Jullie ervaring met Siberische Husky's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nicky, Bayley & Hunter Nicky, Bayley & Hunter

honden foto van Nicky, Bayley & Hunter

Hallo allemaal,
Wij hebben een Siberische Husky van 8 maanden, hij is een ontzettende clown, hij piept en jankt als ie iets super leuk vindt, staat ie rondjes om je heen te draaien. Hij vindt buiten zijn helemaal het einde, is gek op andere honden en hij luistert (voor een husky) vrij goed. Met spelen is het een echte sufferd, hij daagt de hond uit en rent dan gauw weg, verstoppen onder een tafel of achter iemand ;-). Hij rent over de banken heen alsof ze er niet staan en is altijd erg geïnteresseerd in wat jij aan het eten bent. O-)

Allemaal erg leuk maar nu ben ik nieuwschierig naar jullie Husky's. Hoe waren ze toen ze pup waren en hoe zijn ze nu? Is het een grote verandering? En wat voor sporten doen jullie met jullie husky's? Ik weet dat het per hond verschilt maar ik ben erg benieuwd!

Groetjes Nicky & Pootjes van de honden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jullie ervaring met Siberische Husky's" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Hoi Nicky, eerst en vooral: lijkt een hele leuke hond te zijn, die je daar hebt!

Zelf heb ik twee malamutes, dus geen huskies maar ze komen wel uit dezelfde rasgroep, dus lijken wel wat op elkaar qua uiterlijk en karakter.
M'n oudste Nanu (2 jaar) was als pup een vreselijke draak en is uitgegroeid tot een ware schat. Heerlijk aanhankelijke hond, erg zelfzeker en eigenzinnig en complex maar een hart van goud! Ik noem haar soms 'onze lasagne' omdat ze zoveel verschillende laagjes heeft, honderd verschillende karaktertrekjes, je ontdekt er elke keer weer nieuwe ;-).
M'n kleintje Nukka (6,5 maand) is een hele zachte, meegaande pup, maar wat een jachtinstinct en wat een energie en kracht! Zij is een pak minder eigenzinnig dan Nanu (hehe), maar haar karakter is zich nog aan het vormen, ik kom vast nog verrassende dingen met haar tegen!
Ik trek er vaak met de honden op uit, ze lopen zoveel mogelijk los, en het liefst wat we doen is samen door de natuur struinen en zo vaak mogelijk op reis gaan (zie ook m'n profielfoto's).
Nanu heb ik leren trekken aan de step, maar daar is ze niet zo dol op, ze houdt meer van rondscharrelen en snuffelen. Maar met Nukka ga ik het deze winter zeker trainen, want ik heb de indruk dat zij dat trekken reuzeleuk gaat vinden. Van mede-poolhondeigenaars hoor ik dan dat de kans groot is dat Nanu Nukka zal volgen en ze dus allebei voor de step kunnen. Joehoe! Daar kijk ik wel naar uit.
Er is hier een sledehondenclub (zie balk bovenaan rechts), kan je lid van worden en zit je meteen tussen de enthousiaste poolhondeigenaars ;-)

honden page profiel Nicky, Bayley & Hunter Nicky, Bayley & Hunter

honden foto van Nicky, Bayley & Hunter

Hoi Christel, bedankt voor je reactie! Ja het is inderdaad een leuke hond, maar echt nog een puber hoor haha.


Je hebt echt mooie malamutes zeg! En leuke namen ook :-) Wel grappig dat ze toch nog zo verschillend zijn hé? Ik heb maar 1 husky dus vandaar dat ik hier de ervaring van anderen vraag. Heb geen vergelijkingsmateriaal O-). Ik merk ook dat ik steeds meer karaktereigenschappen ontdek van Ares (onze husky) het lijkt net met elke maand dat hij groeit er weer iets nieuws bij komt. Dat is wel heel leuk eigenlijk. 

Gaat het goed dat loslopen? Ik heb het een paar keer geprobeerd en hij loopt eigenlijk alleen achter mij aan als ik de andere kant op loop. Dus nu ben ik aan het oefenen met zo'n rollijn en dan luistert ie wel beter dan als ie losloopt. Maar hij is nog jong en alles is nog zo interessant dus ik hoop dat hoe ouder hij wordt hoe beter hij gaat luisteren.

