Menselijke medicatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Vanwege stress mag mijn hond ook immodium voor dat we naar het strand gaan, dan heeft hij naderhand geen diarree.

Komt die diarree niet gewoon van zout water happen ? Mijn vorige hond had altijd diarree als we van het strand naar huis reden. Ze dronk geen zeewater maar als ze haar bal apporteerde kreeg ze steeds een beetje water binnen. Daar geef je toch geen medicatie voor ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Menselijke medicatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

"

Heel vervelend als je moet plassen en er komt niks.
Normaal ga ik dan naar de huisarts. De eerste tablet AB doet dan al wonderen.
Maar je hebt wel eens van die momenten dat je gewoon geen tijd hebt om naar een huisarts te gaan.
Ik denk dat de antibiotica van een mensen en dieren niet zo heel erg verschilt.
Inderdaad is niet elke AB werkzaam voor een bepaalde kwaal maar het lijkt me sterk dat je jezelf meteen vergiftigt.
Mijn dierenarts heeft overigens alle medicatie die ze ooit aan dieren heeft voorgeschreven zelf eerst geproeft. Ze wilde gewoon weten hoe het smaakt. "


Alleen twijfel ik ten zeerste of de dosis voor een kat wel hoog genoeg is voor een mens en te laag doseren van ab kan resistentie in de hand werken

Mireille

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Medicatie voor mensen werkt lang niet altijd zoals het hoort bij mensen. Ook dieren kunnen heel raar reageren op medicatie voor dieren. Op het moment dat je dieren medicatie voor mensen geeft neem je risico's en kun je dat beter niet doen ? Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Zowel mens als dier kunnen, zelfs zonder gezondheidsproblemen, heel gek reageren op medicatie. Zoals al gemeld kost het registreren van medicatie heel veel geld. Als zo'n middel maar weinig gebruikt gaat worden (bijvoorbeeld zware pijnstillers zoals Tramadol en Morfine) dan is het goedkoper om hiervoor medicatie voor mensen te gebruiken. Andersom zou ik het niet zo snel doen. Ik het een hele tijd Ephedrine gebruikt tegen hooikoortsklachten, dit was destijds vrij verkrijgbaar. Mijn hond kreeg het tegen incontinentie. Toen het verboden werd in Nederland heb ik de dierenarts gevraagd of ik die pillen van mijn hond kon nemen. Dit heeft hij me afgeraden omdat de hulpstoffen in medicatie voor dieren niet zo streng wordt gecontroleerd als bij medicatie voor mensen.

Mijn vorige hond heb ik daarentegen wel mijn medicatie gegeven. Toen zij de diagnose botkanker kreeg was ik net geswitched van Tramadol naar Morfine. Ze kreeg Metacam als pijnstiller maar dat werkte niet heel goed, zelfs niet in dubbele dosering. Ik had van de Tramadol nog een paar doosjes tabletten met gereguleerde afgifte van 200 mg. Die gaf ik elke ochtend. Hierdoor was ze vrijwel pijnvrij en bijwerkingen heb ik nooit gemerkt. Ik was vooral heel erg blij dat we zo nog 3 weken van elkaar konden genieten. Mocht het nodig zijn dan krijgt mijn hond gewoon de meest geschikte medicatie ongeacht of dit voor mensen of dieren is. Het is en blijft toch afwachten of en hoe het werkt. Zou ik chronisch iets nodig hebben dat voor mensen heel veel goedkoper is dan voor dieren dan zou ik zeker proberen om daar een recept voor te krijgen. Dat maakt in mijn geval niet veel uit omdat ik verzekerd ben maar anders zou ik het wel weten. Met Oud&Nieuw krijgt ze dit jaar mijn Alprazolam. Vorig jaar heb ik dit gekocht en moest voor twee tabletjes van een halve miligram 7 euro betalen. Ik gebruik nu zelf tabletten van 1 mg dus daar krijgt ze 2 keer een halve van. 

Omdat windhonden overgevoelig kunnen reageren op bepaalde medicatie zoek ik dat wel vantevoren uit. De dierenarts weet namelijk ook niet altijd alles. Tot 2 keer toe heeft mijn dierenarts me Acepromazine geadviseerd voor Oud&Nieuw. Dat is ten eerste een risicomiddel voor windhonden en ten tweede helemaal niet geschikt voor Oud&Nieuw omdat het de zintuigen versterkt en de spieren verslapt. Dat wil je je huisdier toch niet aandoen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou voor de juiste dosering van medicatie een dierenarts raadplegen. Doseringen en veiligheidsmarges verschillen per diersoort.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Menselijke medicatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Leren logeren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^