Past een hond in ons gezin? En welk ras is geschikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maaike (Gast)

Ik hoop dat ik mijn vraag op de juiste heb gezet.
Wij zijn een gezin met 4 personen. Onze (rustige) jongens zijn bijna 9 en 7. Mijn man is veel weg voor zijn werk en ik ben een huisvrouw dus bijna altijd thuis.

Eigenlijk heb ik van huis uit geleerd dat honden 'vies' zijn en dat je er bang voor moet zijn. Maar nu ik een aantal jaren de hond van mij schoonouders heb meegemaakt (westland high terrier) word ik geraakt door de aanhankelijkheid en liefde van het beestje. En heb ik geleerd niet bang te zijn maar er van te genieten of met haar te knuffelen en stoeien. Ook zie ik hoeveel leifde de kinderen haar geven en ontvangen.
En nu sluipt het een beetje in mijn hoofd. Zou het ook wat voor ons als gezin zijn.
Ik ben heel veel thuis, onze kinderen hebben een leuke leeftijd maar toch rijzen er veel vragen zoals welk ras hond? graag in acht nemen dat we nog nooit de zorg voor een hond hebben gehad ;-)
Onze wensen zijn:
- kindvriendelijk
- niet te grote hond (het liefst rond het formaat van een westland high terrier)
- een hond die goed te trainen is. Die goed gehoorzaamt (na training enz)
- knuffelbare hond (bv. zachte vacht)
- het liefst niet teveel verharen.

Zijn mijn eisen te hoog? Of is er een ras wat hieraan aardig voldoet.
Ik ben erg benieuwd naar jullie reakties!

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Past een hond in ons gezin? En welk ras is geschikt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Irish softcoated wheaten terrier?Ze verharen niet en blijken fantastische gezinshonden te zijn!Ze hebben wel dagelijks hun portie beweging nodig dus het zou leuk zijn om hier voldoende tijd aan te besteden! ;-)

Gurt gast (Gast)

Australian Labradoodle of Labradoodle, hoge aaibaarheids factor, rustig in huis en lekker vrolijk buiten, wel veel vacht werk! Lief voor de kinderen, makkelijk op te voeden etc etc. Verharen niet, komen niet in de rui, je vind af en toe plukjes fleece/wol op de grond. Succes met je zoektocht!

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Idd een medium (niet te groot)  labradoodle ;-). Je moet wel van lopen houden, maar ze zijn zo lief, aandoenlijk, ondeugend, slim, grappig, sociaal etcetera...

Maaike (Gast)

De australian labradoodle er echt HEEL schattig uit! Maar is de vachtverzorging niet te 'moeilijk' voor iemand die nog nooit een hond heeft gehad? Of leer je zoiets gaandeweg?
En kun je een Medium labradoodle op bestelling ;-) krijgen of is zoiets puur geluk?

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" De australian labradoodle er echt HEEL schattig uit! Maar is de vachtverzorging niet te 'moeilijk' voor iemand die nog nooit een hond heeft gehad? Of leer je zoiets gaandeweg?
En kun je een Medium labradoodle op bestelling ;-) krijgen of is zoiets puur geluk? "
Hoi Maaike, Wij hebben een thuisbrouwsel, heb inmiddels wel begrepen dat je beter naar een fokker (maar die verdient er ook aan) kunt gaan, of tenminste gezondheidspapieren van de ouders moet zien.De echte zijn wel erg duur :'(.

Ik heb zelf een trimcursus gedaan, het kan zo duur of goedkoop zijn als je zelf wil ;-). Het is onze eerste hond, vooral veel (los)lopen is belangrijk, het zijn energieke honden... maar zo leuk!

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-)

honden foto van Christel&Doedy :-)

ja inderdaad een labradoodle..... echt super leuk, lief, slim gezellig enz..... ;-)

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-)

honden foto van Christel&Doedy :-)

wij hebben een waterblazer aangeschaft en gebruiken deze dagelijks.... hier hou je de vacht lekker los mee dus minder klitten en hij is zo droog na een wandeling.......Werkt echt heel goed.

