Ik ben zo moe!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Katja (Gast)

Karin, tuurlijik, dat kan ook hoor. Zolang je maar aan ongeveer 16 uur slaap komt. 
De meeste beestjes gaan slapen als ze echt uitgeput zijn en als je de uren op zou tellen dan kom je vaak gewoon niet aan 16 uur slaap. Dat is mijn ervaring. Ik dacht dat ze genoeg sliep totdat ik het ging optellen. 
Bleek gewoon een oververmoeid hondje, best zielig. Sinds ik het ingevoerd heb, het slaapschema, wordt AL het meubilair met rust gelaten en wordt er niet meer gebeten in hand en broek.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik ben zo moe!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

" heb je er al aan gedacht om via dit forum oppas te zoeken?

waar woon je?
er zijn hier al meer mensen geholpen, dus wie weet.
ik zou me er ook niet prettig bij voelen als de situatie ineens zou veranderen waardoor mijn pupje langer alleen moest blijven.
je hebt ook rustgevende halsbanden met feromonen, en spray. dat helpt vaak, en je zou kunnen proberen om een gedragen shirt van jezelf bij de pup te leggen, waardoor hij je kan ruiken. "



Woon in Eindhoven, achtse barier.
Maar hij moet op ten duur wel alleen kunnen blijven.. Maar dan zou je natuurlijk met de oppas langzaam kunnen afbouwen?

Verder om even over het algemeen te reageren over de rust periode, we hebben van de puppycurcus die we volgen bij honden school Martin gaus Eindhoven een boekje meegekregen van hun daarin staat een schema met verplichte rusttijden. Van 7:00 uur tot 8:30 uur eten, plassen, wandelen, spelen enz. En dan de bench in tot 12:00 uur. Dan van 12:00 uur tot 13:15 uur eruit voor eten, plassen enz. En dan weer in de bench tot 17:00 uur. Weer eruit tot 18:15 uur. En daarna weer tot 21:00 uur erin en weer om 23:00 uur even eruit en dan weer slapen.
Een kennis van ons heeft deze curcus ook gedaan met z'n pup (die is nu 2 jaar) en dat is echt een super lieve en gehoorzame hond geworden! Alleen ik vind het vrij veel in de bench maar het sluit wel aan op ons schema als we werken de 2 dagen en hij krijgt zo voldoende rust.. Als de pup volledig zindelijk is mag hij ongelimiteerd door de kamer lopen staat er.
Ik vind het opzich een goed schema ivm z'n rust en met werken. (Ook dit heb ik op een ander forum gepost en kreeg hierover ook een bak gezeur over me heen..... Dit schema is gemaakt door de vrouw van de hondenschool Martin gaus Eindhoven, lijkt mij dat ze wel weet waar ze mee bezig is toch? )

Ik vind overigens jullie reacties helemaal super!! :-D geeft me weer veel goede hoop en plezier! :-D

honden page profiel KK

honden foto van K

eindhoven is dicht bij mij(mierlo), maar ik heb helaas geen vriendelijke honden.

je kunt de oppas zeker afbouwen, maar je wilt ook geen problemen met je buren door het blaffen en piepen denk ik.
ik vind het wel erg veel in de bench, vooral in de middag, maar misschien is dat omdat ze dan sneller zindelijk zijn.
als je pup voldoende rust, scheelt dat erg in het bijt en sloopgedrag.
sinds wanneer is hij 2 dagen alleen? is dat pas een week of zo?
kan goed zijn dat je dat al hebt geschreven, maar ik heb weer eens de concentratie van een fruitvlieg vandaag.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Kijk het zijn richtlijnen.
De ene pup heeft nu eenmaal meer rust nodig dan de ander.
Voorbeeld, mijn aussie was gestuiterd werd ondeugend en ging lopen klieren als hij geen rust kreeg hij kon dit zelf niet regelen dus voor h'm was verplichte rust een uitkomst.
Heb ook met een soort schema'tje gewerkt.
Terwijl mijn collie nooit verplichte rust heeft gehad.
Als pup kon hij heel goed zijn rustmomenten pakken en is eigenlijk nooit gestuiterd bijterig of klierig geweest dus die ga je ook niet verplicht opsluiten in een bench omdat dat in een boekje staat.