Je hebt mooie foto's idd, ben wel een beetje jaloers! Ik hoop in de toekomst ook zoveel mogelijk nog te gaan ontdekken met onze honden. 

Ares is ook gek op rondsnuffelen, maar wil gaan proberen te fietsen met hem en later ook iets in de richting van sledetrekken oid. Echt leuk lijkt me dat dus kan me wel voorstellen dat je je daarop verheugt ':-).

Oja, ik zal daar even gaan kijken! Bedankt hé.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

"
Gaat het goed dat loslopen? Ik heb het een paar keer geprobeerd en hij loopt eigenlijk alleen achter mij aan als ik de andere kant op loop.  "

Dat is heel goed, hoor! Wil net zeggen dat ie uit zichzelf z'n aandacht op jou houdt, en als ie merkt dat je ergens anders heengaat, ie jou volgt. Dit is super en kan je net gebruiken!
Doe samen  leuke dingen in het bos: ga mee op onderzoek met 'm: inspecteer konijnenholen, molshopen, muizeholletjes. Verstop iets lekker onder een vracht dode bladeren en ga samen zoeken. Zo leert ie spelenderwijze: bij de baas zijn = leuk! Dan heb je helemaal geen commando's nodig en moet ie niet 'luisteren', want hij is al bij jou! Zo kan je er samen heerlijk op uittrekken, heeft ie toch z'n vrijheid, en bouw je een diepe vriendschapsband op. Ook verstoppertje spelen, lekker gek doen, achter elkaar aan rennen,... vinden ze allemaal superleuk en zo houdt ie z'n aandacht op jou, zonder dat het overkomt als 'gehoorzaamheid'. Bij de meeste poolhonden werkt dit veel beter dan commando's geven dat ze 'hier' moeten komen, of moeten 'volgen'. Hou het leuk, hou het interessant, en het is voor jezelf ook nog es lekker lollig, zo'n wandeling!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

Hoi hoi, Hier is het nogsteeds zo dat alles wat de baas heeft kwa eten is interessant. Heb overigens maar 1 pup gehad. de andere 2 zijn op latere leeftijd erbij gekomen.

Ze zijn nog steeds speels willen met iedereen spelen, maar ik moet zeggen, het is af genomen. Skippa rent nogsteeds naar elke hond toe, maar hij is rustiger geworden. Behalve tijdens wandelen. Andere honden en andere dieren moeten z op af. Maar zoals thuis word er wel gespeeld mar meer buiten en het is rustigeren. Niet continu dat geren om je heen. Ze slapen hier grootste ge deelte van de dag. En ze spelen, en wandelen :-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

ps. kom ook een keertje een kijkje nemen in de sledehonden club ;-)

honden page profiel Nicky, Bayley & Hunter Nicky, Bayley & Hunter

honden foto van Nicky, Bayley & Hunter

@ Christel

Ik was er ook erg blij mee dat ie dat deed, ik dacht hij kan net zo goed de andere kant op rennen haha zo van doei hé. Vind het gewoon fijn als ie los kan lopen mijn andere honden doen dat ook. Bedankt voor de tips, ik ga het uitproberen! ;-).

honden page profiel Nicky, Bayley & Hunter Nicky, Bayley & Hunter

honden foto van Nicky, Bayley & Hunter

" Hoi hoi, Hier is het nogsteeds zo dat alles wat de baas heeft kwa eten is interessant. Heb overigens maar 1 pup gehad. de andere 2 zijn op latere leeftijd erbij gekomen.

