Weeer binnen geplast en gepoept.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Ik heb bruce nu bijna 3 weken. Het binnen plassen en poepen ging steeds beter. We gaan elke 3 uur wandelen en hij deed het elke keer mooi buiten. Af en toe ging het wel eens mis zonder te mopperen ruimde ik het maar weer op.
Nu gaat het de afgelopen dagen steeds slechter. Hij plast en poept constant binnen, soms terwijl we net gewandeld hebben. Hij kan het ook echt niet meer 3 uur ophouden, hij plast elk half uur binnen. De krant had ik inmiddels weggehaald, maar er nu weer neergelegd. Terwijl hij het wel de hele nacht kan ophouden.

Hij drinkt ook naar mijn gevoel heel veel. Nu zag ik dat hij 50 ml per kg mag hebben, dat betekent 200 ml per dag. Zal ik zijn bak dan weghalen? En er af en toe neer zetten ?

Hebben jullie nog tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weeer binnen geplast en gepoept." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Weer van voren af aan beginnen..
En heeeeeeeeeeel uitbundig belonen als het goed gaat..
Gewoon zo dat de mansen die passeren denk dat je gek bent..
En heel veel naar buiten..
Desnoods ieder uur..

Kan ook aan het weer liggen..
Te koud voor meneertje.. ;-)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Ik zou me niet te druk er om maken als ik jou was. Sommige honden zijn gewoon niet zo snel zindelijk. Karel van mij kon ik pas met 10 maanden echt zindelijk noemen.

Water zou ik nimmer weg halen. Een hond moet altijd de beschikking hebben over vers water. Als hij veel drinkt zou ik hem eerder nog eens na laten kijken door de DA. Van minder drinken dan hij nodig heeft wordt hij niet eerder zindelijk. Hij moet alleen niet plassen omdat hij geen vocht tot zich neemt, dat is iets anders. ;-)

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

We zijn net naar de dierenarts geweest afgelopen vrijdag en alles is goed. We zijn bijvoorbeeld om kwart voor 8 wezen wandelen en hij heeft toen ook geplast. En nu heeft hij er al weer neer geplast.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" We zijn net naar de dierenarts geweest afgelopen vrijdag en alles is goed. We zijn bijvoorbeeld om kwart voor 8 wezen wandelen en hij heeft toen ook geplast. En nu heeft hij er al weer neer geplast. "


Dan zou ik me er niet te druk om maken. Hij heeft waarschijnlijk gewoon nog geen controle over zijn blaasje en het kwartje zal ook nog niet helemaal gevallen zijn. Valt vanzelf een keer als je positief blijft trainen. De één is nu eenmaal sneller dan de ander, daar doe je niks aan. Het is even doorbijten, maar het komt wel goed. :-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je kan ook over gaan op vers vlees(kvv: kant en klaar vers vlees)
Dat scheelt namelijk in (extreem)water drinken,dus ook minder om weer uit te plassen en makkelijker zindelijk te maken.Maar krijgt wel voldoende vocht binnen door het vlees,zal minder uit de bak drinken.

Buiten dit handige puntje is vers vlees gewoon erg gezond voor je hond.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

En misschien toch even een check voor de niertjes..
Als hij zoveel drinkt dan...
Een DA keert hem natuurlijk niet binnenste buiten...
Tenzij de eigenaar aangeeft dat er wat mis is.....

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Onze Mikey had binnen 1 a 2 weken heel goed door wat de bedoeling was en wist dat ze buiten alles moest doen, maar echt zindelijk was ze pas rond de 5 maanden! Ik vind 3 uur wel erg lang en ik denk dat je verwachtingen veel te hoog liggen. Met Mikey ging ik onder 'normale' omstandigheden om de 2 uur even naar buiten. En hier deed ze dan ook altijd wel iets.
Maar wanneer ze druk aan het spelen was of wanneer er meer spanning was (bijvoorbeeld visite) dan ging ik zeker ieder half uur of uur eventjes naar buiten. Dan ook niet om te lopen, maar gewoon om te kijken of er eventjes iets gedaan moest worden.
Ook gelijk na het eten en gelijk na het slapen even naar buiten kan helpen veel ongelukjes te voorkomen.

Je kan het ook niet vergelijken met 's nachts, want 's nachts is je hond (als het goed is ;-) ) rustig aan het slapen. Dit is heel anders dan wanneer hij overdag lekker aan het spelen/eten/drinken is en waarbij hij 'ineens' overvallen wordt met het gevoel van - ik moet iets doen. En hij heeft nog niet de perfecte controle over zijn blaas om het dan op te houden.

