opspringen tegen mensen .....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

ALs jij je knie optilt, zodat je hond er tegenaan springt, en zich pijn doet, vindt ik dat niet ok.
Maar goed, ik hoor vaker, zo'n soort oplossing voorbij komen, niet opHP, maar ook hier.
Vorig jaar een mevrouw op bezoek die dat voorstelde of ze dat bij Fedor mocht doen. Nee, sorry, echt niet.
Kijk uit ermee, Als je hond er op de verkeerde plek tegenaan botst kun je hem lelijk vewonden, en ik denk dat je dat echt niet wil.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "opspringen tegen mensen ....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

misschien dat andere het prima methode vinden, maar toch zoals ik al eerder zei vind ik het ook een enge oplossing om de knie maar omhoog te trekken al doe je dit niet met kracht, al doe je dit alleen om de hond te blocken allemaal prima en leuk, maar wat als hij eens wat hoger springt, of een aanloopje heeft. 

wat ik me afvraag denk men er niet te makkelijk over, je hebt een stevige hond die wel tegen een stootje zou kunnen dus je kunt niet veel schade aanrichten. ik weet niet het is echt niet mijn methode en zou hem dus ook nooit toepassen op een hond, niet van me zelf maar ook niet van een ander al zou de baas dit zelf vragen. 

Vanmiddag nog kom ik op de hei 2 labradors tegen, zijn toch ook geen kleintjes. Vrolijk komen ze op me af gestormd, heb snoepjes bij me dus zullen ze waarschijnlijk wel ruiken, ik hoor hun baasje stukje verder op heel hard laaaaaaaaag roepen. Ik weet dat zo gauw ik ze enig aanleiding geef ze me in de nek hangen, dus simpel weg loop ik door, negeer ze. De honden hebben geen enkele reden meer om tegen me op te springen en blijven netjes met hun 4 poten op de grond. ze blijven overigens even gezellig hangen bij mijn hondjes om te begroeten en wat te spelen. komen nog eens bij mij kijken maar omdat ik ze niet aanhaal en gewoon lekker hun ding laat doen heb ik er geen last van dat ze me willen begroeten door om me nek te vliegen.

simpel voorbeeldje hoe het ook kan en hoe snel een hond dit door heeft. De ene zal er meer tijd nodig hebben om dit door te hebben dan de ander. Maar ik blijf er bij dat dit de juiste manier is. 
Een hond postief opvoeden betekend echt niet dat je alles maar door de vingers ziet. er zijn wel degelijk correcties op uit te voeren, maar niet correcties waarmee je de hond pijn kan doen, of vertrouwen beschaad. 

dus ik ben het eens met Zonnetje, er zijn genoeg andere manieren waarom zou je blijven kiezen voor deze?

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Het knietje moet ook niet meer nodig zijn, gewoon nigeren. En desnoods je van de Hond afwende, en belonen wanneer de hond op vier poten staat.

Mvg Jasmijn.

honden page profiel Hester, Milo en BeauHester, Milo en Beau

honden foto van Hester, Milo en Beau

Beau moet gewoon elke ochtend als je beneden komt even laten weten hoe blij hij is om je weer te zien. Als ik dit negeer springt hij juist op. Ik doe dan inderdaad de knie omhoog en draai mijn been dan zo dat hij tegen de zijkant aan komt. Hierdoor kan ik hem gelijk terug naar beneden duwen zonder hem pijn te doen of zelf achterover te vallen. Maar volgens mij heeft dit niet veel te maken met de hond in kwestie. Volgens mij is dit een kleinere hond die je niet omver kan gooien en dus heeft deze discussie geen zin.

Het is zoiezo geen oplossing voor de vraag die er gesteld wordt.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Als wij de onze negeren flipt hij. En als je omdraait is het speeltijd voor hem. Wij geven niet zomaar op maar gebruiken datgene wat het beste werkt. En we blokkeren hem en geven hem geen kniestoot.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik denk dat positief opvoeden vaak verward wordt met alles maar goed vinden,. dat is helemaal onzin, positief opvoeden vereist juist veel inzicht en creativiteit, een juiste timing etc.

