De hond van de buren minder goed verzorgd ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Robin van EmmerikRobin van Emmerik

honden foto van Robin van Emmerik

Hallo allemaal 

Ik heb een vraag over de hond van onze buren. Het is een Amerikaanse Stafford. Ik ben niet echt een hondenkenner maar volgens mij hebben deze diertjes best wat beweging nodig (ja welke hond eigenlijk niet) 
Nu is het zo dat dit arme ding (als hij al word uitgelaten) dat 1 keer per dag is eventjes een rondje om het uitlaatveldje hier achter en is hij binnen 10 minuten weer terug.

Ik ben in de zomervakantie 4 weken vrij geweest en veel in huis geweest. De hond zat toen met dat hete weer de hele dag in de tuin met een bak water en een bak voer zonder enige schaduw of beschudding en de rest zat lekker koel binnen. 

Verder zit de hond de hele dag binnen, mag zijn behoefte in de tuin doen. De man van het gezin is werken maar de vrouw en haar zoon zitten de hele dag thuis. Hond word dus maar 1 keer per dag uitgelaten en hun gaan pas ''s avonds na 22.00 leven (ben vaker hele dagen thuis en zie 't beest er nooit uit gaan) Als ik naar buiten ga om de konijnen te voeren zit 't arme ding voor de schutting te janken om een beetje aandacht. Mager is hij niet maar of er genoeg vet aan zit dat weet ik niet? Heb evt wel foto's) 

Mijn vraag aan jullie is dus; kan ik hier iets mee doen? 
Zelf met de buren praten is niet bespreekbaar aangezien we zelf ook af en toe al overlast van ze hebben en we ze daarop aanspreken maar daar toch niets mee gedaan word. 

Groetjes Robin en alvast bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De hond van de buren minder goed verzorgd ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Nee denk niet dat je daar veel aan kan doen.

Dierenbescherming ofzo zal daar weinig aan doen nu.
Niemand is verplicht om minstens 3x per dag met de hond te lopen.
Zolang de hond maar 24/7 beschikbaarheid heeft tot water en niet ondervoed is word er weinig gedaan.

Je kan wel de zomer weer afwachten als het ontzettend warm is en bellen als de hond geen beschutting heeft. Dat zijn ze namelijk wel verplicht volgens mij.

Dat soort foto's moet je nooit online zetten vanwege het schenden van de privacy.
Je kan toch als je het niet vertrouwd contact opnemen met de dierenbescherming en uitleggen dat je je toch zorgen maakt. Dan kan je ook aangeven dat je foto's hebt gemaakt.

honden page profiel Nicky, Bayley & Hunter Nicky, Bayley & Hunter

honden foto van Nicky, Bayley & Hunter

Ze zullen er niet veel aan doen inderdaad maar ik zou er toch een melding van maken bij de Dierenpolitie/dierenbescherming.


Wij hebben ook een melding gedaan van honden die slecht verzorgd werden, geen water hadden en mager waren en die honden zijn daar verwijderd :-).

Je kan het altijd proberen!

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Sorry hoor maar zit jij de hele dag voor het raam te kijken dan?

Ik zeg dit omdat mijn buren ook dachten dat ik nooit met de honden ga wandelen omdat ze me niet tegen komen wilt niet zeggen dat ik niet weg ga met ze.

Ik ga ook op tijdstippen met ze uit als ik weet dat er niet zoveel honden buiten lopen.

Als hun de kids nog zijn weg brengen ben ik al met mijn honden met de auto weg geweest dat ziet ook bijna niemand tenzij ze dus de hele dag achter het raam zitten.
Of als ik achter uit ga en meteen het veld in loop.
Of als het al donker is en ik weet dat het rustig buiten is.
En s'middags mogen die van mij ook in de tuin hun behoeften doen doe ik ze meer een plezier mee dan hier overdag overal uitgekafferd te worden door al die buurhonden.

Ik bedoel maar te zeggen soms zijn de dingen niet zoals het lijkt.
Wees zeker van je zaak dan zomaar iemand te beschuldigen.

honden page profiel Robin van EmmerikRobin van Emmerik

honden foto van Robin van Emmerik

Ik ben wel zeker van mijn zaak. Dit gaat namelijk al 2 jaar zo.

En hij zit de hele dag te blaffen en te janken, als hij buiten loopt hoor ik het niet. 
Die mensen liggen de hele dag in op hun nest en die gaan pas 's avonds leven ... 
Ik weet dus wel zeker dat hij er gewoon hooguit 1x per dag uit gaat.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als ze de hele dag op bed liggen en pas 's avonds gaan leven dan laten ze misschien 's nachts de hond uit.

Sommige mensen zijn nou eenmaal anders dan anderen en er zijn mensen die 's nachts leven en overdag slapen. Dat betekend ook niet dat die personen geen baan hebben en het huishouden niet doen bijv. 

Je kan niet alles zien he ;-)

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik denk dat als je naast iemand woont en je dit constateerd het heus wel klopt hoor.

Heb ik ook met mijn buren, de honden komen 3 keer per dag 2 minuten buiten. De rest zitten ze binnen of in de tuin te keffen.

En nee, ik lig niet de hele dag voor t raam.

