Hondenuitlaatservice

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hondenuitlaatservice Poll

ja, 1 tot 3 x per week (5)
 
ja, 3 t/m 5 keer per week (0)
 
Nee, ik regel zelf dat mijn honden uitgelaten zijn. (26)
 
Nee, ik heb een privé uitlater (1)
 
(5)
 

Maken jullie gebuik van een Hondenuitlaatservice?

ja, 1 tot 3 x per week
ja, 3 t/m 5 keer per week
Nee, ik regel zelf dat mijn honden uitgelaten zijn.
Nee, ik heb een privé uitlater

honden page profiel Kim van SijnsKim van Sijns

honden foto van Kim van Sijns

Beste forumvrienden,

Ik zit erover na te denken om mijn hond mee te laten gaan met de uitlaatservice P@thome uit westvoorne. Ik kan dan een dag meelopen om te kijken hoe mijn hond in de roedel past en dan zou mijn hond 3 keer per week meegaan.

Nu vroeg ik mij af wat jullie ervaringen zijn met uitlaatservices en of jullie nog op specifieke dingen letten bij een uitlaatservice?

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenuitlaatservice" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Irene Irene

honden foto van Irene

Hoi Kim,

Lycan gaat ook met een uitlaatservice mee. Waar ik heel erg op let is hoe ze met de honden omgaan en hoe de hond reageert op de mensen van de uitlaatservice.

De eerste keren dat Lycan mee ging was ik dus ook thuis om zijn reactie te zien. Wat ik ook leuk vind is dat onze uitlaatservice veel foto's maakt van de honden en elke week wel een verslagje op de site plaatst.

Groetjes Irene

honden page profiel Kim van SijnsKim van Sijns

honden foto van Kim van Sijns

Hoi Irene!

Bedankt voor je reactie! Hoe reageerde Lycan de eerste paar keren? Mijn hond Bent is best wel een *kat uit de boom* kijker dus ik denk dat hij wel even afwachtend zal reageren op ze, maar ik kan er niet bij zijn de tweede keer. Alleen de eerste keer als ik  mijn introductie heb. Ik ben benieuwd hoe ze met de honden omgaan en natuurlijk het ophalen en brengen..

Foto's zijn altijd leuk! geeft denk ik ook wel aan of je hond het naar zijn zin heeft gehad:-)

Groetjes Kim

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

hoi kim.
Ik ben zelf niet bekend met een hondenuitlaatservice, maar hier op de heide en omgeving kom ik regelmatig een grote groep ( plusminus 25) honden tegen van de uitlaatdienst, 2 meiden met kinderwagen en jong kind aan de wandel met deze grote groep, ik heb het een aantal keren van afstandje bekeken, maar nee, deze dienst is het echt niet, hoe ze hier met de honden in de groep omgaan..triest.
Ik zou in jouw geval kijken naar een kleinschalige hondenuitlaat service, i.i.g kleine groepjes..Succes !

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Mara loopt zelf niet mee, maar een vriendin van mij heeft haar eigen uitlaatsevice! de Novo uitlaatservice te schiedam,en Westvoorne, klinkt best dichtbij schiedam geloof ik?
maar ik weet dat dat echt een leuke uitlaatservice is, ze gaan Echt een lekker stuk wandelen, de honden lopen los (of aan een lange lijn) en gaan allemaal goed met elkaar om ;-)

ik heb een keer met ze meegelopen om foto's te maken, ze zijn te vinden op mijn site: maraenco.nl onder het kopje fotografie / portfolio / wandeling Novo uitlaatservice ;-)

honden page profiel Kim van SijnsKim van Sijns

honden foto van Kim van Sijns

Hoi Teresa en Beau!

25 honden! Dat is inderdaad veel zeg! Dat lijkt mij ook niks nee. En zoals Mara en Lianne zegt is een kleine groep met maximaal 9 a 10 honden nog te overzien lijkt mij.
P@thome loopt met kleine groepen. Als ze er meerdere moeten doen op een dag dan maken ze er twee kleine groepen van. Dit gaf mij ook vertrouwen om het te proberen. Ook voor mijn hond is het wandelen in groepsverband goed! Hij gaat wel is met mijn vriendinnen en mij mee en dan lopen we ook met 8 a 9 honden en dat vind hij prachtig! DUs ik ben benieuws.

Lianne, heb jij geen uitlaatdienst nodig of ben je er zelf geen fan van?
En teresa, zou je als je een kleinere uitlaatdienst in de buurt hebt zitten wel overwegen om je hond mee te laten gaan met een uitlaatservice?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Sorry voor de Meeega late reactie.. Maar wij hebben geen hitlaatservice nodig;-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

ja het is van de zotte, werkelijk waar, als je het ziet...en dan maar paraderen over de hei, van kijk ons, de honden worden afgesnauwd waar je bij staat...nee, niet mijn ding in deze.....een service van waar ik weet dat ze met kleine groepen lopen is misschien een overweging waard, is voor mij niet van toepassing, maar goed, dat zal voor mij de eerste keus zijn, vind ik erg belangrijk...

