Pitbull pup gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Ik lees een hoop reacties op het loslopen.
Wij laten haar nog steeds los waar het kan, maar we letten altijd scherp op, hoe de honden reageren en bij het minste geringste teken van angst of agressie stoppen we het spel en lopen verder.

Groeten KarinStel je hond loopt los en is 10 of 20 meter verderop. Dan zie je dat het mis gaat, er is agressie. Denk jij dat je dan op tijd erbij kan komen om schade te voorkomen? Een staff is nu eenmaal erg sterk en kan binnen enkele seconden een ander hondje ernstig verwonden, is dat hondje klein zelfs doden. Als een labrador bijt, zal die meestal gelijk weer loslaten en niet doorbijten, dat is er ooit ingefokt omdat ze wild moesten terugbrengen zonder het wild erg te beschadigen. Als een staf bijt zal die meestal gelijk vasthouden en gaan schudden, vasthoudendheid is er ooit ingefokt en is een vd raseigenschappen. Dan zou je kunnen zeggen dat je dan weet dat het omslagpunt is gekomen en dat het moment is aangebroken je hondje verder niet meer los te laten. Het is alleen dan wel erg sneu voor dat andere hondje en diens baasje dat er eerst zoiets moest gebeuren voordat jij je verantwoording wilt nemen. En trouwens, mensen denken vaak dat honden spelen, maar eigenlijk is het altijd een dominantiestrijd. Staffies zijn vaak erg dominant en pikken meestal op een gegeven moment geen dominantie meer van andere honden. Waar andere rassen elkaar kunnen corrigeren door wat happen, zal een staf dat zien als een uitdaging die hij meestal niet opzoekt, maar zeker niet uit de weg gaat op een gegeven moment. En als hij dit doet zal hij meteen grote schade aan kunnen richten.

Je zou ook nog kunnen denken dat je het gedrag van een Staf kan corrigeren op het moment dat hij de 'fout' in gaat (gaat vechten). Dan moet je alleen ff wat mensen zien te vinden die hun hondje beschikbaar stellen om te oefenen.. Als hij dan een hondje pakt, gewoon zeggen: "Foei, dat moet je de volgende keer niet meer doen.." "

Haha, nou wie steld zijn hond beschikbaar, Zoé wil wel oefenen, maakt niet uit hoe groot de andere hond is :P  Even zonder gekkigheid maar dit is natuurlijk niet reeél, zoals veel mensen denken het beter te weten.

@gast goede uitleg;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pitbull pup gezocht " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Tante ToosTante Toos

honden foto van Tante Toos

" Ik ben het 100% met Kim eens. Mensen die beweren dat het aan de opvoeding ligt moeten helaas eerst met eigen ogen zien hoeveel schade zo'n ras kan aanrichten, goede opvoeding of niet.... Je brengt andere honden in gevaar als je zo naïef bent om te denken dat jou hond anders is dan de rest. De mijne kan andere reutjes opvreten, met huid en haar. Ik heb hem perfect gesocialiseerd maar toch is zijn omslag moment gekomen. Bij de 1 komt dat op jonge leeftijd en bij de ander kan het ineens op latere leeftijd komen en oh wat heb ik al vaak gelezen dat ze dan teleurgesteld zijn in hun hondje want "dat doet hij anders nooit", en hup weer een asiel hondje erbij. Als je een sociaal ras wil wat lekker kan loslopen en spelen met andere honden moet je geen pitbull achtige nemen. Als je een super sociale hond voor mensen en kinderen wil, een beste maatje voor de rest van zijn/haar leven, eentje die voor je door het vuur gaat, onbevreesd is en beschikt over enorme werkdrift; neem dan een pitbull achtige maar neem daarbij dan ook je verantwoordelijkheid. (en ja, er zijn altijd uitzonderingen maar het percentage wat niet met andere honden kan is vele malen groter dan de uitzonderingen)
Ik weet dat mensen van hondenpage er heel anders tegenaan kijken, er werd zelfs een keer gezegd dat een goede fokker een sociaal karakter erin fokt, haha, ik lach me rot. Dat verpest de hele stafford. Je fokt bij een windhond ook de snelheid er toch niet uit?? Dat gaat ten koste van andere goede eigenschappen of gezondheid. Kom eens een kijkje nemen op het staffordforum, staan genoeg topics van mensen waarbij het is fout gegaan en iedereen met veel ervaring met pitbull achtige zal beamen dat een pitbull achtige niet los hoort en zeker niet met andere honden! "