Vind wel dat in dit schema de pup erg lang in de bench zit zou hier ook niet voor kiezen maar meer naar de pup zelf kijken.
Een bench is naar mij mening een mooie veilige plek om in te slapen maar moet niet een verplicht opruimhok zijn omdat het zo in een boekje van Martin Gaus staat.
Een pup 3.5 uur opsluiten in de bench om h'm zindelijk te krijgen vind ik not done dit doe je na mijn idee op een andere manier.
maar goed ik ben ook geen voorstander van langdurig benchgebruik.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Hoi, fijn da het wee even wat beter gaat met je, het valt ook niet mee. Wij hadden de eerste maanden een oppas voor de dag wat we beiden de hele dag werkten, een kennis die aan haar proefschrift werkte en gewoon bij ons achter de computer kroop ipv thuis. Ik zou ook niet mijn pupjes zomaar aan een kind meegeven, zou ook eerder zoeken naar een student of buurvrouw oid. Als het nodig is althans.

Bench/ geen bench; ik vond het wel handig om de mogelijkheid van een bench te hebben, maar ook omdat ik er twee rond had lopen die ook echt af en toe verplichte rust moesten krijgen. Komisch was dan wel dat als het spelen te druk was en ik ze apart in de bench zette, er nogal eens wat kabaal was maar samen in de bench; diepe rust ;-). Dat werd op een gegeven moment wel anders hoor... Wil je trouwens zeker niet aanraden om er een tweede bij te nemen, begrijp me niet verkeerd....

Maar ik houd zelf niet zo van de verplichte bench schema's omdat ik het de eerste weken ook heerlijk vind als ze lekker naast mij op de grond of bij mij op schoot slapen. Nadeel is wel dat mijn 20+kg husky puber nog steeds bij voorkeur op mijn benen komt liggen, voordeel is de bandvorming met m'n pupsel, althans zo zie ik het.

Groet, Mireille

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

" Hoi, fijn da het wee even wat beter gaat met je, het valt ook niet mee. Wij hadden de eerste maanden een oppas voor de dag wat we beiden de hele dag werkten, een kennis die aan haar proefschrift werkte en gewoon bij ons achter de computer kroop ipv thuis. Ik zou ook niet mijn pupjes zomaar aan een kind meegeven, zou ook eerder zoeken naar een student of buurvrouw oid. Als het nodig is althans.

Bench/ geen bench; ik vond het wel handig om de mogelijkheid van een bench te hebben, maar ook omdat ik er twee rond had lopen die ook echt af en toe verplichte rust moesten krijgen. Komisch was dan wel dat als het spelen te druk was en ik ze apart in de bench zette, er nogal eens wat kabaal was maar samen in de bench; diepe rust ;-). Dat werd op een gegeven moment wel anders hoor... Wil je trouwens zeker niet aanraden om er een tweede bij te nemen, begrijp me niet verkeerd....

Maar ik houd zelf niet zo van de verplichte bench schema's omdat ik het de eerste weken ook heerlijk vind als ze lekker naast mij op de grond of bij mij op schoot slapen. Nadeel is wel dat mijn 20+kg husky puber nog steeds bij voorkeur op mijn benen komt liggen, voordeel is de bandvorming met m'n pupsel, althans zo zie ik het.

Groet, Mireille "


Onze pup kruipt ook graag lekker op schoot om daar te slapen. Meestal leggen we hem dan in de bench als hij slaapt maar ik kan hem dus ook gewoon lekker laten liggen? Vinden we zelf ook leuk! Alleen ik dacht van dan leert hij straks dat op schoot zijn slaapplek is en niet de bench. Als we hem als hij slaapt in de bench leggen lijkt het wel alsof hij weer helemaal wakker is! Ogen openen en hè wat doen jullie? Om vervolgens wel te slapen maar als je maar op de bank beweegt dan is het opkijken. We negeren het dan gewoon en dan gaat hij wel weer slapen. Hij leert het dan vanzelf af denk ik toch?