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Mijn honden gingen met een uitlaatservice mee. Nu heb ik zelf een uitlaatservice. 
Bij mij gaan er maximaal 8 honden mee. Ook afhankelijk van de samenstelling van de roedel, wat voor karakters er in de roedel zitten.

Waar je op moet letten? 
Hoe gaat de uitlaatster met je hond om? Hoe zit het met de ervaring? En veiligheid? Bij mij zitten ze apart in benches, vind ik wel zo veilig. Niet alleen tijdens de rit, maar ook bij het in en uit laden met de wandeling.
Hoe zit het met de veiligheid tijdens de wandeling? Zijn er EHBO spullen aanwezig? Is er kennis over EHBO? Voldoende kennis over honden gedrag en lichaamstaal. Wat is het wegloop protocol?

Verder is het denk ik ook een kwestie van gevoel. Heb jij een klik met de uitlaatster. Je geeft wel je hond en je huissleutel mee.

honden page profiel Kim van SijnsKim van Sijns

honden foto van Kim van Sijns

" Mijn honden gingen met een uitlaatservice mee. Nu heb ik zelf een uitlaatservice. 
Bij mij gaan er maximaal 8 honden mee. Ook afhankelijk van de samenstelling van de roedel, wat voor karakters er in de roedel zitten.

Waar je op moet letten? 
Hoe gaat de uitlaatster met je hond om? Hoe zit het met de ervaring? En veiligheid? Bij mij zitten ze apart in benches, vind ik wel zo veilig. Niet alleen tijdens de rit, maar ook bij het in en uit laden met de wandeling.
Hoe zit het met de veiligheid tijdens de wandeling? Zijn er EHBO spullen aanwezig? Is er kennis over EHBO? Voldoende kennis over honden gedrag en lichaamstaal. Wat is het wegloop protocol?

Verder is het denk ik ook een kwestie van gevoel. Heb jij een klik met de uitlaatster. Je geeft wel je hond en je huissleutel mee. "
Hoi Mira!

Bedankt voor al je tips! Super, ik denk ook zeker dat het afhankelijk is van je gevoel...Ik ben ook benieuwd in wat voor gebieden ze lopen met hun roedels:-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Casper gaat op vrijdag mee met de uitlaatservice. Wat een uitvinding! Wij werken beiden op vrijdag dus ideaal. Wel erg spannen de eerste keer. Ik ben eerst een keer meegelopen en dtging prima. Casper liep goed mee en paste prima bij haar eigen hinden ( hij was een van de eerste hondjes bij deze hus ) nu gast hij 2 jaar mee en hij vindt t geweldig. Helemaal door t dolle heen als hij haar ziet. Planten vliegen van de vensterbank!

Wat ik herl belangrijk vindt:
Bus op orde,
Positieve benadering, dus geen fysieke correcties
Juiste verzekeringen en opleidingen,
Hoe Casper op haar reageerd. ( das iig duidelijk)
Aantalhonden in een groep.


Casper heeft inmiddels een eigen fotopagina op haar site. Ze houdt ons op de hoogte van alles wat ze meemaken. Ook toen hijsen keer heel de bus vol kotste...
Als je wil kan ik je de site via pb doorgeven. Heb je een voorbeeld!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik kom teveel uitlaatservicen tegen waarbij de honden als ongeleide projectielen het uitlaatgebied terroriseren.  Voor de honden in kwestie ook niet goed. 

Ik heb zelf een uitlaathond twee keer in de week, en als het nodig is en kan lopen de eigenaren daarvan met mijn honden.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Ik heb sinds een paar weken ervaring met een uitlaat service bij ons in de buurt.
Kaya gaat alleen mee voor socialisatie.. tijd heb ik om haar zelf uit te laten.
Ze heeft veel nare ervaringen met honden gehad en daardoor onzeker geworden.. nu na een aantal wandelingen zie ik echte vooruitgang in de omgang met honden.. ze is veel zekerder vat alle signalen veel beter op en speelt steeds vaker met honden ook op een minder voorzichtige manier.. ben super blij dus.

