Zou ze een kat echt aanvallen als ze de kans krijgt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Hallo allemaal,

Ik heb een Mechelaartje van 7 maand, ze zit in de pubertijd.
Het gaat allemaal redelijk goed er is alleen 1 ding waar ik echt niet blij mee ben.
Kyra heeft van het begin af aan in onze ogen een hekel aan katten.
Het begon namelijk zo, Kyra zat in het begin in de tuin aan de riem toen ze net haar eerste week bij ons was.
Bij ons in de buurt lopen wat katten rond dus die komen ook regelmatig in de tuin.
Dus ook die keer dat Kyra aan de riem lag, ze vloog er natuurlijk meteen op af.
Kyra is onze eerste hond, dus is het gewoon veel informatie opvragen en veel aftasten.
De eerste keer moest ik er wel om lachen.
Het is gewoon een maf gezicht als zo'n pup achter zo'n kater aan gaat die niet veel kleiner is als zij zelf.
Maar op den duur wordt het ook irritant.
Ze trekt aan de lijn als ze een kat ziet, als wij buiten staan te roken mag ze weleens mee, en ze gaat dan als een dolle tekeer (gromt en blaft).
En gister was het helemaal een feestje.
Mijn ouders hebben een kater van 6 jaar.
Kyra is hier aleens mee in aanraking gekomen en heeft al eens een haal gehad, maar ik twijfel of die raak was.
Dus gister had ik mijn moeder gevraagd de kat in huis te houden zodat wij Kyra kunnen laten wennen aan het feit dat de kat daar woont. En bovendien vind ik het onzin dat mijn moeder haar kat naar buiten moet doen omdat Kyra een hekel aan katten heeft. Uiteindelijk zag Kyra de kat en ze begon flink te grommen, en te blaffen, haar oren waren gespitst, dus ik greep in en pakte haar bij de halsban omdat ze naar de kat toe wilde, en de kat stond flink te blazen met een hoge rug en de staart tussen de benen. Na een kwartiertje werd Kyra wel weer rustiger omdat we elke keer nee zeiden en haar in toom probeerde te houden.
Wij zijn dit gedrag zat, omdat we sterk het idee hebben dat als de kat Kyra een keer slaat met zijn poot dat Kyra dan gaat aanvallen, dat is echt iets wat we niet willen. We hebben gedacht om er zelf een jonge kat bij te nemen zodat het gedrag vermindert, maar of dat de oplossing is weten we ook niet. Wel willen we graag van dat gedrag af. Hebben jullie tips?

Groetjes Marit

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zou ze een kat echt aanvallen als ze de kans krijgt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Sorry ik had dit topic eigenlijk in de categorie puppy opvoeding moeten zetten, dit zag ik pas later.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik denk wel dat je hond een kat dan echt kan bijten, al is het alleen maar uit opwinding. Ik heb 2 honden die beide achter katten aanjagen helaas. De oudste die rent maar doet niets, ik heb het meegemaakt dat een kat bleef zitten en dan staat hij er stom naar te kijken van; ga eens rennen dan. Maar mijn jongste is een behoorlijk pittig ding en ik ben bang dat zij direct bijt als ze de kans krijgt. 

Een kat voor de hond nemen vind ik niet de oplossing, die heb ik ook altijd gehad en nu weer, mijn honden respecteren hem maar het maakt niets uit tov een kat buiten. Mijn kater is nogal een heethoofd, de honden zijn als de dood voor hem en daarom laten ze hem ook met rust. Maar als een kat bang is dan wordt het in huis opjagen ook weer een spelletje.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Ik heb er hier 3 mechelse, en 1 kat. De kat woont apart. waarom heel simpel onze reu duld geen katten,hij vermoord ze, waarom geen idee. De teven, 1 teef gaat er wel achteraan, maar blaft meer dan dat ze wat anders doet en de andere kan er gewoon mee samen. Mijn reu wordt blind en je komt ook op dat moment niet bij hem binnen, dus ja lastig verhaal. Dit is zijn enige min punt dus daar houden wij rekening mee.
Hoe jij het op kan lossen durf ik je niet te zeggen. Bij ons is het ook niet gelukt ondanks dat de kat en hond bij elkaar waren terwijl de reu puppie was. en toch heeft het niet gewerkt.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Hier een kruising Mechelse herder met een bloedhekel aan katten........ Denzel hebben we geadopteerd uit Spanje en in het begin wilde hij overal achteraan jagen. Dat is allemaal onder controle behalve.......katten......