Banshee heeft moeite met zelf rust nemen dus hij moet wel verplichte rust nemen in de bench. Zo net kwam ik dus beneden. 12:00 uur. Plassen en daarna eten. Even laten zakken het eten, oeps een plasje, in de tuin (ik doe lekker niets heb net al geplast! ) weer naar binnen, ik probeer me brood te eten, lukt niet helemaal met meneer die de hele tijd op schoot springt vanaf de bank. Op de grond gezet. Spring spring ik wil op! Afleiden met speeltjes. Brood is op. Halsband om (wat is dat?! Alweer dat ding? Ik erin bijten!), als het gelukt is riempje vast maken bij de deur en naar buiten even 10 min wandelen.. Geen plasje of poepje gedaan wel even kennis gemaakt met een andere hond. Weer thuis even in de tuin misschien moet er toch iets gedaan worden (nee...), dan even spelen en toen werd hij hyper... Grommen, tapijt vernielen, springen en grommen! Op schoot gezet en gezegd 'klaar' en daarna in de bench gedaan waar het oorkerst weer begint. De keuken opgeruimd en toen was het stil en tijd (12:50 uur) dat we normaal op vrijdag weg gaan (me vriend dan weer teru naar werk) dus ik naar boven en nu is het nog wat janken en af en toe blaffen..... (13:10)
Het wordt al wat stiller... Nu zou ik tot 5 uur boven moeten zijn. Omdat dan me vriend was thuis zou komen. Maar ik weet het niet hoor. Me vriend en kennissen zeggen gewoon doen, doorzetten en volhouden! Ik denk ja ga ik doen en nee ik wil dat niet!

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

Heel herkenbaar hoor!:-D


Maar tegen de tijd dat je er echt helemaal doorheen zit en denkt, mijn pup snapt het gewoon niet!, doet hij het ineens. en dan eindelijk wordt al je inspanning beloont, doet hij de meeste plasjes buiten, kan hij eventjes alleen zijn en jij een hele nacht doorslapen. en dat is zo mooi, het besef dat je het toch goed doet, geeft je weer zoveel energie dat je er weer tegenaan kunt!

dus ik kan alleen maar zeggen, successuccessucces!

het komt goed;-)

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

gewoon volhouden! Als je naar dat koppie kijkt ben je alweer verkocht ;-) Hier een puppy van bijna 9 maanden en ja ik moet zeggen heb er nog steeds me handen vol aan maar daar hou ik ook wel van ;-) Als je pup eenmaal zindelijk is scheelt het de helft! Tja met dat alleen laten kan ik je niet helpen, mijn moeder is altijd thuis ;-)

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy

honden foto van Marian-Ivy

Heel herkenbaar dit! Heb dit de eerste weken ook heel erg gehad en ook de gedachten dit kan ik niet en misschien een ander baasje..................... Storte helemaal in naar mijn gevoel...... Maar nu bijna 3 maanden verder gaat het erg goed. Soms heb ik nog wel een beetje van die momenten hoor, maar niet meer de gedachten van ander baasje. Probeer er in ieder geval goed over te praten met elkaar, daar heb je veel steun aan.
Wat betreft het alleen laten. Wij hebben hetzelfde op de maandag, wel de eerste 4 weken vrij gehad, maar daarna toch echt alleen. Nu komen wij telkens tussen de middag even thuis. Ik vond het voor mijn gevoel in het begin ook even moeilijk, maar dat slijt nu wel. Heel veel succes met je pup!

