Wanneer naar het pension?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

We willen binnenkort onze pup graag een keertje een nachtje of weekendje in een pension laten slapen. We willen hem dit vanaf jonge leeftijd aanleren, zodat als we een keertje op vakantie gaan zonder hem, hij het niet eng vindt als hij daar moet blijven. Mijn schoonouders hebben dit met hun hond pas voor het eerst gedaan toen hij al 8 was en dat ging niet goed dus dit willen we proberen te verkomen.

Vanaf welke leeftijd zouden jullie je pup hieraan laten wennen en hoe vaak zou je dit moeten doen zodat ze eraan gewend blijven?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer naar het pension?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Mmm ik persoonlijk nooit..
Cyra gaat altijd mee anders ga ik niet weg..

Als ik weg ga en ze kan niet mee gaat ze naar me schoonouders

Dus sorry advies kan ik je niet geven

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik zou niet meteen een hele nacht ze erheen sturen, maar gewoon eens een dag/paar uren.
Mocht ik dit doen, zou ik dit zo jong mogelijk doen.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik werk zelf in een pension :-) Ik zou inderdaad wel op tijd beginnen, maar niet té vroeg. Voor een hele jonge pup kan dit namelijk best overweldigend zijn, zeker als ie in zijn eentje komt! Bij ons zitten in principe de honden samen, omdat dit gezelliger is voor ze. Pups daarentegen niet (tenzij ze bij een andere hond horen), omdat die vaak alleen maar willen spelen en dan beide honden geen rust krijgen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ze gaan wel samen naar buiten met wat honden, maar we letten wel op dat het er niet te wild of ongecontroleerd aan toe gaat.

Ik kan zo even niet vinden hoe oud je pup is, maar ik zou het pas doen als ie een maand of 4 oud is. En dan regelmatig een keer een dagje, zodat ie er goed aan kan wennen. Eén keer een dag zal natuurlijk niet werken, dus het is echt belangrijk dat je wat vaker komt. En dan kun je het opbouwen met een nachtje of misschien al meer, als het goed gaat... Dat is mijn advies, vaak werkt dat heel goed :-) We zien hier vaak dat de pups wat onzeker zijn, maar niet angstig. Met de honden buiten gaat het over het algemeen heel goed en ook naar ons toe zijn de meeste pups heel enthousiast. Ze weten in het begin alleen nog niet goed wat ze kunnen verwachten, maar na een aantal keer wel en dan gaat het hartstikke goed!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Overigens hebben wij laatst nog een heel levendig en gezond bijna 15-jarige Parson Russell Terrier opgevangen die voor het eerst in het pension kwam en dat ging echt hartstikke goed! Dus het verschilt ook wel per hond.

Moet er trouwens wel even bij zeggen dat deze mevrouw haar hond echt uit noodzaak bracht, omdat haar man in het ziekenhuis lag en zij zelf niet voor de hond kon zorgen (niet mobiel). Ze had verder geen familie of vrienden waar ze op terug kon vallen. Wij vonden het in het begin ook heel zielig voor het hondje, want de eerste dag was ie erg angstig. Maar toen er een hondje bij hem in het hok kwam (een 12-jarig Fox-mixje die al heel lang bij ons komt :-)) waarmee het goed klikte, ging ie helemaal los. Hij was buiten blij, speelde zelfs meer dan de 12-jarige hond (ook met een hele jonge hond die hij heel leuk vond), zat niet meer te bibberen in zijn hok en kwam ook naar ons heel vrolijk toe rennen voor een knuffel ;-) Dus het kán wel, maar het is inderdaad makkelijker als ze het van pup af aan gewend zijn!

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ik moet er persoonlijk niet aan denken om haar weg te brengen. Ik blijf véél liever bij haar thuis als om zonder haar weg te gaan. Wij gaan nu alleen nog maar naar accomodaties waar ze mee naar toe mag.

Ik weet niet of het met leeftijd te maken heeft, maar het ene hondje zal er meer moeite mee hebben als de ander. Ik weet dat buren eens een jong hondje naar een pension brachten omdat ze zelf met het vliegtuig op vakantie gingen en de hond niet mee kon. Het arme beestje heeft dagen niks gegeten van stress/angst. Gelukkig had de buurvrouw een moeder in de buurt wonen die het diertje opgehaald heeft en er de resterende dagen verder voor gezorgd heeft.
Ik weet natuurlijk niet hoe het karakter van jouw hond is maar een angstige teruggetrokken hond zal er veel meer moeite mee hebben als een hele vrije hond.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" Ik moet er persoonlijk niet aan denken om haar weg te brengen. Ik blijf véél liever bij haar thuis als om zonder haar weg te gaan. Wij gaan nu alleen nog maar naar accomodaties waar ze mee naar toe mag.

Ik weet niet of het met leeftijd te maken heeft, maar het ene hondje zal er meer moeite mee hebben als de ander. Ik weet dat buren eens een jong hondje naar een pension brachten omdat ze zelf met het vliegtuig op vakantie gingen en de hond niet mee kon. Het arme beestje heeft dagen niks gegeten van stress/angst. Gelukkig had de buurvrouw een moeder in de buurt wonen die het diertje opgehaald heeft en er de resterende dagen verder voor gezorgd heeft.
Ik weet natuurlijk niet hoe het karakter van jouw hond is maar een angstige teruggetrokken hond zal er veel meer moeite mee hebben als een hele vrije hond. "

Er zijn inderdaad ook honden die er gewoon echt niet tegen kunnen en die adviseren wij dan ook om een andere oplossing te zoeken. Probleem is alleen, dat niet iedereen iets met dat advies wil doen :'( Zo hebben we een Jack Russel kruising bij ons zitten, die al jaren komt, 1 dag in de week en iedere keer heel angstig is. Buiten gaat het hartstikke goed en is het een vrolijke en blije hond, maar binnen zit ie de hele tijd tegen de deur aan te bibberen, heel sneu... Helaas kunnen we de baas moeilijk verbieden om te komen. Nu zetten we 'm meestal op een rustig plekje, als dat kan, en dat helpt wel wat.

