bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Schuldink sinkgravenSchuldink sinkgraven

honden foto van Schuldink sinkgraven

Zou graag nog eens concreet willen weten,wat te doen aan het bijtgedrag van een pup van 8 mnd.
Als ons dochtertje geen schoenen aan heeft,bijt hij steeds in haar voeten.ze is 5 jaar,ook bijt hij uit speelsheid in haar arm enz.
ze laat hem wel uit aan de riem,en heb ook niet echt het gevoel dat hij zo op zoek is naar rangorde,want hij doet het ook bij onze zoon van 13.belangrijk is,hoe dit af te leren,want op deze manier genieten ze minder van de hond

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi,

je kunt afleiden met een speeltje, even wat anders gaan doen, doorbreken dus en tegelijkertijd laten zien waar de pup WEL in mag bijten!
Dit kun je lange tijd consequent proberen, werkt het niet na bv een maand of 2, kun je iets anders gaan proberen.
Bv negeren, dus stoppen met het spel, opstaan, stilstaan, niet aankijken,aanraken, aanspreken, en ook dit consequent proberen gedurende een lange periode en iedereen moet zich eraan houden, anders heeft het geen zin!

;-)

Je kunt de pup ook ander kauwmateriaal aanbieden, een flostouw, een echte kluif oid.
Of geef wat te doen, een kong/voerbal etc.
Ook kun je denkspelletjes gaan doen, sowieso, dit maakt een hond geestelijk moe en voldaan, vaak nog meer dan loslopen en rennen!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Eens met Isha, ik vraag me wel af of een kind van 5 een hond moet uitlaten.
Ik neem aan dat je er zelf bij bent, maar dan nog zou ik eerst je hond opvoeden, dan kan je dochter later altijd nog een keer de riem vasthouden.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Eens met Isha, ik vraag me wel af of een kind van 5 een hond moet uitlaten.
Ik neem aan dat je er zelf bij bent, maar dan nog zou ik eerst je hond opvoeden, dan kan je dochter later altijd nog een keer de riem vasthouden. "


Daar heb ik overheen gelezen, ook ik vindt dat een kind vcan 5 geen hond alleen kan uitlaten!

honden page profiel Schuldink sinkgravenSchuldink sinkgraven

honden foto van Schuldink sinkgraven

Ze laat dan even de hond bij ons thuis uit,ben ik erbij,maar ik had gelezen dat het goed was voor de rangorde bepaling.
Hij heeft al die dingen om in te bijten,kunt het zo gek niet opnoemen.
Zal hem concequent wat anders geven,zodra hij bijt en zo ook de rest van het gezin

hondengedragstrainer rinus (Gast)

Bijtgedrag van je hond is dat deze overal maling aan heeft, doet waar hij zelf zin in heeft, wat je moet doen is dat je duidelijk bent naar je hond, aangeven dat het niet mag, kinderen tot hun 14e jaar kunnen dit nog niet, daarom moeten de ouders ingrijpen. Je ziet dat je hond begint te bijten, optreden, aangeven dat dit niet mag.
Als pup heeft hij/zij geleerd bij ongewenst gedrag wordt deze gestraft door de teef(moeder), zo moeten wij ook optreden naar de pup en de volwassen hond, honden doen alles instictief. Doe je dit niet dan wordt dit van kwaad tot erger.
Wat er hier op de site gemeld wordt is allemaal goed bedoeld maar werkt meestal niet, wees altijd duidelijk naar je hond, de hond is dit ook naar jou. Honden gaan hun grenzen verleggen en wij moeten onze grenzen aangeven en zolang wij dat niet doen komen er steeds meer problemen.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Goh Rinus is er weer!! een achterhaalde gedachtegang dat de moederhond haar pups corrigeerd omdat ze iets "fout"zouden doen.

Heftig bijten is bijna altijd overprikkeling, dan moet de pup slapen.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha



Een teef zal nooit haar pups op een brute wijze straffen, ze zal zeker laten zien en merken wanneer ze ergens niet van gedient in door bv haar lichaamstaal/ haar lichaamn te gebruiken, geur of te grommen, snauwen en als de pup het niet begrijpt zal de teef misschien wat verder gaan maar ik geloof niet dat een teef de pups echt pijn zal doen!
Daarnaast kan de mens NOOIT de handelingen exact nadoen zoals een teef bij haar pups, ten eerste zijn wij geen hond, zijn beide andere wezens, met ieder eigen manier van communiceren, ten tweede doet een teef een handeling op een bepaald moment en op een bepaalde manier, dit is onmogelijk om na te doen!

Ik vind het daarom ook een zeer slecht advies!