honden page profiel Sylvia GrootSylvia Groot

honden foto van Sylvia Groot

Ik heb hetzelfde gehad met ons Sammeke.
Ze zijn allemaal verschillend, de een is een drukkere -baby- dan de ander, maar troost je, het gaat weer over.
Ze worden met de tijd rustiger en leren ook zichzelf beter te vermaken.
Heb je hem pas?
Dan moet er nog heel veel wennen, en anders is hij helemaal thuis en laat zich lekker gaan.
Natuurlijk kost een pup tijd en inzet.
Bedenk waar je het voor doet en hoeveel liefde je terugkrijgt.
Geniet van hem juist nu hij nog zo lekker klein is en bedenk dat t tijdelijk is dat hij zo extreem is.
Sterkte ;-)

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Het is ook heel pittig maar ook ontzettend leuk. Joey is nu 7 maanden en we hebben al drukke maanden achter de rug. Ook weinig slapen in het begin, veel zoeken naar een balans, dierenartsbezoeken/ziekenhuis. Maar ik vind het het allemaal waard. Jullie moeten gewoon door die eerste maanden heen. Het alleen zijn kun je opbouwen. Bij de ene hond gaat dit beter dan bij de andere maar uiteindelijk zal t wel lukken. Vooral niet opgeven en even voor lief nemen dat je wat minder rust hebt. Succes!!

honden page profiel ••*Shaan & Raya*••••*Shaan & Raya*••

honden foto van ••*Shaan & Raya*••

Het vraagt tijd, je komt er wel :-)

Ik kan ervan meespreken dat mijn newfy ook de eerste maanden energie slurpte uit men lichaam. Ik zag het ook eventjes niet meer zitten maar ik wou doorzetten en kreeg hulp van men vriend toen want daarvoor deed ik alles alleen, als alles goed verdeeld is lukt het beetje bij beetje.
Nu ben ik vooral blij dat alles op zen pootjes is gevallen.
Dus ik hoop voor jullie dat jullie eruit komen wat zeker zal lukken :-)

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Inderdaad heel herkenbaar...
Toen ik Cody kreeg als pup ben ik ook door een enorme rotperiode gegaan.
Ik sliep niet, kon amper eten. Vroeg me de hele dag af waar ik toch aan begonnen was. Ik wist totaal niet waar ik aan begon toen ik hem kreeg. Tuurlijk had ik wel veel gelezen, maar het zelf zo ervaren was toch heel wat anders.
Ook nog eens niemand met wie ik erover kon praten want niemand herkende het verhaal. Mijn familie die maar zaten te zeuren.. Simone! Hij plast op me vloer!! Ook ik zweerde: ik neem NOOIT meer een pup.

Maar ik ben zo ontzettend blij dat ik heb volgehouden. Want ik kreeg er een geweldig maatje voor terug. Ben zo enorm blij met Cody. Iedere dag weer.
Nu heb ik er een pup bij. Ik wist nu wat me te wachten stond. Wat ik moest doen bij bepaalde situaties. Zo veel geleerd van Cody en dit forum. En echt...geen seconde buikpijn gehad over Flynn. Alles loopt op rolletjes.

Echt goed volhouden, het word makkelijker. En dan krijg je een vriendje voor het leven.

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Fleur, zeker en vast volhouden! Je krijgt er zoveel voor terug!
Toen Jerome bij ons kwam was het allemaal heel spannend, het was onze eerste hond samen en ik had hoge verwachtingen van zo'n klein pluizebolletje in huis.
Tot hij er daadwerkelijk was... Ik kon hem achter het behang plakken, ik was echt ten einde raad. Kwam er dan nog eens bij dat hij zooooooo ontzettend koppig was, al van pups af aan.
Maar ik heb volgehouden en hij is de grootste schat van de wereld geworden en de gedachte dat ik hem ooit moet afgeven, breekt mijn hart.
In die puppytijd wilde ik geen puppy meer, ik ging voor een volwassen hond gaan de volgende keer.
Nu, iets meer dan 2 jaar later, loopt hier weer een pupje rond in huis en ik vind het helemaal geweldig! Ik ben er sterker uitgekomen, doordat ik mij erover gezet heb en gewoon begon te genieten van mijn hondje in plaats van al de frustraties, toen hij onze deur begon op te eten, hij weer eens de vloer onder plaste,...
Nu doet mijn pupje ook nog wel eens iets dat hij niet mag, maar ik maak me er veel minder druk in... Als hij in huis plast, tja, ik zet hem vlug buiten en kuis het op en daarmee is het over...

