Egeltje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Wil ik hier net nog snel even de keuken dweilen, was me dat weer een avontuur....
Ik dacht : Paco en Terra kunnen nog even buiten terwijl ik bezig ben, ik heb toch zo een halogeenstraler staan die de hele tuin verlicht.
Hoor ik plots half gejank/gegrom. Ik grijp mijn nieuwe zaklamp (de vorige was stuk gegaan bij een "jacht-interventie" eerder deze week.
Staat Terra onder de tuintafel te schudden met iets en jankt en gromt ze tegelijk... Ze komt er onderuit gedribbeld... ja hoor, een egel, helemaal in een bal gerold, ze had hem in haar bek.

Ik grijp haar vast, ze laat de egel los en ik sta met een woest tegenstribbelende teckel in mijn armen.
Intussen ziet Paco zijn kans schoon, en gaat voetballen met de egel, waarbij hij hem in zijn bek neemt en omhoog gooit... :'(

Op dat soort momenten is Paco gelukkig 1000 keer makkelijker tot orde te roepen dan terror teckel Terra en 1 brul : PACO, LOS, KEUKEN, NU! en hij is binnen. Ik zet Terra snel in de keuken en gooi de deur dicht.

Ik zet het egelbolletje voorzichtig in een emmer en merk dan dat ik niet meer naar binnen kan omdat er een woest grommende Terra voor de keukendeur staat te springen, klaar om tussen mijn benen door te glippen.

Mijn broer moet er dus voor zorgen dat de honden in de woonkamer zijn en het deurhekje dicht zien te krijgen zonder dat Terra terugrent.

Alleen... mijn broer antwoordt niet wanneer ik roep. Blijven roepen is niet echt een optie gezien het uur, de buren slapen vast al... hoewel...na mijn eerdere brul zijn die vast weer wakker... O-)
Gelukkig zit mijn mobiel in mijn broekzak, dus ik bel op onze vaste lijn.
Broer komt dus in de keuken en loodst de honden in de woonkamer.

Ik dweil intussen de keuken en laat de egel nog even bekomen in zijn emmertje.
Wanneer ik wil gaan kijken hoe hij het stelt wil ik mijn nieuwe zaklamp gebruiken om meer licht te hebben bij mijn "onderzoek"... Zaklamp verdwenen... Na het nodige gevloek en gezoek lamp teruggevonden, in een emmer half vol regenwater... Gelukkig werkt ze nog... Maar... het egeltje ligt nog altijd helemaal in een bolletje gerold in de emmer... Ik hoop maar dat het nog goed komt...

Intussen in de woonkamer: vanwege de nakende verhuizing en het geen zin hebben in kilo's vlees te verhuizen heb ik geen KVV meer besteld. Vandaag had ik een zakje voer gekocht om de periode te overbruggen, en juist ja, dat stond in de woonkamer...
Heeft die terror teckel intussen de zak omver getrokken en aan de bovenkant een gat er in gebeten en ligt de hele inhoud verspreid in de woonkamer...

Je hebt zo van die dagen... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Egeltje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marry, Catootje (RIP) en Lotje (RIP)Marry, Catootje (RIP) en Lotje (RIP) 3 doggies

honden foto van Marry, Catootje (RIP) en Lotje (RIP)

Ja leuk hé. Blijkbaar krijgen ze, naar hun smaak, onvoldoende aandacht als jij bezig bent met de verhuizing. Verzinnen ze altijd wel iets om toch weer even in de picture te staan. Altijd lachen met die beestjes. Hoop dat het weer in orde komt met de egel. Jij succes met de verhuizing. Gaat de egel mee?