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Je zou aan je dochtertje kunnen vragen of ze je wil roepen op het moment dat je hondje in haar voeten bijt. Dan roep jij je hond en geeft hem een alternatief. Zoals een kong oid. Verder is rust erg belangrijk. 20 uur slaap heeft je hondje nog nodig.

Ook mooi is dat je de hond wel bij het spel van de kinderen betrekt. Je zou bv. als ze spelen zelf bij de hond op de grond kunnen gaan zitten of op een stoel , de hond een kong geven en de kinderen spelen. Als het echt nodig is, geef je hem weer rust.

Hondengedragstrainer rinus (Gast)

Hoezo kan een mens een pup of volwassen hond niet corrigeren, hoe wil je dan dat de hond gecorrigeerd wordt. De teef corrigeert de pup ook doormiddel te gaan grommen of snauwen en gaat deze door dan wordt deze gecorrigeert doormiddel dat de pu[p in de nek wordt gegrepen, moederhond zet de bek over de nek heen, en als de pup door gaat zet de teef wat druk op de ketel. Moederhond doet de pup geen pijn, dat denken wij, maar je moet een hond niet vergelijken als een mens, het zijn dieren en doen alles instinctief.

En Mimi, als ik dit zo lees ben jij niet met mijn advies eens, dat zullen er wel meer zijn maar mevrouw vroeg om advies en ik geef haar dit.
Vraag mij weleens af waarom er zoveel bijtgevallen zijn in dit land, dat komt omdat wij niet duidelijk zijn naar onze hond, er zijn honden die heel erg makkelijk zijn waar je niets mee van doen hebt, maar meestal krijg ik toch eigenaren met honden die een gedragsprobleem hebben.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Hoezo kan een mens een pup of volwassen hond niet corrigeren, hoe wil je dan dat de hond gecorrigeerd wordt. De teef corrigeert de pup ook doormiddel te gaan grommen of snauwen en gaat deze door dan wordt deze gecorrigeert doormiddel dat de pu[p in de nek wordt gegrepen, moederhond zet de bek over de nek heen, en als de pup door gaat zet de teef wat druk op de ketel. Moederhond doet de pup geen pijn, dat denken wij, maar je moet een hond niet vergelijken als een mens, het zijn dieren en doen alles instinctief.

En Mimi, als ik dit zo lees ben jij niet met mijn advies eens, dat zullen er wel meer zijn maar mevrouw vroeg om advies en ik geef haar dit.
Vraag mij weleens af waarom er zoveel bijtgevallen zijn
in dit land, dat komt omdat wij niet duidelijk zijn naar onze hond, er zijn honden die heel erg makkelijk zijn waar je niets mee van doen hebt, maar meestal krijg ik toch eigenaren met honden die een gedragsprobleem hebben. "
:-D

Zoals je zelf zegt, kunnen we mensen en honden niet vergelijken, dus kunnen wij mensen ook niet een hond nadoen door zgn op dezelfde manier te behandelen!

Bijtincidenten komen meestal voor doordat de mens de hond op dat moment niet begrijpt, de hond geeft meestal aan iets niet pret tig te vinden, door bepaalde signalen te geven, wordt dit genegeerd, zal de hond duidelijker moeten zijn en gaat grommen, wordt het nog niet begrepen dan zal de hond zn lip optrekken, tanden laten zien bv en als ook dat genegeerd wordt, is de maat vol en zal de hond uithalen!
Er gaat dus heel veel aan een beet vooraf en het is dus vaak de fout van de mens dát het zover komt!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN

HP hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Met inzicht en geduld kun je een hond prima op positieve wijze opvoeden.

Het adviseren en/of rechtvaardigen van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysieke) provocerende handelingen is daarom niet toegestaan. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Voorbeelden van fysieke correcties; Een hond corrigerend in het nekvel pakken (al dan niet schudden), een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, knijpen, prikken/porren, de bek vastklemmen, een tik geven, slaan en schoppen, anderszins pijnigen of provoceren.
Corrigerende Hulpmiddelen; Wurg- en stroombanden en slipkettingen.

Hier geldt dat het iedereen toegestaan is om allerlei vragen rondom opvoeding te stellen. Ook als dit vragen betreft over fysieke correcties of corrigerende hulpmiddelen. Wij willen juist hierin meewerken aan een stuk bewustzijnsvergroting ten aanzien van verantwoord opvoeden. Een open gesprek hierover is dus mogelijk, maar actief adviseren van fysieke correctie of correctiehulpmiddelen of provoceren is niet toegestaan en wordt aangeduid met een rode pijl en een moderatormededeling . Herhaaldelijk actief adviseren of provoceren levert een waarschuwing en bij doorgaan een afkoelban op.