Maaike (Gast)

Hebben jullie ook tips van rassen die minder beweging nodig hebben(schoothondje? hihihi)? Ik bedenk me net dat het overdag geen probleem is om wat langer te wandelen maar in de avond (als mijn man weg is, gem 4 dagen per week) is dat zeker wel een probleem. Ik had al gekeken naar een dwergkees maar die schijnen erg veel te blaffen en dat vind ik heel erg vervelend.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Maaike, je gaf aan dat je liefst een hond wilt die niet te veel verhaart...Wel een dwergkees of middenslag verhaart toch wel gemiddeld meer dan een andere hond als ik het zo al mogen horen heb van mensen die dit ras hebben.Ze zijn gemakkelijk te trainen, maar het blaffen en het verharen kan toch wel moeilijk worden.Het 1 kan je natuurlijk wel afleren, maar het behoort wel voor een groot stuk tot het ras.

Misschien kan je kijken naar een Shih tzu, maltheser, havanezer, Japanse spaniel,...deze zijn ook aangename gezinshondjes die wel beweging nodig hebben, maar het minder erg gaan vinden indien ze geen uren uitgelaten worden.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

dé kindervriend bij uitstek blijft in mijn ogen de franse bulldog; Hele leuke hondjes, kunnen actief zijn wanneer nodig, zijn rustig in huis, en altijd in voor een spelletje of een knuffelsessie met de kinderen.

Ze zijn héél zelden agressief, hebben een heel erg clownesk karakter en zijn wel wat koppig maar toch erg makkelijk te trainen in mijn ervaring. Mijn pebbles heb ik als pup bijna niets moeten leren, die gedroeg zich vanzelf al netjes in huis/bij andere mensen thuis (natuurlijk is elke hond anders, maar mijn ervaring is toch dat een bulletje nieet makkelijk gaat slopen oid)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Jaja, hier is het asieldier-promotieteam weer ;-)

Wij hebben een middenmaatje. Kortharig, maar zéker een knuffeldier :-)

Buiten actief, binnen gewoon een lui wezen ;-)

Haar avondwandeling is ook altijd maar 15 á 20 minuten. En als het keihard regent zelfs maar 10 minuten.
Overdag loop ik dan wel langer (deze week even uitgezonderd helaas).

Blaffen is echt per hond verschillend.

Maaike (Gast)

Wel een dwergkees of middenslag verhaart toch wel gemiddeld meer dan een andere hond als ik het zo al mogen horen heb van mensen die dit ras hebben.Ze zijn gemakkelijk te trainen, maar het blaffen en het verharen kan toch wel moeilijk worden.Het 1 kan je natuurlijk wel afleren, maar het behoort wel voor een groot stuk tot het ras.
 
Van het verharen wist ik niet. ik was even aan het snuffelen welke honden ik mooi vond om te zien ;-) Daarna kun je vrij makkelijk het karakter van een hond opzoeken. Tja als het bekend is dat ze vanuit hun karakter veel blaffen is dat voor mij een duidelijk reden om niet voor dat ras te gaan. Het karakter moet je niet (teveel) willen veranderen denk ik. Zo hou je het voor jezelf en de hond leuk hahaha.

Ik ga direct even googlen op de andere rassen die je opnoemde. Dank je wel!!!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Wat betreft 's avonds niet te lang wandelen: Op het moment dat de hond 's middags of bijv 's morgens en 's middags een flinke wandeling heeft gehad, is het niet nodig om 's avonds ook nog een uur het bos in te gaan, hoor! Sowieso denk ik dat veel mensen het misschien niet prettig vinden om bijvoorbeeld in het donker heel lang te wandelen. Sommige honden trouwens ook niet :-D Kan verder geen kwaad om te kijken naar rassen die misschien wat minder beweging nodig hebben. Wel belangrijk om je te realiseren dat élke hond veel beweging nodig heeft, ook schoothondjes. Sommige hebben alleen nog meer beweging nodig dan andere. En korte pootjes maken natuurlijk meer stappen dan lange poten op dezelfde afstand ;-)

Wat betreft blaffen: handig om geen waaks ras te nemen, dan ;-) Het wordt heel vaak als advies gegeven, maar het boek "Karakterhonden, karakterbazen" van Sacha Gaus zet heel praktisch een hoop rassen achter elkaar en vermeldt daarbij bijvoorbeeld ook of een ras veel blaft of weinig.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

de franse bull die voldoende beweging krijgt (wat in het geval van de franse bull niet overmatig hoeft) zal niet snel blaffen. Hier horen we pebbles 1x per maaand eens blaffen, meestal als Quiz een blafgevecht houdt met de maltezer van de overburen...

honden page profiel maaikemaaike

honden foto van maaike

Zo, heb me maar even aangemeld hahaha.

Ik vind de havanezer om te zien echt een SCHATJE!!! Ga straks googlen voor meer info over karakter/verzorging enz.