Hij blijft nu wel netjes naast lopen aan de korte riem en aan de lange riem loopt hij gewoon door. Hij kijkt wel, strak gespannen, maar hij loopt door. ;-) Dat is al vele malen beter dan in het begin. Hij werd toen compleet hysterisch, wilde uit zijn halsband ontsnappen en trok mij op mijn tanden de straat over....;-)

Maaaaarrrrr......als hij los loopt en hij ziet een kat wordt hij blind en doof, niet meer te bereiken. Ik kan de horlepiep dansen met stukken kipfilet, hij ziet en hoort me niet en gaat achter de kat aan. Hij springt sloten in en vliegt over afrasteringen heen, geen probleem. Ik weet zeker dat, als hij een kat te pakken krijgt, hij deze doodbijt.....

Wij houden er dus ook rekening mee en hij kan dus niet overal los. Gelukkig zijn hier plaatsen genoeg waar zelden katten komen en waar Denzel lekker los kan. Het is jammer maar mee te leven hoor.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Mijn jongste heeft een paar dagen geleden nog een kat gepakt. Het is geen prettig gezicht... gelukkig was de kat meteen dood.

Als je bang bent dat je hond hem zal pakken, waarom zou je dan een kat nemen? een beetje stom om het beestje zomaar voor de proef te nemen, wat dan als ze ze doodbijt? een ander en hopen dat het niet meer gebeurt?

Mijn hond krijgt de kans niet, mag ook er niet achter gaan, maar soms heb je wel eens een domme kat ook helaas ;-)

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Trouwens, een kat nemen is echt de oplossing niet. Stel dat, in het beste geval, de hond de kat thuis zou leren accepteren dan nog zegt dat niets over het gedrag ten opzichte van andere katten. De andere katten behoren niet tot de roedel en worden dus niet geaccepteerd. 


Mijn mening: hou je hond weg van de kat bij je moeder. Dat betekend dus hond thuislaten of de kat naar buiten. Jammer dan. Buiten aan de riem ben ik heel resoluut geweest. Kat in zicht, geen gedoe maar hup, doorlopen. In het begin stuiterde Denzel als een wild veulen aan de riem maar ik zei niets en liep gewoon resoluut door, Denzel achter me aan stuiterend...... Dat heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. Hij weet nu dat hij aan de riem niets anders kan dan meelopen. Wel heeft hij het moeilijk als de kat weg rent, dan staat hij helemaal op scherp maar dat ga ik er nooit meer uitkrijgen vrees ik.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

ik vind het ten eerste nogal raar dat je gaat lachen wanneer je hond achter een kat aan gaat. beter had je dit toen kunnen begeleiden.
wat je nu kan proberen is op straat oefenen. zorgen dat jij jouw hond onder controle hebt.
ik heb mijn hond gekregen terwijl hij al een kat te pakken heeft gehad, en in huis kon hij toch wel met mijn eigen katten. ( heeft wel 2 maanden intensief ermee bezig zijn en onder begeleiding van een gt) die waren hem zelfs de baas. helaas is er een vreemde poes in de tuin terecht gekomen en heeft m niet levend kunnen verlaten.
ik kon niet zeggen dat ik erom heb staan lachen.
ik vraag me af wat jullie doen als jullie hond zo opgewonden raakt??

