Patella Luxatie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Ahhh, ik hoop voor jou op goed nieuws!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Patella Luxatie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Vanmiddag met Hummer naar de dierenarts geweest.

Hij weegt 3,7 kg. Hij is helemaal nagekeken en is volledig gezond, ook geen vlooien of niks. Hij heeft wel een kleine onderbeet aan z'n gebit, maar daar is niks aan te doen en heeft hij ook geen last van. Hij heeft een prik gekregen; z'n jaarlijkse enting. Ook heb ik een nieuwe flesje Kynosil gekocht, daar start ik morgen weer mee 1x per dag ivm zijn linker achterpootje.

Jelle, de huidige dierenarts, was er helaas niet. Hij was bij een paard een keizersnede aan het doen, ergens op een stal. De dierenarts die ik vandaag had, gaat het aan hem doorgeven dat hij contact met me moet opnemen, dus even afwachten.

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Contact gehad met Hummer z'n dierenarts.
Hij zou het liefst hebben dat ik nog eens met Hummer naar Gent ga, dus ik ga voor de tweede keer daar een afspraak maken.

Dierenkliniek in Merelbeke, universiteit van Gent.
Vakgroep Geneeskunde en Klinische Biologie van de Kleine Huisdieren.
Bij orthopeet Yves Samoy.

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Afspraak is gemaakt bij orthopedie en medische beeldvorming!
Maandag 15 april om 14.30u & moet hem voor de zekerheid nuchter houden.

Ik ga ook filmpjes met mijn gsm maken van hoe Hummer loopt, zodat het voor de arts nog duidelijker is.

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Op advies van mijn schoonzus (zij is dierenarts assistente) heb ik een email gestuurd met het hele verhaal naar Annita van der Stroom. Mijn schoonzus heeft heel veel baadt gehad met haar bij haar paard, dus wie weet kan zij me ook wel helpen met Hummer. Dit is haar website als jullie benieuwd zijn: http://www.gezondherstel.nl/

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Waarschijnlijk ga ik een telepathisch consult met dierentolk Annita van der Stroom doen met Hummer.
 
Communiceren met dieren is, net als wij mensen met elkaar spreken, een taal. Het is dus absoluut niet vaag of zweverig. Persoonlijk ‘ziet’  zij de beelden niet zoals die van een foto of bij een film, maar meer als een vaag beeld geprojecteerd in haar hoofd, dus niet met haar ogen. Telepathisch of intuïtief communiceren staat volledig los van lichaamstaal.
 
De laatste jaren heeft ze steeds meer een gevoel bij medische klachten gekregen als een dier die heeft. Zieke dieren kunnen een enorme steun aan een consult hebben. Ze vinden het vaak geweldig dat hun mening gevraagd wordt over bijvoorbeeld of ze wel of niet geholpen willen worden. Of wat hun leven zou vergemakkelijken en of ze nog wensen hebben.
 
Een consult doet zij meestal door middel van een foto per mail. Ze heeft het liefste twee foto’s op gelijke hoogte van het dier genomen. Een van het hoofd waarbij de ogen duidelijk zichtbaar zijn en een foto van het hele lichaam.
 
Een consult gaat als volgt in zijn werk: als zij de foto krijgt, wilt ze alleen de (roep) naam van het dier weten en mijn telefoonnummer. Een consult bestaat uit drie gedeelten. Een kwartier voorbereiding/contact leggen met het dier. Een half uur telefonisch contact met mij waarin ze mij vraagt of wat het dier heeft doorgegeven tijdens het contact leggen herkenbaar is en mijn vragen aan het dier. Tot slot het maken van het verslag van wat er gezegd is. Dit krijg ik naderhand per mail toegezonden.

Ik ben heel benieuwd wat hier uit zal komen.

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Ja hoor. Vandaag om 17u heb ik een telefonische afspraak met Annita van der Stroom. Ik ben heel erg benieuwd wat hier uit zal komen. Duurd tot ongeveer 18u.

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Wauw. Ik sta helemaal versteld. Zij heeft gewoon met Hummer gepraat. Zij wist dingen die Hummer haar vertelde, die ze niet KON weten. Ze zorgt dat ik voor maandag het verslag binnen heb, dan zal ik het hier plaatsen. Het is echt heel lastig om uit te leggen.

Ik weet alles wat ik wilde weten. Ben gewoon een beetje in shock. Zo vreemd dat dit kan. Maar alles valt nu op zn plek voor mij.