Ze zijn nog steeds speels willen met iedereen spelen, maar ik moet zeggen, het is af genomen. Skippa rent nogsteeds naar elke hond toe, maar hij is rustiger geworden. Behalve tijdens wandelen. Andere honden en andere dieren moeten z op af. Maar zoals thuis word er wel gespeeld mar meer buiten en het is rustigeren. Niet continu dat geren om je heen. Ze slapen hier grootste ge deelte van de dag. En ze spelen, en wandelen :-) "
Hoi! 
Okay dus ze worden rustiger? Ik moet zeggen dat ik Ares niet enorm druk vindt :P Maargoed ik heb dan ook 2 stafford pups opgevoed haha. Ik heb me aangemeld bij de sledehonden club dus ik zal het in de gaten houden! :-)

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik heb twee Huskies eentje van 10 maanden en eentje van 6 maanden een wereld van verschil zit er tussen die twee hoor maar this heerlijk ze samen te zien . Ze komen regelmatig langs bij de Patricia . En uiteraard zijn de dan een stuk drukker . Mijn jongste is echt een luilak slaapt het liefst de hele dag En graag Bin je voeten terwijl de oudste graag werkt . Dan is ze op der best. Ze is ook wat moeilijk om het vertrouwen van te winnen terwijl de jongste iedereen lief leuk en aardig vind .

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

" Hoi! 
Okay dus ze worden rustiger? Ik moet zeggen dat ik Ares niet enorm druk vindt :P Maargoed ik heb dan ook 2 stafford pups opgevoed haha. Ik heb me aangemeld bij de sledehonden club dus ik zal het in de gaten houden! :-) "


Nee mijn pup was ook rustig, bij andere mensen druk, netzoals gwen zegt, als die 2 van haar hier zijn is het andersom... Dan is het druk, politie agentje speln, terwijl haar oudste rustiger is en de jongste drukker.

Mijn Skippa was rustig als pup, en toen kwam Sky erbij toen Skippa 8 maanden was, en toen was het dat hij de hele tijd met Sky wilde spelen. Maar naarmate hij ouder werd en ze meer gewend raakten werd het rustiger.

honden page profiel LenaLena 3 doggies

honden foto van Lena

Ik heb maar één husky. Het is een prachtige hond ( uiterlijk). Ze is ongeveer 1 jaar en ze is volgens mij flink aan het puberen. De laatste tijd begint ze steeds ongehoorzamer te worden. Ze begint opeens heel brutaal gedrag te vertonen. Ik weet niet of het erbij hoort, maar ik vind het vreselijk. Ze kon verschillende trucjes, maar sinds 2 weken wil ze die niet meer doen en kijkt ze me aan alsof ik de pot op kan. Alleen zit, lig, poot kan ze nog. Meestal als ik thuis kwam was ze erg blij en gingen we meteen samen spelen, maar nu blijft ze onder de bank liggen en komt ze zelfs niet meer als ik haar roep als ze daar ligt, terwijl ze dat eerst wel altijd deed! Lui ding hoor! Mijn moeder lag op de bank en kwam net uit een nachtdienst en die hond begon haar te vervelen. Mijn moeder probeerde er geen aandacht aan te geven, maar die hond ging door en door. Dat begint ze vaker te doen. Echt van dat: geef mij NU de aandact, anders....
Ook tijdens het wandelen probeert ze te ontsnappen door haar halsband uit te doen (met gek springen)
Ik geef die hond zoveel liefde, wandel veel met haar, skeeler, fiets, doe spelletjes, koop lekkere botten etc. en toch doet ze net of ze niks om me geeft, alhoewel ik me dat niet kan voorstellen.
Ze is gek op al het voedsel van wortelschilletjes,komkommer en caviavoer tot oud brood en vieze appels uit de tuin, zelfs wc-rolletjes en karton vreet ze op. Alleen haar brokken laat ze staan. Alsof ze protesteert en dan gaat ze stiekem boterhammetjes van mijn zusjes afpakken, die dat echt niet leuk vinden. Wat een hond. Toen er in de zomer overvloed aan fruit en groente in de tuin was, was ze vegetarier. Echt waar, die brokken liet ze staan! Haha! Ik maakte me wel een beetje zorgen.
We gaan nu standaard elke dag een uurtje fietsen en ze wordt nog 4 keer per dag te voet of met de skeelers uitgelaten.
Op de trampoline vind ze het trouwens heerlijk. Lekker liggen met een overzicht op de tuin, of mee springen.
Lief hondje is het, maar jammer dat ze nu brutaal begint te doen en zo slecht begint te luisteren.