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ha moet even lachen om die terrorteckel . hier slaapt een egel ieder jaar op de zelfde plaats veilig voor honden zijn terein is afgezet een plantenborder daar staat een oude katten bak geheel afgedekt met plastic en gevuld met hooi en oud dor blad regel matig komt de egel wat voer halen vers vlees heb in het katten bak huis ook vlooien poeder gestrooid heb dit van de dierenarts . lobke en de egel doen niets Lobke houd alleen niet van vreemde katten buiten Let op he egels zijn grote vlooienbalen . succes er mee Hein.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

jeetje,nee zat je duidelijk niet mee petra.,aar er komen vast betere dagenO-)

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik 3 doggies

honden foto van  Tosca en ik

oeps...haha, moet wel lachen hoor.


waar je wel mee uit met kijken, egels stikken meestal van de vlooien...

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Hoi Petra, Wat een verhaal!

Eigenlijk vreemd dat Terra de egel in haar mond had, dat moet toch onaangenaam pijnlijk zijn.
Laat je nog even weten of de egel ondertussen van de schrik bekomen is?

Ik ben er ooit hier een tegengekomen op straat. Friso vond het wel interessant. Hij lag ook als een bolletje, in de goot. Ik snel naar huis om Friso thuis te brengen en een emmertje te halen. Ik was binnen een paar minuten terug, de egel was al nergens meer te bekennen. Ik had hem even het park in willen brengen, maar waarschijnlijk wist hij zelf de weg....

honden page profiel pienpien 3 doggies

honden foto van pien

Je had het nog druk zo laat op de avond ;-)
Hopelijk vandaag een wat rustiger dagje.
Is het egeltje inmiddels al weer aan de wandel?

Succes met je verhuis, dat die maar soepel mag verlopen ;-)

honden page profiel PumbaPumba 3 doggies

honden foto van Pumba

Wat een avontuu! Moest er wel een beetje om lachen :p

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Het egeltje was vanmorgen helemaal bekomen.
En om zeker te zijn dat hij niet meer aangevallen wordt door onze honden, hebben we hem vanmorgen meegenomen naar het dagcentrum waar mijn broer overdag naartoe gaat.
Daar hebben we hem in een lege stal gezet met een plankje voor de uitgang. Hij heeft kattenvoer gekregen en kan zich rond eten voor hij in winterslaap gaat.

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi 3 doggies

honden foto van Sav&Messi

ah nee..... en dat het voer overal... zie et al helemaal voor me... dan wou je dat je nog moest behangen O-) O-) O-)

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Dat was een geslaagde avond!;-)

Tja, egels, t'is het seizoen denk ik.
Vanmorgen liet ik na de wandeling Sasha nog even in de tuin, kan ze nog eens met de kat verzusteren. Dat doe ik elke ochtend, terwijl ik koffie zet enzo. Meestal, als ik dan 5 minuten later de deur weer open doe, zit ze dan al te wachten. Deze ochtend echter geen hond te bekennen. Ik roep, moest zeker een minuut wachten, ondertussen hoor ik Sasha wel grommelen en ik hoor ritselende bladeren. Het is echter nog zo donker, dat ik niet kan zien wat ze aan het uitspoken is. Eens binnen zie ik dat haar pootjes behoorlijk vuil zijn, en mijn verdenking begint vorm aan te nemen. 
Ondertussen is manlief uit de veren en we ontbijten. Ik begin over Sasha en dat ik denk dat ze iets heeft ontdekt dat in de bladeren wil overwinteren. Mijn conclusie was eigenlijk al, ik denk dat ze een egel ontdekt heeft, maar ik wist het niet zeker.
Tegen 8 uur, dan is het licht, ga ik met Sasha weer de tuin in, en ja, wat zie ik daar? Opgerold en één en al pin. Een egel! Ik roep mijn echtgenoot er nog bij om even te zien of die denkt dat egelbeest schade heeft opgelopen, maar hij dacht van niet. Dus beestje maar laten liggen, ik zal vanmiddag wel eens kijken of hij er nog ligt, maar het zal vast wel goed komen.
Dus de komende dagen mag Sasha niet meer zonder begeleiding de tuin in....

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

haahaha, je kunt het beeldend beschrijven, en ik ben erg visueel ingesteld, dus ik zie het helemaal voor me.:-D

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Chareltje, het egeltje maakte het nog steeds goed vanavond ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Egeltje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: geen rust
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^