Enneuh over die uren: ik heb met mijn pupje nu geluk gehad dat ik hem net mocht ophalen toen het groot verlof startte. Ik ben er in het begin constant bij geweest voor een week of 3. In die tijd heb ik hem geleerd alleen te zijn en nu ga ik werken van 8u-12u en van 13u - +/-17u15. En dit lukt heel goed ;-)

Heel veel plezier met je pupje en geniet zeker, want het gaat zo snel! ;-)

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Ik denk dat meerdere mensen zich weleens zo gevoeld hebben in de puppy periode. Ik vond de puppy periode geen zak aan, hij was druk, vervelend, bijterig en behoorlijk doof. Ik hield heel veel van hem en weg doen had ik nooit gekund maar soms kon ik hem wel achter het behang plakken.
Heb meerdere dagen extra moeten slapen om niet overspannen te raken. ;-)

Ik begon het pas leuk te vinden op het moment dat ik veel met hem mocht gaan wandelen, dan kan je ze lekker uitputten en heb je de hele dag geen hond aan ze.
Hoe druk de mijne als pup was zo rustig en lief is hij nu en geloof me, zo'n moment komt er voor jullie ook ooit wel. ;-)

Sterkte met je kleine draak.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat betreft je werkuren: ja, voor een pup veel, maar soms kan het helaas gewoon niet anders. Als iedereen maar 24/7 thuis zou moeten zijn voor de hond dan worden het veel héél karige maaltijden voor de twee- én viervoeters ;-)

Toen wij Mellow adopteerden had ik 6 weken vakantie, mijn vriend 3 weken (gelijk op de eerste dag naar het asiel gegaan en we kwamen terug met haar).
We gingen al vrij snel even weg. Eerst naar de brievenbus, dan even boodschappen doen, uurtje sporten, middagje winkelen.
Soms blafte ze even, maar zodra de auto werd gestart was ze stil. Van buren ook nooit klachten gehoord.
In week 6 ging ik weer werken, laatste vakantieweek, dus rustig opstarten.
Daarna ben ik een heel schooljaar lang elke dag tussen de middag naar huis gegaan. Rondje lopen, even eten, even knuffelen en ik ging weer weg.
Zij kreeg een snoepje en ging slapen, ik vond het volgens mij een stuk erger ;-)

Ze heeft nooit geblaft (ja, als de postbode kwam).

Nu werk ik nog maar halve dagen, ben rond 12:30 uur thuis. Ook dit vinden sommige mensen teveel, maar ja, we moeten toch eten en de hypotheek moet ook betaald worden ;-)

Als ik dichterbij had gewoond had ik 'm graag uitgelaten, maar Eindhoven is toch een béétje uit de buurt ;-)

honden page profiel billybilly 3 doggies

Ik heb ook een pup in huis van 3 maanden nu en wat betreft dat alleen thuis zijn, de eerste week heb ik halve dagen verlof genomen, dus hij moest meteen 5 uur alleen zitten, ik was verschrikkelijk zenuwachtig (vooral de eerste dag), ik had zo met hem te doen. Maar alles is van in het begin goed verlopen eigenlijk. Ik denk dat hij vooral slaapt als ik er niet ben, hij maakt in elk geval niets kapot en jankte enkel de eerste 5 minuutjes. Ondertussen is hij hier een maand en is het alleen thuis van 7h30 tot 16h00, over de middag komt mijn moeder langs om hem buiten te laten en er een uurtje mee te spelen. Dit zal ze doen tot dat hij in de lente een hondeluik krijgt, dan kan hij vrij buiten en binnen. Hoe erg ik het in het begin ook vond, achteraf ben ik heel blij dat ik geen verlof genomen heb omdat hij dit ook nooit gewoon geweest is dat ik de hele dag thuis ben voor hem en wat hij niet gewoon wordt moet hij ook niet afleren.