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

Een kat nemen is inderdaad geen oplossing hij zal deze na enige tijd accepteren maar vreemde katten zal hij blijven zien als indringer speeltje prooi
mijn inmiddels overleden mechelaar verslondt ze echt letterlijk maar was helaas doorgefokt en had meer problemen als alleen achter katten aanrennen.
Vasthouden in gebieden waar katten lopen het is geen leuk nieuws om te moeten overbrengen dat iemand zijn kat is doodgebeten. En je kan dit nooit en te nimmer vergoeden of goedpraten bij eigenaar

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Weylyn

Duidelijk uit het verhaal dat de opvoeding met de tuin katten al fout is geweest dus NEE geen kat nemen. Ook uit de buurt van katten houden want gezien je eigen verhaal is het mij duidelijk dat je niet de juiste begeleiding hierin kan bieden.
Niet kwaad bedoeld je zegt zelf al dat het jullie eerste hond is en jammer genoeg hierin fout begonnen. Maar daardoor wel dit gevolg......

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Spijtig genoeg zie ik geen oplossing. Hopelijk heeft iemand goede raad uit eigen ervaring. Misschien door een gedragstherapeut in te schakelen... (?)

Maar uit ervaring in m'n omgeving zie ik het somber in. Een kat die vlucht, een kat die blijft zitten en uithaalt... hoe lief de hond ook is met kleine hondjes... hoe goed die ook luistert. In een onbewaakt ogenblik gaat de kat eraan.

Een kat is snel... Maar als ik zie hoe Zora, gewoon tijdens een wandeling de veldmuisjes voor ik het weet uit de berm plukt... Mechelaars kunnen volgens mij ongelofelijk snel reageren.



honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Spijtig genoeg zie ik geen oplossing.  Hopelijk heeft iemand goede raad uit eigen ervaring.  Misschien door een gedragstherapeut in te schakelen... (?)

Maar uit ervaring in m'n omgeving zie ik het somber in.  Een kat die vlucht, een kat die blijft zitten en uithaalt... hoe lief de hond ook is met kleine hondjes... hoe goed die ook luistert.  In een onbewaakt ogenblik gaat de kat eraan.  

Een kat is snel... Maar als ik zie hoe Zora, gewoon tijdens een wandeling de veldmuisjes voor ik het weet uit de berm plukt... Mechelaars kunnen volgens mij ongelofelijk snel reageren.


"

...kan ook de hond zijn die er aangaat...ooit heeft 1 van mijn katten zich vol op de rug van een  grote dobermann reu gelanceerd...heel strategisch..sommige katten worden echt duivels in paniek.
Dobermann was geen held  meer op dat moment.. (dat zou ik ook niet zijn, met 20 nagels in mijn flanken)O-)

Hier 2 katten en 2 honden...de katten waren 6 en 16 toen de honden kwamen..de honden 7 en 8.
Ik heb de honden geleerd dat poezen genegeerd dienen te worden..later met commando "laat de poes" erbij... en de lekkerste beloning.
Gewoon eerst oefenen met bv een poes achter het raam.oefeningetjes doen en het wegkijken   belonen(dus niet op poes fixeren)..gewoon van gelegenheden gebruik maken eerst van afstand dan steeds dichterbij..al moet je weken lang met een enorme worst in je zak lopen...zorgen dat het lukt ;-)

Geur kan je ook inzetten in huis...de kat inwrijven met spullen van de hond en de hond inwrijven met kleedje van de kat.Dan gaan ze naar elkaar ruiken en dan horen ze erbij.

