de boerderij dan acties op het internet.
effe via sms 4040 (het vtm nieuws in vlaanderen) van je plannen laten weten en met wat geluk ben je in het nieuws... vooral als er iets van honden reportage op hun uitzendprogramma staat. "

Maar ja....misschien met gevaar voor eigen leven? Nou ja, hoe ze het doet, doet ze het. Ik vind het goed!

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

"

en sara is bezig hier iets tegen te doen. Geloof me, ik ken sara persoonlijk en zij steekt elke seconde van haar vrije tijd er in om iets te ondernemen tegen deze puppykennel... zouden meer mensen moeten doen. "


Als jij haar zo goed kent,waarom niet gewaarschuwd!!

Wat mij opvalt is dat de mensen hier komen als het leed geleden is.

honden page profiel Sara MartensSara Martens

honden foto van Sara Martens

Omdat de mensen tegenwoordig iets aan hun fouten willen doen. Moesten ze dat niet doen, dan zou je hier ook geen geleden leed meer tegenkomen. Wil je dat dan???

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

"

Als jij haar zo goed kent,waarom niet gewaarschuwd!!

Wat mij opvalt is dat de mensen hier komen als het leed geleden is. "


helaas pas leren kennen NA ze de hond gekocht heeft. Had ik reeds gezegd :-)

honden page profiel KK

honden foto van K

" Inderdaad... We zijn er vorige week zondag al terug geweest. De boer was hysterisch kwaad (waarschijnlijk omdat we de zoveelste in rij zijn die komen klagen. En hij is al een paar x failliet geweest...) en dreigde ermee dat hij ons in elkaar ging slaan en zijn geweer ging halen om ons overhoop te schieten. Mijne vriend is motorrijder en bijgevolg niet snel bang. Maar ook hij vond het het beste om te vertrekken. Die man was in alle staten... "

nou, met een beetje geluk krijgt hij het dan misschien wel aan zijn hartO-)

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Misschien moet je eens gaan protesteren met een groep mensen  voor de bro*dfokker en dan zorgen dat je de media ingelicht hebt. Dat vergeten mensen niet zo snel.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Ik zag je net op een site van Kennel Zonhoven,met naam en toenaam,dat kan de kennel ook lezen. Ook kunnen ze hier een kijkje nemen anoniem.Ik zou een beetje oppassen als ik jou was.

honden page profiel LizLiz

Belgjes, niet op zijn Belgisch je kop in het zand steken he!
Er wordt wel degelijk ook in Belgie aandacht gegeven aan broodfok.

Ik lees nu in dit topic een paar keer dat dat niet gebeurt, maar hier bijv. info van een radiospot, die dus al in 2006 waarschuwde op de radio.

http://www.broodfok.be/v2/nl/doc/pers/Mix%20FM%20strijdt%20mee%20tegen%20dierenleed.htmlhttp://www.een.be/programmas/koppen/klachten-dierenverwaarlozing-fors-toegenomen" target="_blank">


Op tv is het o.a. bij een uitzending van Koppen geweest, hier een linkje

http://www.een.be/programmas/koppen/klachten-dierenverwaarlozing-fors-toegenomenhttp://www.broodfok.be/v2/nl/doc/pers/Mix%20FM%20strijdt%20mee%20tegen%20dierenleed.html

Anoniem (Gast)

" Ik zag je net op een site van Kennel Zonhoven,met naam en toenaam,dat kan de kennel ook lezen. Ook kunnen ze hier een kijkje nemen anoniem.Ik zou een beetje oppassen als ik jou was. "

Dag Irene
Bedoel je als je het in google intypt? Of facebook?
Zo ja, dan weet ik dat inderdaad. Maar het is ook alleen dan mogelijk om verhalen te verzamelen en er mee verder te kunnen gaan.
Aangezien je de dochter (die totaal niet heet zoals ze zich voor doet, want dat is de moeder) kan je trouwens ook op facebook vinden. Ze heeft haar foto's open en bloot staan. Ik ga er van uit dat ze niet zo veel met media bezig zijn. (laat ik dat gewoon ff hopen O-))

Anoniem (Gast)

" Misschien moet je eens gaan protesteren met een groep mensen  voor de bro*dfokker en dan zorgen dat je de media ingelicht hebt. Dat vergeten mensen niet zo snel. "

Lees eens een paar berichten terug. Dat is idee is dus uitgesloten :s
Hoewel ik toch nog altijd met dat idee in mijn hoofd rondloop...

honden page profiel Sara MartensSara Martens

honden foto van Sara Martens

Oei, ik zie net dat ik niet ingelogd was... De laatste 3 berichten heb ik gezet (de anonieme gast)

honden page profiel Sara MartensSara Martens

honden foto van Sara Martens

Heb net test aankoop gebeld, en heb besloten dat het toch maar beter is om minder sporen achter te laten.
Ik ga contact opnemen met diegene die de licenties (een vergunning) aan de personen in Zonhoven hebben gegeven. Het verzamelen van verhalen gaat toch niet vooruit ook al weet ik dat er nog vele andere mensen er een zieke pup gekocht hebben. Ik ga dit forumbericht dan ook verwijderen.

Merci aan allen die me geholpen hebben

Wendy (Gast)

Ook ik Sara heb me bij diezelfde fokker laten vangen.en ook wij hebben heel veel opgezocht voor we een hondje in huis haalden.en eerlijk ze leken mij eerlijke mensen,die hondjes zagen er verzorgd,uit en zaten heel proper.pas een paar dagen erna werd ons dina ziek en ze is trouwens nog steeds vaak ziek.heel veel problemen met maag en darmen en int begin ook met haar blaas.iedereen kan wel zeggen van broodfokkers tot je er zelf voor staat.ik had nooit gedacht dat ik me ook door hun zou laten " vangen".

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Op verzoek van de TS gaat dit topic op slot.

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi waar is dat in zonhoven wij zijn van maasmechelen .

gr kiki

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stop broodfokkers uit Zonhoven!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^