Stofzuigen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Omdat het een paar dagen geleden echt stonk in huis heb ik gister het huis even goed schoongemaakt. De oorzaak bleek in de hondenmanden te zitten, Bryan plaste daar schijnbaar in.

Ik heb de manden heel goed nagekeken, en er is na mijn schoonmaakwoede niet meer geplast, yeey!

Maar de grond was alweer net zo zwart als dat ie gister was voor ik t schoonmaakte dus ik pakte de stofzuiger uit de kast. Een ding die ik nooit gebruik, ik heb een ontzettende hekel aan stofzuigen. Ik heb liever dat ik 5x moet vegen dan 1x stofzuigen. Maar vandaag moest het er maar even door.

Ben ging gewoon rustig op de bank zitten en vond t best zo lang ik maar niet dichtbij kwam..

Bryan schoot z'n bench in en is er nu, een paar uur later nog niet uit :( Ik heb m al geprobeerd voorzichtig te pakken en te aaien, maar hij is doodsbang! Die stofzuiger staat allang weer in de kast.

Buster viel de stofzuiger aan. Een gemiddeld iemand die m niet kent zou echt doodsbang weggerent zijn zoals Buster even deed.. Buster heb ik dus even in de tuin gelaten. Vond ie ook niet prettig, maar beter dan bij die stofzuiger!

Hoe komt het dat Buster en Bryan zo bang zijn voor de stofzuiger? En kwam Buster nu voor Bryan op (Bryan beschermen tegen de stofzuiger) of was dit n angstaanval?

Nu straks even opnieuw dweilen.. En dan morgen weer, maar dan weer vegen.. Proberen Bryan's geur zo veel mogelijk weg te krijgen en te houden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stofzuigen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

ik haal honden geurtjes altijd weg met dettol,,,, zo is een pup ook het snelst zindelijk, als hij zijn eigen plasje niet meer ruikt

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Is het niet eng juist omdát je het zo weinig doet?

Poes Puk vond de stofzuiger vroeger ook eng, nu zou ik haar bij wijze van spreken kunnen meestofzuigen (al zuig ik haar dan waarschijnlijk ook op, dus dat doen we maar niet ;-))

Mellow vindt het ook wel een beetje eng, eerst liep ze weg, nu blijft ze liggen, maar houdt nauwlettend in de gaten wat ik doe.

Misschien toch wat vaker stofzuigen, hoe vervelend het ook is ;-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik denk dat ik Bryan volgende keer ff boven zet als ik ga stofzuigen en Buster in de tuin. Bryan is nu net uit zn bench gekomen en ligt nu op de bank heel zielig te kijken.

honden page profiel debbiedebbie

honden foto van debbie

agos mijn honden vinden het een spelletje voorl me pup die rent er achter n kwispelend en wel ,mar ik stofzuig dn ook miniml 1 x per dag

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik woon hier sinds 12 april en dit was de 2e keer dat ik stofgezogen heb. Dus gemiddeld 1x per 3 maanden ongeveer.. 4 keer per jaar?

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

goku stofzuig ik wel es alstie veel losse haren heeft . en baylee die gaat m uit de weg die vind t neit zo leuk . maar die vond de stofzuiger vroeger ook dood eng

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Hmm mijn honden kam ik soms uit in de gang, maar ik heb doelbewust gekozen voor kortharige honden. Vegen doe ik 3x per week en op dinsdag doe ik het goed zegmaar.. Als ik een plasje vind dweil ik t altijd direct op..

Met langharige honden zou t hier n haarboel worden

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Door weinig 'echt' schoonmaken wordt het niet schoon en dus gaat het stinken.
4 keer per jaar stofzuigen met 3 honden is veel te weinig, doordat je het nooit doet zijn jou honden er bang voor.

Hier wordt om de dag stofgezogen en gelijk gedweild. Ook de kussen, kleedjes en alles waar de honden op liggen worden elke week gewassen met azijn (hierdoor verdwijnt de geur). Hier in huid ruik je dus ook niet dat er 3 honden en 4 katten wonen.