Je hond alleen maar knuffelen op het verse kattenkleed(lekker ook bij andere buren en vrienden kleedjes vol vers katten haar halen,gewoon een schoon fleece dekentje mee terug geven en na week weer ruilen voor een harige naar kat riekende..
dit dus van zoveel mogelijk verschillende katten.
Hopelijk legt je hond de link tussen kattengeur en ontspanning en lekker snoep.
Ik zou wel zelf ook op kleed gaan liggen om te zorgen dat de hond niet op het idee komt om er een trek of scheurspel mee te doen..want dan ben je verder van huis.
Na de knuffel en snoeppartij op het kleed ,kleed weer weghalen dus...
pas wanneer je zeker weet dat hij niet met katten kleden speelt en al positieve assosiatie heeft kan je zo'n katten kleed ook in zijn mand leggen
kat is rust en ontspanning.

Succes!

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"
...kan ook de hond zijn die er aangaat...ooit heeft 1 van mijn katten zich vol op de rug van een  grote dobermann reu gelanceerd...heel strategisch..sommige katten worden echt duivels in paniek.
Dobermann was geen held  meer op dat moment.. (dat zou ik ook niet zijn, met 20 nagels in mijn flanken)O-)

Hier 2 katten en 2 honden...de katten waren 6 en 16 toen de honden kwamen..de honden 7 en 8.
Ik heb de honden geleerd dat poezen genegeerd dienen te worden..later met commando "laat de poes" erbij... en de lekkerste beloning.
Gewoon eerst oefenen met bv een poes achter het raam.oefeningetjes doen en het wegkijken   belonen(dus niet op poes fixeren)..gewoon van gelegenheden gebruik maken eerst van afstand dan steeds dichterbij..al moet je weken lang met een enorme worst in je zak lopen...zorgen dat het lukt ;-)

Geur kan je ook inzetten in huis...de kat inwrijven met spullen van de hond en de hond inwrijven met kleedje van de kat.Dan gaan ze naar elkaar ruiken en dan horen ze erbij.

Je hond alleen maar knuffelen op het verse kattenkleed(lekker ook bij andere buren en vrienden kleedjes vol vers katten haar halen,gewoon een schoon fleece dekentje mee terug geven en na week weer ruilen voor een harige naar kat riekende..
dit dus van zoveel mogelijk verschillende katten.
Hopelijk legt je hond de link tussen kattengeur en ontspanning en lekker snoep.
Ik zou wel zelf ook op kleed gaan liggen om te zorgen dat de hond niet op het idee komt om er een trek of scheurspel mee te doen..want dan ben je verder van huis.
Na de knuffel en snoeppartij op het kleed ,kleed weer weghalen dus...
pas wanneer je zeker weet dat hij niet met katten kleden speelt en al positieve assosiatie heeft kan je zo'n katten kleed ook in zijn mand leggen
kat is rust en ontspanning.

Succes! "


of hij leert dat de kattenspullen van hem/haar zijn........

en dan nog dat het met eigen katten goed gaat zegt niks over vreemde katten.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"

of hij leert dat de kattenspullen van hem/haar zijn........

en dan nog dat het met eigen katten goed gaat zegt niks over vreemde katten.

"
...bij elke kat...daarom meerdere geuren van alle katten waar je maar een kleedje kan aftroggelen ;-)
Je ligt op het kleed...erin bijten of ermee spelen is niet toegestaan!
Jou kleed dus!...en jij moet zorgen dat jou snoep en massage de aandacht krijgen...daarna ruikt de hond zelf ook naar poes...in alles wat hij normaal doet...en zal de lucht van een poes minder interessant zijn.
Alleen in begin alleen van mams d'r poes gebruiken..ivm de belangrijkste gewenning aan die poes...later liefst van elke poes in de omgeving ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Wachten tot er een pauze komt en dan klikken en belonen. Later ben ik op LAT overgestapt,meerts naar de kat kijken dan naar mij, belonen. Het resultaat is dat je niet meer kan horen als we een kat tegenkomen op straat. 

