Gedragsprobleem bij herder/husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yvette (Gast)

Hallo!
Ik hoop dat jullie me misschien kunnen helpen.
We hebben nu sinds een jaar een kruising tussen een mechelse herder en een husky.
De hond is hartstikke lief en ik zelf heb er niets mee te doen.
Maar hij is constant iedereen aan het uitdagen en luisterd echt nérgens naar!
Heeft iemand een idee? Straffen en belonen helpt niet..
Groetjes Yvette.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gedragsprobleem bij herder/husky" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Ziggy (Gast)

zijn jullie op cursus geweest . daar geven ze altijd heel erg goed advies !

groetjes

Yvette (Gast)

Nee we zijn eigenlijk nooit op cursus geweest met onze honden maar hebben er dan ook nooit problemen mee gehad.
Plus dat ik daar eerlijk gezegd geen geld voor heb.

Ziggy (Gast)

Je hebt vaak van die boekjes waar je heel veel informatie hebt over opvoeding. Het is volgens mij gewoon doorzetten. Het kan ook de puberteit zijn of is hij al lang uit de puberteit?

groetjes

honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza

honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zaza

Alles waar een husky in zit is eigenwijs ;-) en lijk net of ze stront in hun oortjes hebben binnen luister perfect maar zodra je buiten ben zien ze je niet meer staan. Ik raad je aan cursus te volgen.

honden page profiel r en sr en s

honden foto van r en s

Hoi Yvette,
Cursus hoeft niet duur te zijn. Je moet even googlen of er geen vereniging in de buurt is bij jou. Ik ben lid geworden van de KC Gooi- en eemland en de cursus kost dan 45,00 en 20,00 lidmaatschap(heel jaar). Zo is er volgens mij ook door het hele land de gehoorzame hond of zoiets. Weet niet precies hoe ze heten, maar die zijn ook niet duur.

Ziggy (Gast)

ik zou ook op cursus gaan vooral voor een kruising husky die zijn af en toe zo eigenwijs :-D :P

groetjes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als je een hond neemt, dan komen daar verantwoordelijkheden bij en dus ook kosten. Je zegt het is een lieve hond en je hebt er niets mee te doen, maar hij luistert niet! Je hebt niet zomaar een hond in huis genomen: een kruising husky en herder. Honden met intelligentie, kracht en enorme energie.
Wat doe je om die energie te temmen?? Een husky moet vele kilometers maken, anders worden ze strontvervelend. Ook zijn ze zeer eigenwijs. Een herder moet geestelijk gestimuleerd worden, anders worden ze vervelend.
Als de hond niet luistert, dan heb je gewoon hulp nodig. Het geld bij elkaar sprokkelen en toch op cursus gaan zou ik zeggen. En de hond flink moe maken met lichamelijke en geestelijke stimulans!

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik zit bij de kc nijmegen, en gehoorzaamheidscursussen zijn hier 28,50 (8 weken) dat is ong 3,5 euro per les. en volgens mij is het ook maar iets van 15 euro lidmaatschapsgeld per jaar.

zoals angela zegt, bij een hond komt ook een financiele verantwoordelijkheid. kijk anders of je op iets anders voor jezelf kan bezuinigen.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Als je niet naar een cursus wilt, probeer dan alsjeblieft iemand in je buurt te vinden die je kan helpen. Je hond heeft uitdaging nodig, anders verveelt hij zich en is er geen land mee te bezeilen.

En belonen werkt altijd, maar je moet wel weten hoe je het moet doen. Je kent vast wel iemand die ook een hond heeft, vraag eens hoe anderen het doen.

Niet iedereen heeft een herder/husky, maar in de basis zijn alle honden gewoon hond en kunnen ze alles leren wat jij graag wilt. De clou is, dat jij moet leren hoe je het van hem gedaan moet krijgen!

(ik ga zelf op cursus met mijn honden en ik vind eigenlijk dat je als baasje zelf de leerling bent?

Succes, ik hoop dat je veel gaat leren en daardoor nog heel veel plezier van je hond gaat hebben!

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

jup haal de truckendoos maar uit de kast, geef je hond een dag ofzo geen eten, en ga clickeren... de clicker heb je ff geduld voor nodig, maar zodra er honger in het spel komt zal je hond op een gegeven mom er toch wel voor gaan een hond kan makkenlijk weken zonder eten (zeggen ze hier) dus 3 dagen vasten moet lukken bij wijze van... en je hebt een mooie kruizing die je inderdaad een uitdaging moet bieden en heeeeeeel vveeeeeeeeeeel beweging... en cursus...

honden page profiel hondenvriendjehondenvriendje

honden foto van hondenvriendje

ik denk dat een cursus een goed idee is

Janaida (Gast)

Hoi Ik heb nu zo'n 2 maand geleden een mechelse herder/husky gekocht. Ze is nu 15 week oud. En het is een heel avontuur.
Ze heeft behoorlijk pit, heel veel energie maar is ook heel lief en leerzaam. Maar je moet heel consequent zijn en echt de baas zijn anders luisterd ze niet. En er moet veel overtuigings kracht in je stem liggen. Hoe jong ze ook is ze probeert ons de baas te zijn ook daarin moet je heel consequent zijn. Met alle aaahs en ohhhs van mensen die je vertellen dat je een moeilijke kruising hebt, geloof ik dat ik deze hond heel veel kan leren, met een vast beraden overtuiging dat ik de leider ben.
Wel leuk om te lezen dat er meer honden zijn zo als de onze.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gedragsprobleem bij herder/husky" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vrolijk kerstfeest iedereen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^