Gecoupeerde oren? Mag dit? (Dobermann)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Ik ben zeker van mening dat mensen niet goed lezen, dat zoiezo...ik heb eerder gezegd dat ik het "verminken'van oren en staarten een trieste zaak vind, het is bij de nederlandse wet verboden, ik verbaas me erover ( zoals zoveel eigenlijk ) dat er nog fokkers binnen nederland die dit verbod in de wind slaan, een hond uit het buitenland kopen die nog wel gecoupeerd wordt en vervolgens naar nederland te halen of visa versa, is in mijn ogen je kop in het zand steken.
 Ik mijn ogen is het belachelijk dat er sommige mensen zijn hier op HP, die erg sarcastisch uit de hoek kunnen komen vooral m.b.t tot dit onderwerp.
Ook vind ik het verontrustend om te zien, dat er fokkers zijn, die zich op e.o.a manier zich verontschuldigen/ zich nog meer weerbaarder moeten maken voor mensen die niet meedenken of mee willen denken in hun straatje, als je je als goede fokker ( oren alleen aftapen ) niets met dit soort bizarre praktijken te maken heeft, ik het totaal overbodig vind om er constant boven op te zitten...

Ik heb ook niets gezegd over 'vers bloed', ik vind dit niet in een adem te noemen, vers bloed is goed, alleen zonder 'verminking'in deze ... "


Volgens mij ben ik in dit topic de enige fokker die reageert dus als je het persoonlijk tegen mij hebt, zeg dat dat gewoon.

Dat ik fok heeft toch niets te maken met het feit wat ik mooi vind.

Ik vind een dobermann gecoupeerd mooier, zowel oren als staart. Als ik echt 1 had willen hebben (ook bij mijn ras wordt het gedaan) had ik er alles aan gedaan om er 1 te hebben.

Maar dat ik daarbij fokker ben van mijn ras heeft weer niets te maken met het couperen zelf. Het mag niet in Nl en wordt niet gedaan. Omdat ik met een gecoupeerde hond niet naar een show mag, kan ik er in NL dus ook niet mee fokken en me dan houden aan de regels van de rasvereniging en krijg daarbij geen stamboom bij de pups.

Dat ik er fel op in ga volgens jou komt omdat men het vast tapen van de oren (omdat ik het mooier vind dat ze mooi hangen) vergelijkt met couperen, het verminken vinden. Terwijl er aan de hond niets veranderd wordt. De stand van de oren blijven gelijk, alleen dwing ik ze zo in de juiste richting.

Maar zou je de volgende keer gewoon mijn naam willen noemen als je mij bedoeld, is wel zo netjes, ipv achter mijn rug om over mij praten, terwijl iedereen weet dat je het over mij hebt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gecoupeerde oren? Mag dit? (Dobermann)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 12 van 12 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Volgende forumvraag: Welk vers voer is goed in de frigo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^