Wel heb ik zelf een kat waar ze normaal mee omgaan in huis.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Em het is voor de kat van je moeder veel fijner om naar buiten te gaan als je hond er is.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

" ...bij elke kat...daarom meerdere geuren van alle katten waar je maar een kleedje kan aftroggelen ;-)
Je ligt op het kleed...erin bijten of ermee spelen is niet toegestaan!
Jou kleed dus!...en jij moet zorgen dat jou snoep en massage de aandacht krijgen...daarna ruikt de hond zelf ook naar poes...in alles wat hij normaal doet...en zal de lucht van een poes minder interessant zijn.
Alleen in begin alleen van mams d'r poes gebruiken..ivm de belangrijkste gewenning aan die poes...later liefst van elke poes in de omgeving ;-) "


Interessante benadering. Nadat ik gisteren letterlijk al slidend door nat zand met de voeten dwars de bocht om werd getrokken doordat Spot ineens een kat zag, wil ik veel proberen... Poes heeft het gered trouwens dankzij een hekje.


Wat is dat toch met katten? Hier twee die idd vanaf dat ze bij ons waren achter de katten aanwilden.

Trouwens, mijn man kwam een keer, al wandelend met onze vorige twee husky's, een kat tegen die thuis de Duitse herders terroriseerde. Die viel ook onze hussen aan, dat was wel het laatste wat hij op deze aardbol heeft gedaan. Fatale inschattingsfout...

Mireille

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

Mijn reu heeft ook een hekel aan katten, gelukkig springen ze snel genoeg de omgeving over,

Hij heeft ze nog niet kunnen pakken maar zou dit doen.

Mijn vorige me mechelse heeft er ooit 1 gepakt bahhhh lag in de tuin toen we van de winkel kwamen.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Tja, als ik het hier zie..

3 katten, 2 honden..
Onze Landseer zal het een zorg zijn, al lopen er 100 over het erf.
Onze asielzoekrt vliegt er bovenop als hij de kans krijgt.
En hoe ik het ook zou gaan trainen, ik zal nooit de zekerheid krijgen dat hij het nooit meer zou doen, als ik het er al uit getraind zou krijgen..

Op het erf hebben we genoeg plekken waar de katten kunnen vluchten, het kennel is bv in beslag genomen door de katten als ze buiten liggen.
Ook binnen in huis kunnen ze altijd weg.
En ....nu na een jaartje mogen de katten op een afstand stil blijven liggen van onze asielzoekrt..
Zodra het begint te rennen, je dan is het feest..

Ik ben niet van plan om de verenigde natie's te gaan spelen om vrede te stichten tussen de katten en hond..
Ik zal het er nooit uitkrijgen..
Ja, als wij erbij zijn...onder appél.....met beloningen.....
Maar een kat die achter veldmuizen aan loopt te rennen, door de tuin scheurt achter de vogeltjes aan...??
En wij zijn er niet bij....??
Dan zal hij per direct alle vredesonderhandelingen vergeten...daar ben ik 1000% zeker van..

honden page profiel PawsPaws 3 doggies

honden foto van Paws

Ik heb 2 katten en sinds 2 juli ook een Mechelaar pup. De ene kat woont tegenwoordig boven, die is erg bang, en de ander is wel benden, wordt regelmatig gepakt, maar is niet bang. Ik hoop dat het najagen er nog uit gaat maar weet het niet.. Ze blijft hem pakken. Af en toe kan de kat wel langs de hond lopen en doet ze niets, maar dan opeens toch weer..

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Het is behoorlijk moeilijk om het eruit te krijgen als ze eenmaal de smaak te pakken hebben.
Mijn honden maken er ook korte metten mee.
Het gekke is alleen, als ik de kat vast heb (dus opgetild om het uit de tuin te zetten) komen ze ruiken verder niks, ze kijken niet op of om. Dit zijn gewoon vreemde katten, heb zelf ook geen kat. Aan de riem lukt het nu ook beter buiten, om ze te laten negeren.