honden page profiel Nicky, Bayley & Hunter Nicky, Bayley & Hunter

honden foto van Nicky, Bayley & Hunter

@ Lena,


Wat vervelend dat ze ineens zo doet. Ik denk dat wij die fase al hebben gehad. Ares was namelijk zoals jij jou husky omschrijft en begint nu steeds beter te luisteren en steeds minder streken te vertonen. De omgekeerde wereld dus. Ik begrijp dat je het erg jammer vindt dat ze zo doet. Ik had in het begin ook heel veel moeite met Ares, het is een mooi beest maar zijn karakter was niks voor mij. Gelukkig begin ik hem nu steeds leuker te vinden maar het is een blijft een eigenzinnige husky. Was voor mij helemaal wennen omdat ik namelijk al 2 staffords had, die doen alles voor je zolang jij maar gelukkig bent en bij de husky is dat andersom haha.

Laten we hopen dat het de pubertijd is :-) Ik denk van wel hoor!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Gelukkig begin ik hem nu steeds leuker te vinden maar het is een blijft een eigenzinnige husky. Was voor mij helemaal wennen omdat ik namelijk al 2 staffords had, die doen alles voor je zolang jij maar gelukkig bent en bij de husky is dat andersom haha.
"

Whahaha! En daarom is er het gezegde:
"Eens een poolhond altijd een poolhond, of eens een poolhond nooit meer een poolhond"
Het hangt volledig van de mens af en daarom is het zo belangrijk dat mensen zich eerst goed informeren over het karakter. Ze zijn namelijk niet erg willing-to-please, ze hebben iets van: 'ik denk zelf wel, dat hoeft u niet voor mij te doen, dank u wel!' ':-) Net dat vind ik zo heerlijk aan deze honden, dat kopje dat altijd denkt en zelf beslist en dan is het aan de mens om creatief te zijn en een andere insteek of andere aanpak te bedenken. Je kan ze niet plooien in iets wat ze niet zijn, je moet ze in hun waarde laten. En dan krijg je veel respect en genegenheid van deze honden. Denk je ze echter te 'breken' in hun koppige aard, dan krijg je dat tienvoudig terug in protest. Dan krijg je strijd ipv vriendschap. De baas moet zich een beetje opstellen als bamboe, je moet soepel zijn in je aanpak en dan ben je net sterk. 
Maar als ik je zo hoor, Nicky, gaat het prima daar bij jou en heb je een schat van een hond. Een maatje voor het leven ;-)!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Hier loopt al een jaar of 5 een husky rond in huis. Ik heb zo veel herinneringen aan zijn puppy- en pubertijd overgehouden, wat een dondersteen was het. Als pup werd hij altijd vreselijk verwend, kreeg genoeg aandacht, genoeg rust en slaap, werd genoeg uitgelaten en tóch was het een reus van een sloopkogel. Het behang ging eraan, 2 stoelen, de muur zat opeens vol gaten.. Oh man, en dan moest de pubertijd nog komen. Als pubertje leerde hij zichzelf deuren te openen en is wel een keer of 6 weggelopen wanneer er niemand thuis was (zucht, sommige mensen vergeten stééds weer de deur op slot te doen), dit werd van kwaad tot erger aangezien het hem uiteindelijk niet boeide of er iemand anders thuis was. Nee, was ik er niet dan ging hij ervandoor om me te zoeken. En als ik dan thuis kwam en vroeg "Waar is Cody" dan had de rest iets van 'Weet ik veel, boeien'. Heb hem regelmatig in mijn uppie na school moeten oppikken bij het politiebureau, waar de stakker gewoon in een cel gestopt werd. Verder hebben we natuurlijk het bedelen en voedsel van het aanrecht pikken, er stond altijd wel een potje honing op tafel en regelmatig was dat 'opeens' leeg. Als puber is hij ook meerdere keren gegrepen door loslopende, agressieve honden ('oh sorry, ik zag jullie niet aankomen anders had ik hem zeker aangelijnd!') en mede dankzij dit voorval had hij na zijn eerste levensjaar een hekel voor andere grote rassen ontwikkeld. Kleine hondjes en andere hussen gingen/gaan nog wel gewoon goed. Als puber luisterde hij tijdens het loslopen ineens nooit meer, konijntjes waren veel interessanter, sindsdien gaat hij enkel los in de uitlaatren aangezien er een snelweg naast het park ligt en ik geen risico wil nemen.