Ik zal eens kijken bij de bieb of ze dat boek hebben! bedankt voor de tip.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

een chinese naakthond is ook een mogelijkheid. leuke gezellige hondjes voor het gezin, je moet wel wat kijken uit welke lijn je eentje haalt, ik heb zelf een happy dancing, en dit is een heel vrolijk hondje. zowel naar ons als naar onbekenden, iedereen beste vriend! ;-)

ze kunnen heel actief zijn, maar kunnen ook een hele dag met hun poten omhoog in de zetel liggen. Zijn speels en vrolijk van karakter, en verharen bijna niet. Blaffen heb je zelf in de hand, als je het van pup af aan tegenhoudt zal het zeker neit overmatig gebeuren!!

ze bestaan in meerdere varianten, maar om het makkelijk te houden, je hebt naakt en powderpuff. als je naakt niet mooi vindt zal je een powderpuff wel heel leuk vinden!!


de powderpuff variant, drie op een rij ,
hondjes van happy dancing, de fokker van mijn quiz






mijn quiz, hier vier maand oud :-)

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Zo te lezen past een hondje uit de rasgroep 'gezelschapshonden' het beste bij jullie.
Zie hiervoor bijv: http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/rasgroepen-erkende-hondenrassen/rasgroep/gezelschapshonden/hash/f5110fad8a0f81669f542ee2722ae4f6/back/1466/

Er zijn 10 verschillende rasgroepen en iedere rasgroep is van oorsprong voor een bepaald doel gefokt.
Naast de groep gezelschapshonden zou je eens verder in de groep terriers of spaniels en retrievers kunnen kijken.

Zelf denk ik dat bijv. een tibetaanse terrier erg goed zou kunnen passen. Een hondje uit de groep gezelschapshonden, zachte vacht, heel vriendelijk, maar ook wel heel speels. Voor de kinderen is het natuurlijk leuk als er een hondje is die een balletje wil apporteren of waar ze af en toe mee kunnen spelen. Het zijn hondjes die prima een langere wandeling aan kunnen, maar regelmatig een korter rondje is ook prima en doe je het dier niets te kort.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

fotootje:

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Petit Basset Griffon Vendéen (zeer lieve zachtaardige honden, maar wel eigenwijs en actief)
Engelse Cocker Spaniël (goed trainbaar en vriendelijk van karakter, wel veel vachtverzorging nodig)
Tibetaanse Spaniël (ietwat terughoudend naar vreemden maar aanhankelijk voor eigen mensen)
Mopshondje (vriendelijke hondjes die zich makkelijk aanpassen)
Bichon Frisé (actieve, vrolijke gezelschapshondjes met een vacht die niet verhaard)
Soft Coated Wheaten Terrier (actieve gezinshonden met een vrij en open karakter, zijdezachte vacht die niet verhaard)
Italiaans Windhondje (vrij rustig, maar kwetsbaar hondje dat zelden blaft en niet waaks is, erg aanhankelijk en een vacht die amper verhaard).

De meeste gezelschapshondjes (zoals de Maltezer, Havanezer, Bolognezer) kunnen behoorlijk waaks zijn en blaffen.

Het is van zeer groot belang dat je je puppy van een goede, verantwoorde fokker haalt. Een goede fokker is aangesloten bij de rasvereniging. Een goede fokker geeft de puppies altijd een officiële FCI-stamboom mee, en laat de vader en moeder van het nestje altijd van te voren onderzoeken op erfelijke ziektes. Anders is de kans namelijk groot dat je een ziek hondje koopt (dit is nog niet vanaf de buitenkant te zien!). Schaf nooit zomaar een pup via Marktplaats aan, zorg dat je altijd navraagt naar de fokker (dat kan altijd hier op HondenPage). Er zijn veel broodfokkers actief die zeer zieke en ongezonde pups verkopen, pas hier enorm mee op en verdiep je hier goed in. Een goede fokker hanteert meestal een wachtlijst waarvoor je je kan laten inschrijven.