Ik heb het geprobeerd door zelf een kat te nemen (en moob vond het geweldig ) de andere 2 bleven klappertanden, bek likken dus heb ik een goed huisje gezocht voor de kat.
Dus dat zou ik niet doen in jouw geval (een kat nemen)
En hier is het ook een straatkat weleens fataal geworden.
Wat ik heb gedaan om het te minderen, was om net zolang te wachten tot de honden rustig werden (en dat vergt aardig wat geduld) Nu negeren ze het aardig,maar als ze los zijn gaan ze er ala minuut achteraan ;-) maar ook alleen wanneer de kat begint te grommen naar de honden of zo'n zijwaartse sprong maakt richting hond.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Heel goed in het oog houden dus, in de wijk aangelijnd uitlaten
Een kat nemen is, zoals al gezegd, geen garantie dat ie maar alle katten gaat accepteren.

Wij hebben een bejaarde kat waar vorig jaar Mellow bij kwam.
Vooral plagen, maar lelijk doet ze niet tegen Puk.
Puk slaat er gewoon op los, maar heeft al die tijd nog geen nagels gebruikt.
Inmiddels heeft Mellow het slaan met de pootjes overgenomen, staan ze als twee kiftende wijven tegenover elkaar ;-)
En er zijn ook momenten dat ze alleen maar kijkt, naar mij kijkt en weer naar Puk.

Maar... o wee als er een vreemde kat in onze tuin komt! Zaterdag brak ze zowat door de tuindeur heen, ik schrok me wezenloos en zag direct de oorzaak: poes van schuinachter schoot sneller dan snel de schutting over.

Vanuit haar kan ik het wel begrijpen: vreemde kat in onze tuin, maar blij ben ik er niet mee (maar dat ben ik ook niet met schijtende katten in mijn tuin).

Ook op straat wil ze er achteraan, maar helaas (voor haar ;-)) komt ze niet verder dan anderhalve meter ;-)

Omdat ze zoveel jachtinstinct heeft vertrouw ik haar ook niet volledig met Puk.
Paar maanden geleden liep Puk de keuken in toen ik Mellow haar snoepblik wegzette (die lag inmiddels 5 meter verder met een kauwstaafje op haar kussen).
Mellow vloeg met een woeste grauw naar de keuken, ik was echt bang dat ze Puk zou verscheuren. En een kat van nog geen 3 kilo is natuurlijk geen partij tegen een hond van 15 kilo.

En daarom is Mellow nog steeds in de bench als wij er niet bij zijn.
Ik ga wel eens even een half uurtje naar boven, dat gaat goed, maar dan krijgt Mellow niks te kluiven.
Voernijd heeft ze niet, ik kan alles van haar afpakken en Puk kan gewoon uit haar waterbak drinken en een likje van d'r KVV nemen (dan duwt ze haar gewoon met d'r neus opzij), maar na dat akkefietje met Puk bij het snoepblik neem ik geen risico.

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Ziva en Bully renden buiten nog wel eens achter onze kat aan om te spelen. Binnenshuis hadden ze snel in de gaten dat het niet mocht.
Als Ziva een kat van de buren ziet lopen is ze totaal losgeslagen en zou ze als ze het kon door het raam vliegen, nu liep ik vorige week met Ziva te wandelen, nog dicht bij huis, ziet ze een kat van de buren op een muurtje zitten, ik gaf haar iets ruimte en zei, ga maar eens kijken, nou ze vond er weinig aan en liep braaf weer mee. Ikke helemaal blij en trots, dan denk ik, misschien dat het komt omdat ze er niet bij kan en nu ze de kans wel had interesseerde het haar niet meer, heb trouwens wel geoefend hiermee hoor. :-D

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Kylie heeft het in 3 minuten geleerd dat je niet achter een kat aangaat. Maar ik heb echt al heel wat verhalen gehoord over honden die een kat die over de schutting kwam doodbeten... Als ze met 2 waren, zelfs verscheurden.

