West Highland vacht - Vaak wassen of niet??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

Goedemiddag! Een nieuw lid, altijd leuk lijkt me..
Wij zijn de trotste eigenaar van Lot, een (bijna) 3 jarige West Highland White Terrier. Super lief maar oh zo eigenwijs!! Maar dat zijn de meeste ;-)

Onze Lot is van nature een ENORME smeerpoets. Er gaat geen drol voorbij zonder in te rollen en we kunnen niet lang blubber, drab, dode dieren lopen of Lot MOET er even inrollen. Ze weet heel goed dat dat niet mag, maar het is zo leuk! (voor haar..)
Ik was haar bijna elke 2 weken en dan stel ik het al uit. Vaak is ze een dag mooi white en de rest van de tijd geel tot beige tot grijs. En stinken!

Nu heeft Lot niet echt een typische Highland terrier vacht, ze is veel zachter en geeft geen stugge vacht. Om de 3 maanden gaat ze naar de plukker, maar deze knipt haar daar ze bijna geen ondervacht heeft.

Nu is mijn vraag: Mag ik haar zo vaak wassen? En zo nee, zijn er andere mogelijkheden zodat ze niet zo stinkt?? Uiteraard is afleren een optie, maar een terrier geeft niet zo snel toe ;-)

BEdankt voor de reacties!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "West Highland vacht - Vaak wassen of niet??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

was je haar alleen met water of gebruik je ook shampoo?
volgens mij is he namelijk niet goed om met shampoo te wassen en kan het zijn dat haar vacht daarom anders is dan die van rasgenoten..

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

Hi!
Ik was haar met zwitsal, babyshampoo...
EN je moet ook echt zeep gebruiken anders gaat die stank van de drol en/of dode vis/muis/kikker er niet af.

honden page profiel ..

honden foto van .

ik ben absoluut geen voorstander van te veel wassen als je geen shows loopt met je hondje, dus ook niet de zorg en aandacht aan de vacht besteed als een eigenaar die veel show loopt. 


Vooral de shampoo is voor de huid niet goed, het tast de vetlaag aan die op de huid ligt, waardoor deze naar mate dat je te veel wast met zeep deze verdwijnt, de vacht dus sneller verkleurt en dof wordt. Daarnaast heeft elke keer dat je de hond wast met zeep de huid weer tijd nodig om te herstellen en de vetlaag weer op te bouwen. als je echt wilt blijven wassen zou ik dit gaan terug brengen naar eens in de 3 mnd dus als je hondje naar de trimmer gaat. dit is echt genoeg.

Dusty is ook zo'n smeerpoets... lekker rollen in de drek, rennen door de modder etc... 
Wat ik vaak doe is hem in de zomer gelijk t water in sturen... even zwemmen meestal is hij dan alweer schoon. Goed opletten dat hij niet in de poep rolt is ook een optie ;-)... 
Verder laat ik alles gewoon opdrogen. meestal is als zijn vacht weer droog is het ook weer schoon want t vuil valt er dan af. en anders even met de borstel er overheen. dan komen de stukken poep/modder er ook uit. Stinkt je hond echt een uur in de wind van een dode vis ofzo oke dan snap ik wel dat je wilt wassen maar probeer het eerst eens met gewoon alleen water. of een washandje met wat hondenshampoo op de plek waar t vies is. Azijn gaat ook nare geurtjes tegen, gewone keuken azijn. Dood ook nog eens levende vlooien op je hond ;-)

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Wordt je hondje bij de trimster geplukt of geschoren ?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Shampoo tast de vetlaag niet aan, dat kan geeneens. Het tast de talglaag aan maar deze hersteld zichzelf al heel snel weer. Wassen kan geen kwaad. De vacht verandert al helemaal niet van wassen. Een plukhond moet je alleen niet vlak voor het plukken wassen en niet vlak er na maar jouw hondje wordt niet geplukt dus.

Stront rollen zou ik maar zo gewoon zo snel mogelijk afleren, zonder te wassen krijg je ze niet schoon! Haha.

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tessa

Als je een goede hondenshampo gebruikt kun je een hond eigenlijk zo vaak wassen als nodig.
Goede shampo's verzorgen de vacht en de huid en het is niet schadelijk zoals vaak beweerd wordt.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Hier heb ik ook een smeerkees die echt overal door heen rolt, maar ik kan je zeggen dat ik het even afspuit en dan is dat voldoende. Ze stinkt totaal niet.
Hoe vaak rolt ze dagelijks?, wekelijks?
Ik vraag me af of het daar wel door komt. Zoals ik al zeg die van mij ligt ook overal in, ganzenpoep, dode mollen en muizen enz. Zelfs de lucht van vis is na een dag geheel weg, en dat met alleen afspuiten als ze heel vies is, en minder dan gewoon een vochtige doek over de vacht.
Is de geur die ze bij zich draagt altijd hetzelfde??

