Tips voor betere darmflora

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Onze pup van ruim 4 maanden heeft Giardia (gehad), ze krijgt nu een herhaling Panacur omdat haar ontlasting nog steeds niet helemaal goed is.
Ik heb al veel gelezen over probiotica, maar wegens gebrek aan ervaring, zou ik graag van jullie willen horen wat raadzaam is om te geven.

Beide bulldogs krijgen hier KVV (Voornamelijk Tammenga, af en toe Kiezebrink) en dat gaat heel goed.

De ontlasting van de pup is na de eerste 5 daagse kuur even goed en vast geweest, nu lijkt het weer wat slechter te worden. Vandaag sowieso met een nieuwe ronde Panacur gestart (ivm cyclus van de cysten), maar zou dus graag wat voedingstips willen over het op orde maken van de darmflora. Het is niet heel dramatisch, maar als er goede (niet al te dure) natuurlijke middelen zijn, wil ik die zeker geven. De weerstand is laag, dus ze kan het best gebruiken!

Wat ik gelezen heb is dat Sanofor Veendrenkstof goed is, maar ken het middel niet, en hoorde al van iemand hier dat je dit toch wel eerst met je dierenarts moet overleggen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips voor betere darmflora " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Koudgeslagen honing. Deze is verkrijgbaar bij een reformwinkel of de tuinen (winkel). Alleen koudgeslagen of koudgeslingerde honing helpt voor de weerstand, geen gewone honing uit de supermarkt.
Ook een penslap is goed voor de darmflora, maar bij dunne ontlasting zou ik dit niet doen.

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

" Koudgeslagen honing. Deze is verkrijgbaar bij een reformwinkel of de tuinen (winkel). Alleen koudgeslagen of koudgeslingerde honing helpt voor de weerstand, geen gewone honing uit de supermarkt.
Ook een penslap is goed voor de darmflora, maar bij dunne ontlasting zou ik dit niet doen. "



Daar had ik inderdaad ook eens iets over gelezen. Voor de weerstand heb ik hier nog Echinaforce liggen van Vogel, dus in principe is dat voldoende.

We geven in principe eens in de week á twee weken pens, maar dat doe ik nu inderdaad liever even niet!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik heb goede ervaringen met Sanofor. Het helpt idd om de darmflora op wat beter peil te krijgen.
Je zou ook de Groene Os pro Bio Forte kunnen geven, dat werkt misschien nog wat sneller.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Ik heb goede ervaringen met Sanofor. Het helpt idd om de darmflora op wat beter peil te krijgen.
Je zou ook de Groene Os pro Bio Forte kunnen geven, dat werkt misschien nog wat sneller. "

Pro Bio Forte van de Groene Os is voorlopig niet verkrijgbaar. Iets met een patent van één van de bacteriestammen die wel toegestaan is voor mensen maar niet voor dieren. Ze zijn daar nu mee bezig maar dat kan nog even duren. Je zou Aciforce van A. Vogel eens kunnen proberen http://www.maasduyn.nl/?probiotica,32  Als het niet bevalt zit je ook niet meteen met een hele pot. Ik meen dat je komende week 15 % korting krijgt op alle A. Vogel produkten bij de Kruidvat. Heb ik weer, afgelopen dinsdag heb ik 3 doosjes online besteld en dacht voordelig uit te zijn ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Oh, ha, stom.. Aciforce ken ik niet, maar ik weet wel dat de bacteriestammen van honden en mensen deels gelijk is.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik zou naast een probioticum ook psyllium husk vezels geven.
Je hebt gecombineerde (en gecontroleerde) producten zoals Darmclear van De Groene Os http://www.degroeneos.nl/producten/16.html
of als je een apart probioticum geeft, dan zou je daar ColonClean vezels aan toe kunnen voegen. De vezels zorgen er voor dat er stuwing in die darmen plaats vindt, waardoor ontlasting goed wordt ingepakt en toxische stoffen zich gaan binden. Zo ook elementen in de darmen die er niet in thuis horen, zoals giardiafragmenten en andere parasieten. Als je kiest voor een apart probioticum, dan zou je voor lactosevrij kunnen kiezen.
Een goede kwaliteit rauwe honing van een natuurwinkel of reformzaak was al genoemd. Rechtstreeks van een imker kan ik je ook zeker aanraden. Propolistinctuur kan daar aan toegevoegd worden, waarbij mijn ervaringen hiermee erg positief zijn. De basis van je voeding met o.a. vuile pens is OK, maar zal de lading niet dekken in geval van een sterk verstoorde darmflora. Dan kan tijdelijk supplementeren zelfs erg nuttig zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips voor betere darmflora " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Pup heeft Parvo of Corona
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^