Wij hebben poes Lizzy overgenomen van buren die verhuisden naar een appartement waar ze geen kat mochten hebben. De huidige bewoners van het huis hebben honden die niets met katten hebben. Natuurlijk wilde Lizzy in het begin haar "eigen oude" tuin in... Ik ben blij dat ze eerst geschrokken is van de wilde reacties van de honden en hoop dat ze altijd heel goed oplet of beter nooit meer in die tuin komt.

Maar Lizzy was toen 12. Haar verhinderen om buiten te gaan, zeker 's nachts kan ik niet. Hopen dat ze oplet dus. Ik denk niet dat die honden het ooit zullen afleren. Ze zijn ook ontzettend lief met elkaar en met mensen, maar op een voorbijwandelende hond reageren ze woest.... Laat staan een kat.

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

ja, je hond zal de kat waarschijnlijk echt aanvallen. bij de ene hond krijg je dat eruit, en bij de ander nooit.

faith is rustig tegen mijn kat, maar max zou hem opvreten als hij de kans krijgt. daarom woont whoopy boven sinds we max hebben.
een jonge kat in huis halen is een heel slecht plan, tenzij je zeker weet dat je hond niets zou doen, anders kun je dat de kat echt niet aandoen.

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

en trouwens, zelfs al zou je hond binnen niets meer aan katten doen, dan pakt hij ze buiten misschien nog steeds. faith deed niets aan mijn katten binnen of in de tuin, maar als ik ze tegenkwam met uitlaten, zou ze onze eigen katten gepakt hebben als ze kon.

honden page profiel Janaida & MikaJanaida & Mika 3 doggies

honden foto van Janaida & Mika

Hier een husky/mechelseherder kruising. We hadden al 2 volwassen katten toen Mika(8 week oud) kwam. Mika was opgegroeid in een huis met katten maar onze katten waren geen hond gewend. Langzaam maar zeker overwon de oudste kat haar angst en merkte dat zij de baas was over Mika. De oudste kat is inmiddels overleden, maar ook de 2e kat (10 jaar) is nu zo ver dat hij Mika de baas is. Mika nu 2 jaar luisterd nu goed naar mij dat hij de kat met rust moet laten.
Met alle grote katten gaat Mika een beetje hetzelfde om als met mijn kat.

Maar laatst zag ik iets gebeuren met Mika wat mij overrompelde, ze zag een kitten bij ons in de brandgang en het was alsof ze flipte. Ze stond ongelofelijk te trekken en te hijgen, het kwijl liep nog net niet uit haar bek bij wijze van spreken. Later gebeurde dit nog maals en voor mij is nu wel duidelijk dat een kitten het niet gaat overleven als het aan Mika ligt.

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Als het er in zit dat ze achter katten aan gaan krijg je het er niet uit.
Hier een teckel en die kan nog maar 1 ding denken dan : kill kill kill
En 't klinkt misschien belachelijk, maar ja, ze krijgt de kat echt te pakken en die heeft dan geen kans meer... :'( :'( :'(

Goed uitkijken dus, en aangelijnd uitlaten.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Bedankt voor alle antwoorden, en ja ik ben inderdaad bang dat ze er een keer 1 grijpt en echt doodbijt, zoals ze tekeer ging tegen de kat van mn moeder was ook niet normaal zo heeft ze nog nooit gedaan tegen welke kat dan ook. Ze gromt er wel tegen als ze ze ziet en trekt als een gek aan de lijn maar dat is het ook. Maar als ze los is en ik sta te roken buiten en Kyra zit bij mij, dan spits ze haar oren en gromt ze, dan zeg ik nee (waarschuwingssignaal) en dan gaat ze er niet achteraan, grommen blijft ze dan wel doen. Dus dat wordt GEEN kat, maar veel trainen met de hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zou ze een kat echt aanvallen als ze de kans krijgt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^