honden page profiel JokeJoke

honden foto van Joke

" Bijtgedrag van je hond is dat deze overal maling aan heeft, doet waar hij zelf zin in heeft, wat je moet doen is dat je duidelijk bent naar je hond, aangeven dat het niet mag, kinderen tot hun 14e jaar kunnen dit nog niet, daarom moeten de ouders ingrijpen. Je ziet dat je hond begint te bijten, optreden, aangeven dat dit niet mag.
Als pup heeft hij/zij geleerd bij ongewenst gedrag wordt deze gestraft door de teef(moeder), zo moeten wij ook optreden naar de pup en de volwassen hond, honden doen alles instictief. Doe je dit niet dan wordt dit van kwaad tot erger.
Wat er hier op de site gemeld wordt is allemaal goed bedoeld maar werkt meestal niet, wees altijd duidelijk naar je hond, de hond is dit ook naar jou. Honden gaan hun grenzen verleggen en wij moeten onze grenzen aangeven en zolang wij dat niet doen komen er steeds meer problemen.

En hoe moet deze mevrouw haar hond dan corrigeren volgens jou? Ik ben heel benieuwd hoe jij een hond corrigeert. "

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Wauw rinus serieus?

Jij bent echt een trainer?
Wat ben ik blij dat niet iedereen bij jou komt zeg pff dat zou wat worden in nederland hoe gaan honden bijten.
Juist door lekker in de nek te pakken, niet op te letten wat de hond je duidelijk probeert te maken.
9 van de 10 honden bijt niet zomaar daar gaat iets aan vooraf VOORAL het echte bijten en dat doet deze pup niet de pup bijt niet door.
Juist jij als trainer moet weten dat wij als mens een moederhond nooit kunnen nadoen of pak jij je hond ook bij de nekvel met je tanden? immers een hondenbek is niet hetzelfde als een paar vingers ;-)

Vind het ook erg slecht dat jij als trainer dit iemand aanbeveelt.
Neem aan dat je opleidingen hebt gevolgd? lijkt me dat daar ook duidelijk wordt uitgelegd hoe of wat.
Tis te schandalig voor woorden dat trainers want er zijn er vast meer zulke dingen leren aan nieuwe honden eigenaren!!

Een hond die bijt ga je afleiden, corrigeer je met je stem, geef je een time out maar pak je nooit in zijn nek en gooit hem al helemaal niet op zijn rug.
@ts ga erbij zitten en corrigeer je pup voor hij in de voeten bijt dus op het moment hij eropaf wil gaan.
Stuur hem gerust weg of geef hem iets anders.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Hoezo kan een mens een pup of volwassen hond niet corrigeren, hoe wil je dan dat de hond gecorrigeerd wordt. De teef corrigeert de pup ook doormiddel te gaan grommen of snauwen en gaat deze door dan wordt deze gecorrigeert doormiddel dat de pu[p in de nek wordt gegrepen, moederhond zet de bek over de nek heen, en als de pup door gaat zet de teef wat druk op de ketel. Moederhond doet de pup geen pijn, dat denken wij, maar je moet een hond niet vergelijken als een mens, het zijn dieren en doen alles instinctief.

En Mimi, als ik dit zo lees ben jij niet met mijn advies eens, dat zullen er wel meer zijn maar mevrouw vroeg om advies en ik geef haar dit.
Vraag mij weleens af waarom er zoveel bijtgevallen zijn in dit land, dat komt omdat wij niet duidelijk zijn naar onze hond, er zijn honden die heel erg makkelijk zijn waar je niets mee van doen hebt, maar meestal krijg ik toch eigenaren met honden die een gedragsprobleem hebben. "
Nou Rinus, ik geef even antwoord op je vraag, hoe je een hond dan wilt corrigeren.
Dat wil ik dus niet. 
Mijn hond is een herplaatser, was echt geen makkelijke hond, sprong, reed op ons, hapte/beet, hoe je het ook wilt noemen, en trok me de hele straat door.
Nooit heb ik gecorrigeerd op de wijze zoals jij beschrijft.
Ik ben namelijk geen moederhond, maar een mens.
Je zegt het zelf letterlijk, je moet de hond niet vergelijken met een mens.
We zorgen dat we we ongewenst gedrag voor waren, leidden hem af en begeleiden hem door hem te belonen voor de dingen die hij wel goed deed.
Wat jij voorstelt zijn volledig achterhaalde methoden, en vooral, het is niet nodig.
Onze aanpak kost misschien meer tijd, maar ik ben wel een betrouwbare baas voor mijn hond, en hij weet donders goed waar de grenzen liggen.

honden page profiel Schuldink sinkgravenSchuldink sinkgraven

honden foto van Schuldink sinkgraven

Naar mijn mening is geduld,alternatieven bieden en de vele asdviezen vooral gebasseerd op positief benaderen,het beste.Tijd en geduld,in al het goede moet je investeren,dus zeker ook je hond.Hij is wel afhankelijk van een goeie baas!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Naar mijn mening is geduld,alternatieven bieden en de vele asdviezen vooral gebasseerd op positief benaderen,het beste.Tijd en geduld,in al het goede moet je investeren,dus zeker ook je hond.Hij is wel afhankelijk van een goeie baas! "