Onze eigen hond (de Herder) vond het ook niks en at inderdaad ook helemaal niks. Dat was voor ons ook de laatste keer dat ze naar het pension ging en ze is daarna altijd met ons meegegaan... Gelukkig zijn er ook heel veel honden die het wél goed doen en soms niet eens naar huis willen ;-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Bedankt voor alle reacties tot nu toe, hier kan ik wel wat mee... binnenkort eens op zoek naar een goed pension om te kijken of er een klik is

Luan is nu 6 maanden en m.b.t. andere hondjes en nieuwe plekken niet echt angstig. Hij kijkt wel altijd even 10 minuten de kat uit de boom maar daarna gaat hij lekker op ontdekkingstocht. Hij vind andere hondjes en andere mensen ook heeeeel leuk dus ik verwacht eigenlijk dat het alleen maar een feest zal zijn voor hem ;-). Enige waar ik bang voor ben als ik hem het komende half jaar een paar nachtjes zou laten blijven, we daarna weer flink kunnen gaan trainen gezien zijn nu al opkomende pubergedrag.

De eerste volgende keer dat we weggaan passen mijn schoonouders op, dat gaat hartstikke goed, hij is er al eens een keertje een dagje en een dagje en een nachtje geweest en hij vindt het helemaal leuk. Ik verwacht eigenlijk ook wel dat ze meestal op zullen kunnen passen, maar je weet het niet toch? Ik moet ook wel eens onverwacht voor mijn werk naar het buitenland en als mijn vriend dan geen vrij kan krijgen is het ook beter als hij een dagje naar het pension gaat dan de hele tijd alleen te zitten... Zou het een fijn idee vinden als ik weet dat hij het geen probleem vindt om ernaar toe te gaan, voor het geval het een keertje nodig is

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

romi gaat altijd mee, anders vertrek ik gewoon niet. wil haar voor altijd aan mijn zijde ;-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Hier gaan ze ook altijd mee, maar ik snap de noodzaak, als het een x moet. Of als je een keertje een weekendje ergens heen wilt waar geen honden mee kunnen. Zo wil ik heel graag een x naar new york en naar Parijs, Maar honden in zo'n grote stad is geen idee.
Ik hoop als ik dat ooit ga doen ik een goede oppas kan vinden bijv bij familie of vrienden

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Geef je hond een gedragen kledingstuk mee een oud tshirt of iets wat je de nacht er voor gedragen hebt dat geeft de hond een vertrouwd gevoel/ groeten Hein.

honden page profiel Jacqueline VeldtJacqueline Veldt

honden foto van Jacqueline Veldt

Ook wij nemen onze honden het liefst mee als we weg gaan ;-)
Maar als dat niet kan hebben we gelukkig onze zoon, een hele lieve huisvriendin of mijn ouders en zus en zwager die heel goed voor onze 3 witte hondenknuffels zorgen ;-) . Dus gelukkig een hele lijst voordat wij zouden moeten nadenken over een pension ;-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Bedankt voor alle reacties tot nu toe, hier kan ik wel wat mee... binnenkort eens op zoek naar een goed pension om te kijken of er een klik is

Luan is nu 6 maanden en m.b.t. andere hondjes en nieuwe plekken niet echt angstig. Hij kijkt wel altijd even 10 minuten de kat uit de boom maar daarna gaat hij lekker op ontdekkingstocht. Hij vind andere hondjes en andere mensen ook heeeeel leuk dus ik verwacht eigenlijk dat het alleen maar een feest zal zijn voor hem ;-). Enige waar ik bang voor ben als ik hem het komende half jaar een paar nachtjes zou laten blijven, we daarna weer flink kunnen gaan trainen gezien zijn nu al opkomende pubergedrag.

De eerste volgende keer dat we weggaan passen mijn schoonouders op, dat gaat hartstikke goed, hij is er al eens een keertje een dagje en een dagje en een nachtje geweest en hij vindt het helemaal leuk. Ik verwacht eigenlijk ook wel dat ze meestal op zullen kunnen passen, maar je weet het niet toch? Ik moet ook wel eens onverwacht voor mijn werk naar het buitenland en als mijn vriend dan geen vrij kan krijgen is het ook beter als hij een dagje naar het pension gaat dan de hele tijd alleen te zitten... Zou het een fijn idee vinden als ik weet dat hij het geen probleem vindt om ernaar toe te gaan, voor het geval het een keertje nodig is "



Hier gaan ze niet altijd mee, ze vinden pension leuk en ze vinden het leuk als wij weer thuis komen.
Ik zpu idd wel kijken naar een pension, ik ben wel steeds kritischer geworden. Nu logeren ze meestal bij de trainer van de hondenschool,, die heeft een kleinschalige en persoonlijke opvang. Voordeel is dat ze hem al .kennen vanaf 9 weken oud (puppycursus, niet logeren). Volgens mij hebben ze er voor het eerst gelogeerd toen ze een maand of acht waren.
Overigens luisteren ze bij niet slechter na een paar dagen pension hoor, hooguit de eerste dag want dan zijn ze een beetje druk :-)...

Mireille

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer naar het pension?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^