Vooral je honden niet dwingen dichtbij de stofzuiger tebkomen, maar vaker stofzuigen. Toch minimaal (maar dat is mijn mening) 1 keer per week. Om van de vieze geur af te komen lijkt het mij verstandig dat je vaker goed schoonmaakt en hun spullen wassen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hmm ik stofzuig bijna iedere dag (vind dat ook een moetje overigens met meer dan één huisdier) en Faya wilt hem nog steeds vermoorden.

Bang is ze gek genoeg niet, ik merk echt een duidelijk verschil. (Is een angstbijter nl.) Ze moet hem gewoon niet, is er ook in te corrigeren. Maar goed, doe ik dan niet dan zou ze er alsnog bijna iedere dag weer bovenop vliegen.

Hoe je je hond er aan kunt laten wennen is mij een raadsel overigens. Ze woont hier nu al een tijdje maar het is iedere keer weer hetzelfde liedje. Pas na een 'nee en blijf' kan het feest beginnen. O-)

Het stinken kun je alleen maar verhelpen door gewoon meer schoon te maken en dan ook echt te stofzuigen. Door te vegen krijg je echt niet alles weg.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

In het begin vond bugno de stofzuiger ook erg eng, inmiddels niet meer, maar hier wordt ook elke dag stofgezogen.

Als je echt maar zo weinig blijft stofzuigen zou ik de hond even weg doen tijdens het zuigen ivm de stress voor hem

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Mijn reu heeft als pup het snoer van de stofzuiger doorgebeten toen ik aan het zuigen was, sindsdien was hij er bang voor. Na die tijd was het steeds het zelfde liedje, ergens weg kruipen in een hoekje.

Nu is hij 5 en duikt niet meer weg, kan rustig op zijn kussen blijven liggen, maar zodra ik daar moet zijn is hij weg.

Dat soort dingen kunnen lang duren, maar is wel volhouden en gewoon doorgaan. Niet stoppen met zuigen of alleen gaan vegen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

ik heb mijn hondje van pups af aan laten kennis maken met stofzuiger en aftrekker. Nu vindt hij een stofzuiger de normaalste zaak. misschien kan je gewoon van begin af aan uw honden laten kennis maken met de stofzuiger , eerst zonder geluid en dan met geluid

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Mijn huis is van zichzelf niet vies. De geur kwam pas bij de mandjes. Ik heb de mandjes vlak na Busters verjaardag gehaald, dus die staan er nog geen 2 weken.

Ik heb de kleedjes voor t weekend gewassen. Deze week begon t pas te stinken.. De geur kwam uit de mandjes.. Toen de mandjes gewassen waren was de geur weg..

Ik heb gewoon n ontzettende hekel aan stofzuigen.. Ik begrijp zelfs niet waarom sommige mensen het dagelijks doen.. Als ik goed veeg heb ik vaak een vrij grote berg haar, deze gooi ik in de kliko. Als al die haren in de stofzuiger zouden komen zou ik per 3 veegbeurten een nieuwe stofzuigerzak moeten kopen.

Verder is de lucht die uit je stofzuiger komt heel slecht voor je. En niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren.. Vegen is dus gezonder voor zowel mens als dier.

Dweilen doe ik alleen als ik het nodig vind. Plasjes en zwarte plekjes dweil ik altijd direct weg. Als Bryan perongeluk een keer in huis poept haal ik het direct weg en dweil ik daarna nog over dat stuk heen.

Ik ben ondertussen ook nog gewoon 21 en de gemiddelde huizen van 21-jarigen zijn nou eenmaal niet zo gemaakt dat je er van de grond kan eten, boeiend..
Ik heb wel eens gehad dat er 3 weken afwas op het aanrecht stond terwijl ik een vaatwasser heb.

Dat is het genieten van het feit dat ik jong ben, dat ik net op mezelf woon en dat mn moeder t niet achter mn kont opruimt.. Uiteindelijk komt het toch wel goed.

Nu is mijn keuken altijd schoon. Als er een keer afwas blijft staan na het koken is het de volgende ochtend weg.

Er is me wel eens gezegd dat mijn huis volledig is ingericht op mijn honden en het lijkt of ik bij mijn honden woon. Mijn honden mogen op de bank, ik zit zelden op de bank. Mijn honden mogen in mijn bed, en als we er met zn vieren in liggen lig ik soms strak tegen de muur aan.