De uitlaatservice houd goed contact met ons.. eerst een lang intake gesprek daarna een keertje mee zodat ik kan kijken of het klikt met de andere honden.
De dames houden een dagboek bij in een agenda die we van hen hebben gehad. Daar staat beknopt in hoe het ging die dag of ze heeft gespeeld ( eventueel zelfs een filmpje via de mail) of ze heeft gepoept en geplast zo ja of haar ontlasting goed was. De vrouw die Kaya uitlaat is hiervoor da assistente geweest. Verder gaan er max 8 honden mee en Kaya word zelfs nog netjes schoongemaakt voordat ze terug word gebracht.

De groep word netjes bijeen gehouden..

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

ik heb hier geen uitlaatservice in de buurt dus soms breng ik vito dan een dag naar de opvang,die zit hier wel,hij blijft hier dan van 8 tot 5. Vindt hij prachtig en kan leuk spelen.

honden page profiel PawsPaws

honden foto van Paws

Onze hond ging een korte tijd met de uitlaatservice mee maar toch was dit te weinig aandacht voor haar op een hele dag. Nu gaat ze naar de opvang waar ze de hele dag met haar bezig zijn en ze lekker met andere honden zit en speelt.

Het is idd erg belangrijk dat je ook een klik met de uitlater hebt en of de hond daar blij is en veiligheid zou ik goed op letten. Ook moet je een contract tekenen als dat goed is. Hier uit kun je ook goed opnaken waar.op gelet wordt.

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Mijn moeder zat er wel over na te denken, een hondenuitlaatservice. Omdat ik soms lange dagen op school heb en mijn moeder soms op werk. Al is dit wel zeldzaam. Maar we hebben contact met een mevrouw hier in de buurt, zij heeft zelf ook een Stabij en gaat elke dag rond 1 uur met een groepje mensen naar het bos. Ze heeft ons zelf aangeboden als wij er even niet waren, dat ze Sam graag wou meenemen naar 't bos. Dit ging allemaal prima en dit is natuurlijk een geweldige oplossing voor als wij lange dagen hebben. :-)

honden page profiel KK

honden foto van K

hier in de buurt zou ik ze nooit mee laten gaan met zo'n service. ten eerste zijn mijn honden niet sociaal, ten tweede heb ik gezien hoe dat eraan toe gaat hier in het bos.

daar lopen een stuk of 4 uitlaat-services met ieder 20 honden, die alle kanten opschieten. er is er een keer 1 vermist geraakt, en dat mens zocht niet eens. later bleek de hond doodgereden te zijn, maar zij voelde zich niet verantwoordelijk.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Hier in de buurt zijn er ook een aantal die mijn voorbeeld waren toen ik ging starten.... van hoe het dus niet moet! Eentje heeft een gebied toegeïgend. Ze heeft de honden totaal niet onder controle en er lopen regelmatig honden weg. Als ik haar tegenkom ga ik liever een blokje om. Haar eigen honden zijn onwijs opdringerig en luisteren totaal niet. Mijn honden en honden van klanten worden echt gestalkt door die van haar, heel irritant.
Ook is er een HUS die de honden los in de bus gooit. In die bus zit niet eens ventilatie. Daar zou ik mijn hond echt nooit bij mee laten gaan! Levensgevaarlijk voor de honden in een bak zonder ventilatie.
Er zijn er ook een aantal die ik wel redelijk of voldoende vind. Maar mezelf natuurlijk de beste ;-) 
Persoonlijk zou ik zelf altijd liever voor een HUS gaan dan voor een opvang. De meeste honden vinden het wel prettig om thuis te zijn na de wandeling. Daar kunnen ze lekker slapen. Bij een opvang worden de honden vaak bij elkaar gegooid en wordt er verder niet meer zo veel naar om gekeken. Lijkt mij niet echt prettig voor de honden. Dat is natuurlijk niet zo bij iedere dagopvang.

honden page profiel evyevy

Hondenuitlaatdienst
Hebt u niet genoeg tijd of energie om uw hond voldoende uit te laten ? dan kan u hiervoor bij mij terecht.
Honden zijn een passie van mij, momenteel kan ik er spijtig genoeg zelf geen houden door mijn woonsituatie. Vandaar dat ik mij aanbied als hondenuitlater-oppas regio gent. Ik heb heel wat ervaring met het wandelen met vreemde honden. Ik laat bijvoorbeeld regelmatig honden uit het dierenasiel van Gent uit. De werking is eenvoudig: ik kom naar u thuis om uw hond op te halen en wandel met hem of haar in uw woonomgeving of ik neem hem mee naar een af te spreken plaats. Ik bied zowel wandelingen van 30 minuten aan als oppas voor een hele dag. Zelf woon ik in het centrum van Gent dus ik kan mij eenvoudig verplaatsen met de fiets, of het openbaar vervoer.

U mag mij steeds vrijblijvend mailen voor meer informatie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenuitlaatservice" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Tobie heeft een vriendinnetje..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^