Ik heb via haar met Hummer gepraat. Ik weet het. Het klinkt bezopen. Maar ik ben er helemaal van ondersteboven. Ik geloofde er eerst ook niks van, maar nu.... Dit KAN gewoon niet, het is zo vreemd. Hummer zoekt nu ok steeds contact met mij & Hummer en ik hebben dingen besproken waar hij mee zat en waar ik mee zat. Maandag moet ik weer met Hummer naar de orthopeed in Merelbeke & ik ga het verslag van de dierentolk meenemen. Ook ga ik het laten lezen aan mijn eigen dierenarts.

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Hieronder het verslag van de dierentolk:

Beste Stefanie,

Hierbij het verslag van het consult met Hummer:

Hummer voelt als een hond met een grote mond, maar een klein hartje, maar zeker ook met een eigen willetje, én heel slim en wijs.

Van nature vrij onzeker vooral als hij niet in zijn eigen/vertrouwde omgeving is.

Hij houdt van aandacht maar niet van stevig vasthouden.

Hij laat me het beeld zien en voelen dat hij wel goed met 4 pootjes kan draven.

Het galopperen is even pijnlijk met de aanzet van de galopsprong, het voelt alsof hij met een stompe naald een prikje krijgt.

Hummer laat voelen soms jaloers en bezitterig zijn als het gaat om degene van wie hij houdt, maar ook laat hij zien dat hij soms met zijn pootje zichtbaar omhoog langs loopt om aandacht te vragen.

Hij voelt in gedrag als een echte vent en zeker niet als een gecastreerd hondje.

Het in huis plassen voelt te maken te hebben met de castratie: door te markeren met zijn urine wil hij laten weten toch echt een kerel te zijn met stoer mannelijk gedrag én hij krijgt er aandacht mee.

De castratie vindt hij maar helemaal niets en daarom compenseert hij dit met dit gedrag.

Na de uitleg waarom hij gecastreerd is (omdat het gebruikelijk is) vraagt hij of je man/partner dan ook gecastreerd is, hij vindt het namelijk nutteloos en oneerlijk. Hummer snapt er niets van omdat het zo definitief is en hij nooit een keus hierin heeft gekregen en dan had hij zijn mannelijkheid ook niet zo hoeven bewijzen.

Als ik hem uitleg dat je zijn wens had gerespecteerd als je geweten had dat het mogelijk is dit een dier te vragen voelt hij anders.

Ik heb hem gevraagd niet meer in huis te plassen en gevraagd wat hij nodig heeft om dit niet meer te doen.

Hummer zegt dat hij alles lekker vindt dat voor mensen stinkt en een pensstaafje is okay.

Ik heb hem beloofd dat als hij het eerste half uur niet in huis plast, dat hij dan een pensstaafje krijgt. En aan het eind van de dag voor het slapen gaan weer één als hij het netjes droog heeft gehouden. Hier moet je je wel aan houden en niet vergeten!

Milo laat hij als een reu voelen en groter dan hijzelf is en zijn lichamelijk gewicht/kracht gebruikt om hem aan de kant te duwen.

Hij zegt veel van je te houden en graag qua aandacht nummer 1 te willen zijn en blijven, hij voelt bang dat dit niet meer zo zal zijn als hij niet meer kreupel loopt.

Wat voor mij goed voelt maar wel graag even met de arts overlegd moet worden is: 

Voor mij voelt opereren nu niet als hetgene dat het probleem helemaal oplost omdat hij in   beeld liet zien en liet voelen ook op 3 pootjes te lopen als hij jaloers is of aandacht wil.

Hummer laat de klachten voelen alsof het vooral in de banden van zijn kniegewricht zit, en dat die met de juiste training wel sterker en steviger zouden kunnen worden. 

Dagelijks meerdere keren 10 minuten laten draven en de aantal keren opbouwen als passend is voor het moment, kan dus de ene dag vaker en/of langer zijn dan de andere. 

Zo min mogelijk laten galopperen, wild spelen en korte wendingen laten maken. 

Het homeopatische middel Lachesis D12 3 weken lang 1 tabletje per dag of 5 granules      (korreltjes) per dag. 

Dan 10 dagen niets . 

Daarna Ledum D6 2 weken 1 tabletje of 5 granules per dag. 

Het kan bij de meeste apotheken of drogisterijen wel bestelt worden en ook hier:  http://www.homeo-distri.nl/shop/producten/l/lachesis_mutus.html de 6e en 7e van boven

http://www.homeo-distri.nl/shop/producten/l/ledum_palustre.html de 7e of 8e van boven 

In huis kleedjes op de vloer leggen als stevige eilandjes om te kunnen lopen en makkelijk op te kunnen staan na liggen.