Een hond negeren zou ik ook niet snel doen, zeker niet als hij flipt, hem even rustig maken, uit de situatie halen en vooral het bezoek goed begeleiden:-D

Zelf ben ik groot voorstander van rust brengen in een hond, en dingen voorkomen in plaats van achteraf oplossingen gaan zoeken. Stel jij, of je bezoek heeft de hond zo wild gemaakt dat hij tegen iedereen opspringt dan is dat niet zijn schuld. En hoeven er geen methodes als een knietje geven die gevaarlijk kunnen zijn ingezet te worden, maar er moet iets verzonnen worden waardoor de hond, van binnenuit kalm is als er bezoek komt. Niet makkelijk dat geef ik toe omdat je afhankeijk bent van je bezoek.':-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Gelukkig hebben wij ze getraint op een totaal over de top begroeting als het baasje thuis komt..
Veel gegrom, 2 beren die met hun voorpoten op schouderhoogte tegen het hek helemaal uit hun dak staan te gaan, en niet kunnen wachten tot de baasjes binnen komen.
Minimaal 5 minuten volgas door de tuin, veel geblaf en gespring..
Heerlijk thuis komen na een lange dag werken..

Ik moet er toch niet aan denken dat er een inbreker binnen komt, en daar onze 2 beertjes netjes stil naast elkaar ziet zitten...want dat hebben ze geleerd.!?
Agressief.?.....nee..
Dodelijk enthousiast..

honden page profiel floskefloske

honden foto van floske

Ik moet hier even op reageren. Ik werd vanmiddag achter in m,n rug gesprongen door een enthousiaste labrador,ik ging neer en heb me flink pijn gedaan.Vrouwtje op een 20 meter afstand maar roepen en dreigen "dat ie aan de riem moest als ie niet ophield met springen". Ook toen ik opgekrabbelt was bleef hij maar tegen me opspringen tot het vrouwtje hem uiteindelijk te pakken had.Rug pijn, kleren vies maar oke maar niet te veel van gezegt want het vrouwtje vond het ook vervelend. Ik liep door, vrouwtje laat de hond weer los en daar kwam hij weer, alsof ik honing aan m,n kont had.Toen was ik het zo beu dat ik een keer flink geschreeuwd heb van "kappe nou"!! en toen droop hij af ;-) Tja soms moet je wel, ik laat me echt niet 2 keer omver springen door een grote hond.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik vind het vooral vervelend als hij mijn grootouders ofzo pijn doet. Die kunnen iets minder goed tegen een stootje. Hij doet mijn overgrootmoeder al pijn door te komen LEUNEN. Echt lekker doorhangen.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik zie mijn hond als een uitstekend middel tegen ongewenst bezoekO-)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Bij ons werkt de poster al niet :-D Dat is meer van *bots* *bots* *bots* *bots* BEZOEK !!! "



Het is ook niet de poster die moet werken.
Jij moet werken wil je iets gedaan krijgen.

Maar ja, dat kost tijd en moeite en inzet... een knie geven is wel makkelijk en niet intensief.

Wat zou je je hond ook gaan leren om op een plaats te gaan liggen als er bezoek binnen komt he.... O-)

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ik zie mijn hond als een uitstekend middel tegen ongewenst bezoekO-) "


Ja, dat is hier ook wel het geval,, alleen moet hij zich dan wel weten te gedragen als er 'gewenst' bezoek binnenkomt.
Inmiddels bij cursus nummer 4 aangeland..... maar netjes bezoek binnen kunnen laten komen.... echt niet! Het zal vast een lange weg worden, ha,ha,ha!

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

"


Het is ook niet de poster die moet werken.
Jij moet werken wil je iets gedaan krijgen.

Maar ja, dat kost tijd en moeite en inzet... een knie geven is wel makkelijk en niet intensief.

Wat zou je je hond ook gaan leren om op een plaats te gaan liggen als er bezoek binnen komt he....  O-) "

Zucht... Ik blijf me hier niet verdedigen :-D Vooral niet omdat anderen dezelfde methode gebruiken en het hier heel voorzichtig neertypen.