En toen brak het moment suprême aan! Jawel, meneer werd volwassen. Dit gebeurde met de leeftijd van 2,5 jaar en wát een verandering! Cody is nu altijd rustig in huis (behalve als ik van school thuiskom, met hem ga touwtrekken of als hij zijn dolle vijf minuutjes heeft), steelt geen voedsel meer, loopt niet meer weg.. Zelfs niet als de deur open staat! Tijdens een wandeling door de stad trekt hij totaal niet, dit doet hij alleen maar in het park of bij uitlaatveldjes, hij kent zijn grenzen en weet dat bijv. gezichthappen hier niet getolereerd wordt, pakt koekjes keurig aan zonder te haasten.. Ik kan niks anders zeggen dan dat ik vreselijk trots op mijn vent ben. 

Al met al mis ik zijn pubertijd ook wel hoor, dat hypere bolletje wol dat hier de boel terroriseerde, wat een mooie tijd. Moet ook zeggen dat ik niet al te streng ben geweest in de opvoeding, ben geen dominante dictator die steeds maar over hem heen hangt. Bij mij gaat het vooral om de lol en het plezier hebben samen. Hij kent zijn basiscommando's maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om hem allerlei trucs te gaan leren, ten eerste zie ik er het nut niet van in en ten tweede doe ik Cody er ook geen plezier mee. Al sta ik met het lekkerste stukje vlees te wapperen om hem wat nieuws te leren, nou nee hoor hij steekt gewoon een onzichtbare middelvinger naar me op haha. 

Geweldig toch, dat eigenwijze. ;-)

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ja goku is wat leren betreft een paar geval hij loopt buiten maar al te graag los mee en houd in de gaten of. Je m niet roept voor n koekje hij leert allerlei trucjes hoe meer hoe beter want dan krijgt ie jawel weer wat lekkers !!! Voor eten doet ie alles . Baylee luistert binnenshuis wel goed maar zij peert m gewoon buiten ..

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ja goku is wat leren betreft een paar geval hij loopt buiten maar al te graag los mee en houd in de gaten of. Je m niet roept voor n koekje hij leert allerlei trucjes hoe meer hoe beter want dan krijgt ie jawel weer wat lekkers !!! Voor eten doet ie alles . Baylee luistert binnenshuis wel goed maar zij peert m gewoon buiten ..

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hihihi, en zo zijn ze allemaal anders, en heel aparte individuen ;-)

I loooooove them!;-);-);-)

honden page profiel ..

honden foto van .

En dan te bedenken dat er hussen zijn die dienst doen als geleidehond of die aan doggydance doen.. Kan het me haast niet voorstellen als ik naar de mijne kijk! 

Het ergert me weleens als ik van de eigenaren van kruisingen hoor dat ze een extra bijzondere hond hebben aangezien je het karakter nergens meer terug vindt. Nou zo zie je maar weer dat de karaktereigenschappen binnen een ras ook heel sterk kunnen variëren.

Same here Christel, I love them all! ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ken jij een Hus die geleidehond is????????

Bestaat er zo ook een Malamute? Heb daar nog nooit van gehoord.... tenzij 'geleidehond' een heel aparte invulling krijgt O-)O-)O-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Haha nee die 'ken' ik niet, ik zag ooit op de site van de Kortar kennel dat een van hun pups het geschopt heeft tot blindengeleidehond. Heb er daarna nog een paar artikeltjes over gelezen en vond een husky fokker die  samenwerkte met een trainer en waarvan de pups geleidehonden werden voor blinden, doven en mensen in een rolstoel.

Kan de site nu niet meer terugvinden, maar het zal vast ergens te vinden zijn op google (wel alles in het Engels).
In Amerika is niets meer onmogelijk haha O-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ze hebben 'm vast eerst gebrainwashed... O-) 
Kan me het anders echt niet voorstellen. Tenzij de blinde de hele dag op de step stond en zelf graag achter katten aan ging.. ;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Oh dat zou kunnen natuurlijk O-) , het is ook maar een klein aantal hussen dat deze taak aan kan. Hier staan wat filmpjes van een hus in opleiding. Vind het heel knap, maar 't is eerlijk gezegd ook niet mijn ding, geef mij maar een eigenwijze.. Dan lijkt die tenminste op zijn baasje haha.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Dan lijkt die tenminste op zijn baasje haha. "
Hiiiiiihihihi! Denk dat het 'm daar in zit!