Ik zal zeker boze reactie's krijgen maar er moet me wat van het hart.
Waarom wil je een hond die andere honden zulk schade kunnen toerichten???
Ik zou doodsbang zijn dat als ik een hond had die dit zou kunnen doen bij een ander.
Nu snap ik heus wel dat hij/zij binnenshuis vast lief is maar je moet toch ook buiten op je gemak zijn?
Is is off topic weet maar ik krijg na het lezen van al jullie reacties echt schrik voor dit ras.
Zijn jullie dan nooit bang dat het fout gaat met een andere hond of dat perongeluk de riem uit je hand schiet?
Ik bedoel het niet verkeerd, maar als ik dit ras zie loop ik heel snel en ver om.

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Wat ik met dit ras moet? Ik heb het ras gekozen vanwege zijn grote drive om te werken, sporten, hun bijzondere karakter, zijn socialiteit voor mensen en kinderen en omdat ik het een prachtig ras vind. Nee, ik ben niet bang dat de mijne schade aanricht bij een andere hond, ik neem namelijk mijn verantwoordelijkheid door hem altijd aangelijnd uit te laten. Daarnaast wil hij uit zichzelf geen andere honden aanvallen, hij wenst alleen niet benaderd te worden door andere reutjes, dan begint hij pas lelijk te doen. Dus als iedereen mijn gele lintje ziet en hun eigen hond netjes aangelijnd houden in het aanlijn gebied dan is er niks aan de hand. Ik heb de hond voor mezelf gekozen, om lekker mee te sporten. Ik hoef geen hond om mijn sociale leven op te krikken, ik heb een prima sociaal leven daar had ik geen hond voor nodig. Dus ook al schiet de riem een keer uit mijn hand, dan nog is er niks aan de hand, het is geen enge moordmachine, het is een hond met een duidelijke wil en eentje die zich niet laat uitdagen door andere honden, hij gaat geen uitdaging uit de weg. Daarom loop ik ook met het gele lintje, ik wil geen andere hond in zijn buurt hebben.
Dus ja, ik loop buiten volledig op mijn gemak. Ik kan met hem fietsen, skaten, steppen en hardlopen en ik kan zonder problemen andere honden passeren. Ik wil alleen geen direct contact, het is niet zo moeilijk als jij denkt hoor...

honden page profiel Tante ToosTante Toos

honden foto van Tante Toos

" Wat ik met dit ras moet? Ik heb het ras gekozen vanwege zijn grote drive om te werken, sporten, hun bijzondere karakter, zijn socialiteit voor mensen en kinderen en omdat ik het een prachtig ras vind. Nee, ik ben niet bang dat de mijne schade aanricht bij een andere hond, ik neem namelijk mijn verantwoordelijkheid door hem altijd aangelijnd uit te laten. Daarnaast wil hij uit zichzelf geen andere honden aanvallen, hij wenst alleen niet benaderd te worden door andere reutjes, dan begint hij pas lelijk te doen. Dus als iedereen mijn gele lintje ziet en hun eigen hond netjes aangelijnd houden in het aanlijn gebied dan is er niks aan de hand. Ik heb de hond voor mezelf gekozen, om lekker mee te sporten. Ik hoef geen hond om mijn sociale leven op te krikken, ik heb een prima sociaal leven daar had ik geen hond voor nodig. Dus ook al schiet de riem een keer uit mijn hand, dan nog is er niks aan de hand, het is geen enge moordmachine, het is een hond met een duidelijke wil en eentje die zich niet laat uitdagen door andere honden, hij gaat geen uitdaging uit de weg. Daarom loop ik ook met het gele lintje, ik wil geen andere hond in zijn buurt hebben.
Dus ja, ik loop buiten volledig op mijn gemak. Ik kan met hem fietsen, skaten, steppen en hardlopen en ik kan zonder problemen andere honden passeren. Ik wil alleen geen direct contact, het is niet zo moeilijk als jij denkt hoor... "

Ik heb een nieuw topic aangemaakt sorry dit was off topic.