Heb al verschillende keren eerder gezegd dat dat allemaal niet werkt. Ik kan hem ook een strop rond zijn nek doen en ergens vastpinnen? Volgens mij ken ik mijn eigen hond beter als jullie en zo te horen is dat maar goed ook :-D

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik begrijp echt wel wat je bedoeld te zeggen Kristina. Ik heb hier ook een viervoetertje waarbij 'negeren' in veel gevallen, totaal niet aanslaat.
Resultaat 0!
Ik geloof absoluut niet dat jij hardhandig of ongeduldig bent.
Zoals je zegt: jij kent jouw hond het best.
Jij wilt gewoon ook het beste voor je hond, zoals vele andere met jou die over bepaalde dingen anders denken. Niks mis mee!

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

" Ik begrijp echt wel wat je bedoeld te zeggen Kristina. Ik heb hier ook een viervoetertje waarbij 'negeren' in veel gevallen, totaal niet aanslaat.
Resultaat 0!
Ik geloof absoluut niet dat jij hardhandig of ongeduldig bent.
Zoals je zegt: jij kent jouw hond het best.
Jij wilt gewoon ook het beste voor je hond, zoals vele andere met jou die over bepaalde dingen anders denken. Niks mis mee! "

Ik probeer het inderdaad duidelijk te maken en ben zeer blij met toch een positieve reactie :-)

honden page profiel Hester, Milo en BeauHester, Milo en Beau

honden foto van Hester, Milo en Beau

Ik ben het ook eens met Kirstina. Ik lees allemaal mensen die steeds zeggen dat je de hond een knietje geeft, maar in het begin zie ik dat nergens bij jou zelf staan. Het enige wat ik les is dat je jou hond Corrigeert door je knie omhoog te doen zodat hij niet verder kan springen. Als ik lees over een knietje geven dan moet ik denken aan wat ik ooit een keer bij een man in de kroeg heb gedaan die vervelend was en niet weg wou gaan. Dat versta ik onder een knietje geven. Ik ben zelf 1 meter 53 en 42 kilo. Ik heb een uit de kluiten gewassen border collie van bijna 30 kilo die mij elke ochtend wil begroeten door tegen mij op te springen. Dit heeft hij van zijn vorige baas geleerd en ik krijg het er niet meer uit. Ook ik zet mijn knie er dan voor anders lig ik op de grond. Met als enige doel hem te stoppen om verder te springen. Ik heb hem hiermee nog nooit pijn gedaan, maar het is wel een oplossing. En ook ik heb deze oplossing van een gedrags trainer gekregen.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

" Ik ben het ook eens met Kirstina. Ik lees allemaal mensen die steeds zeggen dat je de hond een knietje geeft, maar in het begin zie ik dat nergens bij jou zelf staan. Het enige wat ik les is dat je jou hond Corrigeert door je knie omhoog te doen zodat hij niet verder kan springen. Als ik lees over een knietje geven dan moet ik denken aan wat ik ooit een keer bij een man in de kroeg heb gedaan die vervelend was en niet weg wou gaan. Dat versta ik onder een knietje geven. Ik ben zelf 1 meter 53 en 42 kilo. Ik heb een uit de kluiten gewassen border collie van bijna 30 kilo die mij elke ochtend wil begroeten door tegen mij op te springen. Dit heeft hij van zijn vorige baas geleerd en ik krijg het er niet meer uit. Ook ik zet mijn knie er dan voor anders lig ik op de grond. Met als enige doel hem te stoppen om verder te springen. Ik heb hem hiermee nog nooit pijn gedaan, maar het is wel een oplossing. En ook ik heb deze oplossing van een gedrags trainer gekregen. "

Helemaal wat ik ook doe en ook als tip heb gekregen ! Ben blij dat anderen ook zien wat ik bedoel. Eerder zei ik ook dat ik hem absoluut niet de knie geef zoals ik bij een vent zou doen :p Hupla * klokkenspel in *

Ik blokkeer hem en hij weet dit ook wel. Na de 3de keer had hij dit door. Luca is helemaal niet lomp en is juist ontzettend slim ! We moeten hem geen pijn doen om hem iets te leren.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Precies, het wordt een beetje geinterpreteerd al 'in de buik stompen'
Maar ik denk dat Kristina en Hester het meer bedoelen van "knie omhoog betekend, Ho', rustig aan!
Als ik dan reacties lees over ''buiktrauma's en gebroken ribben'' dan ik,, ja jongens, dat wordt hier natuurlijk niet mee bedoeld he?!