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic 3 doggies

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

haha een hus die een geleide hond is. bedoel je dan dat ie de rolstoel voorruit trekt;-)

hier een puberende Samojeed van 14 maanden.
In het begin luisterde die mega goed en begin nu toch wel al een tijdje te merken dat hij de macho probeert uit te hangen.
Maar goed met streng zijn kom je heel end;-)
Ik train nu met hem voor de step. En als ik dat niet doe dan ga ik of 45 min hardlopen met hem of een grote wandeling van een uur op een dag zodat hij zijn energie een beetje kwijt kan. Soms fiets ik ook wel eens met hem maar met poolhonden is dat vrij lastig aangezien alles wat beweegt erg interessant is haha

honden page profiel Nicky, Bayley & Hunter Nicky, Bayley & Hunter

honden foto van Nicky, Bayley & Hunter

"
Whahaha! En daarom is er het gezegde:
"Eens een poolhond altijd een poolhond, of eens een poolhond nooit meer een poolhond"
Het hangt volledig van de mens af en daarom is het zo belangrijk dat mensen zich eerst goed informeren over het karakter. Ze zijn namelijk niet erg willing-to-please, ze hebben iets van: 'ik denk zelf wel, dat hoeft u niet voor mij te doen, dank u wel!' ':-) Net dat vind ik zo heerlijk aan deze honden, dat kopje dat altijd denkt en zelf beslist en dan is het aan de mens om creatief te zijn en een andere insteek of andere aanpak te bedenken. Je kan ze niet plooien in iets wat ze niet zijn, je moet ze in hun waarde laten. En dan krijg je veel respect en genegenheid van deze honden. Denk je ze echter te 'breken' in hun koppige aard, dan krijg je dat tienvoudig terug in protest. Dan krijg je strijd ipv vriendschap. De baas moet zich een beetje opstellen als bamboe, je moet soepel zijn in je aanpak en dan ben je net sterk. 
Maar als ik je zo hoor, Nicky, gaat het prima daar bij jou en heb je een schat van een hond. Een maatje voor het leven ;-)! "
Ik was me heel goed bewust dat een husky totaal niet op een stafford lijkt haha. Dus ik had er wel rekening mee gehouden maar het was wel ff wennen hoor xD. Nu wordt ie steeds leuker, maar helaas moet ik zeggen dat het karakter van een stafford beter bij mij past, gelukkig heeft dat geen invloed op hoe ik tegen Ares doe hoor, het is een schatje en ik zal gewoon goed voor hem zorgen en hem gelukkig maken :-) Wij hebben voor hem gekozen dus dan komen we ook een belofte na om voor hem te zorgen en van hem te houden.

honden page profiel SuzeSuze 3 doggies

honden foto van Suze

Hier twee hussen en ik pas op bij vrienden die er 12 hebben.

Nukka heb ik vanaf pup af aan (11 weken en doodziek) en is eigenlijk heel lief. Kan prima los, jaagt wel maar keert toch om. Heb haar stomme trucjes geleerd omdat ze zich als pup nogal verveelde. Nam haar mee naar sledenhondentrainingen en toen ze dat niet meer eng vond was ze vooral pissig dat ze niet mee mocht omdat ze te jong was. Ondertussen loopt ze 5 keer per week voor de step of voor de kar.