Het is niet zo dat je huis schoner is als je dagelijks stofzuigt. Met vegen, mits je de juiste soort bezem hebt, kun je al ruim genoeg weghalen. Je verspeelt minder millieu doordat je geen stroom gebruikt en geen fijnstof de lucht in smijt, dit is ook gelijk beter voor je gezondheid en de gezondheid van je huisdieren.

Om de bank schoon te maken heb ik een soort minibezem, als ik die over de bank heen haal is de bank ook haarvrij. Ik heb honden met een korte vacht, met van die lekkere haartjes die in je kleding gaan zitten.. Ik heb nooit haartjes in mijn kleding, soms een paar, maar ik moet ze nog kunnen aaien.. Maar de bank is vrijwel haarvrij.

Ik ben het met de honden eens dat de stofzuiger een vreselijk geluid maakt, ik heb niet voor niks een hekel aan stofzuigen.. Maar dat stofzuigen beter schoonmaakt dan vegen is onzin. Als je goed veegt is het resultaat praktisch t zelfde. Stofzuigen is alleen makkelijker en sneller klaar. Met alle nadelen van dien.

Hierboven staat dus ook beschreven waarom ik zo weinig stofzuig :-) maar mijn huis is schoon genoeg.. Ik zie vaak genoeg veel viezere huizen. Maar ik ben nog wel gewoon 21 en ik heb geen zin om dagelijks een paar uur te verspillen aan schoonmaken op plaatsen die niet vies zijn. Ik geniet van het jong zijn en schoonmaken kan ik ook nog als ik straks 50 ben.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dat vegen hetzelfde is, is natuurlijk onzin immers kom je op veel plekken niet.

Ik zou niet weten hoe ik zonder stofzuiger tussen mijn banken en stoelen moet komen??
Ik stofzuig elke dag soms meerdere keren per dag maarja heb dan ook een dame van 8 maanden die over de vloer heen gaat en om haar in honden haren te laten liggen nee bedankt.
Leuk om te doen?? nee absoluut niet maar jah het hoort erbij en als je het bijhoud is het zo gebeurd.
Dweilen? ook elke dag je vloer wordt ontiegelijk vies en ook al zie je het niet maar jakkes moet er niet aan denken dat ik dat maar 1x in de zoveel tijd doet brrrr.
Je leeftijd is geen excuus vind ik maar je moet uiteraard zelf weten hoe je leeft als jij daar gelukkig mee bent is het prima.
Jackie vind de stofzuiger niet boeiend zolang hij maar op minimaal 10 cm afstand blijft anders sprint ze ervandoor.
Joy staat al te trillen als ze hem ziet aankomen en schiet naar de andere kant van de kamer.
Dit heeft ze al vanaf het moment dat ze bij ons is gekomen en krijg het er niet uit.
Besteed er verder ook geen aandacht meer aan, heb het wel gedaan hoor door hem te laten liggen etc maar ze blijft hem eng vinden.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik heb vrij weinig op de vloer staan :-) kan overal bij. En anders kan ik dingen verschuiven :-D

Er zijn genoeg mensen die 1x per week 1 schoonmaak doen waar je gewoon van de vloer kan eten, maar die hebben meestal geen honden of 1 kleine.

Vlekken dweil ik direct weg.. Als Buster binnenkomt vanuit de tuin is de vloer op n bepaald stuk helemaal zwart.. :-D
Maar iedere dag t hele huis dweilen.. Ik heb geen zin om dat iedere dag te doen :-D

Verder is schoonmaakmiddel in mijn geval gewoon heel duur, omdat ik het reguliere spul door allergie niet kan gebruiken. Dus als ik iedere dag zou stofzuigen en dweilen zou ik veel meer geld kwijt zijn en mijn huis ziet er dan hetzelfde uit.

Stofzuigen is gewoon slecht voor je.. Vegen niet. En als je maar 1 kast hebt en verder alleen tafels.. Kun je overal bij, soms n klein beetje schuiven wat al met 1 hand kan.. Wauuuw

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Ook ik doe iedere dag stofzuigen (twee katten en twee honden) & ik ben 19 jaar.
Dweilen? Dat doe ik ongeveer 1 keer in de twee weken.
Als de hondjes natte pootjes hebben, droog ik ze eerst af voordat ze binnen mogen.
Ook schoenen uitdoen bij binnenkomst helpt al een hele hoop.