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

Bedankt voor alle tips!

Een goede hondenshampoo heb ik geprobeerd maar daar raakte haar huid van geirriteerd. Westie staan ook wel bekend om hun huidproblemen heb ik gehoord.. Maar met babyshampoo is het helemaal goed. Geen gekrab.
Dat washandje met shampoo alleen op de plek is inderdaad ook een goed idee!  (stom dat ik daar niet eerder aan gedacht heb ;-)) Dat ga ik de volgende keer proberen. Ze is gisteren gewassen en vandaag aan de lijn gehad en continue opgelet. Maar het moet ook fun voor haar zijn. Als ik de heletijd loopt te roepen, nee niet doen, mag niet, dan is er geen lol aan natuurlijk. Voor beide partijen.
En Lot is slim & gehaaid, net als ik even niet kijk is ze er al 3x in geweest.. Helaas wil ze niet zwemmen, behalve als er een flinke laag modder ligt. ;-)
Het heeft ook wel zn charmes, dat sterke karakter, maar het huis ruikt er niet lekkerder op..
Heb ook wel eens van hondenparfum gehoord, heeft daar iemand ervaring mee?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ja hondenparfum gebruik ik wel eens, maar daar worden ze niet schoon van.
Je kunt het ook op een leuke manier afleren natuurlijk, dat ze iets krijgt wat veel leuker/lekkerder is als ze niet rolt.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Een hond wassen is opzich helemaal niet zo erg, MITS..
MITS er een "goede" en speciale shampoo voor honden gebruikt wordt!

Dus geen mensen shampoo/babyshampoo meer gebruiken!
Dat is nl niet goed voor de huid en vacht van de hond, omdat het daar niet voor gemaakt is!

Gebruik liever shampoos op natuurlijke basis, bv van Jean Peau of Espree!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

De reden waarom ik vroeg of hij getrimd of geschoren is,
is omdat dat twee totaal verschillende vacht structuren zijn.

Een geschoren vacht is enorm wattig, neemt heel veel vuil op.
Bijna niet proper te krijgen door gewoon borstelen.

Een geplukte vacht is ruw, neem geen vuil op.
Even borstelen en proper.

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

Oh oke duidelijk!
Lot heeft niet de typisch Westie-vacht. Ze is erg zacht en wordt geknipt door de groomer.
Haar ondervacht wordt door mij btje bijgehouden, daar heeft ze soms echt last van.. Ze blijft krabben enzo! Dus ik borstel haar om de dag en dan gaat het aardig... Maar de stank borstel je er niet uit.. ;-)
Een hondenshampoo heb ik gebruikt, maar daar kreeg ze huidirritantie van, vandaar dat ik overgestapt ben op de zwitsal en dat gaat prima! Ruikt ze nog lekker ook ;-)

BEdankt allemaal! Heb nog veel meer vragen, heb er vollop vertrouwen in dat dat goed gaat komen!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Niet alle honden shampoos zijn hetzelfde hoor, er bestaan ook shampoos, misschien heeft Jean Peau dat ook wel, speciaal voor honden met een gevoelige huid!

Met zwitsal zul je misschien nu niets merken maar als je haar daar mee blijft wassen en vaak dan zul je op langere termijn wel problemen gaan krijgen.

Echt, het beste is om een speciale, goede en natuurlijke honden shampoo te gebruiken!


h.roubal (Gast)

hallo.

ik was mijn westie altijd met badedasis perfect en hij was meteen van het jeuken af.

groet hub

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wij hebben hier ook een westie en altijd van de trimster gehoord dat je die niet vaak MAG wassen. Dit omdat de haren dan te zacht worden en het trimproces niet goed gaat. De haren gaan er dan niet goed uit. Lady krijgt altijd complimenten van de trimster dat ze zo'n mooie vacht heeft. Onze westie is ook een smeerpoets hoor echt als er iets vies is dan gaat ze ervoor. Ook vroeten in kuilen die ze gemaakt heeft. Maar heeyy.. daar zijn ze voor gefokt!

Ik was Lady altijd met nerts-olie honden shampoo (denk maar 3 keer per jaar ofzo) en de bips wanneer nodig met badedas dit als er weer eens uitwerpselen in zijn blijven zitten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "West Highland vacht - Vaak wassen of niet??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Radeloos door cushing
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^