Als laatste voelt een magneethangertje toch echt heel goed om te doen omdat het werkt met het aardmagnetisme en dus letterlijk aard met de pootjes op de grond, dit kan ook met een kattenhalsbandje met elastiek omgedaan worden. Het is klein en weegt bijna niets.

De kracht ervan is 0,12 Tesla.                

Hartelijke groet,

Annita van der Stroom

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Vanmiddag weer naar Merelbeke met Hummer, naar de orthopeed. Hij moet nuchter zijn, dus even geen eten voor hem. Verslag van de dierentolk meenemen & heb ook een filmpje gemaakt met m'n gsm van hoe Hummer precies loopt met z'n pootje. Ben benieuwd.

Trouwens. Heel veel topic's worden druk bezocht en krijgen altijd antwoord en tips enz, maar dat is in dit topic wel ver te zoeken eigenlijk... Kan ik beter stoppen met dit topic??

Update

Twee uur lang met Hummer in Merelbeke geweest. Ze hebben hem helemaal onderzocht. Daarna heeft hij een roesje gehad en toen hebben ze foto's gemaakt en nogmaals onderzocht. De foto's van nu en de foto's van vorige keer (januari) hebben ze vergeleken en het is gelukkig niet verslechterd, maar jammer genoeg ook niet verbeterd. Ze weten niet excact waar het probleem zit en vinden het daarom niet nood...zakelijk om direct te opereren. We hebben Hummer daar gelaten voor 1 nachtje. Morgen vroeg gaan ze hem radio actief spul inspuiten en drie uur later gaan ze dan een botscan uitvoeren. Die botscan zal precies aantonen waar het probleem zit. Morgen om 15u moeten wij weer in Merelbeke staan. Ik vind het echt niks om Hummer daar achter te laten :'-( Maar hij is er wel in goede handen!

honden page profiel Josien , Logan en NikkiJosien , Logan en Nikki

honden foto van Josien , Logan en Nikki

Hoi Stefanie ik wens je hondje veel sterkte toe. De BOSTON TERRIER van mijn schoondochter is 5 april geopereerd aan zijn r.achterpoot. Hij had 3de graads patella en bij hem zitten er 2 pennetjes in die er waarschijnlijk zn hele leven in blijven zitten. Het gaat nu prima maar heeft zn pootje ook nog in stevig verband zitten.
Ik vond dat veslag ook zeer interessant om te lezen.

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Inmiddels is Hummer weer terug thuis! Z'n pootje is geschoren en hij had een infuusje met een super stoer verbandje. De botscan liet zien dat z’n heupen gezond zijn. Het probleem zit waarschijnlijk in z’n knieën. Z’n kniegewrichten en alles zijn gezond. Alleen de groeischijven zitten normaal gezien vast, maar bij Hummer zaten ze niet vast, maar ook niet los. Ze hebben nogmaals een foto gemaakt van z’n knieën en deze foto vergeleken met de foto van november. Op de foto van vandaag was te zien dat z’n groeischijven bijna helemaal zijn terug vast gegroeid! Echt een hele grote verbetering in vergelijking met november! Het is nog niet helemaal zoals het hoort, maar het gaat zeker de goede kant uit. De kynsoil blijven we geven en over drie maanden contact opnemen met Merelbeke. We moeten het de tijd geven, maar als het erger wordt, moeten we eerder contact opnemen. Het belangrijkste is dat we nu weten dat Hummer geen pijn heeft.

Het is in ieder geval iets wat ze maar zelden tegenkomen, apart gevalletje dus. En waarschijnlijk gekomen door een trauma. Het kan gekomen zijn doordat hij als up zijnde eens van de bank is afgevallen, maar dat zullen we nooit zeker weten. Ook zo’n lieve Chihuahua als Hummer kmen ze niet vaak tegen, hihi, veel Chihuahua’s in de kliniek zijn gemeen enz.

De volgende drie artsen hebben Hummer ‘onder controle’;
- Prof. Dr. B. van Ryssen
- Dr. Y. Samoy
- Dr. E. de Bakker

Ook ga ik de homeopatische middelen proberen die de dierentolk advisserde, kan het allicht proberen.

Lachesis D12, drie weken lang, 1 x per dag.
10 dagen niets.
Ledum D6, twee weken lang, 1 x per dag.

Ik ben benieuwd wat het resultaat daarna zal zijn.

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Vandaag zijn de homeopatische middelen binnen gekomen, dus zijn er mee gestart.

dominique (Gast)

ik heb een vraagje,

ik ben verzekerd bij de orha in de plus dekking, ben ik dan ook verzekerd voor de knietjes in de plus dekking?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Patella Luxatie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Poedel intelligent?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^