Rosita (Gast)

verwacht eind december een nestje originele rednose pitbull

- Verwijderd door modteam-

groetjes roos

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 15 november om 17:36 --

Rosita (Gast)

Nu ik verder lees op dit topic schrik ik een beetje van de reactie over pitjes. Een pitbull is een hond, geen monster.

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

en niemand heeft gevraagd of de reu die ze al hebben gecastreerd is?
of willen ze een teefje of mee te fokken.
Als ze dat willen zullen ze dit moeten melden bij een goede de fokker. Sommige fokkers willen niet dat met sommige teefjes gefokt worden ivm ras eigenschappen. Of ze gaan naar een fokker die nergens niks om geeft dan maakt het niet uit.

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

" verwacht eind december een nestje originele rednose pitbulls.
misschien heeft u daar iets aan.


groetjes roos "

euh kan dit modjes?

- nee dus-

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 15 november om 17:36 --

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FOKKEN

Hondenpage is voorstander van verantwoord fokken.
Om deze reden is het alleen voor fokkers die verantwoord fokken toegestaan om te schrijven
over dekking, dracht en hun nestje pups.

Onder verantwoord fokken verstaan wij o.a. juiste leeftijd ouderdieren,
uit laten voeren van testen op erfelijke afwijkingen,
goede leefomgeving voor moeder en pups,
en een juiste verzorging en begeleiding van de pups in het nest.

Topics waarvan wij de fokwijze niet weten worden op slot gezet.
Wanneer wij via een PB de fokwijze ontvangen en deze door ons akkoord is bevonden
ben je vrij om topics in deze rubriek te plaatsen.

Wanneer wij geen informatie hebben over je fokwijze of wanneer je niet voldoet aan de gestelde eisen van verantwoorde fok is het alleen toegestaan om dringende vragen in het forum te stellen.
Nadat er voldoende advies gegeven is zal het topic gesloten worden.

Meer informatie omtrent het verantwoord fokbeleid van HP, de gestelde eisen
en de verschillende HP keurmerken lees je in onderstaande link
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_492-Richtlijnen-voor-fokkers-op-de-hondenpage.php/

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

PERSOONLIJKE GEGEVENS OP INTERNET:
PAS OP!

Graag willen wij jullie erop wijzen dat het op een openbaar forum plaatsen van persoonlijke gegevens zoals telefoonnummers of email adressen vervelende consequenties kan hebben.

*Tip*
In geval van vermissingen begrijpen wij dat direct contact erg belangrijk kan zijn. In dat geval raden wij aan om speciaal hiervoor een pre-paid telefoonkaart aan te schaffen, en een tijdelijk hotmail account aan te maken voor email.

Op deze manier kun je voorkomen dat je "normale" telefoonnummer en emailadres rond gaat zweven op internet.

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

@Kim, Dankjewel voor je goede advies! Eindelijk iemand die het durft. Gewoon zeggen zoals het is en daarmee help je meer mensen dan je denkt ;-)

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" @Kim, Dankjewel voor je goede advies! Eindelijk iemand die het durft. Gewoon zeggen zoals het is en daarmee help je meer mensen dan je denkt  ;-) "

Graag gedaan;-) Liever duidelijk dan er omheen draaien

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

ik heb Buster 99% van de tijd ook vast omdat ie niet met grote reuen kan.. maar al had ie dat gekunt had ie mooi geen riem

honden page profiel Karin, Philo, en YeniKarin, Philo, en Yeni

honden foto van Karin, Philo, en Yeni

" Sorry nu on-topic.

Hoe is hun eigen reu nu met andere honden?
Voordat ze gaan zoeken. :-) "


Hoi hoi,

Wat ik er van weet is hij zoals iedereen eigenlijk beschrijft, thuis een schoot hondje maar buiten een stoere. Hij is wel sociaal maar net als alle pitjes en staffords een onstuimig typje.
:-D Zijn voorbeeld waar hij mee opgegroeid is, is een hele kalme stafford.