honden page profiel Hester, Milo en BeauHester, Milo en Beau

honden foto van Hester, Milo en Beau

Inderdaad. Beau begint nu ook door te krijgen dat als ik mijn knie omhoog doe dat ik het dan absoluut niet wil hebben. En laat zich dan vanzelf al terug zakken. Ik zou mijn kereltjes nooit pijn doen. En vooral Beau met zijn verleden (mishandeld) zou ik zoiets nooit aan doen. Ik vind de reacties daarom ook een beetje bekrompen. Niet verkeerd bedoeld naar andere mensen toe O-). En ik neem aan dat jou hond ook niet een van de kleinsten is.... dus ja. Ik begrijp je volkomen.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Een Engelse Bulldog (en anderen) moet je echt niet agressief aanpakken want dan klappen die helemaal dicht of keren zich tegen je. En dat wil je gewoon niet. Het zijn zo een schatten en sociale hondjes.

En inderdaad blokken ;-) Nu mag je gek doen en hij springt gewoon rond om je zonder je te raken. Zo slim is hij :p

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"


Heb al verschillende keren eerder gezegd dat dat allemaal niet werkt. "


knie werkt duidelijk ook niet, gezien je het nog steeds moet toepassen.

Verder zeg je dat je bij negeren een flippende hond hebt, terwijl je in je eerste bericht zegt dat je negeert.

Beetje tegenstrijdigheden allemaal... maar goed, met zo een makkelijk ras kun je je dat wel allemaal permiteren natuurlijk
;-)

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

"

knie werkt duidelijk ook niet, gezien je het nog steeds moet toepassen.

Verder zeg je dat je bij negeren een flippende hond hebt, terwijl je in je eerste bericht zegt dat je negeert.

Beetje tegenstrijdigheden allemaal... maar goed, met zo een makkelijk ras kun je je dat wel allemaal permiteren natuurlijk
 ;-) "

HAHAHAHAHAHA gemakkelijk ras? Waardat :-D :-D :-D Aah ja juist : bulldogs zijn lui en doen de hele dag niets? :-D

In mijn vorige berichtje zeg ik dat als WIJ extra zot doen wilt hij terug opspringen.

+ jij weet toch helemaal niet wanneer we het zijn beginnen toepassen

+ ze zeggen hier voldoende, niet opgeven, blijven volhouden

Als wij inderdaad negeren gaat hij door het dolle heen. Want ik mag tegen de baasjes opspringen en er gebeurd niets. Het negeren hebben we inderdaad gedaan in het begin maar dat werkte niet. Daarom overgegaan naar DE KNIESTOOT (lees knietje zetten als blok).

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" Ik ben het ook eens met Kirstina. Ik lees allemaal mensen die steeds zeggen dat je de hond een knietje geeft, maar in het begin zie ik dat nergens bij jou zelf staan. Het enige wat ik les is dat je jou hond Corrigeert door je knie omhoog te doen zodat hij niet verder kan springen. Als ik lees over een knietje geven dan moet ik denken aan wat ik ooit een keer bij een man in de kroeg heb gedaan die vervelend was en niet weg wou gaan. Dat versta ik onder een knietje geven. Ik ben zelf 1 meter 53 en 42 kilo. Ik heb een uit de kluiten gewassen border collie van bijna 30 kilo die mij elke ochtend wil begroeten door tegen mij op te springen. Dit heeft hij van zijn vorige baas geleerd en ik krijg het er niet meer uit. Ook ik zet mijn knie er dan voor anders lig ik op de grond. Met als enige doel hem te stoppen om verder te springen. Ik heb hem hiermee nog nooit pijn gedaan, maar het is wel een oplossing. En ook ik heb deze oplossing van een gedrags trainer gekregen. "

Ze schrijft zelf dat ze de knie omhoog doet, zodat de hond ertegenaanspringt en dat dat niet fijn voor hem is:

Kristina


Wij zetten onze knie vooruit als de onze opspringt. Dan springt hij daar tegen en is niet fijn voor hem. Verder negeren we hem dan want anders word het erger. En belonen als hij blijft zitten.