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Wij hebben ook een zeer onvermoeibare, uitgelaten hond in huis. Wanneer wij overdag flink met hem wandelen, fietsen, spelen, hoeft hij echt geen lange acondwandeling. De acondwandeling van 6 uur is ongeveer een kwartier en om 11 uur vaak nog ietsje minder.. Zelf heeft hij eigenlijk dan ook geen zin meer om in de benen te komen... Dus snel poepje/plasje en lekker naar bed! ;-)

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

dubbel

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Een markiesje zou denk ik ook geschikt zijn in jullie situatie. Vrolijk, speels, willen graag dingen leren, houden van wandelen etc, maar je hoeft niet persé iedere dag lange wandelingen te maken. Ze zijn erg op menselijk gezelschap gesteld en kunnen lekker komen knuffelen. Er is wel een wachtlijst voor de pups, ik denk dat je een maand of 10 na inschrijving aan de beurt bent....Hoewel mijn eigen hond een kruising markiesje is,van een zogeheten 'niet erkende fokker'zou ik wel aanraden om via de rasvereniging naar een fokker te zoeken.

honden page profiel Joeri & TeddyJoeri & Teddy

honden foto van Joeri & Teddy

Ik zou zelf zeggen een dwerg- of middenslagpoedel, maar dat zeg ik altijd bij een wensenlijstje als het jouwe O-)
Wil je zelf een pup opvoeden of mag het ook een al wat oudere hond zijn?!

Marijke (Gast)

Wat leuk dat jullie een hond willen!
Wat dacht je van een Maltezer? Schrander en niet te groot. Wel kammen en naar de trimmer.
Van harte aan te bevelen als je voor het eerst een hond neemt: Puppycursus! Je leert daar als mens wat je hond bedoelt in de praktijk.
En lekker veel leuke hondenboeken lezen. Vraag de rasverenigingen wat voor karakter het ras van je keuze heeft. En vertel de rashondenfokker van je keuze wat je verwacht of zoekt in een hond.
Veel plezier!

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Ik dacht ook gelijk aan een Maltezer of Havanezer. Ik heb zelf sinds een half jaar een Maltezer, het is mijn eerste hondje. Ontzettend lief en aanhankelijk. Blaft nooit in huis en verhaart bijna niet.

De vacht vraagt wel veel aandacht. Ik kam haar iedere dag en ze gaat ook naar de trimsalon. Maar als je dit geen probleem vindt is een Maltezer echt een aanrader ;-)

Verder is een puppycursus inderdaad aan te raden. Je leert hier heel veel over het gedrag van je hond en daarnaast is het ook gewoon hartstikke leuk om samen te doen ;-)

honden page profiel Sarah&Luna Sarah&Luna

Wat dacht je van een cavalier king charles spaniel ?
Het zijn echt super lieve hondjes, blijven klein max 35cm en zijn echt aanhankelijk , 
kunnen super met kindjes overweg.

Ze verharen wel , maar onze luna heeft daar eigenlijk niet zo veel last van , alleen tijdens de loopsheid.

Nog een tip : Ga bij een goede fokker , waar ze de nodige testen doen. Het mag misschien meer kosten maar het is zo veel beter dan broodfok!

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Wat dacht je van een cavalier king charles spaniel ?
Het zijn echt super lieve hondjes, blijven klein max 35cm en zijn echt aanhankelijk , 
kunnen super met kindjes overweg.

Ze verharen wel , maar onze luna heeft daar eigenlijk niet zo veel last van , alleen tijdens de loopsheid.

Nog een tip : Ga bij een goede fokker , waar ze de nodige testen doen. Het mag misschien meer kosten maar het is zo veel beter dan broodfok! "


ze zijn ongelooflijk ongezond en er is geen gezonde meer te vinden...

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Wat dacht je van een cavalier king charles spaniel ?
Het zijn echt super lieve hondjes, blijven klein max 35cm en zijn echt aanhankelijk , 
kunnen super met kindjes overweg.

Ze verharen wel , maar onze luna heeft daar eigenlijk niet zo veel last van , alleen tijdens de loopsheid.

Nog een tip : Ga bij een goede fokker , waar ze de nodige testen doen. Het mag misschien meer kosten maar het is zo veel beter dan broodfok! "


Dit zou ik niet aanraden, het is met de gezondheid van dit ras zeer, zeer slecht gesteld. Helaas gebeurd het zeer vaak dat Cavaliers al jong overlijden of ernstig ziek worden. Zelfa als deze afkomstig zijn van een goede fokker, het aantal ziektevrije hondjes is nihil. Het ras is zodanig stukgefokt dat 97% lijdt aan een ernstige ziekte waarbij de schedel te klein is voor de hersentjes. En dan hebben we het nog niet over lekkende hartkleppen, de grootste doodsoorzaak bij Cavaliers, en de vele andere afwijkingen (o.a. aan het hart).

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

ik sluit me aan bij cindy&mellow en doe de suggestie van een asielzoekertje O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Past een hond in ons gezin? En welk ras is geschikt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Medical Pet shirt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^