Dus mijn mening hierover is: je moet in het begin niet doen alsof je de hele dag thuis bent want dat is niet zo! Ik weet dat heel veel mensen hier anders over denken, en je zowaar als een hondenbeul gaan zien als je fulltime werkt en een hond neemt. GEZEVER noem ik dat!

Als ik thuiskom krijgt hij natuurlijk wel de rest van de avond alle aandacht.

Binnen een jaartje krijgt hij wel een hondevriendje. nu heeft hij wel de poes maar die is overdag niet bij hem.

honden page profiel marianna marianna 3 doggies

honden foto van marianna

Ook hier er wel eens helemaal doorheen gezeten dan liep ik met tranen in mijn ogen en ikdacht ik doe het niet goed. Heel veel steun en support van de hondenschool gehad en nu met 14 maanden 3 curcussen afgerond achter elkaar en in Januari in de masterclass . We zitten nu gelukkig haast aan het eind van zijn puberteit . Hij begint zich nu allemaal  weer zijn commando, s te herpakken en wordt weer een stuk rustiger. Kom op het lukt wel maar als pup eten ze heel veel energie van je op. Dus hou moed het komt goed

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Fleur wat een ellende een pup, je slaapt niet je krijgt geen rust, je moet vaak naar buiten,lijkt wel als of je de hele dag met je pup bezig bent, En ja dat is ook zo.de eerste weken heb ik ook wel honderd keer gezegd ,waar zijn we aan begonnen, geen nachtrust, bijten in alles, overal om piepen,was dat nou die leuke tijd hebben met een pup? Ik vond van niet,terwijl iedereen ons toeriep O wat een leukerd, nou ze mochten hem een weekje lenen hoor.Konden wij even slapen en bij tanken.maar dat gebeurd niet en op een x moment gaat het s,nachts goed, hij wandelt lekker mee. Komt bij je knuffelen ,er gebeuren geen ongelukjes meer en de meubels laat hij met rust.goed we zijn er een paar kilo door afgevallen,maar nu wordt het pas leuk.Dus houd nog even vol en je zal zien....... :-D

honden page profiel PawsPaws

honden foto van Paws

Hier ook precies hetzelfde hoor! Maar het komt goed O-)

honden page profiel JudithJudith

honden foto van Judith

Toen wij onze eerste pup kregen, voor mij mijn eerste hond ook, zat ik er ook doorheen hoor. Ik was wel bijna altijd thuis, maar wist natuurlijk niet helemaal wat ik kon verwachten. Heb dus ook een keer huilend op de bank gezeten toen mijn vriend weer kwam. Zag het echt niet meer zitten. Maar och ik was ook zo gek op hem. Ik wou in het begin ook alles zo perfect doen en zorgen dat hij het wel leuk vond ofzo ;-) Op een gegeven moment heb ik heel wat van die dingen van me af kunnen laten glijden en zelf ook rustiger geworden en als hij rustig was, dan nam ik het er ook even van. Op een gegeven moment kwamen we lekker in ons ritme en konden we gewoon lekker genieten.
Succes hoor, komt echt goed!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Moe, ja inderdaad! binnen een weekje of twee ben je weer uitgeslapen hoor!


Drie uur vind ik wel kunnen, vier uur lijkt me de eerste weekjes een beetje te veel. Maar dat is mijn aanvoelen. Toen onze meid 13 weken was moest ze eens 5uur alleen blijven. dat ging prima. het was door omstandigheden en niemand van de vaste oppassers kon. ik vond het enger dan zij. we hebben ze gefilmd, ze heeft gewoon de hele tijd geslapen en een kwartier op haar bot gebeten :-)

honden page profiel Anna, Senna*  Amélie* MayaAnna, Senna* Amélie* Maya 3 doggies

honden foto van Anna, Senna*  Amélie* Maya

Niets meer aan toe te voegen..zo herkenbaar allemaal! O-)
Het heeft gewoon tijd nodig om je ( nieuwe) ritme te vinden, en echt, dat gaat lukken!
Leuke naam trouwens: Banshee! ;-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