Grafitty heb ik vorig jaar oktober opgehaalt bij een musher die gestopt was wegens prive omstandigheden en daardoor zijn 19 honden niet meer kon houden. Grafitty is nu 5 en word in Januari 6. Heeft altijd in een kennel en speelweide gewoont dus echt loslopen heeft hij bij mij geleerd en doet hij ook uitstekend. Enige probleem is dat hij een beetje dom is. Dat houd in dat hij in het bos niet makkelijk los kan. Hij gaat namelijk rennen en dan ziet hij je plots niet meer en dan moet je heel snel handelen; of te wel, roepen tot hij je hoort. Ben je daar te laat mee, raakt hij in paniek en zet hij t op een lopen. Knetter hard recht door totdat hij je weer vind, terwijl je toch meestal achter hem loopt -_- Zoals ik al zei; Grafitty heeft 2 hersencellen: Werken en 'Kan ik dit eten? Ja ik kan er op kauwen dus ik kan het eten'

Nuja ik sport dus met ze in de sledehonden sport. Steppen, voor de kar laten rennen en dan met oog op sprint afstanden, hoge tempo's en constante galop.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

klopt er zijn hussen die als geleide hond werken. Omdat een hus niet zomaar een straat over steekt zeg maar.. Hussen denken meer, en dat maakt ze ook weer wat beter als hulphond. Wel grappig eigenlijk.

Nu Zou ik dit met Skoda ook kunnen begrijpen, Sky niet en Skippa misschien. Maar ik vind ze ;-) zoals ze zijn. Elk een karaktertje. Tuurlijk zijn er puntjes waar je aan moet werken, en dat doe ik maar al te graag.

Lena, het klinkt alsof je hus je echt aan het uitproberen is. Geef dr niks anders dan dr eten. En wees zeer consequent. Want ze gaat nu proberen of zij niet de baas kan zijn en alles naar haar hand kan zetten.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

en ontsnappen uit de halsband?? Gebeurd hier nooit. Je moet ze strak genoeg zetten. Hier staan ze zo dat er 3 vingers tussen passen. Maar niet over hun hoofd kan.
Enige wanneer ze hier onbedoeld los gaan is als de penning achter de musketon blijft haken en dan zo de lijn los komt van de halsband.

honden page profiel Nicky, Bayley & Hunter Nicky, Bayley & Hunter

honden foto van Nicky, Bayley & Hunter

" Hier twee hussen en ik pas op bij vrienden die er 12 hebben.

Nukka heb ik vanaf pup af aan (11 weken en doodziek) en is eigenlijk heel lief. Kan prima los, jaagt wel maar keert toch om. Heb haar stomme trucjes geleerd omdat ze zich als pup nogal verveelde. Nam haar mee naar sledenhondentrainingen en toen ze dat niet meer eng vond was ze vooral pissig dat ze niet mee mocht omdat ze te jong was. Ondertussen loopt ze 5 keer per week voor de step of voor de kar.

Grafitty heb ik vorig jaar oktober opgehaalt bij een musher die gestopt was wegens prive omstandigheden en daardoor zijn 19 honden niet meer kon houden. Grafitty is nu 5 en word in Januari 6. Heeft altijd in een kennel en speelweide gewoont dus echt loslopen heeft hij bij mij geleerd en doet hij ook uitstekend. Enige probleem is dat hij een beetje dom is. Dat houd in dat hij in het bos niet makkelijk los kan. Hij gaat namelijk rennen en dan ziet hij je plots niet meer en dan moet je heel snel handelen; of te wel, roepen tot hij je hoort. Ben je daar te laat mee, raakt hij in paniek en zet hij t op een lopen. Knetter hard recht door totdat hij je weer vind, terwijl je toch meestal achter hem loopt -_- Zoals ik al zei; Grafitty heeft 2 hersencellen: Werken en 'Kan ik dit eten? Ja ik kan er op kauwen dus ik kan het eten'

Nuja ik sport dus met ze in de sledehonden sport. Steppen, voor de kar laten rennen en dan met oog op sprint afstanden, hoge tempo's en constante galop. "
Wow 12 husky's dat lijkt me een klus, maar die doen er vast ook sport mee? :-)

Nukka lijkt me een hele grappige husky echte personality als ik het zo hoor :P

Dat lijkt me idd minder fijn ja dat ie zo dom is dat ie gewoon maar blijft rennen maar goed je weet het van hem dus daar kan je dan weer op anticiperen ^^.

Ik wil ook graag wat met Ares gaan doen, maar hij is er nog te jong voor. Nog even wachten dus maar bedankt voor je verhaal :-) Erg leuk!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jullie ervaring met Siberische Husky's" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Duitse Doggen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^