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

"

Hoi hoi,

Wat ik er van weet is hij zoals iedereen eigenlijk beschrijft, thuis een schoot hondje maar buiten een stoere. Hij is wel sociaal maar net als alle pitjes en staffords een onstuimig typje.
 :-D Zijn voorbeeld waar hij mee opgegroeid is, is een hele kalme stafford. "

is de staff een teef of een reu eigenlijk?

honden page profiel Karin, Philo, en YeniKarin, Philo, en Yeni

honden foto van Karin, Philo, en Yeni

"
is de staff een teef of een reu eigenlijk? "


Hoi,

De pit is een reu ( geen idee of ie z,n ballen nog heeft).
De stafford is een al wat oudere teef.

Ik laat, als ze hier zijn, al jullie reacties wel zien. Heel veel weet ik ook niet van ze. Het zijn de vrienden van een van mijn zonen.

Groeten Karin

Anoniem (Gast)

" Nee dat kan niet, omdat het in zijn aard zit.
Dat willen mensen niet zien, niet erkennen en niet horen.
Een jachthond heeft ook jacht instinct in zich zitten en ook al
behandel je hem als een chiwawa, ooit komt dat instinct naar boven. "
krijg er wel zenuwen van dat dit ALTIJD tersprake komt van moment dat het over een pitbull of stafford gaat!!
9/10 grote rassen ( en dat zijn er veel ) kunnen evenveel of zelfs meer schade aanrichten.
en zelfs een chiwuahua wil ik niet aan mijn been hebben hangen!

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

" Nee dat kan niet, omdat het in zijn aard zit.
Dat willen mensen niet zien, niet erkennen en niet horen.
Een jachthond heeft ook jacht instinct in zich zitten en ook al
behandel je hem als een chiwawa, ooit komt dat instinct naar boven.krijg er wel zenuwen van dat dit ALTIJD tersprake komt van moment dat het over een pitbull of stafford gaat!!
9/10 grote rassen ( en dat zijn er veel ) kunnen evenveel of zelfs meer schade aanrichten.
en zelfs een chiwuahua wil ik niet aan mijn been hebben hangen! "

Een pit valt niet onder de grote rassen iedereen denkt dat dit 50 kilo honden zijn.... pits zijn middelmaat honden die meestal niet zwaarder wegen dan +_ 23 kilo de meesten wegen onder de 20 kilo en ken der zelf 1 (volwassen) die weegt maar 12 kilo (reu)

Een goed gefokte pit, zal ook niet in je been gaan hangen ze zijn gek op mensen en zeker niet mensagressief.. Ik laat mijn dochterje (18maanden) liever bij een pit dan bij een Chi

honden page profiel Jelmer StellingwerfJelmer Stellingwerf

honden foto van Jelmer Stellingwerf

" Karin wat versta jij onder pitbull?

De echte ABDA Pitbull (APBT)? Of een pitbullachtige in een leuk kleurtje?

Blauw is wel iets waar je heel erg mee moet oppassen, vaak puur gefokt op kleur en veelal veel huidproblemen en gedragsproblemen. Ik zou NOOIT een blauwe nemen uit een combinatie blauw x blauw, dat staat bijna garant aan huidproblemen. Ook zou ik zeer goed opletten waar je deze zou kopen, blauw is nogal een hype en heel erg veel broodfokkers adverteren met blauwen. Ook vragen ze nogal de hoofdprijs voor blauwe terwijl die niets beter, eerder slechter, zijn als niet blauwe.

Ik ken 1 Amstaff fokster die met blauw fokt, vraagt de hoofdprijs 1250,- voor een pup en garantie krijg je niet. Hele aardige dame en kan je heel goed inpakken, als de pups eral liggen kom je er niet weg als je geen ja heb gezegd en een aanbetaling heb gedaan.....

Weet je hoe blauw is ontstaan en waardoor ie blauw word? Pigment verlies..... "

honden page profiel Jelmer StellingwerfJelmer Stellingwerf

honden foto van Jelmer Stellingwerf

Ging iets mis geloof ik......

Wou nog vragen:
Is het niet zo dat blauw en blauw geen blauw word?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Blauw en blauw moet je vermijden. Blauw op blauw is een grote kans op huidproblemen.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

jan (Gast)

beschik over pups ze zijn te koop €350,-
meer info bellen.
******

*Persoonsgegevens verwijderd door modteam*

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 27 mei om 16:02 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pitbull pup gezocht " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: wat kan pup van 13w
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^