"

Onze pup kruipt ook graag lekker op schoot om daar te slapen. Meestal leggen we hem dan in de bench als hij slaapt maar ik kan hem dus ook gewoon lekker laten liggen? Vinden we zelf ook leuk! Alleen ik dacht van dan leert hij straks dat op schoot zijn slaapplek is en niet de bench. Als we hem als hij slaapt in de bench leggen lijkt het wel alsof hij weer helemaal wakker is! Ogen openen en hè wat doen jullie? Om vervolgens wel te slapen maar als je maar op de bank beweegt dan is het opkijken. We negeren het dan gewoon en dan gaat hij wel weer slapen. Hij leert het dan vanzelf af denk ik toch?

! "


Ik weet niet wat de andrener hier van vinden maar bij mochten ze lekker op achoot blijven slapen. Regelmatig 's avonds Shado opgetild en bjj mij man op schoot gezet en Spot zelf op schoot genomen. Heerlijk! Ook als ik thuis ben, waren we gewoon bij de mannen, ik zou als ik jou was ook gewoon lekker bij je pupje blijven als je thuis bent. Ze leren heus het ritme van de week wel, die van ons weten prima dat er dagen zijn dat we thuis zijn en andere dagen dat we weg zijn. Beetje onregelmaat in het leven kan ook geen kwaad...

Mireille

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ohhh zo herkenbaar! Ik weet dat ik in de puppytijd van Morris heb gezegd "Nooit geen pup meer!" Morris was als pup alles behalve makkelijk. Hij leefde een beetje in zijn eigen wereldje en wij hoorde daar dan bij. Soms had hij liever van niet en dan liet hij dat ook merken. Heel wat heb ik met mijn handen in het haar gezeten en mij afgevraagd waar ik toch aan begonnen was, maar uiteindelijk veranderde Morris in een ontzettend lieve hond! Heeft wel even geduurt, maar met veel geduld en de juiste aanpak is het gelukt. Alleen zijn kon hij heel goed. Wij hebben een paar maanden minder gewerkt en daarna kon hij een uurtje of 4 achter elkaar alleen zijn. Nu is Morris laatst overleden.....We hadden naast Morris Lotje nog. Lotje hebben we van iemand overgenomen toen ze net 1 jaar was. Dat is ons zoooo goed bevallen! Maar ja, Lotje is dan ook echt een schatje. Helaas kon haar vorige baasje haar niet meer geven wat ze verdiende i.v.m. een scheiding. Tja en een maand geleden kregen wij via, via te horen dat een fokker een reutje en een teefje had zitten, die hij eigenlijk voor de fok wou gebruiken, maar door omstandigheden niet meer kon gebruiken. Een pup van toen 5,5 maanden! Weer even flink die twijfel...Wat als hij hetzelfde is als Morris toen! Wat als het niet gaat met onze kleine kindjes? Maar goed, we konden hem 3 weken op proef in huis nemen. Dat leek ons wel wat....en na 2 dagen wist ik het al! Deze pup gaat hier niet meer weg. Zo anders, zo lief en zo veel aandacht al voor ons! Ook hij kan ondeugend zijn, maar bij het horen van UHHH weet hij al genoeg. Dus niet iedere pup is hetzelfde...Gewoon geduld blijven houden. Er komt een tijd dat ze rustiger worden en beter gaan luisteren. Wat betreft het alleen zijn. Dat is natuurlijk niet ideaal. Dat moet ook tegen je gevoel in gaan, maar ja....we hebben allemaal centjes nodig om te kunnen leven! Ik zou het idd op de dagen dat je thuis bent goed gaan opbouwen en belangrijk is natuurlijk dat de bench de veilige plek is. Als een hond eenmaal alleen thuis kan blijven, dan maakt een uurtje langer natuurlijk niet uit. Bij mij zitten ze nu maximaal 5 uurtjes achter elkaar alleen. Kwibus zit dan in zijn bench, wat overigens prima gaat! Succes en vooral plezier met je pupje! Komt goed....