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

" ik heb mijn hondje van pups af aan laten kennis maken met stofzuiger en aftrekker. Nu vindt hij een stofzuiger de normaalste zaak. misschien kan je gewoon van begin af aan uw honden laten kennis maken met de stofzuiger , eerst zonder geluid en dan met geluid "


ook zo gedaan :-D
ik stofzuig iedere dag, soms 2x....
dweilen idem dito

dogs worden ook goed schoon gehouden

heb 2 grote honden, hou er heeeeel veel van.....maar hier stinkt t echt niet..........

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Grappig dat de meningen over stofzuigen zo verdeeld kunnen zijn. Ik ken mensen die nieteens n stofzuiger hebben O-)

Mijne heb ik volgens mij van mn ouders gekregen.. Waarom weet ik niet, die weten ook wel dat ik er n hekel aan heb. Mn moeder ging nooit stofzuigen als ik in de zelfde ruimte was omdat ze wist dat ik er een hekel aan had, zelfs als n ander t deed.

Maar ieder zijn eigen manier om zn huis schoon te houden :-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hier 1 hond en 1 kat. Huishouden is niet mijn hobby ;-)
Stofzuigen soms maar 1 keer per week (maar dan wel 2 keer per dag met de swiffer), meestal 2 of 3 keer per week (en ook dan swiffer ik elke dag 2 of 3 keer).
Dweilen zwijg ik maar even over ;-)

Natte pootjes worden gedroogd en schoenen gaan uit.

O ja, ik ben 36 haha ;-)

Helaas stinkt het hier wel. Het ruikt naar kattenbak die minstens 2 weken niet is schoongemaakt, maar ik maak 'm echt elke dag schoon omdat ze zoveel piest.
Die geur vind ik dus écht heel erg, maar kan er niks aan doen.
Gisteravond schoongemaakt, vanmorgen stonk het naar kattenpies. Vanmiddag nog erger. Schaam me dood ;-)

Om maar even aan te geven dat het erger kan ;-)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Grappig dat de meningen over stofzuigen zo verdeeld kunnen zijn. Ik ken mensen die nieteens n stofzuiger hebben  O-)

Mijne heb ik volgens mij van mn ouders gekregen.. Waarom weet ik niet, die weten ook wel dat ik er n hekel aan heb. Mn moeder ging nooit stofzuigen als ik in de zelfde ruimte was omdat ze wist dat ik er een hekel aan had, zelfs als n ander t deed.

Maar ieder zijn eigen manier om zn huis schoon te houden :-) "

..en toch ben ik wel benieuwd wat dan de ideale bezem inhoud..ik stofzuig ook regelmatig tegen heug en meug...en denk inderdaad dat op de tussendoor dagen een bezem veel efficienter is..
Wat is dan een goede bezem dan?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Een stofwisser (swiffer is er zo een), die dus alles aantrekt in plaats van wegzwiept.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik heb een bezem die haar aantrekt, zoals veel kappers hebben ;-) een gewone bezem verspreid haar veelal.. deze veegt t echt mooi op n bergje.. Ik zal morgen (morgen is t dinsdag, schoonmaakdag) eens n foto maken van t hoopje! Zal dan niet superveel zijn.. Omdat t vandaag nog goed gedaan is.. Maar dan heb je een idee

Een swiffer is inderdaad ideaal.. Eigenlijk moet ik nog een keer zon ding aanschaffen. Doekie erop, door t huis heen na t vegen en hopen dat je alles wat er misschien is blijven liggen dan hebt!

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wat is er zo slecht aan een stofzuiger dan?

Wij hebben een goede stofzuiger met een heel goed antiellergie filter, ja kan mij echt niet vertellen dat dit slecht is voor mens en dier. Er komt gewoon lucht uit de stofzuiger.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Stofzuigen is geen hobby van me hoor, maar toen Bamse en Lasse pup waren stofzuigde ik iedere dag, soms twee keer, juist om ze eraan te laten wennen.
Nu eigenlijk nog steeds standaard iedere dag ivm al het zand wat maar binnen gebracht wordt..... een enkele keer veeg ik.
Ze zijn niet bang voor de stofzuiger.

honden page profiel DaantjeDaantje

honden foto van Daantje

Dana is ook bang van de stofzuiger.
Ik heb Dana nu 4 maanden en ik stofzuig elke dag
maar ze went er maar niet aan..