Het water zou ik zeker niet weghalen. Zeker als je brokken voert heeft je hond meer nodig dan wanneer je vers voert. Ikzelf heb nooit gekeken naar wat een hond eventueel mag drinken en nodig heeft. Ik denk ook dat dit zo verschillend is per hond/voer/dagritme/activiteit enz.. dat het ook nooit een persoonlijke richtlijn kan zijn. Hier zou ik me als ik jou was ook niet te druk om maken. Maar gewoon nog zeer regelmatig naar buiten gaan.
Wat onze vorige hond vaak als 'vervelende' gewoonte had, was gelijk na het uitlaten heel veel drinken. Waarschijnlijk ook door de spanning en dat ze zich buiten lekker druk kon maken. Hierdoor moest ze vaak kort daarna weer uit om even te plassen. Maar als we dan terugkwamen dan dronk ze maar 1 of 2 slokjes en dan ging het verder goed. Misschien heeft jouw hondje dit ook?

En mocht je echt het gevoel hebben dat er medisch iets mis is dan kun je natuurlijk weer terug naar de DA. Succes!  

Gr. Alexandra

honden page profiel PawsPaws

honden foto van Paws

Onze hond heeft in totaal maar 3 keer binnen geplast (nooit gepoept) omdat we te laat waren maar verder nooit. Wij gingen dan in het begin ook na elk slaap/speel/voedsel moment naar buiten. Dus in het begin wel om het uur/half uur. Omdat we zo vaak met haar gingen is er ook nooit wat fout gegaan. Ze is bijna zeven maanden.

Mijn vriend is 7 weken met haar geweest om haar zoveel mogelijk te leren en zindelijk te maken. Het kost echt veel tijd.

honden page profiel Manon&Pip Manon&Pip

honden foto van Manon&Pip

3 uur is ook wel best lang, ze moeten eerst nog leren om het op te houden, spieren van de blaas moeten ook sterker worden.
wij gingen de eerste weken ook elke 2 uur moet haar naar buiten.. nu is ze 5,5 maand, en gaat het erg goed. gisteravond heeft ze nog een plasje in huis gedaan ( sinds weken ) maar denk ook dat het door het koude weer komt.
even nog een paar weekjes volhouden, en je zult resultaat zien .. :-)

ga zo door !!

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

3 weken en dan verwacht jij al dat je pup alles buiten doet?
Mijn pup is 7 maand en heeft drie weken terug per ongeluk haar plas laten lopen.
En ik ben vanaf dag 1 begonnen met de zindelijkheid te trainen, daar heb ik veel tijd ingestoken.
Nu merk ik pas dat ze echt haar spieren redelijk onder controle heeft...
En blijf volhouden, bij elke slaapje, spelen enz direct naar buiten...
Veel succes

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Je pup is nog maar 3 weekjes bij jullie, erg kort!
En alles nieuw en ruikt vreemd, door hun eigen geur om zich heen te "creeeren" voelen pups zich meer op hun gemak.
Ook weten pups dan nog niet goed waar ze hun behoefte "mogen" doen.
Dus maak bv in de tuin een plekje waar je pup dit mag doen, als daar de behoefte gedaan wordt, kun je hiervoor belonen.
Op een gegeven moment kun je ook het woordje "plasje doen" eraan koppelen, zodat de pup dus gaat begrijpen waar hij heen moet als er geplast moet worden, op een gegeven moment gaat de pup dan wel voor de deur staan, geeft het aan en kun je de pup naar buiten laten.
Daarnaast goed je pup in de gaten houden, gaat hij erg snuffelen en rondjes draaien, dan roepen en hup naar buiten.

Ik vind idd ook dat 3 uur wel erg lang is voor een pup om de behoefte op te houden.
Misschien beter om ieder uur ff te gaan, na elk slaapje, spelen, eten/drinken etc.


;-)

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

Herkenbaar, Eli deed de eerste 1,5 niks in zijn bench en we dachten echt die word snel zindelijk.

Maar nu ineens doet hij het in zijn bench, en zit totaal geen regelmaat in zijn ontlasting. Zo zijn we buiten hup een plas en wilt hij naar binnen en gaat hij poepen :(

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Haha Jessie en Eli dat heb ik ook inderdaad, eerst naar buiten op het balkon voor de plas en vervolgens binnen poepen.

Bedankt voor alle tips allemaal.

Het viel me gewoon even tegen, ik dacht dat puppies altijd zo zindelijk waren hihi, tenminste dat leek vroeger altijd zo bij mijn ouders thuis.

Ik probeer nu om elk anderhalf uur naar buiten te gaan en natuurlijk gaat hij naar elk slaapje/eten/drinken/spelen even naar buiten, maar ondanks dat gaat het nog vaak binnen. Maargoed...we moeten maar even volhouden.

honden page profiel IljaIlja

honden foto van Ilja

NOOIT water weghalen..!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weeer binnen geplast en gepoept." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kots...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^