 Precies!;-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

" Zou graag nog eens concreet willen weten,wat te doen aan het bijtgedrag van een pup van 8 mnd.
Als ons dochtertje geen schoenen aan heeft,bijt hij steeds in haar voeten.ze is 5 jaar,ook bijt hij uit speelsheid in haar arm enz.
ze laat hem wel uit aan de riem,en heb ook niet echt het gevoel dat hij zo op zoek is naar rangorde,want hij doet het ook bij onze zoon van 13.belangrijk is,hoe dit af te leren,want op deze manier genieten ze minder van de hond "


Kinderen en honden staan over het algemeen op ongeveer hetzelfde niveau, dit komt doordat kinderen vaak op een bepaalde manier reageren op honden, kinderen geven de pups/jonge honden vaak veel aandacht waardoor de honden deze aandacht op een gegeven moment terug gaan eisen.
Wat de kinderen concreet kunnen doen is dit, ze kunnen het bijtgedrag ombuigen naar ander gedrag namelijk zitgedrag, de kinderen doen brokjes in hun zakken, en op het moment dat de jonge hond komt aanstormen geven ze de hond de opdracht om te gaan zitten, gaat de hond zitten dan krijgt ie een brokje.
Het is ten eerste voor de kinderen leuk om op een andere manier met de hond bezig te zijn, en ten tweede ze leren beide om zich te beheersen en anders naar elkaar te gaan kijken ;-) .

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

off topic.....

Corrigeren ja dat doen honden onder elkaar, de moederhond corrigeert de pups, volwassen honden uit dezelfde groep corrigeren elkaar, volwassen honden corrigeren puppen/jonge honden uit dezelfde groep. Er is alleen één, maaaaaar, voordat dit gebeurt is er al een dermate goede band opgebouwd dat dit soort dingen ook daadwerkelijk als een correctie aan komen bij de andere hond. Wanneer een kind een hond corrigeert die op deze leeftijd is dan zal de hond dit alleen maar zien als een uitdaging, een stimulans om het gedrag juist meer te uiten, het wordt dus in de meeste gevallen erger(dit gebeurt zelfs,in de meeste gevallen, wanneer de volwassen mensen de jonge hond corrigeren). Dus correcties zijn niet de juiste handelingen om uit te voeren of te adviseren. Natuurlijk heeft bepaald gedrag altijd bepaalde consequenties, we negeren of we belonen, we negeren bepaald gedrag wat we niet willen zien(=corrigeren) en we belonen gedrag wat we graag zien(=belonen). Alleen wanneer we (fout) gedrag negeren, wat dus een soort van correctie is, en de hond voelt dit niet als een correctie dan zal hij gewoon doorgaan met het gedrag, hetzelfde met belonen....
Dit bijt gedrag in de voeten is (fout) gedrag, dit zouden we dus moeten negeren, één probleem, we kunnen dit onmogelijk negeren(of je moet beschikken over een hoge pijngrens), dus zul je iets anders moeten bedenken, proberen dus om het gedrag om te buigen naar acceptabel gedrag.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Pfff lastig dit... Wij hebben toevallig ook een pup (Keetje, nu 13 weken) die behoorlijk veel bijt... van daar dat ik even meelees om tips op te doen...':-) Ik ben ook van mening dat je het met rust en geduld, heel veel geduld, moet oplossen... zeker niet met agressie want dat werkt averechts... het werkt bij ons aardig met een "boze stem" (laag) en weglopen/negeren of inderdaad haar iets geven waar ze wel op  mag bijten.. maar je moet wel geduld hebben.. bijtgedrag is niet binnen een paar weken opgelost.. Ook de reden dat de ene pup meer bijt dan de andere kan verschillen.. Ik denk wel dat bij onze pup het mede veroorzaakt wordt omdat ze op jonge leeftijd bij de moeder is weggehaald (samen met haar broertjes/zusjes) omdat moeder ziek werd en geen melk meer had. De pups waren toen 5 weken en zijn met de fles bijgevoerd... Misschien dat de moederhond toch iets had kunnen afleren als de pups gaan bijten bij het drinken... ik weet het niet..

En de ene pup is natuurlijk de andere niet.. sommigen zijn gewoon hardleers en anderen pikken het snel op.. veel ideeën en tips in dit topic maar nogmaals, met GEDULD en liefde kom je volgens mij een heel eind!
succes allemaal! en hou vol haha

groetjes
Marjolein

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: husky pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^