21 november 2012 om 12:19

dat is niet hetzelfde als stampen, maar toch erg genoeg om je hond er ernstig mee te kunnen verwonden.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Inderdaad zo zei ik het ^_^

Ik zet mijn knie en hij springt daarop. Niet hij springt en dan zet ik mijn knie even lekker volop in zijn borst.

En is niet fijn voor hem : hij krijgt zijn zin niet en dat is lekker springen tegen baasje om hoi te zeggen.

Verder nog iets?

En nadat we de knie hebben gezet als blok negeren we hem. Beetje logisch toch? Als je het doet en je gaat dan lekker in "babytaal" tegen hem praten snapt hij het helemaal niet. Dan gaat het meer overkomen van OK ik spring tegen knie en dan krijg ik lekker positieve aandacht?

Hij is hiervan niet bij de DA beland dus ik vermoed dat het weer erger word voorgesteld dan het is.

honden page profiel Hester, Milo en BeauHester, Milo en Beau

honden foto van Hester, Milo en Beau

Mensen we kunnen blijven twisten. Ieder heeft uiteindelijk zijn eigen manier van opvoeden en trainen. Deze discussie kan nog heel lang door gaan, maar heeft eigenlijk niks meer te maken met de uiteindelijke vraag van Petra en Jack. Het gaat hier om een kleine hond die opspringt en aangezien ik er ook zo'n kleine jumper heb kan ik wel met zekerheid zeggen dat die niet tot de knie komt. Dus misschien wordt het tijd om deze discussie te sluiten en weer on topic te komen.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

" Ja, nee. voor Landseers heb je ander bordjes..
Zocht eerst iets in de hoek van : ZOEK DEKKING!!

Heb deze op het oog, maar weet eigenlijk niet of het erg is als ik hem bij de overgang in Berg op Zoom weg haal..O-)

http://www.prorail.nl/Pers/Persberichten/Actueel/Regionaal/PublishingImages/wil_je_blijven_leven.jpg

Helaas geen plaatje van en zwart/witte trein..
Even qua vergelijk... "


Deze mag je van mij "als Bergenaar" meenemen hoor hihihi

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" Mensen we kunnen blijven twisten. Ieder heeft uiteindelijk zijn eigen manier van opvoeden en trainen. Deze discussie kan nog heel lang door gaan, maar heeft eigenlijk niks meer te maken met de uiteindelijke vraag van Petra en Jack. Het gaat hier om een kleine hond die opspringt en aangezien ik er ook zo'n kleine jumper heb kan ik wel met zekerheid zeggen dat die niet tot de knie komt. Dus misschien wordt het tijd om deze discussie te sluiten en weer on topic te komen. "

Ja en nee.
Sorry, maar als iemand min of meer aanraadt om deze methode te gebruiken, dan kan het niet anders dan (ook voor andere hP lezers met misschien grotere honden) duidelijk te maken wat daar niet goed aan is.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Wanneer er nu iemand binnenkomt en Jack wil springen
geef ik het woord "laag" en dat snapt hij want hij gaat uit zichzelf liggen.En ik beloon hem met mijn stem "dat is braaf"

Daarna is het springen ook over.
Probeerd het niet weer.

Negeren was voor Jack niet de oplossing..hij hield vol.

Nu moet ik alleen de mensen waarvan ik weet dat ze Jack "te luid begroeten" nog maar weer een keer duidelijk maken dat ze dit niet meer moeten doen.
En wil ook aan hun vertellen dat ze het woord "laag" kunnen gebruiken wanneer hij wil springen.
Denk dat dit de beste oplossing is op dit moment.

;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Je zou misschien een zakje, potje belonkjes bij de deur kunnen zetten en mensen vragen wat op de grond te strooien als ze binnenkomen. Om de richting die je nu in bent geslagen nog wat te bekrachtigen.

honden page profiel Rellende PubersRellende Pubersgoedgekeurde fokker

honden foto van Rellende Pubers

" Dit is mijn mooie bordje.. (moest hem even zoeken)
http://oi47.tinypic.com/34pe1j9.jpg

;-)

Misschien ook een idee? "

Denk dat ik dit bordje ook ga plaatsen voor mijn 5 bruine monsters!
Kun je die ook maken?

;-)O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "opspringen tegen mensen ....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Opstandig bij slapen gaan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^