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie

honden foto van Baasjes van Harrie

Ik werk fulltime en meer. Maar wil toch wel graag mijn huis schoon hebben dus bijna elke dag stofzuigen, en Harrie vind het allemaal best, leuk vind hij het niet maar blijft wel op zijn plek liggen.

Er wordt ook bijna iedere dag gedweild en ook de mand schoon, en hondekleedjes worden om de week gewassen.
Als ik in huis kom moet het er fris ruiken en zeker niet naar hond of i.d. 
Je hoeft ook niet elke dag schoonmaakmidd. te grbruiken, ik doe het ook wel met schoon water.
Hygiene vind ik wel het belangrijkste wat er is, maar jah, met een hond is dat soms moeilijk maar we doen ons best.

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks

honden foto van Christel & Dieks

" Omdat het een paar dagen geleden echt stonk in huis heb ik gister het huis even goed schoongemaakt. De oorzaak bleek in de hondenmanden te zitten, Bryan plaste daar schijnbaar in.

Ik heb de manden heel goed nagekeken, en er is na mijn schoonmaakwoede niet meer geplast, yeey!

Maar de grond was alweer net zo zwart als dat ie gister was voor ik t schoonmaakte dus ik pakte de stofzuiger uit de kast. Een ding die ik nooit gebruik, ik heb een ontzettende hekel aan stofzuigen. Ik heb liever dat ik 5x moet vegen dan 1x stofzuigen. Maar vandaag moest het er maar even door.

Ben ging gewoon rustig op de bank zitten en vond t best zo lang ik maar niet dichtbij kwam..

Bryan schoot z'n bench in en is er nu, een paar uur later nog niet uit :( Ik heb m al geprobeerd voorzichtig te pakken en te aaien, maar hij is doodsbang! Die stofzuiger staat allang weer in de kast.

Buster viel de stofzuiger aan. Een gemiddeld iemand die m niet kent zou echt doodsbang weggerent zijn zoals Buster even deed.. Buster heb ik dus even in de tuin gelaten. Vond ie ook niet prettig, maar beter dan bij die stofzuiger!

Hoe komt het dat Buster en Bryan zo bang zijn voor de stofzuiger? En kwam Buster nu voor Bryan op (Bryan beschermen tegen de stofzuiger) of was dit n angstaanval?

Nu straks even opnieuw dweilen.. En dan morgen weer, maar dan weer vegen.. Proberen Bryan's geur zo veel mogelijk weg te krijgen en te houden. "


Mijn kleine Dieks was er in het begin ook bang van ik kreeg op de cursus het advies de stofzuiger gewoon in de kamer/keuken te zetten niet aan gewoon laten staan.. Daarna heb ik m aan gezet en laten staan en nu wandelt Dieks gezellig met de stofzuiger mee! Ik heb gewoon m'n ding gedaan en er geen aandacht aan besteed maar dat was een tip die ik kreeg op de cursus!! Misschien heb je er wat aan... Het is wel vervelend!, hoop dat Bryan snel uit z'n bench komt...

Succes!! Liefs! En een poot van Dieks!

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Chaf en Bu vinden het erg fijn om het ding uit te dagen, ik stuur ze dan weg zodat ik "rustig" kan stofzuigen.
Enya is verlieft op het ding en gaat er terwijl ik stofzuig bovenop liggen.. Op de stofzuiger zelf of de zuigmond..

Ik heb allergie en stofzuig elke dag, soms 2x, ik dweil om de dag of elke dag als het nodig is. (Heb een speciale dyson voor allergie en bio dweilspul dat onschadelijk is voor dieren en mensen..
Hier 3 (bijna) niet verharende honden, 3 katten en een zoontje van 3 :-)
Wij zijn altijd thuis (wonen op een schip)
Ik zou gek worden al ik alleen veeg, hoe krijg jij het stof weg? :-D
De kleden gaan hier in de was of om de week of als het eerder nodig is.
Mandjes e.d. worden elke dag buiten uit geklopt.
Je ruikt hier ook geen dieren, terwijl we toch altijd thuis zijn en 3 kattenbakken hebben staan :-D

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stofzuigen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: mijn stoere amstaff
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^