Helaas zul je hier niets aan kunnen doen. Zolang een dier niet broodmager is, voeding en water heeft en onderdak is het geen dierenmishandeling volgens de wet hier.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Wat maakt het uit dat ze de hele dag liggen op bed. dan moet je mij ook raar vinden, want ik kom ook pas om een uur of 3 half 5 uit mijn nest! hoe dat komt, ik draai nachtdiensten. Ik leef ook past in de avond. Nu hoor ik eigenlijk ook nog te slapen (maar 3 uurtje geslapen) maar soms heb je geen keus. Mijn honden krijgen heel vroeg hun lange wandeling en voor het eten ook, zeker nu het sneller donker wordt zou je ook haast denken dat wij niks met de honden doen.

Maar tuurlijk kan je gelijk hebben, en zeker als de hond in de zomermaanden zo in de tuin gehouden wordt. Nu zou je er weinig aan kunnen doen. de hond krijgt zijn natje en zijn droogje en de rest is aan de mensen zelf, hoe hard ook.

honden page profiel Robin van EmmerikRobin van Emmerik

honden foto van Robin van Emmerik

Die kerel werkt. 

Die vrouw en die zoon zitten de godganse dag thuis en werken niet, dat hebben ze namelijk zelf verteld.
En nee, ze laten de hond overdag niet uit en hoe weet ik dat? Omdat ze er altijd voor uit uit gaan met de hond en niet achteruit want ze gaan nooit achteruit weg. Ik lig niet de hele dag voor het raam maar dat soort dingen merk je op als je een huilende hond naast je hebt.

Hoe merk ik dat ze savonds of snachts gaan leven? Omdat ze 's avavonds en s nachts het huishouden doen ..  Dus nee ze hebben geen baan en dan vind ik het gewoon dom dat je dan niet ff de moeite neemt om lekker met je hondje te gaan lopen maar inderdaad de dierenbescherming kan er niks aan doen want hij krijgt gewoon eten en voor de rest maakt het ze niet zoveel uit.

honden page profiel Nicky, Bayley & Hunter Nicky, Bayley & Hunter

honden foto van Nicky, Bayley & Hunter

" Die kerel werkt. 

Die vrouw en die zoon zitten de godganse dag thuis en werken niet, dat hebben ze namelijk zelf verteld.
En nee, ze laten de hond overdag niet uit en hoe weet ik dat? Omdat ze er altijd voor uit uit gaan met de hond en niet achteruit want ze gaan nooit achteruit weg. Ik lig niet de hele dag voor het raam maar dat soort dingen merk je op als je een huilende hond naast je hebt.

Hoe merk ik dat ze savonds of snachts gaan leven? Omdat ze 's avavonds en s nachts het huishouden doen ..  Dus nee ze hebben geen baan en dan vind ik het gewoon dom dat je dan niet ff de moeite neemt om lekker met je hondje te gaan lopen maar inderdaad de dierenbescherming kan er niks aan doen want hij krijgt gewoon eten en voor de rest maakt het ze niet zoveel uit. "
Ik vind het echt heel jammer dat hier niks aan gedaan kan worden, bij mij in de buurt (dan niet direct naast mij) wonen ook mensen met 2 bulldoggen, een engelse en een amerikaanse en die worden ook bijna nooit uitgelaten, zijn mager en gewoonweg vies maar goed wat doe je eraan..

honden page profiel Robin van EmmerikRobin van Emmerik

honden foto van Robin van Emmerik

Het is absurd.

Vanmorgen rond tienen werd ik wakker van een huilende hond.
Ik deed mijn slaapkamer raam open, zat de amerikaanse bull van mijn buren buiten bij te schutting in de gietende regen te janken. 
Arme beest durfde/wilde amper zitten aangezien de grond zo koud was.
Zat mij zielig aan te kijken en de hele tijd te huilen. 
Na drie kwartier hebben ze hem pas weer binnen gehaald.

Mijn vriend zei: Ze horen de hond 's morgens janken, gooien hem naar buiten en slapen vervolgens nog een uur verder. 
Ik vind het echt hartverscheurend hoe dat arme ding behandeld word.
Nederland is zo verrot wat dat er gaat. 
Maar als je naar de buren toe loopt krijg je toch gesnauw; het is mijn hond en ik bepaal zelf hoe ik hem behandel.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik laat mijn honden ook geen 6x per dag uit hoor.. En ze mogen in de tuin wanneer ze maar willen!

Mijn buurman heb ik al aan de deur gehad dat ie t eng vond dat die enge bulldog maar door de tuin heen liep.. Alsof ie door de schutting heen komt ofzo..

Ik laat mijn honden smorgens smiddags savonds laat en vaak snachts uit, niemand die t ziet op zulke tijdstippen.. Vooral omdat die in de middag niet altijd lukt.. Dan loop ik snachts wat langer met ze.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ze liggen de hele dag op hun ..nest.. ???

hihi, hoe weet jij dat ? hahaha

het is nimmer leuk dat een hond niet aan zijn trekken komt, maar echt weten doe je het niet. er zitten geen gaten in je muur dat je kan gluren of ze op hun..nest..liggen de hele dag. zolang de hond niet vermagert, en er goed uitziet, ja kan je weinig doen, ben je erg behept met de hond, vraag of je de hond een keer per dag mag uitlaten, neem hem lekker mee voor een goeie wandeling, komt tie lekker uitgelaten thuis. dat is ook een oplossing voor de hond. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De hond van de buren minder goed verzorgd ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nutteloos
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^