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Heel herkenbaar.Die vermoeidheid.Ik heb zelfs geroepen: "ik ga kaartjes versturen met de tekst vrouwtje en hond slapen tussen 14.00 en 15.00 uur".
Ons mannetje was/is een aktieve hond en onze vorige hadden we na 14,5 jaar in laten slapen.Intussen waren wij ook 14,5 jaar ouder.PffffffMaar het is het dubbel endwars waard geweest.
Sterkte

Banaantje (Gast)

Heel herkenbaar dit verhaal.
Wij hebben ook onze eerste pup in huis en oh wat heb ik er doorheen gezeten. Kan ik het wel, doe ik het wel goed etc etc. Bij een baby heb je kraamtranen nou bij een pup ook kan ik je vertellen.
Nu 6 weken verder, pup kan goed alleen zijn, is zindelijk.
Alleen het bijten van onze zoon 8 baart me nu zorgen, tijdens het spelen bijt hij in zijn been en gezicht!!!!!!!
Hierdoor krijgt hij niet zo'n goede band met de pup.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

@ Banaantje

Dit is een oud topic. Als je reacties wilt hebben op het bijten dan zou ik een nieuw eigen topic openen zodat het meer opvalt. :-)

Maar over het bijten, ik zou eerder ingrijpen als je pup met je zoontje aan het spelen is, zodat je het bijten zo veel mogelijk probeert te voorkomen.
Waarschijnlijk wordt je pupje net even te enthousiast en te druk en dit uit zich in bijten. Dus spelen mag, maar heel even en alleen met een speeltje (niet met handen) en zodra het neigt naar te druk gedrag het spel weer beeindigen. Hier niet boos bij worden of straffen, maar gewoon even een rustige time-out zeg maar.
Je kan de pup afleiden met een speeltje om hem bij je zoontje weg te halen en je zoontje de opdracht geven de pup te negeren (dus ook niet roepen/aaien en dergelijke). Blijft de pup druk kun je hem misschien even in zijn bench/mand/plaats brengen met iets lekkers zodat hij even wat kan ontspannen.

Als het bijten echt heel snel of vaak gebeurt dan zou ik ze gewoon helemaal niet meer samen laten spelen. (Tot de pup wat meer volwassen en rustiger is dan) Je zoontje kan ook andere leuke dingen doen (zoals als snoepjes of een speeltje verstoppen en de pup laten zoeken bijvoorbeeld) om een leuke band op te bouwen en 'spelen' is niet noodzakelijk.
Een hond moet wel leuk blijven voor je zoontje en daar is jouw begeleiding heel belangrijk bij :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Hahaha, Heel herkenbaar....mijn monstertje brult ook de boel bij elkaar, als ik hem even alleen laat...opbouwen, belonen, geduld....af en toe wil ik mezelf wel van het balkon gooien ^_^
Maar inderdaad, als ie me dan met zn pretkop aan zit te kijken, smelt ik...

over de oppas... Ik heb via marktplaats een adresje gevonden bij een mevrouw, die meerdere hondjes opvangt....vandaag is bo ( toevallig ) daar voor het eerst de hele dag geweest...ik begin vond ie het spannend, eind van de dag was ie dolgelukkig, maatjes met iedereen geworden...
Ik kan met een goed gevoel naar werk, hij werkt aan zijn socialisatie...
en...het kost me maar een tientje per dag, ook niet helemaal onbelangrijk...

Ik zou wel als je zoiets doet, goed kennis maken en op je gevoel afgaan, je hebt natuurlijk ook mindere adresjes op marktplaats staan :-)

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Dit is een oud topic mensen :-) voor mij gaan adviezen meer nodig. Geduld en liefde zijn het toverwoord geweest en Banshee is nu een lief braaf (meestal dan haha) hondje en nog steeds bij ons :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik ben zo moe!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Kangal/ Turkse herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^